Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kto robil aukcje na Benke? Bo ta osoba powinna napisac do niej maila z zadaniem zwrotu pieniedzy ktorej wplacono (oszustce) a wiemy juz ze wplacono! mam do niej maila wiec moge podac na PM... Oszustka mowila ze chciala pomoc, wiec POWINNA niezwlocznie przekazac kase na konto Rudzkie...

Posted

Brysio napisał(a):
ja robiłam

Musisz do niej napisać,niech odda kase,Blanka ma już sporą sume,ale pieniądze przydałyby sie np.na weta dla Sary,suni po 8 latach wyciągniętej na DT...

Poza tym znajdź ją sobie na NK...

Posted

AleksandraJ napisał(a):
Aha, ale powiedziano mi ze jezeli przedmiotem aukcji cegielkowej jest zdjęcie, to mają prawo do tego czyli do.... WYŁDZANIA. Szkoda słów na to...

No tak bo sie sprzedaje przedmiot.

Brysio nic ci nie zrobią bo ty sprzedajesz zdjecia. Nie ważne co zrobisz z pieniędzmi, to nie aukcja charytatywna tylko sprzedaż. jedynie ktoś skarbówką moze pogonić, ale kasa na moim koncie, wiec....

inaczej można podejść tez oszustke.
Na aukcje wykorzystała zdjecia czyjegoś autorstwa, a to już kradzież.
Ja dlatego zawsze podpisywałam zdjęcia w rogu swoim nickiem. Później przestałam bo były takie prośby. Czyżbym znów musiała podpisywac zeby nikt nie kradł zdjęć? bo duża cześć zdjęć, które tu sa są mojego autorstwa:razz:

Posted

Dnia 20-01-2009 o godz. 16:45 anna P. napisał(a):

Na Twojej stronie też żadnych namiarów na schronisko nie ma a napis że w jakiejś miejscowości się znajduje to też jest bez znaczenia... Jak bym chciała wystawić fikcyjną aukcję mającą na celu oszustwo to bym nie korzystała przede wszystkim ze swojego osobistego od lat konta... gdzie są podane dokładne moje dane... Więc nie była bym na Twym miejscu taka pewna i nie wystawiała z góry komuś takiej opinii... Jak miałaś podejrzenie że oszukuję trzeba było zadzwonić pod mój nr telefonu podany w allegro i mi to powiedzieć w twarz... A nie robić aferę... Ciekawe czy chodź 10% z Waszej "Fundacji" zostanie przekazane na ten szczytny cel...

To jej odpisałam:

> Jesli jestes taka uczciwa, a wykorzystalas zdjęcia i opis naszego psa,
> opisy chorób i nasze teksty- a to juz jest przstepstwo wiec nie pisz o
> jakis wątpliwościach- przekaż zebrane pieniądze na te psy albo
> oddajemy sprawe na policje, mamy twoje dane, allegro na wniosek policji
> zobowiazalo sie udostepnic zablokowana aukcje.
>
> Nie wiem jaki mialaś cel w kopiowaniu naszych aukcji i wystwianiu ich
> skoro nie przekazalas pieniedzy na TE zwierzęta!?
>
> Akurat my dzialamy w wolontariacie i rozliczamy każdą złotówkę, jakbyś
> pomagala zwierzętom to byś wiedziala na jakich zasadach dzialamy, ale to
> nie jest teraz ważne.
> Złamałaś prawo autorskie, urzyłaś zdjęć NASZYCH zwierząt a w cale na nie przekazalas na nie pieniedzy-a za to
> mozemy oddać sprawę na POLICJE... tak więc sama zdecyduj, czekam do
> jutra na odpowiedz..
>

Posted

AleksandraJ napisał(a):
Dnia 20-01-2009 o godz. 16:45 anna P. napisał(a):
Na Twojej stronie też żadnych namiarów na schronisko nie ma a napis że w jakiejś miejscowości się znajduje to też jest bez znaczenia... Jak bym chciała wystawić fikcyjną aukcję mającą na celu oszustwo to bym nie korzystała przede wszystkim ze swojego osobistego od lat konta... gdzie są podane dokładne moje dane... Więc nie była bym na Twym miejscu taka pewna i nie wystawiała z góry komuś takiej opinii... Jak miałaś podejrzenie że oszukuję trzeba było zadzwonić pod mój nr telefonu podany w allegro i mi to powiedzieć w twarz... A nie robić aferę... Ciekawe czy chodź 10% z Waszej "Fundacji" zostanie przekazane na ten szczytny cel...
To jej odpisałam:

> Jesli jestes taka uczciwa, a wykorzystalas zdjęcia i opis naszego psa,
> opisy chorób i nasze teksty- a to juz jest przstepstwo wiec nie pisz o
> jakis wątpliwościach- przekaż zebrane pieniądze na te psy albo
> oddajemy sprawe na policje, mamy twoje dane, allegro na wniosek policji
> zobowiazalo sie udostepnic zablokowana aukcje.
>
> Nie wiem jaki mialaś cel w kopiowaniu naszych aukcji i wystwianiu ich
> skoro nie przekazalas pieniedzy na TE zwierzęta!?
>
> Akurat my dzialamy w wolontariacie i rozliczamy każdą złotówkę, jakbyś
> pomagala zwierzętom to byś wiedziala na jakich zasadach dzialamy, ale to
> nie jest teraz ważne.
> Złamałaś prawo autorskie, urzyłaś zdjęć NASZYCH zwierząt a w cale na nie przekazalas na nie pieniedzy-a za to
> mozemy oddać sprawę na POLICJE... tak więc sama zdecyduj, czekam do
> jutra na odpowiedz..
>

Jeśli Ta PANI miała takie dobre intencje to czemu aukcja Blanki była zakamuflowana na kocich aukcjach, czemu nie było żadnych danych kontaktowych na nikogo z zainteresowanych sprawą Blanki , i wreszcie dlaczego nie zadzwoniła na podany numer i nie powiedziała o tym że chce w ten sposób pomóc? Z legalnej aukcji dzwoniło wiele osób.
Brysiu ,a nie odpisuje bo chyba nie nadąża odpisywać .:evil_lol:

Posted

Poprosiłam Pianke,zeby z konta Schroniska Rudy Śl na NK napisała ostro i to zrobiła...:)

Wczoraj znalazłam tą os na NK, dzisiaj już zablokowała sobie możliwość wyszukiwania jej, byłam sprytniejsza,bo znalazłam strone w historii...

Tak sobie myśle nad zrobieniem jej opinii wśród znajomych...to najlepiej podziała,prawda? pare wiadomości do jej znajomych,komentarzy do zdj i z błaganiem odda kase

Posted

własnie dostałam wiadomosc

To bardzo dobrze że się Pani z nimi kontaktuje bo ja wczoraj późnym wieczorem po tych "bardzo miłych meilach" zrobiłam zwroty wpłaconych na me konto pieniędzy. Dokładnie 100zł wyłudziłam :)Pewnie już dziś doszły najpóźniej jutro. Niestety te 400zł co chciałam dołożyć ze swej "trzynastki" w zamian za danie mi szansy na adopcję nie wyślę ze zrozumiałych przyczyn... Faktycznie mogłam się pierw skontaktować ale to był jakiś dziwny impuls szkoda że tak się niemiło zakończył mój wolontariat :) no ale fakt jak tak patrzę na trzeźwo mogło się zdawać że chcę się obłowić ale ja nie potrzebuję porywać się na takie rzeczy ktoś kto mnie zna by w życiu nie uwierzył... Ale pociesza mnie iż przynajmniej jedna osoba z tego grona potrafi napisać list bez oszczerstw. Pozdrawiam!
p.s. Proszę tym wszystkim przekazać co napisałam!

Posted

No to juz mam odpowiedz na swoje pytanie.

Ale kłąmie w żywe oczy.... Skoro jest z Elbląga to gdzie tam Ruda, nie jest na dogo i o co chodzi z tą trzynastka?

Jak zbierala na co inne to czmu uzyla naszych zdjec i opisów!?

To jest OSZUSTKA! ja jej nie bede słodzić..

PS. jakby chciala nam pomoc poza wymienionymi powyzej wskazaniami na jej nieuczciwe zachowanie dodam pytanie:

Dlaczego z opisami nie skopiowala tez nr. telefonów????????

Posted

Ja do niej napisalam wczesniej:

WITAM!!
Zrobiła Pani aukcje po to aby pomoc Brrnardynce, szkoda, ze bez naszej wiedzy- osob ktore się psem zajmują i zbierają na operacje. Skoro jak Pani twierdzi chciała dobrze, prosze przekazac wpłacone pieniądze na konto Bernardynki. Skontaktowalismy się juz z osobami, ktore wysłały do Pani pieniądze..

i podałam konto Pianki

Posted

tak tak idiotów chce z Nas zrobić? Pewnie mysli, ze nam sie przykro zrobi, ze taka z niej wspaniala wolontariuszka i że tyle kasy stracimy... czemu nie licytowala na naszych aukcjach jak chciala pomóc?

A już sie nie odzywam bo krew mnie zalewa..

Posted

Brysio napisał(a):
czyli jesli wysle zdięcia to nie jest to łamanie prawa? nawetjesli laska nie ma zadnego pojęcia o psie i wcale na niego nie zbiera?? Zenada...

No jest jeden haczyk : Nikt nie ma prawa wykorzystywac waszych zdjec do swoich aukcji !!!!!
To wystarczy jako powod usuniecia aukcji .

Posted

Nowe wpłaty, jestem pod wrażeniem:loveu:

22 zł- LONCJO
7 zł- IZABELQA
27 zł- WYJCUS1
7 zł- MATI1021
10 zł- Sebastian i Aneta J.
50 zł- Magdalena K.
10 zł- Małgorzata P. ( w tytule mam wpisane 2 aukcje)
17 zł- ARYSKA07
17 zł- agniesia_n
10 zł- max254
5 zł- koliberek15
7 zł- L81
12 zł- ALEX-SZ2
28 zł- JANUSZ_ES
30 zł- peata
5 zł- hoka666
5 zł- 25Bartosz
22 zł- AGNISIUNIA
17 zł- agnieszkaz23
22 zł- MARTA 22BS ( w tytule "prosze wysłąć jedną sztuke dyplomu")
7 zł- MAGDA_MALINA
5 zł- Agata J.

2232,66

Posted

Widzę,że pieniążki od Hesi przyniosły szczęście następnemu pieskowi!
Gdzie pojawiają się pieniążki od beniowych i Hesinych miłośniczek...za nimi ciągną następne!!!
Oczywiście żartuję...ale troszkę mogę w to wierzyć?...podziwiam wszystkich za zapał i zaangażowanie! Blania to doceni.
...mam nadzieję,że operacja Blanki już na dniach, a potem domek!:loveu::loveu::loveu:
I szczęśliwe życie!!!!:loveu:

Cioteczki...wybaczcie,lecz Wy zrozumiecie:oops:...czy nie wspomogłybyście innego benia ,który...a zresztą zobaczcie same...
http://www.dogomania.pl/forum/f28/su...paliwo-102014

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Widzę,że pieniążki od Hesi przyniosły szczęście następnemu pieskowi!
Gdzie pojawiają się pieniążki od beniowych i Hesinych miłośniczek...za nimi ciągną następne!!!
Oczywiście żartuję...ale troszkę mogę w to wierzyć?...podziwiam wszystkich za zapał i zaangażowanie! Blania to doceni.
...mam nadzieję,że operacja Blanki już na dniach, a potem domek!:loveu::loveu::loveu:
I szczęśliwe życie!!!!:loveu:

Cioteczki...wybaczcie,lecz Wy zrozumiecie:oops:...czy nie wspomogłybyście innego benia ,który...a zresztą zobaczcie same...
Suczka Mix bernardyna !ZBIERAMY NA PALIWO! - Dogomania Forum

To samo napisałam Piance wczoraj, myślę że te 140 zł powinno być przekazane już teraz na następnego Benka...z takim zabezpieczeniem możemy być spokojni,prawda? a i pewnie innemu psiakowi sie pomoże...