Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magda i Saga']Olu, ja mam bodajże nr 49 ale biegam z dwoma a nawet z trzema psami w niedzielę, więc jeden numer mi nie starczy. [/quote]

[quote name='OlaAB']numery startowe dostaniecie na miejscu, standardowo jest to numer przypisany parze "przewodnik+pies"
[/quote]

czy coś jeszcze jest niejasne? :crazyeye:
na liście nie ma oznaczenia "nr_st" =numer startowy tylko "lp"=liczba porządkowa, która jest niezmienna i pokazuje liczbę zawodników

Posted

[quote name='OlaAB']czy coś jeszcze jest niejasne? :crazyeye:
na liście nie ma oznaczenia "nr_st" =numer startowy tylko "lp"=liczba porządkowa, która jest niezmienna i pokazuje liczbę zawodników[/quote]

Olu,
Jednak dla mnie trochę niejasne:shake:
Czy liczba porządkowa pokazana w pliku jest jednocześnie numerem startowym?
Do czego sluży nr ewidencyjny?
A może jednak w pliku z listą zawodników warto pokazac numer startowy skoro pózniej grafik startowy pokazuje tylko takie numery.

Pozdrowienia od Ghandiego i Jazza

Posted

My miałyśmy zawody na 120 osób- 3 dni przed nimi ostatnią myślą było aktualizowanie listy... Dziewczyny mają na ponad 300 par- myślę, że jak każdy sobie wydrukuje rozpiskę, zarejestruje się na zawodach i dostanie swój numer startowy do ręki- to będzie wszystko jasne.

Posted

[quote name='Sajko']My miałyśmy zawody na 120 osób- 3 dni przed nimi ostatnią myślą było aktualizowanie listy... Dziewczyny mają na ponad 300 par- myślę, że jak każdy sobie wydrukuje rozpiskę, zarejestruje się na zawodach i dostanie swój numer startowy do ręki- to będzie wszystko jasne.[/quote]

Żeby była jasność. Doceniam robotę którą robią :thumbs:. Widziałem plan:crazyeye: i widzę jaki jest stopień trudności organizacyjnych. W planie próbowałem nas szukać po numerach startowych (błąd) i poległem:grab: bo numery startowe to inna bajka.

Sajko,
Rozumiem że sugerujesz, żeby nie patrzeć [U]teraz[/U] na te numery startowe w planie sędziowania (nie porównywać ich do nr Lp i ewidencyjnych) tylko szukać po ringach kiedy Twoja kategoria startuje ew. kiedy para i drużyna?

Posted

Nie, sugeruję, że bierzesz teraz rozpiskę podaną (lub jak będzie rozdawana przy zgłoszeniach to taką), czekasz spokojnie do jutra lub czwartku z samego rana, zależy kto się będzie kiedy rejestrował, dostajesz przy rejestracji do garści numer startowy swój i robisz analizę, gdzie kiedy startujesz:razz:

do tej pory (czyli ostatni przynajmniej 2 puchary na których byłam) i pary i drużyny były rozgrywane klasami według numerów startowych i dopiero później sumowano przebiegi psów i podawano wyniki. Dopiero finał par odbywa się naprawdę 'parami'. Jeśli nie będzie zmiany w tym roku (a nie widzę info, żeby była) to po prostu wszystkie konkurencje startujesz w kolejności na jaką wskazuje numer startowy;)

Posted

[quote name='Felki Ghandi i Jazz']Olu,
Jednak dla mnie trochę niejasne:shake:
Czy liczba porządkowa pokazana w pliku jest jednocześnie numerem startowym?
[/quote]

Ze szczegółowego planu sędziowania odczytać możemy, że w kategorii M1 numery startowe są od 175 do 190 :cool3:

Posted

cytuję samą siebie :oops: bo nie dostałam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie :razz::

nasza drużyna jest zgłoszona, jest uwzględniona na liście zawodników i oczywiście ma nazwę :cool3: ale w szczegółowym planie sędziowania tam gdzie jest jumping drużynowy w niedzielę drużyny mają też jakieś numerki - w kolumnie 'numery startowe' są wypisane te numery, np:
'drużyny 1-15' , 'drużyny 16-30' itd. I tego właśnie jakoś nie rozumiem...

Posted

Numer porządkowy na opublikowanej liście nie jest w żaden sposób związany ani z przewodnikiem ani z psem. Jest on zależny od sposobu posortowania i jest niejako numerem linii/wiersza w tabeli. Jeśli sortujesz wg kategorii to Zuzia z Ghandim i ich wszystkie dane są opublikowane w 191-szej linii tabeli, jeśli sortujesz wg rasy to Zuzia z Ghandim jest w 211-tym wierszu tabeli... itd...
Natomiast jeśli popatrzysz w szczegółowy plan sędziowania i tam konkretnie na egzaminy, to właśnie widać, że w kategorii M1 są numery startowe od 175 do 190.

