kamilka91 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Krówka jest moim ukochanym schroniskowym pieskiem. W schronisku przebywa już jakiś czas. Młoda, wysterylizowana, posiada komplet szczepień-tylko domu brak. Może z wyglądu nie przypomina ona zbytnio dalmatyńczyka, jednak ma iście dalmatyński charakter. Jest wyjątkowo energicznym psiakiem, potrzebuje bardzo dużo ruchu. Uwielbia się bawić, jest dorosła, a zachowuje się niczym kilkumiesięczny szczeniak. Poza tym bardzo chętnie się uczy, zarówno tych pozytywnych rzeczy... jak i tych złych. Jest wyjątkowo mądrą sunią (chociażby dlatego, że nauczyła się otwierać drzwi...). Oprócz tych wszystkich zalet ma też pewną wadę... Jest dość niezależna, niechętnie się podporządkowuje (co także jest cechą większości dalmatyńczyków). Oczywiście nie oznacza to, że Krówi jest agresywna wobec osoby, która wyda jej jakieś polecenie, tylko zazwyczaj udaje, że nie słyszy o co ją prosimy. Ja jednak darzę ją bezgranicznym zaufaniem. Wiem, że mogę ją bez obaw spuścić ze smyczy na spacerze, bo przychodzi na prawie każde zawołanie (nawet, gdy biegnie przywitać się z jakimś czworonożnym przyjacielem). Poza tym Krówcia jest bardzo łakomym psem. Lubi wszelkiego rodzaju smakołyki, ale zwykłą karmą też nie pogardzi. Pomimo tego zachowuje ona wręcz idealną linię, pewnie dlatego, że jest bardzo ruchliwym psem. Z innymi psami dogaduje się, nie jest wobec nich agresywna. Chociaż niektórym psom może przeszkadzać jej chęć do ciagłego bawienia się. Za kotami raczej nie przepada. Bardzo zależy mi na tym, aby Krówka wreszcie znalazła odpowiedzialnych właścicieli. Najlepszy w jej wypadku byłby dom z ogrodem, ze względu na wyjątkową żywotność suczki. Krówka w akcji: Kontakt ze mną: GG: 7557669 Quote
kamilka91 Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Czyż ona nie jest piękna? :loveu::loveu::loveu: Quote
agusiazet Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Zrobiłaś Krówci rewelacyjne zdjęcia!!! Ogłoś ją, z takimi zdjęciami dom pewny na bank!!! Quote
kamilka91 Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Ogłaszam... Nakrapiana Krówka - schronisko Bydgoszcz! Nakrapiana Krówka-schronisko Bydgoszcz - Interpress Ogłoszenia Zaraz porobię więcej... A dom trudno znaleźć, bo to "zbyt żywiołowy psiak" :-( Quote
agusiazet Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Wiemy coś o tym,nasza mielecka Amisia też taka była. Wreszcie poszła do adopcji zagranicznej i już 2 tygodnie mieszka w Szwajcarii i jest cudnym psempasterskim! Quote
joanika Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Kamilka weź ją daj jak możesz na NK Bezdomne psiaki pomóż im Bydgoszcz. Quote
kamilka91 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Hop hop Kochana Moja :loveu: Quote
Estera Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Piękna uśmiechnięta mordulka :loveu: Tylko domku brak :( Quote
Kłapoucha Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 i kogo ja tu znalazłam? hopaj do góry! Quote
kamilka91 Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Hophop Ślicznoto moja! :loveu: Quote
Nel_a Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Śliczna jest. Przypomina mi pieska mojej cioci :) tylko Oskar ma króciutkie łapki jak jakmniczek :cool3: Hop w górę niech Cię zauważą:razz: Quote
Recommended Posts