Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Krówi się przypomina...
'Bieeegnęę do paanii!'

Pluskanie w wodzie

'Ale mam długi jęzor' :eviltong:

Otrzepywanko

Aport z wody, czyli ulubiona zabawa Crony

Dwa moje ulubione psiaki :loveu::loveu:

Posted

Krówka bierze udział w programie szkolenia psów schroniskowych 'Lira'. Muszę przyznać, że choć szkolenie klikerowe przynosi naprawdę szybkie efekty, Krówka jest w nim najlepsza :loveu: Już na pierwszym etapie nauczyła się 'siad', 'waruj', o wiele mniej skacze i daje się przywołać w każdej sytuacji :multi:
'Krówi, siad!'

Nad nieciagnięciem na smyczy wciąż pracujemy...

Krówi ze swoją drugą 'właścicielką' ;)
Szczęśliwa Krówi

Mam nadzieję, że taki superwyuczony pies znajdzie wreszcie dom... ;)

• 3 weeks later...
Posted

Chyba zahaczyła o coś (jakiś drut?) łapą i sobie rozwaliła :roll: Na szczęście to nic poważnego ;) Mała ma założone szwy. No i opatrunek, który jakiś milion razy dziennie zdejmuje :mad:

Mam nadzieję, że jak wyzdrowieje, to uda mi się ją z powrotem dołączyć do grupy szkoleniowej, bo to dla niej wielka szansa...

Posted

Wieem, moja też często sobie rozwalała (wczoraj nawet miała szyte, bo sobie rozwaliła znowu... :roll:)

Ale nasze psy nie mieszkają w schronisku, nie chodzą po własnych odchodach itp. itd. etc.

Z Krówi wszystko dobrze, zdjęli jej już szwy, opatrunek jakiśtam jeszcze ma. Za jakiś tydzień zacznę ją na nowo szkolić (ale indywidualnie, bo za bardzo opóźniona do pozostałych psów z grupy jest...)

• 4 weeks later...
Posted

Krówka 11 listopada zdała egzamin na ocenę doskonałą :cool3:
Teraz jest w grupie zaawansowanej i bardzo dobrze sobie radzi :p
Dodaję wczorajsze zdjęcia Krówki:

No i zachęcam do adopcji Krówki :cool3:

• 3 weeks later...
Posted

Dziękuję za pamięć o niej ;) (ja od czsu 'nowej dogo' coraz rzadziej tu bywam, coś nie mogę się przyzwyczaić... :oops:)

Krówka ma się dobrze... Jutro jadę do niej, mamy szkolenie, zabiorę ją na dłuuuugi spacer i porobię zdjęcia ;)

I nie ukrywam, że choć bardzo kocham Krówkę, chętnie bym się jej już 'pozbyła'... :roll: Ta mała zdecydowanie za długo czeka na dom... :-(

Posted

Nie wiem...
Za duża? Zbyt kłaczy? Niszczy? Zbyt wylewna? Za bardzo radosna? Nazbyt szalona?

Tak właściwie ona ma marne szanse na adopcję... jest w boksie, w którym połowa szyby zasłonięta jest jakimś nieprzezroczystym plastikiem (dawniej mieszkały tam psy, które nie były do adopcji, i dlatego je zasłonięto)... :roll: Żeby zobaczyć jakie psy są w środku, trzeba mieć 1,90 m wzrostu albo skakać :roll: Większość ludzi po prostu sobie odpuszcza :roll:

Dlatego ja staram się brać ją na spacer po terenie schroniska, gdy przychodzą klienci... A nóż-widelec się komuś spodoba? :cool3:

Posted

Noo dla mnie to ona duża nie jest (mniej-więcej wielkości niskiego dalmata ;)), ale większość ludzi szuka albo małutkich piesków (najlepiej takich, coby się do kieszeni miesćiły...) albo stróżujących, a Krówi ani jednym ani drugim nie jest...

Postaram się coś z tą szybą załatwić, ale już raz pytałam, to mi powiedzieli, że psy są tam tylko tymczasowo, a dla jakiegoś widzimisię nie będą co chwile remontów robić... :roll:

Też kocham szalone psy :loveu: bo co to za pies, który się położy na kanapie i przeleży cały dzień, jakby go nie było... :evil_lol: