Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gagato - Fuga czeka chyba na ten wymarzony dom. Mam nadzieję, że ten upływający czas działa jednak na jej korzyść i DOM, jak już się znajdzie, to będzie najlepszy na świecie.

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Chandler']gagato - Fuga czeka chyba na ten wymarzony dom. Mam nadzieję, że ten upływający czas działa jednak na jej korzyść i DOM, jak już się znajdzie, to będzie najlepszy na świecie.Będzie bo musi być...

Posted

Jak Fuga będzie zdrobniale? Kto wie?

Spróbuję tak - Fudżince (:mdleje:) kończy się kolejne allegro. Jutro poproszę po raz kolejny niezastąpioną Isadorę o odnowienie. To niewiarygodne, ale nie było ani jednego telefonu...:shake:

Posted

Chandler napisał(a):
Jak Fuga będzie zdrobniale? Kto wie?

Spróbuję tak - Fudżince (:mdleje:) kończy się kolejne allegro. Jutro poproszę po raz kolejny niezastąpioną Isadorę o odnowienie. To niewiarygodne, ale nie było ani jednego telefonu...:shake:

Wiem, wiem :)

Posted

Chandler napisał(a):
Suuuuper Isadoro. Nie będę Cię nękała :lol:.

A wiesz, że Cywilkę Domek wypatrzył właśnie w Twoim allegro?

Bardzo się cieszę.
A żeby mój komputer był sprawny więcej bym tego przerabiała.
O tamtych tez pamiętam.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
fuga - fudzinka -fudzia - fufinka :loveu:

moę zjakis przyciagający tytuł, może cos zmienic w tym allegro?

Fufinka-Mufinka :loveu:

Trochę Ci się język plącze SBD ;):lol:

Konkretne propozycje poproszę i się zrobi :).

Posted

sleepingbyday napisał(a):
wcale mi sie nie plącze, czasem jedne spółgłoski przechodza w drugie :eviltong: zwłaszcza w pieszczotliwych wyrażeniach.

Ja tam próbować nie będę...bo mi cos dziwnego zaczyna wychodzić..:lol::cool3:

Posted

Fuga będzie miała nowe zdjęcia (mam nadzieję, że tym razem nie obejdziemy się smakiem, bo nie wiem już, co zrobię...:roll:). Zdjęcia będą robione w sobotę.
Chyba będzie też zmiana w allegro - tekst (spróbuję coś skontruować) i ... nie wiem, co jeszcze - tutaj zdaję się na Isadorę, bo Ona jest fachowcem w tym względzie.

Posted

Niestety nie będzie teraz nowych zdjęć Fugi. Musimy pozostać z tymi, które mamy, może następnym razem, jak ostatniaszansa będzie w schronisku, coś się uda zrobić.

Wklejam nowy tekst do ogłoszeń Fugi, bo umówiłam się z Isadorą, że zmienimy trochę allegro. Lada chwila rusza kolejna edycja allegro.
Proszę o ewentualne uwagi, bo u mnie z weną coś krucho ostatnio :roll:.

----------------------------------------------------------------------------------
Fuga… Siedmiomiesięczna drobna, żywiołowa suczka o zamyślonym spojrzeniu,. Samotne psie dziecko.
Fuga miała swój dom, ciepły kąt i własną miskę. Straciła to wszystko w jeden dzień. Powód?
Być może dlatego, że jest „tylko” psem, bo znudziła się dziecku, z którym mieszkała, bo zabrakło miłości i odpowiedzialności za życie psiego podrostka. Nie wiem… W każdym razie w domu, w którym mieszkała Fuga miało przyjść na świat drugie dziecko, dla suczki zabrakło już miejsca.
[SIZE=2]Tak więc tuż przed Świętami Bożego Narodzenia Fuga trafiła do schroniska Ostatnia Szansa koło Rawy Mazowieckiej. Przyprowadził ją Pan Domu, w którym suczka mieszkała i bardzo nalegał, żeby przyjęto ją do schroniska. Czas Świąt – choinka, kuchnia pachnąca piernikami, pierwsza gwiazdka, domowe porządki – właśnie wtedy Fuga straciła dom. Taki prezent od losu dostała…

Fuga jest piękna, ma miękkie w dotyku, ciekawe w umaszczeniu futerko. Przypomina z wyglądu owczarka szkockiego krótkowłosego - collie smooth. Jest wesoła i żywiołowa, wszak to jeszcze psie dziecko. Fuga. potrzebuje Opiekuna, który poświęci jej czas i uwagę, nauczy przyjaźni, da poczucie bezpieczeństwa. W schronisku suczka bardzo czeka na każdy kontakt z człowiekiem, garnie się do rąk, skacze z radości, wita się i jej ogon kręci w powietrzu młynki. Próbuje wskakiwać na ręce, a jej oczy wołają – zabierz mnie, chcę iść na spacer…
Każdy dzień spędzony w schronisku jest dla Fugi wielką stratą, bo bardzo młoda suczka, jest w wieku, w którym psiaki uczą się chętnie i szybko.
Fuga bardzo potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna i domu, w którym znajdzie troskę i miłość do końca swojego życia.

Posted

Chandler,tekst jest super-bardzo wzruszający. Ten tekst plus przyszłe zdjęcia i adopcja murowana:cool3:

Fudze Klaudus zrobiła bardzo dużo ogłoszeń ..pasowałoby ten tekst wkleić:cool3:

ps. jakby Fugę w ogłoszeniach pod collie smooth podciągnąć:hmmmm:

Posted

Chandler ja też się na owczarkach za bardzo nie znam,ale collie mazowiecki fajnie brzmi :cool3:. Nie tak egzotycznie jak collie smooth :roll:

hm..a może podesłać Fugę komuś kto zajmuje cię collie?

Posted

Pojawilo się pierwsze zainteresowanie Fugą. Na razie nie robię Wam żadnej nadziei, ale coś się w końcu ruszyło. Może nastąpi przełom i w końcu ktoś Fugę wypatrzy :roll:?