basia0607 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Podnoszę z nadzieją. Schronisko to nie miejsce dla żadnego psa ale te spaniele na zdjęciach wołają o pomstę do nieba. Quote
JustynaM. Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 cioteczki ja przypominam że jak już powiecie że można to zacznę robić ogłoszenia,będę potrzebowała nr.tel.do ogłoszeń Quote
basia0607 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Gdybym wystawiła któregoś na portelu Elbląga jest ktoś kto pomaga w transporcie ? ja dzisiaj wydalam tak 3 psy. Quote
Evra Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Może nie ma sensu czekać na zdjęcia i opis każdego z osobna, tylko ogłaszać je na już? Allegro chociaż? Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Evra']Może nie ma sensu czekać na zdjęcia i opis każdego z osobna, tylko ogłaszać je na już? Allegro chociaż?[/quote] Hmmm, ale praktycznie nie wiemy prawie nic o tych psach. :roll: Może podczas kapieli i strzyżenia psiaków coś się wyjaśni, trochę pozna się ich charaktery. :roll: No nie wiem, ja tam mogę Allegro zrobić choćby dziś. ;) Może [B]Gonia[/B] niech się wypowie. :cool3: Quote
żabusia Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Oczywiście, że aby wystawić psa do adopcji trzeba o nim mieć max dużo info. Inaczej są duże szanse, że zaraz znów będzie bezdomny bo coś tam nie odpowiadało nowemu właścicielowi w takim czy innym zachowaniu psa. Quote
GoniaP Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Zakładając ten wątek i upubliczniając tragedię tych psów widoczną na zdjęciach, [B]miałam raczej nadzieję, że znajdą się jacyś miłośnicy rasy, którzy zaryzykują wzięcie psa z "łatką" agresywnego na tymczas. [/B]Wydaje mi się, że ogłaszanie tych psów w celu znalezienia im ds nie znającego rasy i potencjalnych problemów z zachowaniem, to zbyt duże ryzyko, i mogłoby się przyczynić do wyrządzenia im jeszcze większej krzywdy. Powinniśmy się zatem skupić na znalezieniu alternatywnych rodzajów pomocy i podejść do sprawy bardzo ostrożnie. Dlatego proszę o nieogłaszanie spanieli w celach adopcyjnych. Quote
Asia & Ginger Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='GoniaP']Zakładając ten wątek i upubliczniając tragedię tych psów widoczną na zdjęciach, [B]miałam raczej nadzieję, że znajdą się jacyś miłośnicy rasy, którzy zaryzykują wzięcie psa z "łatką" agresywnego na tymczas. [/B]Wydaje mi się, że ogłaszanie tych psów w celu znalezienia im ds nie znającego rasy i potencjalnych problemów z zachowaniem, to zbyt duże ryzyko, i mogłoby się przyczynić do wyrządzenia im jeszcze większej krzywdy. Powinniśmy się zatem skupić na znalezieniu alternatywnych rodzajów pomocy i podejść do sprawy bardzo ostrożnie. Dlatego proszę o nieogłaszanie spanieli w celach adopcyjnych.[/quote] Powoli zaczynam w to wątpić. :shake: Tymczasów brak jak na razie... :-( Z tego co się dowiedziałam, to wszystkie spanielki już ostrzyżone. Hodowczyni z forum spanielowego dzwoniła, żeby się umówić na strzyżenie, ale okazało się, że zrobili akcję i obcieli 12 spanieli własnymi siłami. Ciekawe jek psiaki teraz wyglądają i jak się spisywały podczas strzyżenia? :cool3: :roll: Quote
matrioszka2 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Alternatywne rodzaje pomocy to jakie, według Ciebie GoniuP ? Quote
GoniaP Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 [quote name='matrioszka2']Alternatywne rodzaje pomocy to jakie, według Ciebie GoniuP ?[/quote] Wymieniłam je matrioszko... najlepiej dt znający rasę, w celu rozpoznania ewentualnych problemów, lub obalenia przypiętych "łatek", a nie szukanie domów na oślep, bo byłoby to ze szkodą dla psów. Quote
halbina Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 biedactwa... zima wróciła... muszą marznać...:-( Quote
werbena520 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 :-(:-(:-( A tak wogóle to nie jest żadne schronisko...raczej miejsce każni tych zwierząt...i do tego Wielkopolska!!!! Quote
JustynaM. Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Cioteczki co tam u spanieli???????????? Quote
Asia & Ginger Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='JustynaM.']Cioteczki co tam u spanieli????????????[/quote] No właśnie? Ktoś coś wie? :roll: Quote
JustynaM. Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Podnoszę i czekam na jakieś wieści!!!!!!!!! Quote
Asia & Ginger Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Czy ilość spanieli się zmieniła, czy nadal 12? :roll: Quote
Ss Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 jesli jest ich tyle to trzeba zrobic kazdemu zdjecie i dac krotki opis. trzeba zaczac dzialac w tym kierunku? czy moge kogos o to prosic? Quote
Recommended Posts