Weronia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [SIZE=4] Kubuś znów szuka domu !! :( ********** W wigilię, podczas interwencji w jednej z wielkopolskich wsi, pijanemu gospodarzowi został odebrany pies z fatalnych warunków (brak budy, brak dostępu do wody, itd.)... Interwencję przeprowadzali inspektorzy "Pogotowia i Straży dla Zwierząt" w Trzciance Pies ma potworną ranę na łapie, właściciel stwierdził, że został kilkakrotnie potrącony przez samochód.. jest to uraz mechaniczny, ale nie wiadomo, czy wersja o wypadku jest prawdziwa. Oczywiście właściciel ani razu nie udał się z psem do weterynarza. Nie wiadomo jak długo pies cierpiał przywiązany do łańcucha z tak straszną raną :placz: Piesek był potwornie zapchlony, pchły dosłownie jadły go, na szczęście szybko się z nimi uporaliśmy. Aktualnie Kubuś jest pod opieką lek. wet. Mamy nadzieję, że łapę da się wyleczyć.. Bardzo prosimy jakąś dobrą duszę o piękne Allegro dla Kubusia, najlepiej wyróżnione (pokryjemy koszty) i inne ogłoszenia.. To bardzo pilna sprawa, trzeba psiakowi szybko znaleźć dobry, odpowiedzialny dom... tekst do ogłoszeń: "Na co może liczyć pies , który został wielokrotnie skrzywdzony przez człowieka? Na nic. A jednak pewnie gdzieś na dnie serduszka tliła się nadzieja na ocalenie. W wigilię inspektorzy Pogotowia I Straży Dla Zwierząt w Trzciance odebrali psa pijanemu gospodarzowi w jednej z wielkopolskich wsi . Pies przebywał w najgorszych warunkach, bez wody , jedzenia , budy. Ma potworną ranę na łapie , stary ,zaniedbany uraz. Nigdy nie był u weterynarza, cierpiąc okropne męki przywiązany do łańcucha.... Obecnie w wyniku interwencji przebywa pod pieką weterynarzy (rana szybko się goi) , ale pilną sprawą jest znalezienie mu dobrego , kochanego i odpowiedzialnego domu. Kubuś już tyle wycierpiał w swoim życiu , niech się dla niego zapali iskierka szczęścia! Kubuś to młody (około roku) , bardzo przyjaźnie nastawiony do otoczenia pies. Z wyglądu podobny trochę do owczarka niemieckiego , trochę do husky. Jest niezwykle grzeczny , umie się przytulać , uczy się czystości , jest bardzo pojętny. Akceptuje bez problemu inne psy. Kontakt 511 819 130 [email protected] " Pomóżmy Kubusiowi zaznać trochę szczęścia, życie już go już doświadczyło dostatecznie:( To kochany psiak, zasługuje na pomoc.. kontakt: 511 819 130 [email protected] Quote
KasiaO Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Łoo matko, ale ta rana paskudnie wygląda..:placz: Mam nadzieję, że właściciel poniesie konsekwencje za brak opieki weterynaryjnej i ogólne zaniedbanie psa:angryy: Pies jest teraz w DT? Quote
PaLoMa Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 o kurka wodna!!:crazyeye: ja bym tego wlasciciela na miejscu wykonczyla:angryy::mad::angryy:+:mad: biedny piesek... sliczny jest:loveu: w gore psiaku=* Quote
Dorothy Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 okropnie to wyglada :-( jest w lecznicy? Quote
Rybc!a Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 O cholera.. :( Paskudnie to wygląda. Będę kibicować małemu ! Quote
Ewa i flatki Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Kubusiu, teraz będzie już tylko lepiej ! Mam nadzieję, że jego pijany "pan" skręci kark niebawem. Najgorsze, że zaraz będzie miał następnego psa do znęcania się:-( Quote
marta23t Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Weronia dziękuję za linka.Widzę, że ostro działacie-nawet w święta- brawo! Melduję się na wątku. Niestety nie umiem robić allegro i ogłoszeń:shake: ale zaraz wydrukuję małego i popytam wśród znajomych i sąsiadów o domek. Biedactwo:shake: a tego gospodarza to:mad::mad: Quote
Weronia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Ewa i flatki napisał(a):Kubusiu, teraz będzie już tylko lepiej ! Mam nadzieję, że jego pijany "pan" skręci kark niebawem. Najgorsze, że zaraz będzie miał następnego psa do znęcania się:-( Jest jeszcze krowa... i świnki :/ Quote
Weronia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Dorothy napisał(a):okropnie to wyglada :-( jest w lecznicy? Dorothy, Kubuś nie jest w lecznicy, ale jest pod opieką wetów.. zobaczymy co dziś powiedzą. Wizyta niebawem. Quote
Weronia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 [quote name='marta23t']Weronia dziękuję za linka.Widzę, że ostro działacie-nawet w święta- brawo! Melduję się na wątku. Niestety nie umiem robić allegro i ogłoszeń:shake: ale zaraz wydrukuję małego i popytam wśród znajomych i sąsiadów o domek. Biedactwo:shake: a tego gospodarza to:mad::mad: I w święta się znęcają nad tymi biedakami:shake: Popytaj, może komuś ze znajomych Kuba się spodoba... Dzięki Quote
