Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i ja się podpinam :)
chcemy pojechać w maju nad morze, 2osoby+pies
szukamy namiarów na jakieś fajne domki z łazienką, ew. jakiś fajny pokój z wejściem 'z podwórka'
bardzo nam się podoba Grzybowo, i pensjonat kotki2, ale niestety sezon dopiero od połowy czerwca :(

Posted

[quote name='sauatka']i ja się podpinam :)
chcemy pojechać w maju nad morze, 2osoby+pies
szukamy namiarów na jakieś fajne domki z łazienką, ew. jakiś fajny pokój z wejściem 'z podwórka'
bardzo nam się podoba Grzybowo, i pensjonat kotki2, ale niestety sezon dopiero od połowy czerwca :([/QUOTE]

niestety...nie damy rady wczesniej...:shake: poniewaz nie mieszkamy na miejscu to zazwyczaj z doskoku jak nam się uda przyjechać do Grzybowa przed sezonem to staramy się wykonać niezbędne prace remontowe...szczególnie upierdliwe jest zakładanie co roku trawników skopanych przez krety..

jesli chcecie jechać w maju do Grzybowa zajrzyjcie tu:

[url]www.swallow.pl[/url]

i powołajcie się na mnie (Anita)

Posted

Ja mam w planie jechać nad morze na początku lipca (urlop 4-15 lipca).
Kto nas przygarnie??? Rodzinka 2+2+2(?)

Marzę o jakims wyjeździe w końcu, ale jak popatrzę na ceny... :( No i dodatkowy kłopot z psiutkami...

Posted

[quote name='Alicja']Andziu , chcemy się już co do terminu umówić , to mam pisać na ten formularz zgłoszeniowy , czy jeszcze z Toba na PW ??[/QUOTE]

piszcie najpierw do mnie - ja sprawdzę co i jak i dopiero będziemy w razie co dalej ustalać:)

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=red]Jakby ktoś chciał jechać nad morze z psiakim, to zapraszmy na VIII Ogólnopolski Zlot Dogomaniaków![/COLOR][/SIZE][/B] :cool3:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/145606-VIII-OgA-lnopolski-Zlot-DogomaniakA-w-MAMY-3-MIEJSCA-WOLNE[/URL]

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/zlot-banner.jpg[/IMG]

Miejsce: Bobolin koło Darłowa

Data: 5-11 lipca 2010 r.

Cena: 222 zł za cały zlot (37 zł/doba) + za psa chyba 5 zł/doba

Cena za nocleg w namiocie: 15 zł/doba

Ilość miejsc w domkach: 33 (4 domki 7-osobowe i jeden 5-osobowy)

Ilość wolnych miejsc : 8

[B]ZAPRASZAMY! JESZCZE MOŻNA SIĘ ZAPISYWAĆ! :cool3:[/B]

Wyposażenie domków i zdjęcia można zobaczyć tutaj: [URL="http://www.morskiedomki.pl/index.php?domki_letniskowe_main"][COLOR=#4444ff]Morskiedomki.pl - Domki letniskowe nad morzem | Domki letniskowe[/COLOR][/URL]

• 1 month later...
Posted

Witam wszystkich serdecznie!
Jestem tu nowa ale znam super miejsce nad morzem , plaża, lasy, psy zawsze mile widziane, imprezki na plaży do samego rana, swierza rybka.
Miejscowość zwie sie Dębki i jednorodzinny domek działka ogrodzona, no super super kilka psów można wziąśc i grupke znajomych nawet 10 osób.
jeśli byłby ktoś zainteresowany to piszcie na pw:cool1::lol:

Posted

Witam!
Wybieram się w połowie sierpnia nad morze i szukam jakiegoś fajnego miejsca dla psiaków.
Rozważam Grzybowo, Kuźnice i nie moge się na nic zdecydować.
Co polecacie?
Szukam dzikich plaż, spokoju i ciszy.

Posted

Polecam Grzybowo. Mieszkałam w tamtych rejonach. Spokojna szeroka i czysta plaża, można przejsc kawalek w strone Dźwirzyna i trafic na odludne miejsce, gdzie nikt nie pogoni z psem. Można też jak się zapuści dalej w stronę Dźwirzyna trafić na plażę naturystow ;) Taka uwaga co do noclegów, warto zanim się zdecydujecie na nocleg zobaczyć na mapie na jakiej ulicy jest ośrodek, ponieważ czasem piszą że to Grzybowo nad morzem a trzeba kawał drogi iść do plaży.

