Jump to content
Dogomania

Historia CZACZY, Czyli jak Fragles odnalazł swój Muppet Show czyli NOWY DOM

Recommended Posts

Posted

[COLOR=DarkSlateGray]dla zmyłki [COLOR=DarkGreen][B]agaga[/B][/COLOR], zapewniam cię dla zmyłki, wróg jest[/COLOR] [COLOR=DarkSlateGray]szczwany i zaprawiony w bojach[/COLOR] :evil_lol: [COLOR=DarkSlateGray]zauważ, że w pierwszej wersji tylko mnie [/COLOR]:mad:

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hehe...myślisz że mam taryfę ulgową?:razz:
zobaczymy jak w końcu przyjdzie ten czas gdy będę mogła adoptować psiaka...ale mam nadzieję że się nie mylisz:diabloti::evil_lol:

Posted

osho - poniewaz jesteś facetem, a takich ze zrozumieniem dla cierpienia zwierzęcego jest mało (patrz statystyki płciowe userow)- warunkowo rezygnuje z bana :roll:.
agaga- dla ciebie nie ma wytłumaczenia :angryy:.

ale możesz sie zrehabilitowac:razz:- zamiast przygarniania suni, przygarnij mojego zasiedzianego tymczasowego barracka :eviltong:. co prawda śpi w wyrku, ale lubi tez kanapę i da sie przekonać, jestem pewna..... to co, wóz albo przewóz... :razz:

Posted

hmmm...z tym by było ciężko bo mój psiaczek(biedaczek-bo w łóżku nie śpi:evil_lol:) zjadł by chętnie twojego tymczasowicza(niestety toleruje tylko suczki)

trudno, pozostanę na dogo jako ta NIENORMALNA :evil_lol: ale przynajmniej mam czystą pościel i pewność ze mój synek jest w łóżku bezpieczny i nie zostanie z niego zepchnięty w nocy( bo mój pies nocki przesypia w pokoiku dziecka-przy tapczaniku)

Posted

[quote name='Vectra']a ja sobie kupie coś w tym stylu [URL="http://www.allegro.pl/item532990121_lozko_pietrowe_antresola_140x200.html"]ŁÓŻKO PIĘTROWE-ANTRESOLA 140X200 (532990121) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
trudno bedę walił głową w sufit , trudno , ale przynajmniej nie będzie piachu w łóżku i nie będę miała zdrętwiałych nóg :evilbat:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:razz::razz:myślisz że się nie wdrapią :hmmmm:..

Qba ma 170 wysokie ....no Ozzy nie wejdzie :razz::razz:ale on to psieroła:p[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Czacza leży zwinięta w kłębek chorutka. Niestety od 7 rano Czacza miała straszne rozwolnienie. Do 10 niestety zdarzyło jej się wielokrotnie załatwić (w domu i na dworze) oraz zwymiotować.

Byliśmy u weta. Dostała kroplówkę oraz leki na wstrzymanie wymiotów i biegunki, osłonowo antybiotyk. Dostała także tabletki i zastrzyki na kolejne dni. Pobraliśmy także powtórnie krew, by zobaczyć czy nie nastąpiła jakaś zmiana w wątrobie.

Niestety z moich obserwacji wynika, że Czacza łysieje... O ile włos na grzebiecie zaczął rosnąć, o tyle na głowie zaczęła poważnie łysieć. Skóra zaczyna też być tłusta.
Podejrzewamy nużycę (choć nie wyszła ona w zeskrobinach), zmiany hormonalne lub z powodu tarczycy. Na razie poskrobaliśmy ją po raz 2 z innych miejsc. Czacza się nie drapie, ale przykład Fiodora dał nam do myślenia.

Jutro napiszę czy u laleczki lepiej czy gorzej. Na razie śpi po poranku pełnym stresu. Czacza strasznie bowiem przeżywała swoją niedyspozycję i aż się trzęsła ze strachu jak się załatwiała w domu... Niestety leciało z niej, że nie nadążałam sprzątać.

Posted

U Czaczy lepiej. Czuje się i cieszy normalnie jak dotąd.
Na razie wymioty i rozwolnienie zahamowane.

Wyniki krwi są gorsze, bo podniósł się poziom mocznika.

Posted

czasem nużeniec jak i swierzb nie wychodzą za pierwszym razem.
Może warto ją zakropić profilktycznie przeciwe świerzbowcowi i zaczać podawać leki na nużeńca?

u naszej suki tak robiliśmy, jednak w jej przypadku diagnoza była inna-alergia.

Posted

[quote name='doddy']Jak dla mnie to mix DDB.
DDB już o nim wiedzą i chcą go zabrać z tego co się orientuję.[/quote]

no ja tak pomyślałam jak go pierwsze zdjęcia zobaczyłam...ale pewna nie byłam...on jest dosyć wysoki chyba jak na ddb...a co chudy - drugi Szakal:-(

Posted

[quote name='doddy']Na razie wszystko minęło a Czacza powróciła do normy.
Na wszelki wypadek na razie dostaje Trilac i Neopankreatynę.[/quote]

`. Uff. Nareszcie wszystko dobrze ;)

Posted

[quote name='doddy']Odpukać, sraczki brak. :multi:

A w ramach ciekawostek, to pozyskaliśmy sobie 2 szczylki red nosa. Tak se myślałam, że powinnam se wziąć 1 na DT to bym mogła stworzyć Czaczy pełną rodzinę. :evil_lol:[/quote]

no to weź se 2:eviltong: a maja juz wątek z ładniejszymi zdjatkami niż tymi z forum nieb.?