zuzlikowa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='acctiually']no dobre wieści!:) ale żeby nie zapeszać cichosza, trzymamy mocno kciuki!!:loveu: trzymamy !!!!!! Quote
jusstyna85 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 tytuł : BERNARDYN niepełnosprawny-chce chodzić,potrz PLN zdj do miniaturki SUNIA MA SZANSĘ NORMALNIE CHODZIĆ,potrzebna jedynie operacja,a to wiąże się z ogromnymi kosztami.Schroniska nie stać na pokrycie kosztów operacji WESPRZYJ JĄ FINANSOWO Najpierw porzucenie,potem bezradność,głód i tułaczka,a ... NA KOŃCU NIESAMOWITY BÓL PSA odbijającego sie od auta . Taki widok widzieli ludzie,ale czy zareagowali?czy tylko patrzyli z zaciekawieniem,to w końcu jakieś urozmaicenie dla niektórych Czy po tym wszystkim ten WYJĄTKOWY PIES nie powinien być rozpieszczany do końca życia? Czy to człowiek taki,jak Ty i ja ,nie jest MU winien pełnię szczęścia i kochany dom,byśmy mogli zawalczyć jeszcze o dobre imie istoty,jakim jest człowiek... ? Człowiek,który MYŚLI, który nie działa instynktownie,który panuje nad życiem innych,mniejszych istot... To zwierzętom jest przypisywany instynkt,a zastanówmy się czym kieruje sie dzisiejszy człowiek. [SIZE=5]TEN PIES PRZEŻYŁ-MA NIEWIARYGODNĄ WOLE ŻYCIAi tak bardzo chce chodzić...grzechem byłoby zostawienie go samemu sobie Pieska potrąciło auto,leżaŁ dosyć długo na środku ulicy i NIKT MU NIE POMÓGŁ... Do schroniska przywiózł go weterynarz,który od razu zareagował i podaj suni środki przeciwstrząsowe.To uratowało jej życie. [SIZE=4]WETERYNARZ O Niego WALCZYŁ- TERAZ MY MUSIMY ZAWALCZYĆ ..<FONT size=3><FONT color=#000000> Tuli tą swoja malutką głowinę jakby czuł że UNIKNĄŁ ŚMIERCI. [SIZE=3][SIZE=4]Sunia przeszła już operacje,ale potrzebna następna,ma zwichnięcie główki kości udowej i przyśrodkowe [SIZE=3]zwichnięcie rzepki . [SIZE=3]Znajduje sie w Schronisku w Rudzie Śląskiej [SIZE=3]PRAWDZIWOŚĆ INFORMACJI MOŻNA SPRAWDZIĆ TUTAJ: [SIZE=3]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-miniaturka-po-potraceniu-juz-po-operacji-zbieramy-na-2-operacje-126452/ [SIZE=3]KONTAKT W SPRAWIE PYTAŃ,POMOCY,LUB ADOPCJI: 505 843 542 Quote
Brysio Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 BERNARDYN niepełnosprawny-chce chodzić, pomóż! (523205355) - Aukcje internetowe Allegro Quote
jusstyna85 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Nasz kochana Jagoda zrobiła allegro cegiełkowe...dziękuje :) Quote
ANETTTA Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 alegro cegiełkowe super cos tam kupie napewno Quote
jusstyna85 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 podnosimy i prosimy o wsparcie na operacje... Quote
zuzlikowa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 ANETTTA napisał(a):alegro cegiełkowe super cos tam kupie napewno Ja też, ale... wolę przesłać pieniążki prosto Wam(allegro niech nie zarabia na zwierzaczkach!Ma inne ...towary.) Na jakie konto wysyłać mony??? Quote
jusstyna85 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 zuzlikowa napisał(a):Ja też, ale... wolę przesłać pieniążki prosto Wam(allegro niech nie zarabia na zwierzaczkach!Ma inne ...towary.) Na jakie konto wysyłać mony??? na konto Pianki z dopiskiem na Blanke.Zaraz Ci wyślę konto, dziękujemy.Masz racje z tym allegro,lepiej bezpośrednio,bo wtedy nie opłaca sie prowizji... Quote
t_kasiek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Acctiually napisał(a):No dobre wieści!:) Ale żeby nie zapeszać cichosza, trzymamy mocno kciuki!!:loveu: czy sa jakies nowe wiadomosci w sprawie tych dobrych wieści ?? Quote
jusstyna85 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Zbierane są pieniądze na operacje Quote
niufek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Blanka potrzebuje operacji na swe kolana . Po operacji pojedzie do domu tymczasowego i tam zostanie do zakonczenia rehabilitacji .Bedzie musiala jezdzic na basen , do tego masaze ,zastrzyki .Osobiscie ciesze sie ,ze udalo sie dla niej znalesc taki tymczas .Koszty tej rehabilitacji beda czesciowo przez nas i czesciowo przez ten tymczas pokryte i zapewniam was ,beda one o wiele wyzsze niz koszty operacji w Polsce .Jedyne o co prosimy ,to pomozcie sfinansowac te operacje . Nie wiem czy wiecie co sie dzieje z psem o takim schorzeniu jesli sie za wczasu tego nie zoperuje .Kolana siadaja zupelnie ,pies nie jest w stanie chodzic nie sprawiajac sobie tym bolu .Jesli sie zbyt dlugo czeka moze potem pies isc do uspienia . Opowiem moze o jednym Nowofundlandzie ,ktorego mialam tutaj .On wlasnie mial to samo schorzenie . Niestety ale jego kolana nie tylko ze oba nadawaly sie tylko do operacji ,ale problem lezal w gabarytach tego psa .Zadna klinika ,zadna nie zgodzila sie na operowanie ani pojedynczo jego kolan ,aniu obu na raz .Pies zyl tu jeszcze 3 krotkie miesiace na silnych lekach przeciwbolowych .Wkoncu wterynarz stwierdzil ,ze jedynym aktem milosierdzia dla tego psa bedzie uspienie .Pies 1,5 roczny o wadze 68 kg , jego zycie bylo krotkie i ciezkie .Mimo ze trafil w koncu na ludzi co chcieli mu pomoc ,mimo to mial krotkie zycie .Wiecie dlaczego??? Bo nikt wczesniej nie pomyslal zeby mu rentgena zrobic i przebadac . Jego rzepki z kolan palcami moglam wysowac i wsowac , lataly w prawo i lewo .Jak polezal ,to potem podnosilismy go i nastawialam mu te rzepki by mogl na chwilke wyjsc i sie zalatwic . Chcialabym oszczedzic tego Blance . Quote
