supergoga Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Misza nie jest młodym psem, stąd prawdopodobnie pokazywanie i ogłaszanie go mija się z celem. Bo i któż, mając do wyboru młode, piękne psy – zainteresuje się losem 7 letniego, zwykłego, niepozornego kundelka. Zaniedbany Misza przemieszkiwał od pewnego czasu na klatce schodowej jednego z domów w podpoznańskiej miejscowości. Jednak poczuł się tam w końcu jak u siebie, zaczął pilnować, szczekać na obcych – no i musiał zniknąć. Tak trafił do przytuliska dla bezdomnych zwierząt i pod opiekę Fundacji Animalia. Tolerancyjny do suczek – raczej nie przepada za psimi konkurentami. Do ludzi łagodny, przyjacielski. I czy to coś zmieni. Czy znajdzie się ktoś, kto podzieli się z Miszą domem, choćby z kawałkiem podwórka i ciepła budą. Kto da mu szansę – z której Misza skorzysta. Będzie bronił swego opiekuna, swego domu – już do końca życia, jego życia. Tak długo, jak wystarczy mu sił. Czy będzie musiał zestarzeć się i odejść samotnie w schroniskowej klatce. Jakie są szanse Miszki? Jakie możliwości? Wiem – sama już sobie na to odpowiedziałam. Czy jest w stanie coś mnie jeszcze zaskoczyć? Miszka – zupełnie zwykły, nieduży piesek - tęsknie spogląda w dal! Chyba czeka. Może on ma jeszcze tą wiarę, które mnie zaczyna brakować. Quote
marta23t Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Goga śliczny jest a wieku nie widać...zresztą co to 7 lat...szczęśliwa 7 mam nadzieję dla niego:oops: Quote
supergoga Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Jakos tak mniej optymistycznie na to patrzę. Ale obym się myliła. Tyle dojrzałości w jego oczach. A tak mało osób do niego zajrzało. Szkoda wielka, ale jeśli na dogo prawie nikt nie zajrzał, to co mówić o domu dla Miszy. Kolejny rezydent się szykuje, jak Kora, Sabinka, Puma, młody Misiek. Quote
jotpeg Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 długo już czeka? taka rezygnacja na twarzy :placz: Quote
supergoga Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Właśnie nie i chyba stąd ta trauma. Mieszkał na tej klatce schodowej ale chyba czuł że gdzieś jest jego miejsce. teraz w otoczeniu tylu innych psów - jest mu wyraźnie źle. I nie mam wielkich nadziei. Taki zwykły Misza o smutnym pysiu. Quote
Alojzyna Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Postaram się choć raz dziennie go podnosić do góry... :-( Quote
supergoga Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Widzisz Miszka, taki niemłody, zwykły facet po przejściach - marnie to widzę. Nawet tutaj nie masz swoich fanów. To gdzie ich szukać.:shake: Quote
supergoga Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Przepraszam Miszka, że nie zagladałam. Tyle się działo. Biedny starszy piesek - nikt mu pewnie nie pomoże.:-( Quote
Alojzyna Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 może mały bannerek dla Miśka? te oczy takie smutne i wypatrujące :-(:-( Quote
supergoga Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Dzięki, takie piękne banerki. Bardzo proszę - wstawcie banerek Miszki. To nie jest młody psiak o niezwykłej urodzie. To starszy, ot - z\wykły piesek. Ale przecież też ma serce i też marzy o swoim LUDZIU do pokochania. Czy dla niego już czas się skończył. Czas na szczęście. Czy nie ma szansy. Ja wymienię jakiś banerek i też wstawię Miszkę. Quote
Alojzyna Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
supergoga Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Niestety - to nasze zyczenia. Nic się nie dzieje. Nawet nikt nie zapytał. Quote
supergoga Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Misza ma mało sympatyków, ot starszy zwykły kundelek. Nic takiego. Ale serce kundelka też potrzebuje miłości. Quote
ocelot Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Nic zrobić nie mogę niestety, tylko podrzucić wątek Quote
snuszak Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 taki Miszka jak moj Franus, nikt nie kocha nikt sie nie pyta, starsze psiaki maja mało szans niestety :shake: Quote
snuszak Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 znalazłam stronę - adopcje starszych psow, mozna by wysłac miszke i franka, mozna umieszczac pieski chyba od 7 czy 8 roku zycia Quote
supergoga Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 To Kasiu jak dasz radęczasowo, to wstaw psiaki. Dzisiaj rano byłam w schronisku po Mufkę - na sterylkę i do domku i przeżyłam szok - Misza spacerował po wybiegu z innymi psami i sukami. BYł z nim wielki Bari, mniejszy Rico, były panienki, wtym wielka Puma i mała Mrówka -a on zero agresji. Psiak się wyciszył. Świetny mały kundelek - taki podobny do Franka. I niestety - kolejny spanielek. Quote
Recommended Posts