Jump to content
Dogomania

Jamnisia Blanka w Swoim Domu po miesiącach poniewierki. Happy End - jak w bajce

Recommended Posts

Posted

Witajcie cioteczki jamniczkowe,

no no serce mnie sie kraja jak widze kazdego jamnika za kratami jego miejsce jest pod kolderka.

Rozumie ze z tego co wytczytalam ona ma juz dom tymczasowy

jak to dobrze

pozdrawiamy i calujemy wszystkie pysie jamnisiowe

magda bazolek tymonek

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malusia jest słodka o jejciu-właściwie to cały czas śpi. Wystarczy ,że usłyszy trzask w kuchni-jest Pierwsza :diabloti: Mały Żarłoczek ale nie do przesady:loveu::loveu:

Waży około 6-7 kilo.W schronisku była około miesiąca, ma wszystkie szczepienia i książeczkę zdrowia. W przyszłym tygodniu trzeba wyciągnąć szwy.

Tak sobie śpiem

Posted

Celina12 napisał(a):
Mała jest niesamowita...poszliśmy spać...wzięłam do sypialni pod kaloryfer posłanko. Dziewczynka widząc jamniki w łóżku wskoczyła, chwilkę poleżała i....zakopała się w dwa koce w posłanku. :crazyeye: Spała do 9 rano, poszła z Dumcią na załatwienie potrzeb i dalej śpią. Oczywiście moi Panowie jeszcze do tej pory nosów nie wyściubili...:evil_lol:

Wiolu o tym samym ciągle myślę, że może odnajdzie się jeszcze właściciel....muszę skontaktować się z Madzią i spytać od kiedy była w schronisku.

Cudna:loveu:,nie wiem dlaczego ale coś tak czuję że mała juz znalazła domek.....u Ciebie Celinko;)

Posted

Cioteczki-nie mogę Jej zatrzymać z wielu powodów-nie stać mnie, w tygodniu nie ma mnie w domku od 7 do 16. Zostają jamniki pod opieką mojej córci, która jest w ciąży......błagam pomóżcie znaleźć Malusiej domek.

Posted

Celinko,pewnie ze będziemy szukać jej domku.Zrobiłaś i tak wielka przysługę biorąc ją w tej sytuacji na tymczas.
Ja zaraz zabieram sie za ogłoszenia,czekam tylko na informacje o których pisałam Ci na pw.

Posted

Ola164 napisał(a):
Cudowna jest...
Danusiu umiesz zrobić alegratkę? Bo jak coś to ja mogę wyróżnić smsem ;)

Olu umiem,gorzej z ułożeniem jakiegoś tekstu do ogłoszeń,tu przydała by mi sie pomoc.;)

Posted

:loveu::loveu: Kochane Cioteczki....jejciu oby się szybko udało...nie chce ,żeby za bardzo się do nas przywiązała. To mądra Sunia....w lot łapie wszystko co się od Niej oczekuje.

Posted

Podchodzę...
Patrzę w jej oczy przepełnione lękiem...
Słowem dodaję Jej otuchy...
Ona spogląda na mnie...
Chce zaufać...
Kocha...
Tak wiele chciałabym zrobić dla Niej...
Obiecać że już zawsze będzie kochana...
Nie mogę znów Jej oszukać..
Nie potrafię tego zrobić...
W świecie pełnym nienawiści...

Mojra - prześliczna jamniczka w wieku 6 lat. Do schroniska w Opolu trafiła błąkając się ulicami... Ile tak maszerowała? Nikt nie wie... Co zrobiła, że musiała opuścić swoją rodzinę, dom? Za co musiała zapłacić pobytem w schroniskowym boksie? Nie wiadomo... Pewna jest tylko jedna rzecz: miejsce jamnika jest pod kocykiem w ciepłym domu a nie w betonowej klatce! Mojra ma w sobie wiele miłości i wdzięku. Jest ogromnym żarłokiem i pieszczoszkiem! Zabawnie wygląda chowając się pod kołdrą. Nie przepada za innymi psami jednak nie wykazuje agresji. Jest jamnikiem w 100% !
Znalazła się Wspaniała Osoba która wzięła mojrę do domu tymczasowego. Teraz panienka odpoczywa czekając na nowy dom!
Może czeka właśnie na CIEBIE?
Mojra jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana .

PAMIĘTAJ ZWIERZE NIE JEST RZECZĄ!
PIES KOCHA, CZUJE I CIERPI!
NIE ZADAWAJ MU NIEPOTRZEBNEGO BÓLU, JUŻ TYLE PRZEŻYŁ!

Posted

Celina12 napisał(a):
Piękny tekst....

Można podać mój numer telefonu i maila-Danusia masz prawda????

numer telefonu mam bo podałaś na watku ale maila nie zauważyłam,

Oleńko,tekścik piękny:loveu:dziekuje :lol:

Posted

No to Trzymam kciuki mocno bo to piekny tekst - gdybym miala wieksze mieszkanie i wlasne ale

wynajete i male Tymonek i Bazolek juz maja tu swoje katy wlasne

zawsze tak jest ze niby kolejny pies nie zrobi roznicy czy wychodzimy z jednym czy z dwoma czy gotujemy jednemu czy dla dwoch - hmmmm
jest to jednak zawsze trudny wybor i decyzja. Mam nadzieje ze ta slicznotka znajdzie domek
a Tobie dziekujemy ze jej dalas dom tymczasowy w schronie jej serce i jamnicza dusza umierala by dzien po dniu. Moj Bazolek jak go przynioslam ze schroniska to spal caly tydzien taki byl zmeczony.

przesylamy jamnikowe buziaki i bedziemy sie modlic by sie i tym razem udalo

magda tymonek bazolek

Posted

Dziękujemy Madziu....:loveu::loveu:

Moria albo też LINKA to 4 jamnik w moim domku...więc troszkę ciężko by było na stałe.:-(

A taka podobna do mojego Serduszka za TM-Dżekusia....:placz: