Alex78 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Kilka dni temu w okolicach Siedlec znaleziono ładnego owczarka niemieckiego długowłosego. Nie ma tatuażu, nie ma obroży. Jest łagodny, chociaż jego spojrzenie budzi respekt. Szukamy jego właścicieli, bo być moze uciekł lub został skradziony. Jeśli jakimś cudem dotrą do nas informacje, że dotychczasowy dom był z nieodpowiedzialnym właścicielem, który wyrzucił psa, to wolimy znaleźć mu nowy. Pies miał stare złamanie kości udowej, które zaczeliśmy leczyć. oto fotka: Quote
Alex78 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Ten domek musi być natychmiast, bo w lecznicy nie ma miejsca dla duzego psa na dłuzszy okres. Quote
Alex78 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Natychmiast, tzn jak tylko wydobrzeje po przeziębieniu, które dorwało go zaraz po zabiegu. Skacze mu temperatura, więc wydamy go do nowego domu jak się ustabilizuje. Ale przecież dom można znaleźć juz teraz, a nowy właściciel moze na niego kilka dni poczekać. Chyba, że nowy właściciel będzie go kurował w mieszkaniu, a nie w kojcu. Jest dla niego DT, ale w kojcu. Wiec pójdzie tam po wykurowaniu się, a potem jakby się udało to do domu stałego :) Quote
evita. Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 O rety- Kruszyn ma wątek :multi:. W realu wygląda jeszcze piękniej niż na focie. Budzi respekt swoją posturą i jest jednocześnie taki dostojny i majestatyczny. Jestem laikiem, ale moim zdaniem psiak jest albo naprawdę wyjątkowym egzemplarzem olbrzymiego ONka, albo mixem ONka z np. czymś kaukazowatym ;). Tak czy inaczej to super psiak no i tak słodko daje łapkę :loveu: Quote
beka Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Kobitki a na kogo robic ogłoszenia??? Jakiś mail i telefon proszę Quote
Alex78 Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Mogą być moje namiary. Podałam ci w privie w wiadomosci dotyczącej ogłoszenia dla Gałki :) thx Quote
Alex78 Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 evita. napisał(a):O rety- Kruszyn ma wątek :multi:. W realu wygląda jeszcze piękniej niż na focie. Budzi respekt swoją posturą i jest jednocześnie taki dostojny i majestatyczny. Jestem laikiem, ale moim zdaniem psiak jest albo naprawdę wyjątkowym egzemplarzem olbrzymiego ONka, albo mixem ONka z np. czymś kaukazowatym ;). Tak czy inaczej to super psiak no i tak słodko daje łapkę :loveu: Tak, Kruszyn dostał wątek, bo szukamy ciepłego domku. Już mam sygnały o chętnych do adopcji, ale trzeba dokładne rozmowy przeprowadzić. Quote
Alex78 Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Jedna pani juz zrezygnowała, bo myslała, że oddzwonię do niej tego samego dnia i wzięła innego psa. Kruszynek pilnie szuka domu. Fajnie gdyby miał mozliwość biegać po podwórku. Aczkolwiek na obecnym etapie gojenia się łapy lepiej, aby przebywał w mieszkaniu,b o na dworzu zimno jest. jest na prawde grzeczny jak na tak duzego psa. Wczoraj przepuszczał mnie w drzwiach przychodni, gdy wypuszczałam go na siku. Widać, że cuzje sie lepiej, bo popiskuje szukając towarzystwa człowieka, a co za tym idzie widać, że tego właśnie najbardziej teraz potrzebuje. Quote
Alex78 Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 A oto fotka Kruszyna z dnia zabiegu Quote
Alex78 Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Po jednym z ogłoszeń dzwonił wczoraj do mnie facet, ktory zadawał pytania typowe dla handlarza. Gdy mu zaznaczyłam, że psa wydamy tylko po kastracji, stwierdził, że rezygnuje, bo szuka reproduktora. Na to ja mu wyjasniłam kwestię powiększania grona kolejnych pseudohodowców i rozłączyłam się. Cholera, szuka sobie za darmo reproduktora. Szkoda, że dzwonił z zastrzeżonego. Zawsze można byłoby trafić do jego hodowli i sprawdzić czy warunki nie zasługują na wizytę np. TOZ-u. Quote
beka Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 zrobiłam mu wczoraj 3 ogłoszenia ale napisałam o kastracji.... co za ciul:mad: Quote
Alex78 Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Wczorajsza rozmowa telefoniczna zaostrzyła moje wymagania wobec nowego właściciela Kruszyna. Wywiad będzie dokładnie przeprowadzony :p Tym czasem... Kruszyn się przypomina na dogomanii :multi: Quote
evita. Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Na pewno znajdzie się domek dla Kruszyna, który nie będzie widział w nim tylko potencjalnego tatusia ślicznych puchatych kuleczek ;) Quote
wanda szostek Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Siedlecki pies a ja nic o tym nie wiem? Evita a skąd Ty go znałaś? Z Siedlec do Mińska to kawałeczek. W okolicach Siedlec po wsiach jest sporo hodowli. Ciągle na ogłoszenia takie się odzywają. Potrzebna jest wielka ostrożność, bo są wycwanieni. Quote
evita. Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 wanda szostek napisał(a):Evita a skąd Ty go znałaś? Poznałam go przy okazji sterylki mojej Ledzi ;) Quote
wanda szostek Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 evita. napisał(a):Poznałam go przy okazji sterylki mojej Ledzi ;) Ja doczytałam, że on z Siedlec. Może źle skojarzyłam. Quote
Alex78 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Wyjaśniam: Kruszynek, bo tak go nazwalismy, został zauważony jako błąkający się bezpański pies w jednej z podsiedleckich gmin. Gmina zleciła rakarzowi, który ma z nią umowę, odłowienie go. Okazało się, że pies ma złamanie kości udowej i jest osłabiony. Rakarz przewiózł psa do przychodni wet w Mińsku Maz. (rakarz stąd jest). Obecnie pies przebywa w Mińsku Maz. Wyszczególniona została w wątku nazwa Siedlce, bo wieś, w której go znaleziono leży rzut beretem od Siedlec, więc moze pies komuś uciekł z miasta, albo został wyrzucony za miastem. Quote
Recommended Posts