Weronia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 figa33 napisał(a):jutro zrobię mu ogłoszenia Super, dzięki! Quote
lunarmermaid Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Kubuś jest śliczny.Taki biedaczek,tyle złego go spotkało,musi teraz być już tylko lepiej!!! Szukamy domku dla ślicznego Kuby! Quote
muro Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 dajcie tekst na allegro, to zaraz zrobię:-( ja talentu nie mam moge dac ten zpierwszego postu, tylko szukamy czego? DT DS CZY JAK? Quote
figa33 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 ogłoszenia alegratka, pineska,bonopolska, eoferty, interpress, kupiepsa, animalia, petworld,adopcjepsów, cafeanimal jeszcze jak uda mi się wreszcie zalogować:mad: w gumtree i dwukropku Quote
Weronia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 muro napisał(a):dajcie tekst na allegro, to zaraz zrobię:-( ja talentu nie mam moge dac ten zpierwszego postu, tylko szukamy czego? DT DS CZY JAK? oddam wszystko za piękny tekst do Allegro... kto jest utalentowany?? ;) Szukamy DT, DS.. Quote
Weronia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 figa33 napisał(a):ogłoszenia alegratka, pineska,bonopolska, eoferty, interpress, kupiepsa, animalia, petworld,adopcjepsów, cafeanimal jeszcze jak uda mi się wreszcie zalogować:mad: w gumtree i dwukropku Super, dziękujemy! Quote
figa33 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 niestety nie jestem bardzo utalentowana:oops: to jest mój tekst do ogłoszeń " Na co może liczyć pies , który został wielokrotnie skrzywdzony przez człowieka? Na nic. A jednak pewnie gdzieś na dnie serduszka tliła się nadzieja na ocalenie. W wigilię inspektorzy Pogotowia I Straży Dla Zwierząt w Trzciance odebrali psa pijanemu gospodarzowi w jednej z wielkopolskich wsi . Pies przebywał w najgorszych warunkach, bez wody , jedzenia , budy. Ma potworną ranę na łapie , stary ,zaniedbany uraz. Nigdy nie był u weterynarza, cierpiąc okropne męki przywiązany do łańcucha.... Obecnie w wyniku interwencji przebywa pod pieką weterynarzy , ale pilną sprawą jest znalezienie mu dobrego , kochanego i odpowiedzialnego domu. Kubuś już tyle wycierpiał w swoim życiu , niech się dla niego zapali iskierka szczęścia! Kubuś to młody (około roku) , bardzo przyjaźnie nastawiony do otoczenia pies. Z wyglądu podobny trochę do owczarka niemieckiego , trochę do husky. Jest niezwykle grzeczny , umie się przytulać , uczy się czystości , jest bardzo pojętny. Akceptuje bez problemu inne psy. Kontakt 511 819 130 [email protected] " Quote
Weronia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 figa33 napisał(a):niestety nie jestem bardzo utalentowana:oops: to jest mój tekst do ogłoszeń " Na co może liczyć pies , który został wielokrotnie skrzywdzony przez człowieka? Na nic. A jednak pewnie gdzieś na dnie serduszka tliła się nadzieja na ocalenie. W wigilię inspektorzy Pogotowia I Straży Dla Zwierząt w Trzciance odebrali psa pijanemu gospodarzowi w jednej z wielkopolskich wsi . Pies przebywał w najgorszych warunkach, bez wody , jedzenia , budy. Ma potworną ranę na łapie , stary ,zaniedbany uraz. Nigdy nie był u weterynarza, cierpiąc okropne męki przywiązany do łańcucha.... Obecnie w wyniku interwencji przebywa pod pieką weterynarzy , ale pilną sprawą jest znalezienie mu dobrego , kochanego i odpowiedzialnego domu. Kubuś już tyle wycierpiał w swoim życiu , niech się dla niego zapali iskierka szczęścia! Kubuś to młody (około roku) , bardzo przyjaźnie nastawiony do otoczenia pies. Z wyglądu podobny trochę do owczarka niemieckiego , trochę do husky. Jest niezwykle grzeczny , umie się przytulać , uczy się czystości , jest bardzo pojętny. Akceptuje bez problemu inne psy. Kontakt 511 819 130 [email protected] " Super, dzięki Figa :* Może jeszcze tylko dopiszemy, że łapa szybko się goi.. Daję do 1 postu. Quote
muro Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 ***POTWORNIE OKALECZONY KUBUŚ*** !!! SZUKA PILNIE (518198358) - Aukcje internetowe Allegro moze byc? Quote
Weronia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 muro napisał(a):***POTWORNIE OKALECZONY KUBUŚ*** !!! SZUKA PILNIE (518198358) - Aukcje internetowe Allegro moze byc? no super, dzięki muro :) A czy to wyróżniona aukcja? (nie znam się na allegro).. jeśli nie, to czy można ją wyróżnić? (Pokryjemy koszty) Wklejam nową fotkę Kubusia (można ją dodać do ogłoszeń? ) Kubuś z opatrunkiem: Quote
muro Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 rety, chyba tak? czy nie?bo ja juz sama niewiem:shake: Quote
figa33 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Kubuś jeszcze na gumtree Poznań i w dwukropku wyborczej Quote
Recommended Posts