Posted

[quote name='kropeczka21']Witam wszystkich serdecznie!
Jestem tu nowa ale znam super miejsce nad morzem , plaża, lasy, psy zawsze mile widziane, imprezki na plaży do samego rana, swierza rybka.
Miejscowość zwie sie Dębki i jednorodzinny domek działka ogrodzona, no super super kilka psów można wziąśc i grupke znajomych nawet 10 osób.
jeśli byłby ktoś zainteresowany to piszcie na pw:cool1::lol:[/QUOTE]
Jak to cenowo wygląda?
Dla 4-osobowej rodziny + 2 mikro-psiaki to chyba wynajęcie domku to spory wydatek? ;)

• 4 weeks later...
Posted

Witam Kochane.
Mam pytanko.

Szukam kwatery na czas 1-8 lipca z 2 psami-pies golden, sunia, kundelek-terierowata-4 kg zywej wagi;)

Kurcze na ostatnia chwile dowiedziałam sie, ze moge wziac urlop i że dam rade finansowo...

Wazne, zeby było nad morzem i blisko do morza no i żeby była pełna akceptacja psów, bo bez nich nie jade;)

Dajcie znac na PW jak cos albo na tel
660 434 926

Posted

[quote name='Kenzo']Witam Kochane.
Mam pytanko.

Szukam kwatery na czas 1-8 lipca z 2 psami-pies golden, sunia, kundelek-terierowata-4 kg zywej wagi;)

Kurcze na ostatnia chwile dowiedziałam sie, ze moge wziac urlop i że dam rade finansowo...

Wazne, zeby było nad morzem i blisko do morza no i żeby była pełna akceptacja psów, bo bez nich nie jade;)

Dajcie znac na PW jak cos albo na tel
660 434 926[/QUOTE]
Zajrzyj na:
[URL]http://www.morskiedomki.pl/[/URL]

W tym roku jedziemy tam na Zlot Dogomaniaków, w terminie 5-11 lipca, więc terminy częściowo się pokrywają.
Właścicielka ośrodka jest bardzo sympatyczną osobą, jej mąż jest weterynarzem, więc dodatkowy plus. :p

Posted

Asiu

Ta te domki spoko ale ten kibelek za 30 metrów to mnie przerasta;)
Ja jestem wygodna, musze miec wszystko w pokoju...Zwłaszcza, ze lubie siurać w nocy:D

Obdzwoniłam milion kwater i nikt nie akceptuje psa-SKANDAL!!!!

Boze, co za naród....ale..;)

Udało mi sie u Tomasza w Niechorzu;)
Mam kwatere, pieski luz...Drogo bo 130zł doba za pokój 2 osobowy ale biorac pod uwage, ze mam pod nosem morze-40m, stołówke i drink bar:D:D:D to luz;)W pokoju wszystko-łazienka, net, tv..

Wiem, ze któras z Was tam była;)

Czy moglabym poprosic o relacje?Chodzi mi głównie o samo Niechorze i spacery z psami, w obrebie osrodka...Bo MIłka to wali kupe od razu jak wychodzi z domu:D wiec musze miec jakas trawe pod nosem:D

Posted

Ja byłam w Niechorzu bardzo fajnie wspominam wyjazd. Czysta plaża, jest gdzie wyjść wieczorem, fajne knajpy. Ale moja prośba - sprzątaj po swoim psie.... Niezbyt miło się chodzi na plażę, szczególnie że jest sporo psów i małych dzieci biegających razem gdy na każdym kroku trzeba uważać by nie wdepnąć w psią kupe

Posted

[quote name='kropeczka21']Witam wszystkich serdecznie!
jeśli byłby ktoś zainteresowany to piszcie na pw:cool1::lol:[/QUOTE]

Napisałam PW:p.
Może ktoś jeszcze ma namiary na kwaterę w okolicach Chłapowa, Karwii, Dębek albo jeszcze lepiej półwysep Helski.
Oczywiście z psem:lol:. Pies bardziej niż ja potrzebuje spokoju, dzikiej plaży (bez zakazów dla czworonogów).

