Zbójini Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 Junior ma na imię Junior bo Państwo podobno myśleli już o imieniu Junior zanim dowiedzieli sie o Juniorze.:evil_lol: Ana dzięki za kontakt do PSYchologa:evil_lol: Quote
Red Dingo Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Miłych spacerow Juniorku i zeby wszystko sie ulozylo .. i wszystkkiego NAJ dla nowych wlascieli .. w NOWYM ROKU Quote
AleksandraJ Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Ale czasem im sie myli i wołają na niego........ Jogurt :D Quote
1doberman Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Przepraszam za offa,ale może ktoś szuka dobemanki:( http://www.dogomania.pl/forum/f96/dobermaka-jagatowo-znaleziona-martwa-128127/#post11516335 Quote
Zbójini Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Taki liścik dziś dostałem od p. Ewy:loveu: Dziękuję za ten kontakt z psychologiem. Na pewno zadzwonię, tym bardziej, że Figa w dalszym ciągu nie przejawia w stosunku do Juniora żadnych przyjaznych uczuć. Chociaż zdarzyło się, nie dalej jak przedwczoraj, że pieski spotkały się w domu...Junior był ze mną w kuchni, a Figa weszła sobie przez źle zamknięte przez męża drzwi i tak stanęli sobie "twarzą w twarz". Jedyne co mi przyszło na myśl, to nie wpadać w panikę i powoli się wycofać do przedpokoju. Ponieważ Junior woli jednak moje towarzystwo, więc przyszedł za mną i mogłam bezpiecznie wyprowadzić go z domku. Wydaje mi się, że sunia poczuła się trochę bezbronna, bo ja wyszłam i dała sobie spokój z agresją. Oczywiście, jedna jaskółka wiosny nie czyni...ale zawsze to już coś. Tak jak obiecałam, będziemy nad tym pracować....pokochałam Juniora już tak bardzo...i myślę, że z wzajemnością...iż nie mam zamiaru się z nim rozstawać. Miał Pan rację Panie Robercie co do jednego...Junior, to straszny rozrabiaka...robi nam cały czas "porządek" w garażu, wywlekając co tylko może na plac:) Poznał już też smak ryżu czy też makaronu z mięsem i jarzynami i bardzo mu to menu odpowiada...tak, że na suchą karmę patrzy z lekkim niesmakiem:) Codziennie robimy sobie długie spacery po okolicznych polach, połączone w rzucaniem piłki i nauką aportu. Junior jest bardzo posłuszny...wystarczy gwizdnąć i już jest przy nodze. Zresztą, nie odstępuje mnie dalej, niż na odległość 4-5 metrów. To jeszcze takie dziecko. No i jest już odrobaczony, a w środę idziemy się szczepić:) i takie fotki: Quote
Zbójini Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Dzwoniłem do Juniora. Z sunią coraz lepiej ale nie wiedziec czemu znowu interesuje się ogonem... przepraszam za offa... Kolejny ONek w potrzebie. Pies traci DS po nieudanej adopcji. Dostal 2 tygodnie na upuszczenie lokum:shake: Pilnie chciaż DT. Prosimy ! Białystok! http://www.dogomania.pl/forum/f28/elwis-owczarek-niemiecki-za-2-tygodnie-musi-opuscic-dom-ulica-czy-uspienie-129167/#post11600150 Quote
Zbójini Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 takiego maila dostałem od Pani Ewy:loveu: Wczoraj, jak zwykle wypuściłam Figę do Juniora., oczywiście ona w kagańcu. Widziałam, jak się gonią, Junior ją zaczepiał...ona odwzajemniała te zaloty...ale zębami, aż w końcu zniknęli za garażem. Zajęta swoimi sprawami, ani się zorientowałam, jak minęła prawie godzina. Zaniepokojona ich dalszą nieobecnością w moim polu widzenia, poprosiłam syna, aby wyszedł i zawołał Juniora, a sama stałam przy moim punkcie obserwacyjnym...czyt. okno:) Nagle patrzę...biegnie Junior, a za nim Figa...bez kagańca!!! Wbiło