Jump to content
Dogomania

Zrodził go RA czyli Ramzes młody owczarek niemiecki ... Rzeszów MA DOM :)

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaya93 napisał(a):
Mnie :crazyeye: a czemu :cool3:?
... zrobiłam coś nie tak :roll:?

Jakieś takie ponure zdjęcia wstawiasz! Najpierw Depi, teraz Ramzes. Przeraziłam się - był środek nocy, rozumiesz!

Posted

agata51 napisał(a):
Jakieś takie ponure zdjęcia wstawiasz! Najpierw Depi, teraz Ramzes. Przeraziłam się - był środek nocy, rozumiesz!

Przepraszam Cie ale chyba nie za bardzo rozumiem ... :roll:
Ponure to znaczy jakie, że za kratkami, że w boksie?
Poprostu nie miałam możliwości zrobić w innym otoczeniu...
Ja sobie zdaje sprawe, że nie jestem profesjonalistka w fotografowaniu, po pierwsze nie mam odpowiedniego sprzetu,(myśle, że nie o to chodzi) po drugie faktycznie nie mam takich umiejętności, ale robiąc te zdjęcia nie wpadłam na to, że ktoś będzie tak szczególną uwage zwracał na tło i ktos oglądając je, przestraszy sie,myslałam, że ważne by było widać psa w tym przypadku Ramzesa czy Depiego
W każdym razie jeżeli tak przerażające robie te zdjęcia to nie ma sprawy wiecej już nie musze robić. ;) Wydawało mi sie, to jest lepsze niż np hopanie, wiec zamias hopka wstawiłam zdjęcia
Przepraszam...
Chciałam dobrze :roll:

Posted

Kaya93 napisał(a):
Przepraszam Cie ale chyba nie za bardzo rozumiem ... :roll:
Ponure to znaczy jakie, że za kratkami, że w boksie?
Poprostu nie miałam możliwości zrobić w innym otoczeniu...
W każdym razie jeżeli tak przerażające robie te zdjęcia to nie ma sprawy wiecej już nie musze robić. ;)
Chciałam dobrze :roll:

A ja musze bronic nasza Kaye :loveu: bo Agatko ona faktycznie nie ma mozliwosci zrobic Ramzeskowi zdjec na wybiegu a tym bardziej na spacerze zostaja jej tylko zdjecia w boksie ...młodzi wolontariusze nie moga wchodzic do duzych psów ...

A co do tego ze to ponure to fakt ale i szara rzeczywistośc schroniskowa ...Ramzesek ma bude i szary boks i w nim czeka na swoj wymarzony dom !

Tak ze Kayu głowa do góry i nie zniechecac mi sie ;)
a Ramzeska za kratami tez czasem trzeba pokazac żeby nikt nie zapomniał gdzie on jest ...

Posted

jest jak jest ..... niestety ..... :( i nie zmienimy tego dopóki Rami i każdy psiak będzie w schronie.....wiadomo że plenerowe zdjęcia to plenerowe zdjęcia.... w "okraszonej "słonkiem trawie , czy spowitej białym płaszczem scenerii... wiadomo,że takie zdjęcia łatwiej się oglada i milej .... niż zdjęcia w boksie... ale i jedne i drugie są potrzebne .... i jedne i drugie oddają pewne aspekty schroniskowej rzeczywistości .. a jakie nie muszę o tym pisać bo widać to gołym okiem ....

a Ramik dalej czeka..... i jakoś tak pusto w jego sprawie.... :(

:bluepaw:

Posted

ewatr napisał(a):
A ja musze bronic nasza Kaye :loveu: bo Agatko ona faktycznie nie ma mozliwosci zrobic Ramzeskowi zdjec na wybiegu a tym bardziej na spacerze zostaja jej tylko zdjecia w boksie ...młodzi wolontariusze nie moga wchodzic do duzych psów ...

A co do tego ze to ponure to fakt ale i szara rzeczywistośc schroniskowa ...Ramzesek ma bude i szary boks i w nim czeka na swoj wymarzony dom !