Na marginesie: od kilkunastu lat jeżdżę nad morze z psem, zawsze w pełni sezonu i nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem kwatery "dla psa"; jeżeli już był jakiś problem to właśnie z zakazami na plażach ale tylko strzeżonych, których i tak unikam.
Poza tym w każdej z miejscowości, w której byłam dotychczas było mnóstwo psich wczasowiczów. Dlatego jestem zdziwiona, że wiele osób skarży się tutaj na problem ze znalezieniem miejsca z powodu psa:cool3:. Czyzby w tym roku coś się zmieniło?

Posted

Spokojnie, móje pieski nie maja prawa siknać na plazy a co dopiero zrobić kupke-dla mnie to czywiste. Zreszta nim ida na plaże, łażą zawsze po lesie pół godziny.

Nie mam pojecia dlaczego ciezko mi w tym roku znalesc kwatere tak, by moc pojechac z psem. Nigdy nie mialam problemów z tym zwiazanych. Moze dlatego, ze na ostatnia chwile.

Posted

Z nami zawsze jeździł pies tylko że mały, więc nigdy nie było żadnych problemów. Raz tylko pan kazał sobie płacić za sunię (york) 5zł/doba ale że warunki były fajne to pojechaliśmy ;) Ogólnie to gdzie się nie ruszymy to wszędzie pełno psiaków z właścicielami wypoczywa także myślę, że w Polsce nie jest źle pod tym względem....

Posted

Kasiu

Generalnie nie jest zle...ale tak...

W Darłówku Pani zgodzila sie na psa po czym biedak jak wyszedl na ogród i podlał kwiatka to był dramat....Owszem, pilnowałam go ale to instynkt i nie zawsze dalo sie zapanowac nad psem...

Jak bylismy w Grzybowie u Andzi to czułam sie super...wiedzialam, ze ona w pelni akceptuje moje psy i nas i ze one moga byc psami...poprostu!

Żaluje, ze tam nie jade bo Andziula nie ma juz miejsc...ale wiem jedno-osrodkow, gdzie psy moga czuc sie swobodnie jest niewiele...bo to,ze mozna zabrac psa to jedno, a to, ze przeszkadza jak szczeka, przeszkadza jak lata po ogrodzie (o ile moze!!!) to drugie.

Moze i ja kiedys otworze taki pensjonat:D:D:D Od lat marze o mieszkaniu nad morzem i kilku psach...i o tym,co by wynajmowac pokoje dla ludzi TYLKO z psami:D Wiem, nie jestem neutralna...ale psie towarzystwo wole niż ludzkie-z góry przepraszam;)

Posted

W sumie to też fakt. Nie tak dawno byliśmy w Borsku nad pięknym jeziorem w naprawdę fajnym ośrodku z domkami letniskowymi - ogromny, ogrodzony teren w lesie, cisza, spokój. Wszystkie psy były mile widziane od yorków i westów po ONki aż do amstaffów. Ale na plaże był zakaz wstępu z psami, co prawda ja z moim wchodziłam i wszystkie mniejsze też, nikt nie pilnował, ale jednak zakaz był.... Z małym psem to inaczej, bo każdy przymknie oko, ludzie z dziećmi podchodzą żeby zobaczyły jaki 'mały piesek' a jak ktoś z większym to może faktycznie być problem.

Posted

wczoraj wróciliśmy z Grzybowa, nocowaliśmy u Andzi w kotki2, pensjonat rewelacyjny! gorąco polecam!! byliśmy z owczarkiem podhalańskim, chodził z nami na plażę, na obiad, na lody, na kawę, wszędzie... ;) i nikt nie miał nic przeciwko
jesteśmy bardzo zadowoleni i na pewno tam wrócimy :)

Posted

[quote name='Kenzo']ale wiem jedno-osrodkow, gdzie psy moga czuc sie swobodnie jest niewiele...bo to,ze mozna zabrac psa to jedno, a to, ze przeszkadza jak szczeka, przeszkadza jak lata po ogrodzie (o ile moze!!!) to drugie.
[/QUOTE]

Oj, nie tylko tak jest nad morzem. W tym roku bardzo się naszukaliśmy miejsca nad jeziorem, żeby było gdzieś w środku Polski, gdzie można z psami zrobić obozy i żeby to miejsce było na odpowiednim poziomie. W wielu miejscach nie chcieli nawet słyszeć o psach. Nawet jak pisali na stronie że można z psem to mieli jakieś śmieszne wymagania np że wszystkie psy w kagańcach i na smyczach. Wiadomo, smycz to norma jeżeli idzie się gdzieś pośród ludzi, czy nie wypuszcza się psa żeby ganial po osrodku. Ale kagańce?