Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ta fotka jest przerażająca dlatego chce, żeby sunia była zabrana jak najszybciej.
Dorka zabierz ją jutro.
Musimy się złożyć na utrzymanie suni a Dorka powie co dalej z sunią.

Posted

[quote=orpha;
[SIZE=1]p.s Dorka doszła umowa ?[/SIZE][/quote]
Doszła, dzięki;)

Trzymajcie kciuki za jutrzejszy dzień:thumbs:
W pracy nie mam internetu ale poproszę red, żeby na bieżąco informowała

Posted

Sunia była w okolicach stacji benzynowej.
ta stacja jest przy bardzo ruchliwej trasie:shake: mam nadzieje ze nutka sie gdzies "glebiej" zaszyla , nie przy samej ulicy.eh trzymaj sie malutka...

Posted

Trzymam kciuki za panienkę!
Zajrzyjcie tu proszę [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/zmigrod-miesiac-tulaczki-zimna-glodu-teraz-metalowa-klatka-blagam-o-dt-129118/[/URL]
Nie ma nawet imienia:(

Posted

Klapa...:shake: Nutki dzisiaj nie zastałam. Pracownik stacji benzynowej mówił, że była wczoraj wieczorem, nawet razem z kolegą próbowali ją złapać, bo kolega chciał ją zabrac do siebie ale im zwiała. Może się wystraszyła i nie przyszła dzisiaj.

W poszukiwaniu Nutki napatoczyłam się natomiast na gromadę psiaków, 5 szczeniaków (ok.3-4 miesiecznych) i trójkę dorosłych w tym jedna ciężarna suka. Koczują w opuszczonych budynkach. Szczeniaki są ciekawskie ale nie podchodzą blisko, widać nie miały częstego kontaktu z człowiekiem, suka też jest nieufna ale macha ogonkiem. Jeden pies wogóle nie podszedł, kompletnie nie ma zaufania do człowieka (zresztą mu się nie dziwię:shake:).

Posted

Poproście osoby , które ją widują np na stacji benzynowej - żeby przykucały kiedy ją nawołują. Pies nabiera większego zaufania , gdy to coś większego od niego zmniejszy się do jego rozmiarów. Z tego samego powodu kundelki szczekają ostro na wilczury i inne duże psay - bo się boją. Ja w grudniu obłaskawiałam przez 1,5 godz potężnego wilczura ganiając za nim po ulicy. Nie miałam przy sobie nic do zjedzenia. Kiedy reagował na moje wołanie natychmiast przykucnęłam i wystawiłam pustą rękę do niego. Obserwował mnie z daleka - i gdy myślałam,że już nic więcej nie da się zrobić - usiadłam w samochodzie,żeby sie zagrzać i coś lepszego wymyśleć. WRÓCIŁ SIĘ ....... POWOLI ZBLIŻYŁ DO AUTA............ I SERCE MI ZAMARŁO - BO WSIADŁ NA TYLNE SIEDZENIE OBOK MNIE! ŁEB MIAŁ WIĘKSZY NIŻ MOJA GŁOWA! TO WIELKIE PSISKO ZEPCHNĘŁO MNIE Z SIEDZISKA , POŁOZYŁO SIĘ I ZASNĘŁO!!! SPAŁ I PODAWAŁ MI ŁAPĘ....NIE WIEDZIAŁAM PO CO? OSTROŻNIE GŁASKAŁAM GO PO GŁOWIE...........i czekałam na radiowóz (okazanie) oraz łapacza przez kolejną godzinę. Mój tymczas był zajęty ,więc musiałam go odesłać do schronu. Policjanci wraz z łapaczem pękali ze śmiechu - mówili "OKLEJ SOBIE PANI AUTO REKLAMĄ I ODWOŹ PANI SAMA. PRZECIEŻ TEŻ JUŻ PANI WOZIŁA. MY WIEMY, ŻE ZGŁOSZENIE OD PANI TO PRAWDA" STARAJCIE SIĘ WYKORZYSTAC KAŻDE DOŚWIADCZENIE RADZĄCYCH A NAPEWNO JA UJMIECIE! Powodzenia!

Posted

Dorka...to masz "szczęście" do bezdomnych psiaków
I co zrobisz teraz z tą piątką???? Jak cężarna suczka, to chyba nie można jej pozwolić rodzić na dworze.
Ja wiem, że psiaki to psiaki, jakoś dają sobie radę na dworze, w końcu niektóe psy żyją całe życie na dworze i jakoś dają sobie radę. Ale mimo wszystko to żywe stworzenia, dogadują się z ludźmi i lepiej im żyć w domu !
Cóż, ta piątka też chyba będzie musiała trafić do schroniska....?

Posted

Lepiej, żeby się nie ocieplało za szybko! Bezdomna sunia z cieczką i tabun psów biegnących za nią to zwykle makabryczny widok...

[SIZE=1]Post przeskoczył wyżej.[/SIZE]

Posted

I dzis jest piątek. Co z sunią?
Przynajmniej trochę się ociepliło - psiaki nie będą tak marzły :)
Kiedy przyjdzie wiosna - chłodne lato, aby bezdomnym psiaczkom przynajmniej zimno nie dokuczało

Posted

dobra to może ja zadeklaruję powdwózkę do iłzy
chociaż żeby ją nakarmić w weekend

mięska mam
surową wołowinę kupowaną jaką karmę dla psów
zamrznięte parę kilo w lodówce