Tak ze Kayu głowa do góry i nie zniechecac mi sie ;)
a Ramzeska za kratami tez czasem trzeba pokazac żeby nikt nie zapomniał gdzie on jest ...

Dziekuje Ci :calus: bo zaczynałam myśleć, że naprwde robiłam cos źle, ale może faktycznie te psiaki z boksów zostawie Tobie czy Mati, a ja zajme sie recepcjonistami :eviltong:
W każdym razie zniechęcać sie nie mam zamiaru :lol:

Posted

Przepraszam, Kayu, nie chciałam ci zrobić przykrości. Naprawdę. Troszkę sobie zażartowałam, fakt, może w nienajlepszym stylu. Mogłam chociaż wstawić jekieś emotikonki, żart byłby bardziej czytelny. Wybaczysz?
Właściwie powinnam ci podziękować. Uzmysłowiłaś mi jedną rzecz - sesje zdjęciowe to jedno, a życie w schronie - drugie. Nie wolno o tym zapominać. A ja chyba zapomniałam. Za bardzo przyzwyczaiłam się do wizji tych ślicznych, szczęśliwych psiaków z fotek plenerowych. Kayu, sprowadzaj mnie do pionu jak najczęściej. I proszę, nie gniewaj się.

Posted

[quote name='agata51']Przepraszam, Kayu, nie chciałam ci zrobić przykrości. Naprawdę. Troszkę sobie zażartowałam, fakt, może w nienajlepszym stylu. Mogłam chociaż wstawić jekieś emotikonki, żart byłby bardziej czytelny. Wybaczysz?
Właściwie powinnam ci podziękować. Uzmysłowiłaś mi jedną rzecz - sesje zdjęciowe to jedno, a życie w schronie - drugie. Nie wolno o tym zapominać. A ja chyba zapomniałam. Za bardzo przyzwyczaiłam się do wizji tych ślicznych, szczęśliwych psiaków z fotek plenerowych. Kayu, sprowadzaj mnie do pionu jak najczęściej. I proszę, nie gniewaj się.

Ależ nic sie nie stało:p, a gniewać sie, nawet nie miałam zamiaru;) ... a może poprostu ja tego żartu nie zrozumiałam :evil_lol:

Posted

Na pocieszenie dla Agaty Ramzesek na wybiegu
czyli cos z serii lece ......pędze .......gnam ...:p

Ramzio dla ułatwienia to to z tej strony siatki a to drugie onkowate to dziewczyna Afryka :

Napyskuje jej :eviltong: niech wie kto tu rzadzi ...

Posted

Jak ten gowniarz odwazyl sie pyskowac takiej wielkiej once :evil_lol:
Dobrze, ze byla za siatka :diabloti:
Nie powiem, nie powiem, ale ta Afryka tez jest przecudna :loveu:
Dlaczego takie piekne onki nie maja domow :shake:

Posted

Bardzo dobrym pomysłem jest pokazanie, że tak jest:[quote name='Kaya93']

A tak może być (radosne gonitwy itp.), jeśli ktoś zaadoptuje psiaka:
[quote name='ewatr']

Rzeczywiście, nieraz widząc piękne fotki zamieszczane na wątkach, można się zachwycać urodą psiaków, ale i zapomnieć jaka jest smutna rzeczywistość - czasem jednak warto sobie przypomnieć...

...aby znaleźć jeszcze większą motywację w szukaniu domów;)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Jak ten gowniarz odwazyl sie pyskowac takiej wielkiej once :evil_lol:
Dobrze, ze byla za siatka :diabloti:
Nie powiem, nie powiem, ale ta Afryka tez jest przecudna :loveu:
Dlaczego takie piekne onki nie maja domow :shake:

A to wprawdzie watek Ramzunia ale pewnie sie nie obrazi jak powiem ze cudna Afryka znalazła wczoraj dom !!!!

tu jeszcze ganiała z Ramim :

YouTube - Obraz 128