snuszak Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Historia Figi jest smutna. Kiedyś pewnie miała swój domek, kochających ludzi? Dlaczego znalazła się w schronisku nie wiem nikt. Trafiła do klatki z dużą mix bernardynką, która ją terroryzowała. Skrajnie wychudzona trafiła do mnie do DT. Jest zaczepiona, odpchlona, odrobaczona i wysterylizowana. Widać, że wczesniej byłą domowniczką - doskonale wie co to łóżko. Figa ma około 2-3 lata, więc jest młoda i energiczna. Kocha ludzi i toleruje inne psy. Nie może natomiast być w domu z małymi zwierzętami jak papuszki, chomiki itp, gdyż chętnie na nie by polowała. Koty goni jak uciekają, więc jeśli masz tolerancyjnego kota co nie zje Figi i nie będzie od niej uciekał to szybko się dogadają. Figa umie chodzić na smyczy i nie załatwia się w domu, tylko na spacerze. Śpi grzecznie cała noc. Narazie zostawała sama w domu maxymalnie na 3/4 godziny ale myśle że i dłuższe przerwy dla niej nie będą straszne, nic nie niszczy. Szukam dla niej odpowiedzialnego domku, takiego na zawsze!!!! Figa po około 2 dniach u mnie. Figa teraz Figa jest pod opieką fundacji Animalia z Poznania. Przebywa około 15km od Poznania. W razie pytań [email protected] Quote
malagos Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Jak dałyśmy ogłoszenia o czarnej jamnisi do adopcji, większość dzwoniąchych osób pochodziła z Krakowa :cool3: A telefonów z allegro było 14 dziennie ;) Quote
snuszak Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 to mnie Malagos pocieszylas ze duzo jest ludzi chetnych na adopcje takich pieknosci :loveu: tylko jak wybrac najlepszych??? Quote
snuszak Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Marta a Ciebie bede kusic, bo lepiej nigdzie miec nie bedzie, a tak ja daje Ci sprawdzona w domowych warunach kochana sunie, bezproblemowa w sumie, no jeden problem jest ze nachalnie czasem pcha sie do lozka :loveu::loveu: Quote
malagos Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 a, to problem rzeczywiscie. Ale i Figa to szczęśliwe imię, nie martw się.Tylko trzeba jej ogloszenia porobić. Ciotka Isadora mnie chyba zabije, ale podpowiem Ci, ze to po Jej allegro tak ludzie walili drzwiami i oknami :evil_lol: Quote
supergoga Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Ogłoszenia już się robią, do jutra będzie na allegro, na stronie Fundacji, na kilku innych portalach. Znajdzie domek na pewno, byle tylko taki najlepszy. Quote
marta23t Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Kasiu dzięki:cool3: a wiesz że łóżko nie problem:eviltong: i tak niedługo dla siebie materac kupuję bo w wyrku miejsca zabraknie...dla mnie:razz: Quote
malagos Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 no jak tu zajrzała supergoga, to ja jestem spokojna :p Działajcie dziewczyny, działajcie! A Ty, Marta23 , jak masz ochotę na tę ślicznotkę, to się musisz szybciutko zastanowić, bo Ci ją sprzatna sprzed nosa :cool3: Quote
snuszak Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 własnie Marta, to co mówi Malagos to swieta racja :evil_lol::evil_lol: no i dzieki za podpowiedzi, allegro bedzie miec jak wszytskie psiaki fundacyjne i reszte ogloszen tez, wiec Marta szybko :loveu: Quote
malagos Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 gdyby nie moja piątka psich rezydentów, sama bym o nia się starała! Jamnik w łóżku, oprócz jaśka, to sprawa najlepsza na swiecie :evil_lol: Quote
snuszak Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 :evil_lol::evil_lol: a Marta do mnie dzwoniła że domek może bedzie miec dla małej, nie u siebie ale u jednej znajomej Pani, idea domku bardzo mi się spodobała, jutro ma byc wiadomo czy dojdzie do reazlizacji przeprowadzki Figi :lol: Quote
Isadora7 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Pytanko w jakiej miejscowości jest Figa? Jak nie wypali z Martą mam jamniczy domek na Śląsku. Quote
viverna Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 a jakiej wielkości jest sunia? standard czy raczej miniatura? Quote
eurydyka Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 odkarmicie ja i domek tez sie znajdzie, piekna jest Quote
danka1234 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 oj chudziutka przeokropnie bidulka,ale śliczna:loveu: Quote
supergoga Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Jamolka jest chyba raczej standard i przebywa pod Poznaniem. Nasza fundacyjna gwiazda to jest na dzisiaj. I musi mieć najlepszy dom na świecie. Marta - działaj a my czekamy. Quote
marta23t Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 sprawa nagrana-mama nadzieję że się uda. jutro dostanę odpowiedź..pani musi męża przekonać bo po stracie psa / staruszki jamniczki/ jest na etapie; nigdy więcej psa bo strata boli...zobaczymy, bo pani zaangażowała się bardzo...powiedziała że jakby jej rodzinka nie zgodziła się to poszuka w rodzinie... Przemek ma jej foty naszych psin druknąć bo trochę do adopcji mamy..mam nadzieję że ta pani ma duuuużą rodzinkę:loveu: Quote
marta23t Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 aha jamnisia jest drobniutka podchodzi mi pod króliczą:razz: nie jest typowy standard ale miniaturka aż tak bardzo też nie:eviltong: Quote
Isadora7 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 marta23t napisał(a):aha jamnisia jest drobniutka podchodzi mi pod króliczą:razz: nie jest typowy standard ale miniaturka aż tak bardzo też nie:eviltong: No to jak jest między standardem a miniatura to nie może być królicza :) Quote
supergoga Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Przypuszczam, że myli jej drobność i chudość. Ja jej w realu nie widziałam, ale tak jak sobie patrze, to taki chyba jednak wychudzony standarcik sunieczka. Mini są mniejsze a króliki jeszcze mniejsze. No to mi teraz chyba po polsku nie wyszło. Quote
Recommended Posts