Brysio Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 dzis juz 3 osoby poprosiły mnie na nk o numer konta dla Bernardynki :) Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Brysio napisał(a):dzis juz 3 osoby poprosiły mnie na nk o numer konta dla Bernardynki :) mówiłam, że Twój profil jest świetny :) Quote
Brysio Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 najgoresz jest to, ze jest tam ponad 300 osob a ciagle te same wysyłają pieniąki!! Chyba zaczne powoli reszte eliminowac:diabloti: Quote
zuzlikowa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Hesia znalazła domek i zostało... pieniążków na transport dziewczynki! http://www.dogomania.pl/forum/f85/hesia-w-nowym-domku-w-koninie-szczescia-zyczymy-125614/index37.html#post11558838 Zgodnie z zaleceniem Yany,agniechy82x i ANETTTY przelałam 100zł na konto Blanki! Niech te pieniążki,które pomogły Hesi w drodze po nowe życie, dadzą szansę na życie szczęśliwe, bez bólu i w zdrowiu ...również Blance! Quote
ANETTTA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Hesia ma dom a blance ratujmy kolanka ..... Powiedz nam ile masz albo ile brakuje grosik do grosika i cos sie uzbiera ......... Buziaczek dla suni Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 zuzlikowa napisał(a):Hesia znalazła domek i zostało... pieniążków na transport dziewczynki! http://www.dogomania.pl/forum/f85/hesia-w-nowym-domku-w-koninie-szczescia-zyczymy-125614/index37.html#post11558838 Zgodnie z zaleceniem Yany,agniechy82x i ANETTTY przelałam 100zł na konto Blanki! Niech te pieniążki,które pomogły Hesi w drodze po nowe życie, dadzą szansę na życie szczęśliwe, bez bólu i w zdrowiu ...również Blance! Bardzo dziękujemy w imieniu Blanki...:loveu: na razie będzie 156 zł...100 od Was i 56 po zmarłym Ojcu... Quote
zuzlikowa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ANETTTA napisał(a):a ile nam potrzeba ile brakuje :shake: Oj, kurcze...dużo brakuje!!!:-(:-(:-( Operacja ma kosztować ok. 1000zł...tak? Cioteczki...jeszcze dużo nam potrzeba. Jest 156...i aż ...i tylko!:-( Quote
ANETTTA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 kurcze tyle to my chyba nie nazbieramy ,,,:-(:-(:-(:-(,,,tu jets mało milosników benków ...... a nie ma tańszego weta .....:placz::placz::placz: Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Nie da sie określić dokładnej kwoty,bo wszystko dopiero wyjdzie 'w praniu"...potrzebne na początek ok 500 zł... Quote
ANETTTA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 a allgro cegiełkowe sunia ma ..moze by tam sie cos uzbierało Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 ANETTTA napisał(a):a allgro cegiełkowe sunia ma ..moze by tam sie cos uzbierało ma allegro cegiełkowe :) w nim nadzieja... Quote
zuzlikowa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ANETTTA napisał(a):kurcze tyle to my chyba nie nazbieramy ,,,:-(:-(:-(:-(,,,tu jets mało milosników benków ...... a nie ma tańszego weta .....:placz::placz::placz: Oj,co prawda,to prawda...:-( Nurtuje mnie kilka pomysłów! 1) ...czy jakieś cioteczki ...umiejące języki i z kontaktami...nie mogłyby nagłośnić historii Blanki w zagranicznych portalach? Wiem,że są takie, bo przewinęły się mi przed oczami,ale nie wiem ...kto! Może Wy wiecie i możecie się do nich zwrócić z taką prośbą?! Blanka to ...wyjątkowy bernardyn...rarytas i walka teraz nie idzie już tylko o jej kolanka,lecz o życie! Jeśli nie będzie miała szybko tej operacji, to trwałe uszkodzenia doprowadzą do strasznego cierpienia...a nikt nie może na to skazywać psa. Pozostanie tylko jedno wyjście! OBY NIE!!! Za granicą ludzie są czulsi na takie argumenty, może uda się uzyskać pomoc finansową! 2)...Warto nagłośnić historię Blanki na innych portalach...miau, Nasza Klasa... nie wiem na jakich jeszcze, ale może Wy coś wymyślicie?...tam zaglądają Ci,których nie ma na dogo...może ktoś wspomoże Blankę! Napiszę do Klubu brzusiów...może pomogą...nietypowemu kiciaczkowi:oops: 3)...no i ogłoszenia gdzie się da! Zrobię na Gumtree, ale dobrze by było od razu podać jakiś nr konta, bo ludzie są wygodni i sami nie będą szukać...albo nieliczni to zrobią. Quote
Recommended Posts