mnie w podłogę...syna zresztą też, aż zmienił barwę twarzy prawie na biel! A pieski...biegły sobie jak kumple! Kiedy już psy znalazły się z dala od siebie, a ja ochłonęłam, poszłam sprawdzić ile ran kąsanych ma Junior i jak bardzo broczy krwią. O dziwo...był cały i zdrowy! Co prawda miał cały obśliniony kark, ale żadnych śladów walki:) Dzisiaj Junior przyniósł z ogrodu ten kaganiec...był masakrycznie zniszczony! Nie wiem co się tam wczoraj działo, ale podejrzewam, że ten zerwany kaganiec i obśliniony kark, to efekt ustalania psiej hierarchii. Dzisiaj jednak nie miałam odwagi powtarzać ich zbliżenia bez kagańca. Jutro przejdę się z Juniorkiem do weterynarza po kropelki....to tylko 4 km w jedną stronę....i przy okazji kupię nowy kaganiec dla suni, żeby dalej mogły się integrować:) I takie fotki jakby ktoś miał ochotę pooglądać:loveu: Picasa Web Albums - Ewa - Junior Myślę że nie zapesze jak przeniosę wątek do innego działu;) P.S. Zapraszam wszystkich na wątek Elwisa... Pilne... Quote
1doberman Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Kochany Juniorek tak pięknie umie odwdzięczyć sie za szczęście jakie spotkało go u Pani Ewy. Ten uśmiechnięty pyszczek pokazuje jak bardzo jest szczęśliwy. Przytulaki psiaku:loveu: Quote
Granula Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 super zdjęcia Juniorka... aż miło popatrzeć :loveu: Quote
1doberman Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Kolejna bieda do uratowania POMOCY i przepraszam za offa http://www.dogomania.pl/forum/f28/niewidomy-owczarek-niemiecki-pomocy-129519/ Quote
Cantadorra Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 To wspaniale jak mozna byc spokojnym o psa. Junior dobrze trafil. Dobrze ze miejsce po Prinsie sie nie zmarnowalo. Quote
Zbójini Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 a ja mam! a ja mam! nowe fotki!:loveu: Jak widać z sunią juz pełna zgoda. Brojenie w tandemie opanowane:diabloti: Quote
Erazm Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Super trzymalam kciui za psiaka, za nowy dom i obrazona sunie;) Quote
Zbójini Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 AleksandraJ była na wizycie zdaje się ale cos nie pisze:razz: przepraszam za offa ale brakuje nam 600 zł do jutra:shake: http://www.dogomania.pl/forum/f28/min-900zl-do-czwartku-pilnie-potrzebna-pomoc-na-operacje-onki-130521/ Quote
Zbójini Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Peter miał jechac na wizytę i podrzucic umowę ale coś ciężko mu idzie:razz::mad: Quote
Cantadorra Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 W tym wypadku umowa nie jest pilna. Wyglada to naprawde niezle. Niektore pieski maja szczescie ;) Quote
Peter Beny Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Byłem u Juniora ;) Niestety brak czasu , ale postaram się gdzieś jakieś foty poszukać :razz: Umowa przekazana , Junior się ma super , chociaż czasami mu się zdarza gonić ogon ;) Ale to jest w momencie kiedy nikt się nim nie interesuje a jest w jego polu widzenia :lol: Więcej takich super domków :thumbs::thumbs::cool2: Quote
1doberman Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Oj mój kochany Juniorek miziam Cię za uszkiem :) Quote
Zbójini Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 tak. z Juniorem nam się udało . Teraz czas na Maxa. Superaśnego , przytulastego dobermana. Komu cudaka?:loveu: http://www.dogomania.pl/forum/f28/doberman-gdansk-dom-tymczasowy-na-cito-albo-schron-135360/ Quote
Recommended Posts