Posted

[quote name='Bzikowa']ale w szczegółowym planie sędziowania tam gdzie jest jumping drużynowy w niedzielę drużyny mają też jakieś numerki - w kolumnie 'numery startowe' są wypisane te numery, np:
'drużyny 1-15' , 'drużyny 16-30' itd. I tego właśnie jakoś nie rozumiem...[/quote]

Ania, ponieważ w sobotę startujemy w kolejności numerów startowych w konkurencji drużynowej, to pozwolę sobie wysunąć śmiałą tezę, że w niedzielę jumping będziemy biegli w odwróconej kolejności do zajętych miejsc, więc numerek który dostaniemy zależy tylko od nas:evil_lol:

Posted

[quote name='Bzikowa']cytuję samą siebie :oops: bo nie dostałam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie :razz::

nasza drużyna jest zgłoszona, jest uwzględniona na liście zawodników i oczywiście ma nazwę :cool3: ale w szczegółowym planie sędziowania tam gdzie jest jumping drużynowy w niedzielę drużyny mają też jakieś numerki - w kolumnie 'numery startowe' są wypisane te numery, np:
'drużyny 1-15' , 'drużyny 16-30' itd. I tego właśnie jakoś nie rozumiem...[/quote]

Z regulaminu:

[B]III Konkurencja Drużynowa[/B]
Drużyna składa się z 3 lub 4 psów dowolnej rasy i kategorii wzrostowej z jednego kraju. Wszyscy przewodnicy w drużynie muszą również pochodzić z jednego kraju. Drużyna może być utworzona z psów należących do jednego przewodnika. Całkowity czas i punkty karne zawodników w Agility Drużynowym i Jumpingu Drużynowym będą liczone sumarycznie. Liczą się wyniki trzech najlepszych zawodników z drużyny w każdym z tych przebiegów. Przebieg Agility odbywa się w kolejności według klasy wzrostowej, natomiast [U]przebieg Jumping rozpocznie się od najsłabszej drużyny w przebiegu Agility[/U].

[SIZE=1]Ale się mądrzę, hihi..[/SIZE]

Posted

[quote name='Sajko']Ania, ponieważ w sobotę startujemy w kolejności numerów startowych w konkurencji drużynowej, to pozwolę sobie wysunąć śmiałą tezę, że w niedzielę jumping będziemy biegli w odwróconej kolejności do zajętych miejsc, więc numerek który dostaniemy zależy tylko od nas:evil_lol:[/quote]

To ciekawe czy dostaniemy jakiś numerek :evil_lol:

No to się cieszę, że ktoś rozwiał moje wątpliwości. Ja bardzo przepraszam ale po maturze zresetowałam mózg.

Posted

[quote name='Sajko']numerek który dostaniemy zależy tylko od nas:evil_lol:[/quote]
Dlatego ja wcale nie lubię być wysoko w rankingu po pierwszej rundzie :p.

Posted

A ja mam nadzieję ze nie bedziemy musieli zapoznawac sie z torami na dwóch ringach w niewielkim odstepie czasowym zanim nie ukończymy biegu tego toru co sie nauczylismy.
Nie bedziemy, prawda? :razz::placz:

Posted

Laluna, jakby Ci powiedzieć, w zeszłym roku medium biegały jednocześnie na 3 ringach, więc nauczyłam się jednego toru, później drugiego zanim pobiegłam, po czym 3ciego wcale się nie uczyłam:evil_lol: ale w tym roku Fortowcy wszystko mega przemyśleli, więc myślę, że tak źle nie będzie:razz:

Posted

Sajko - dzięki za pomoc :loveu:

jeszcze raz

[B]Liczba porządkowa[/B] to numer kolejny wiersza z danymi o zawodnikach - do niczego innego nie przydatny
[B]numer ewidencyjny[/B] - numer nadawany PRZEWODNIKOWI niezależnie od liczby rejestrowanych psów, potrzebny przy wpłacaniu startowego (do szybkiej ewidencji), do szybkiego wyszukiwania gdy zgłaszaliście zmiany (przynajmniej takie były założenia - bo mało kto z tego korzystał)
[B]numer startowy[/B] - numer nadawany parze zawodnik+pies standardowo podawany zawodnikom podczas REJESTRACJI

będą wywieszane (jak zwykle na zawodach) listy zawodników z numerami startowymi, co więcej - uzupełnione o informacje kto się nie zgłosił na zawody :eviltong:

numery drużyn będa nadane i podane do wiadomości również na zawodach - ciężko mi się nadaje numer drużynie, której skład będzie podany w czwartek :cool1: albo i nie...

więcej nie udzielam się w wątku - bo wierzcie mi - naprawdę mam co robić :diabloti:

Posted

PROŚBA!
Czy ktoś jedzie jutro z Warszawy i mógłby mnie zabrać?Ja i grzywka.
Tata miał nas zawieść ale dali mu dyżur w pracy i nie może.
Prosimy ładnie.
Moj tel 0508761231

proszę o smska oddzwonię

Posted

Witam,
Mialam przyjemnosc byc na pierwszym dniu zawodow i musze przyznac, ze bylam zaskoczona profesjonalizmem organizatorow. Nie mam zbytnio porownania do innych zawodow psow, bo to moja pierwsza wizyta, ale porownalam do zawodow jezdzieckich... psiarze gora ;)

Pasjonuje sie fotografia (oprocz posiadania konia i mlodej jack russellki), wiec popstrykalam troche fotek:
[URL="http://picasaweb.google.com/Rega501/PucharRasKozieniceCzerwiec09"]Picasa Web Albums - Katarzyna - Puchar Ras Ko...[/URL]#

Mozna sobie sciagnac, ale prosze nie wykorzystywac do zadnej publikacji etc bez mojej zgody. To moje pierwsze proby foto na agility, psy ganiaja znacznie szybciej niz konie :) ale tez znacznie wiecej radosci na ich mordkach :lol: