Jump to content
Dogomania

BRUNO -mam wiele wad genetycznych ale wielkie kochające psie serce-ORZECHOWCE MA DOM

Recommended Posts

Posted

BRUNO ...

Mam 6 miesięcy a tak wiele przeszedłem ... Moimi rodzicami najprawdopodobniej musiały być spokrewnione ze sobą psy, możliwe że rodzeństwo. Jestem młodym psem a już mam trudności w chodzeniu, mam zniekształconą czaszkę i oko które wymaga zdiagnozowania. Czy to zmienia mnie na tyle abym zasłużył na przywiązanie mnie w lesie do drzewa? Czy jestem aż tak inny od reszty psów aby skazać mnie na śmierć w takich męczarniach??

Bruno, jest mixem ONKA, który jest wyjątkowo poważny jak na swój wiek, potrzebował bardziej naszego ciepła, tulenia, niż szczenięcej zabawy ... wysłuchania, zrozumienia i spojrzenia jak na zdrowego pięknego psa. To otrzymał bo taki dla nas jest, potem musiałyśmy wyjść i zostawić to biedne schorowane psie dziecko. Musi czekać na nas kolejne dni aby poczuć się pięknym i wyjątkowym ... :-(

Dotykając Bruna ma się pod palcami aksamit, który pozwala zatrzymać cudowną chwilę przebywania z tym wyjątkowym psem.

Pies przebywa w Schronisku w Orzechowcach pod Przemyślem
tel 016 672 07 07
kontakt do wolontariuszki
KASKA 608 424 460
[email protected]

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BRUŃCO ... jak powiedział Bruno Schulz : " Każdy wie, że w szeregu zwykłych, normalnych lat rodzi niekiedy zdziwaczały czas ze swego łona lata inne, lata osobliwe, lata wyrodne, którym – jak szósty, mały palec u ręki – wyrasta kędyś trzynasty, fałszywy miesiąc".
Ten "fałszywy miesiąć" szybko minie .. i będzie normalnie, tak zwyczajnie.. a przez to tak pieknie i szczęśliwie :buzi:

:bluepaw:

Posted

[quote name='matinestka']BRUŃCO ... jak powiedział Bruno Schulz : " Każdy wie, że w szeregu zwykłych, normalnych lat rodzi niekiedy zdziwaczały czas ze swego łona lata inne, lata osobliwe, lata wyrodne, którym – jak szósty, mały palec u ręki – wyrasta kędyś trzynasty, fałszywy miesiąc".
Ten "fałszywy miesiąć" szybko minie .. i będzie normalnie, tak zwyczajnie.. a przez to tak pieknie i szczęśliwie :buzi:

:bluepaw:

Piekne to Mati.......:loveu:

Posted

Śliczny ten psiak,tto chyba mnie telepało jak robiłam zdjecia ,bo coś niewyrazne.Poprawimy przy nastepnej wizycie.Psiak jest piękny ,jak wiekszość kudłatych,puchatych ONków półrocznych.Bardzo mnie wzruszył.

Posted

O matko! Imiennik mojego orzeszka!:-( Jakie cudne puchate dziecko!:loveu:

Oprócz tego oczka to co jeszcze dolega maluchowi?? Bo to, że chodzić nie może lub ciężko mu się poruszać to może być MZ, albo po prostu ma niedobory, czyli zle żywienie się klania!

Mój Bruńcio, jak przyjechał to też jakoś tak sztywno chodził. A najgorzej, jak chciał w nocy wstać i się przemieścić to myślałam, że trzeba będzie go podnosić, bo tak sztywne miał łapeczki i "rzucał" się na podłogę, bo stawy ciężko mu było zginać:shake:

Na szczęście tableteczki pomogły wyprostować problem i teraz wsio OK;)

Mogę maluchowi wysłać tabletki na kosteczki i stawy!

Posted

Neczka napisał(a):
Koperek, nasz Brunonek ma zniekształconą czaszkę, wogóle jest taki... niesymetryczny:-(

No wiem, wiem- czytałam. Ale te łapeńki to też niesymetryczne i zniekształcone??