hanek Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Zakładam wątek, ale lepsze zdjęcia i więcej informacji o suni będzie w najbliższy weekend. Ta suczka w sobotę 20 grudnia została wyciągnięta z jednego z najgorszych schronisk w małopolsce. Czuła się w miarę dobrze, nie licząc kup z krwią. Jest leczona przez naszych chrzanowskich wetów, a przebywa na podwórku przy domu osoby, która ją przywiozła ze schronu. Mieszka w budzie. Mają tam niezbyt dobre ogrodzenie, udało jej się wydostać, dlatego przydałoby się znaleźć dla niej jakieś pewniejsze miejsce. Jest zazdrosna o psy swojej tymczasowej opiekunki. Widziałam ją na żywo, zrobiła na mnie duże wrażenie - jest ogromna! I piękna! Na naszej stronie: http://proanimals.org/zwierze/145/maja/ Nazwałam ją Maja. Ale w DT mówią na nią Lala, pasuje jak ulał: nowe fotki No i niestety - w schronie został bardzo podobny pies! Nie wiem czy pies czy suka, Ulaa widziała, może będzie umiała powiedzieć. W każdym razie jest w klatce z napisem "agresywne"... Quote
andzia69 Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 ona jest bardziej leosiowata niż bernisiowata...założyłam jej watek na molosach...:-( Quote
Ada-jeje Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Dzieki Andziu na Ciebe jak widac zawsze mozna liczyc, wyslalam tez PW do ANETTY, napewno tez sie wlaczy w akcje. Tak przypominam sobie mix benka siedzial obok bulowatych w takiej samej malej klatce. Quote
ANETTTA Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 DZIEKI ZA INF I LINKA I ZA WYCIAGNIECIE SUNI :-(..SŁODZIZNA zaraz klikam do marki itd itd Quote
hanek Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 To w takim razie może to biedactwo które zostało w schronie jest bardziej benkowate, ale to Ulaa powie, jak przyjdzie, ona go widziała na żywo. Quote
ANETTTA Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 tzn jeszcze jakies benkowe zostało ....:placz: Quote
Ada-jeje Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 W Ol jest jeszcze jeden benek ale chyba w Myslowicach tez jest i co najgorsze u nas w Chrzanowie tez wczoraj widzialam bezdomnego benka stasznie wychudzonego i bardzo juz slaby ale jak zatrzymalismy sie z synem zeby go zabrac i choc do garazu wrzucic, niestety jak zauwazyl ze chcemy podejsc zaczal sie wycofywac i oddalac, nie pomoglo kucanie i cmokanie, odwracal sie w nasza strone ale nic nie moglismy zrobic, widac bylo ze jest glodny, moze ktos da nam jakis cynk ze sie blaka. :placz: Quote
ANETTTA Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 kurka wodna ..dziewczny dajcie ajkies fotki namiary co kolwiek poprosze marke o wrzute na stronke benków a sama poogłaszam gdzie sie da .... Quote
Ada-jeje Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 ANETTA nie damy fotek innych oprocz tych psow ktore wyciaglysmy, mamy swoje powody zeby pozostalych fotek nie wrzucac na forum. Musicie zadowolic sie tylko informacja jaka podajemy a kto moze niech jedzie i nastepne psy wyciaga lub dajcie cynk to my wyciagniemy ale musicie przygotowac DT. Quote
ulvhedinn Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Ta ślicznotka to zdecydowanie mix leosia, nie benka. A to drugie, nie wiadomo piesek, suczka? Cholera najjasniejsza narobiło się benków w potrzebie... :-( Quote
Ada-jeje Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Hanek zmien prosze w tytule mix leonbergera, wyslalam tez PW do E. Derek z prosba o pomoc dla tej suni. Quote
ANETTTA Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 no wlasnie a DT najwiekszy problem ......kto przygarnie bernardyna ??ludzie sie boja takich duzych pśwów Quote
E.DEREK Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Widziałam suczkę. Według mnie jest w niezłej kondycji fizycznej i psychicznej. Jest to mix kilku ras, trudno powiedzieć która przeważa. Ma około 70cm w kłębie, a ważyć może około 45kg. Co do wieku to nawet weterynarze nie lubią się wypowiadać, ale te 3 lata minimum bym jej dała. Widać, że odchowała niejeden miot, a ostatni niedawno. Ma strasznie powyciągane sutki, a skórę na brzuchu obwisłą. Oczy i uszy wyglądają na zdrowe, nos ma zimny, wilgotny. Widoczne na zdjęciach zgrubienie na łapie jest miękkie, niebolesne, a suczka nie kuleje. To może być opuchlizna, czy krwiak, po świeżym urazie i może się to wchłonie. W najgorszym stanie jest sierść i skóra. Suczka strasznie się drapie i próbuje wygryzać. Charakter suczysko ma cudowny. jest jeszcze trochę przygaszona, ale widać, że cieszy się na każdego człowieka i domaga się kontaktu. Martwi mnie ogrodzenie posesji. Jak pisano wcześniej, ogrodzenie jest takie, że może się wydostać bez większego problemu, a opiekunka mówiła, że próbuje. Ja nie mam w tej chwili żadnego wolnego DT. Quote
Ada-jeje Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Dzisiaj juz na jej temat rozmawialam, pozostaje dotrzec do osoby sprawdzic warunki i zpytac czy dala by wlasnie tej suni DS. Ewentualny przyszly domek bylby na Mydlanej. Dziekujemy pani Ewo. Quote
zuzlikowa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Sunia piękna!!! Dzięki za wyciągnięcie ze schronu! Pomyślę nad allegro! Jutro postaram się zrobić!!! Ale lepiej...niech nie jest potrzebne! Niech uda się z tym domkiem! Ale tam jeszcze zostały inne...giganciki:-(,...a o dt nie wiem!!!:-( Quote
andzia69 Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Pani Ewa jak zwykle nieoceniona:loveu::loveu::loveu: i ja dziękuję po raz nie wiadomo który!:loveu: Quote
ANETTTA Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 mnie martwia te inne psy co pozostały i ten nieszczesny bernardyn .....bo wiecie ja mam bzika na tym punkcie ...a pomoc nie mam jak :placz: Quote
Therion Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Moje znajomej zaginela 3 mies temu suka leonbergerga z rodowodem, szuka jej bezskutecznie, byla w ol powiedzieli ,ze nie ma prosze sprawdzcie, moze jest tam jednak ,ma ponizej roku. Quote
Ada-jeje Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Wiecej leosi nie widzialysmy, chyba ze na kwarantannie, a kiedy zginela :crazyeye: Quote
Therion Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 To bylo jakies 3 mies temu zaginela w okolicach Słomnik, Iwanowic, a oni chyba maja umowe z Ol Quote
Ada-jeje Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Chcialabys zeby tam byla sunia przez trzy miesice z tatuazm :crazyeye: Quote
Ada-jeje Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Sorki :oops: ale na dogo przewazaja cioteczki, faceci obok avatarka powinni stawiac jaiks znak rozpoznawczy. :evil_lol: Quote
Ulaa Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Ten psiak który został w schronie jest identyczny. Też w ciaśniutkiej klatce z napisem AGRESYWNE, ledwo się może tam obrócić. Nie robiłam mu fotek, bo myślałam, że jakimś cudem to ten. Nie wyglądał jakoś tragicznie, zapewne jest od niedawna. Prześliczny olbrzym. Quote
Recommended Posts