tamb Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Paragraf jest bardzo stary, trafił do schroniska 2 miesiące temu. Nie powie nam w jaki sposób znalazł się na ulicy, ślepy, przerażony, ledwo trzymając się na nogach. W boksie ze staruszkami był najsłabszy, nie ruszał się z miejsca, czekał na śmierć. Żeby nie przedłużać jego męki w schroniskowym boksie, miał w najbliższych dniach być poddany eutanazji. Ma chore serce, kaszle ale nadstawia główkę do głaskania i bardzo cieszy się ze spacerków. Śmiesznie drypci, obsikuje drzwka i widać, że chciałby ostatnie chwile spędzić u boku dobrego człowieka. Dzisiaj trafił do hotelu, do ciepłego pomieszczenia. Może zostanie tam do końca a może spełni się jego i moje marzenie. Chciałabym we wtorek zdiagnozować go i mimo wszystko leczyć. Bardzo proszę o pomoc finansową na wydatki weterynaryjne. Jeśli ktoś może pomóc proszę na wątku o deklaracje wpłat. Może dziadek w cieple i przy pełnej misce zbierze siły i jeszcze nas nie opuści. Wieczorem będą zdjęcia. Quote
karusiap Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 cudnie,ze go zabralas:) kto da grosika dla dziadeczka? juz we wtorek ma szanse zostac bardzo dobrze zdiagnozowany,szczegolnie pod katem serducha!!!! Quote
hop! Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Fiu-fiuuu... Stuletni... On jest... Hmm... Unikatowy. Quote
Ank@ Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Paragrafku - hooop :p Na ile on lat został oceniony ? Bo nawet nie wiem :roll: Quote
dorota1 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 tamb napisał(a):Nikt nie pomoże pomóc dziadkowi?:-( Ja postaram się wesprzeć leczenie staruszka. Nie będzie to w tym miesiącu jakaś wielka kwota ok.30 zł, ale może też się przyda. Jeżeli będzie trzeba, to w lutym też coś wpłacę. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Ank@2 napisał(a):Paragrafku - hooop :p Na ile on lat został oceniony ? Bo nawet nie wiem :roll: napewno ponad 15 ale kto to wie ,byc moze jest tak zaniedbany ,dotego slepy ale jedno jest pocieszjace -ma wielki apetyt i miske z jedzeniem od razu wyczowa. Nietety finansowo nie moge pomoc bo sam jestem w podbramkowej sytuacji i jak nie znajde pieniedzy na 3 psa to Gucia uspia . Jedynie co moglam zaoferowac to transport do wieliczki ,troche kocy i raz w tygodniu poznym popopłudniem jak bedzie potrzeba dojazd do hotelu lub do weta..:shake: Quote
AgaG Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Już go daję do wątku zbiorczego.. Biedactwo. przydałyby się lepsze fotki do ogłoszeń. Quote
tamb Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Może być do mnie 510278239. Foksia i Dżekuś, super, że go wypatrzyłaś. Dziękuję za pomoc. Dorota1, dziękuję za zadeklarowaną kwotę. Teraz jestem w nieciekawej sytuacji a weterynarz będzie trochę kosztował. Pomoc jest bardzo potrzebna. Quote
tamb Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Mam dobrą wiadomość. Leczenie Paragrafa będzie sfinansowane przez Przystań Ocalenie. Jestem bardzo wdzięczna. Quote
karusiap Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 tamb napisał(a):Mam dobrą wiadomość. Leczenie Paragrafa będzie sfinansowane przez Przystań Ocalenie. Jestem bardzo wdzięczna. super:loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 tamb napisał(a):Mam dobrą wiadomość. Leczenie Paragrafa będzie sfinansowane przez Przystań Ocalenie. Jestem bardzo wdzięczna. Bardzo sie ciesze:loveu::loveu: Quote
hop! Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 tamb napisał(a):Leczenie Paragrafa będzie sfinansowane przez Przystań Ocalenie. Czyli już jutro będzie u weta - to bardzo dobrze. Quote
tamb Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Bidulek ma stan zapalny uszu, oczu , odbytu. Jest niewidomy, ma chore serce (ale może z tym żyć), nie ma cukrzycy. Miał EKG i badanie krwi. Jutro wyniki. Karusiap i edit_f, dziękuję za nieocenioną pomoc.:loveu: Quote
karusiap Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 nie ma za co;) Paragraf jest cudownym psiakiem:loveu:i takim okropnie biednym Gdyby ktos zadbal o te oczka wczesniej,moglby widziec:( Quote
ruru Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Baner dla Pieska, może się przyda:roll: i kod: [noparse][/noparse] Quote
AMIGA Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 A ja siedziałam u niego w boksie we wtorek rano i cały czas gadałam do Paragrafa jak do dziewczynki (nie wiem dlaczego - może na usprawiedliwienie mam tylko to, że on cały czas leżał i nie widziałam jego szczegółów anatomicznych :oops:) Ale chyba mi nie miał tego za zle, bo mizianko mu się bardzo, bardzo podobało Quote
Recommended Posts