albiemu Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 BRUNO ... Mam 6 miesięcy a tak wiele przeszedłem ... Moimi rodzicami najprawdopodobniej musiały być spokrewnione ze sobą psy, możliwe że rodzeństwo. Jestem młodym psem a już mam trudności w chodzeniu, mam zniekształconą czaszkę i oko które wymaga zdiagnozowania. Czy to zmienia mnie na tyle abym zasłużył na przywiązanie mnie w lesie do drzewa? Czy jestem aż tak inny od reszty psów aby skazać mnie na śmierć w takich męczarniach?? Bruno, jest mixem ONKA, który jest wyjątkowo poważny jak na swój wiek, potrzebował bardziej naszego ciepła, tulenia, niż szczenięcej zabawy ... wysłuchania, zrozumienia i spojrzenia jak na zdrowego pięknego psa. To otrzymał bo taki dla nas jest, potem musiałyśmy wyjść i zostawić to biedne schorowane psie dziecko. Musi czekać na nas kolejne dni aby poczuć się pięknym i wyjątkowym ... :-( Dotykając Bruna ma się pod palcami aksamit, który pozwala zatrzymać cudowną chwilę przebywania z tym wyjątkowym psem. Pies przebywa w Schronisku w Orzechowcach pod Przemyślem tel 016 672 07 07 kontakt do wolontariuszki KASKA 608 424 460 [email protected] Quote
clo Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 jakie sliczne malenstwo...jest cudny a wady jakie wady?ja tam nic nie widze:)))tylko cudnego malucha co czeka pilnie na domek! Quote
SZPiLKA23 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Biedny psiak, kolejny raz głupota ludzka daje o sobie znac :( Quote
halcia Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 On sie nie może nie podobać,to jedwabiste,kudłate cudo.Oaza spokoju. Quote
albiemu Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 halcia napisał(a):On sie nie może nie podobać,to jedwabiste,kudłate cudo.Oaza spokoju. to prawda podnoszę do góry to wyjątkowe psie cudności ... Quote
ewatr Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Allegro malca : Bruno z Orzechowców Bosz jaki on śliczny ...to jakis ostatni nabytek? Quote
Becia66 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='ewatr']Allegro malca : Bruno z Orzechowców Bosz jaki on śliczny ...to jakis ostatni nabytek? Dzięki Ewciu :Rose: Quote
matinestka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 BRUŃCO ... jak powiedział Bruno Schulz : " Każdy wie, że w szeregu zwykłych, normalnych lat rodzi niekiedy zdziwaczały czas ze swego łona lata inne, lata osobliwe, lata wyrodne, którym – jak szósty, mały palec u ręki – wyrasta kędyś trzynasty, fałszywy miesiąc". Ten "fałszywy miesiąć" szybko minie .. i będzie normalnie, tak zwyczajnie.. a przez to tak pieknie i szczęśliwie :buzi: :bluepaw: Quote
Becia66 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='matinestka']BRUŃCO ... jak powiedział Bruno Schulz : " Każdy wie, że w szeregu zwykłych, normalnych lat rodzi niekiedy zdziwaczały czas ze swego łona lata inne, lata osobliwe, lata wyrodne, którym – jak szósty, mały palec u ręki – wyrasta kędyś trzynasty, fałszywy miesiąc". Ten "fałszywy miesiąć" szybko minie .. i będzie normalnie, tak zwyczajnie.. a przez to tak pieknie i szczęśliwie :buzi: :bluepaw: Piekne to Mati.......:loveu: Quote
halcia Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Śliczny ten psiak,tto chyba mnie telepało jak robiłam zdjecia ,bo coś niewyrazne.Poprawimy przy nastepnej wizycie.Psiak jest piękny ,jak wiekszość kudłatych,puchatych ONków półrocznych.Bardzo mnie wzruszył. Quote
Neczka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Małe, puchate, kochane stworzonko czeka na domek... :roll: Quote
Koperek Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 O matko! Imiennik mojego orzeszka!:-( Jakie cudne puchate dziecko!:loveu: Oprócz tego oczka to co jeszcze dolega maluchowi?? Bo to, że chodzić nie może lub ciężko mu się poruszać to może być MZ, albo po prostu ma niedobory, czyli zle żywienie się klania! Mój Bruńcio, jak przyjechał to też jakoś tak sztywno chodził. A najgorzej, jak chciał w nocy wstać i się przemieścić to myślałam, że trzeba będzie go podnosić, bo tak sztywne miał łapeczki i "rzucał" się na podłogę, bo stawy ciężko mu było zginać:shake: Na szczęście tableteczki pomogły wyprostować problem i teraz wsio OK;) Mogę maluchowi wysłać tabletki na kosteczki i stawy! Quote
Neczka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Koperek, nasz Brunonek ma zniekształconą czaszkę, wogóle jest taki... niesymetryczny:-( Quote
Neczka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Nie zwróciłam uwagi na łapki... nie wiem niestety :shake: /posty skaczą :roll: Quote
Koperek Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Neczka napisał(a):Koperek, nasz Brunonek ma zniekształconą czaszkę, wogóle jest taki... niesymetryczny:-( No wiem, wiem- czytałam. Ale te łapeńki to też niesymetryczne i zniekształcone?? Quote
halcia Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Co by mu nie było jest piękny,spokojny i bardzo smutny.Takie tez potrzebuja domu,nawet tym bardziej... Quote
Recommended Posts