Jump to content
Dogomania

***POTWORNIE OKALECZONY KUBUŚ*** !!! Wraca z adopcji:( znów szuka domu!ma dom!

Recommended Posts

Posted

[SIZE=4] Kubuś znów szuka domu !! :(

W wigilię, podczas interwencji w jednej z wielkopolskich wsi, pijanemu gospodarzowi został odebrany pies z fatalnych warunków (brak budy, brak dostępu do wody, itd.)...
Interwencję przeprowadzali inspektorzy "Pogotowia i Straży dla Zwierząt" w Trzciance

Pies ma potworną ranę na łapie, właściciel stwierdził, że został kilkakrotnie potrącony przez samochód.. jest to uraz mechaniczny, ale nie wiadomo, czy wersja o wypadku jest prawdziwa. Oczywiście właściciel ani razu nie udał się z psem do weterynarza. Nie wiadomo jak długo pies cierpiał przywiązany do łańcucha z tak straszną raną :placz:

Piesek był potwornie zapchlony, pchły dosłownie jadły go, na szczęście szybko się z nimi uporaliśmy.
Aktualnie Kubuś jest pod opieką lek. wet. Mamy nadzieję, że łapę da się wyleczyć..

Bardzo prosimy jakąś dobrą duszę o piękne Allegro dla Kubusia, najlepiej wyróżnione (pokryjemy koszty) i inne ogłoszenia.. To bardzo pilna sprawa, trzeba psiakowi szybko znaleźć dobry, odpowiedzialny dom...

tekst do ogłoszeń:

"Na co może liczyć pies , który został wielokrotnie skrzywdzony przez człowieka?
Na nic.
A jednak pewnie gdzieś na dnie serduszka tliła się nadzieja na ocalenie.
W wigilię inspektorzy Pogotowia I Straży Dla Zwierząt w Trzciance odebrali psa pijanemu gospodarzowi w jednej z wielkopolskich wsi .
Pies przebywał w najgorszych warunkach, bez wody , jedzenia , budy. Ma potworną ranę na łapie , stary ,zaniedbany uraz. Nigdy nie był u weterynarza, cierpiąc okropne męki przywiązany do łańcucha....
Obecnie w wyniku interwencji przebywa pod pieką weterynarzy (rana szybko się goi) , ale pilną sprawą jest znalezienie mu dobrego , kochanego i odpowiedzialnego domu.
Kubuś już tyle wycierpiał w swoim życiu , niech się dla niego zapali iskierka szczęścia!

Kubuś to młody (około roku) , bardzo przyjaźnie nastawiony do otoczenia pies. Z wyglądu podobny trochę do owczarka niemieckiego , trochę do husky. Jest niezwykle grzeczny , umie się przytulać , uczy się czystości , jest bardzo pojętny. Akceptuje bez problemu inne psy.

Kontakt 511 819 130
[email protected] "

Pomóżmy Kubusiowi zaznać trochę szczęścia, życie już go już doświadczyło dostatecznie:( To kochany psiak, zasługuje na pomoc..

kontakt: 511 819 130 [email protected]

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łoo matko, ale ta rana paskudnie wygląda..:placz:
Mam nadzieję, że właściciel poniesie konsekwencje za brak opieki weterynaryjnej i ogólne zaniedbanie psa:angryy:

Pies jest teraz w DT?

Posted

Weronia dziękuję za linka.Widzę, że ostro działacie-nawet w święta- brawo!
Melduję się na wątku. Niestety nie umiem robić allegro i ogłoszeń:shake: ale zaraz wydrukuję małego i popytam wśród znajomych i sąsiadów o domek.
Biedactwo:shake: a tego gospodarza to:mad::mad:

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Kubusiu, teraz będzie już tylko lepiej !
Mam nadzieję, że jego pijany "pan" skręci kark niebawem.
Najgorsze, że zaraz będzie miał następnego psa do znęcania się:-(

Jest jeszcze krowa... i świnki :/

Posted

Dorothy napisał(a):
okropnie to wyglada :-(
jest w lecznicy?

Dorothy, Kubuś nie jest w lecznicy, ale jest pod opieką wetów.. zobaczymy co dziś powiedzą. Wizyta niebawem.

Posted

[quote name='marta23t']Weronia dziękuję za linka.Widzę, że ostro działacie-nawet w święta- brawo!
Melduję się na wątku. Niestety nie umiem robić allegro i ogłoszeń:shake: ale zaraz wydrukuję małego i popytam wśród znajomych i sąsiadów o domek.
Biedactwo:shake: a tego gospodarza to:mad::mad:

I w święta się znęcają nad tymi biedakami:shake:
Popytaj, może komuś ze znajomych Kuba się spodoba...
Dzięki

Posted

ogłoszenia
alegratka, pineska,bonopolska, eoferty, interpress, kupiepsa, animalia, petworld,adopcjepsów, cafeanimal
jeszcze jak uda mi się wreszcie zalogować:mad: w gumtree i dwukropku

Posted

muro napisał(a):
dajcie tekst na allegro, to zaraz zrobię:-( ja talentu nie mam

moge dac ten zpierwszego postu, tylko szukamy czego? DT DS CZY JAK?

oddam wszystko za piękny tekst do Allegro...
kto jest utalentowany?? ;)

Szukamy DT, DS..

Posted

figa33 napisał(a):
ogłoszenia
alegratka, pineska,bonopolska, eoferty, interpress, kupiepsa, animalia, petworld,adopcjepsów, cafeanimal
jeszcze jak uda mi się wreszcie zalogować:mad: w gumtree i dwukropku

Super, dziękujemy!

Posted

niestety nie jestem bardzo utalentowana:oops:
to jest mój tekst do ogłoszeń

"
Na co może liczyć pies , który został wielokrotnie skrzywdzony przez człowieka?
Na nic.
W wigilię inspektorzy Pogotowia I Straży Dla Zwierząt w Trzciance odebrali psa pijanemu
gospodarzowi w jednej z wielkopolskich wsi .
Pies przebywał w najgorszych warunkach, bez wody , jedzenia , budy. Ma potworną ranę na łapie , stary ,zaniedbany uraz. Nigdy nie był u weterynarza, cierpiąc okropne męki przywiązany do łańcucha....
Obecnie w wyniku interwencji przebywa pod pieką weterynarzy , ale pilną sprawą jest znalezienie mu dobrego , kochanego i odpowiedzialnego domu.
Kubuś już tyle wycierpiał w swoim życiu , niech się dla niego zapali iskierka szczęścia!

Kubuś to młody (około roku) , bardzo przyjaźnie nastawiony do otoczenia pies. Z wyglądu podobny trochę do owczarka niemieckiego , trochę do husky. Jest niezwykle grzeczny , umie się przytulać , uczy się czystości , jest bardzo pojętny. Akceptuje bez problemu inne psy.

Kontakt 511 819 130
[email protected] "

Posted

figa33 napisał(a):
niestety nie jestem bardzo utalentowana:oops:
to jest mój tekst do ogłoszeń

"
Na co może liczyć pies , który został wielokrotnie skrzywdzony przez człowieka?
Na nic.
W wigilię inspektorzy Pogotowia I Straży Dla Zwierząt w Trzciance odebrali psa pijanemu
gospodarzowi w jednej z wielkopolskich wsi .
Obecnie w wyniku interwencji przebywa pod pieką weterynarzy , ale pilną sprawą jest znalezienie mu dobrego , kochanego i odpowiedzialnego domu.

Kontakt 511 819 130
[email protected] "

Super, dzięki Figa :*
Może jeszcze tylko dopiszemy, że łapa szybko się goi..
Daję do 1 postu.