Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taki liścik dziś dostałem od p. Ewy:loveu:

Dziękuję za ten kontakt z psychologiem. Na pewno zadzwonię, tym bardziej, że Figa w dalszym ciągu nie przejawia w stosunku do Juniora żadnych przyjaznych uczuć. Chociaż zdarzyło się, nie dalej jak przedwczoraj, że pieski spotkały się w domu...Junior był ze mną w kuchni, a Figa weszła sobie przez źle zamknięte przez męża drzwi i tak stanęli sobie "twarzą w twarz". Jedyne co mi przyszło na myśl, to nie wpadać w panikę i powoli się wycofać do przedpokoju.
Ponieważ Junior woli jednak moje towarzystwo, więc przyszedł za mną i mogłam bezpiecznie wyprowadzić go z domku. Wydaje mi się, że sunia poczuła się trochę bezbronna, bo ja wyszłam i dała sobie spokój z agresją.
Oczywiście, jedna jaskółka wiosny nie czyni...ale zawsze to już coś.
Tak jak obiecałam, będziemy nad tym pracować....pokochałam Juniora już tak bardzo...i myślę, że z wzajemnością...iż nie mam zamiaru się z nim rozstawać.
Miał Pan rację Panie Robercie co do jednego...Junior, to straszny rozrabiaka...robi nam cały czas "porządek"
w garażu, wywlekając co tylko może na plac:) Poznał już też smak ryżu czy też makaronu z mięsem i jarzynami
i bardzo mu to menu odpowiada...tak, że na suchą karmę patrzy z lekkim niesmakiem:)
Codziennie robimy sobie długie spacery po okolicznych polach, połączone w rzucaniem piłki i nauką aportu.
Junior jest bardzo posłuszny...wystarczy gwizdnąć i już jest przy nodze. Zresztą, nie odstępuje mnie dalej, niż
na odległość 4-5 metrów. To jeszcze takie dziecko.
No i jest już odrobaczony, a w środę idziemy się szczepić:)

i takie fotki:

• 2 weeks later...
Posted

takiego maila dostałem od Pani Ewy:loveu:

Wczoraj, jak zwykle wypuściłam Figę do Juniora., oczywiście ona w kagańcu. Widziałam, jak się gonią, Junior ją zaczepiał...ona odwzajemniała te zaloty...ale zębami, aż w końcu zniknęli za garażem. Zajęta swoimi sprawami, ani się zorientowałam, jak minęła prawie godzina. Zaniepokojona ich dalszą nieobecnością w moim polu widzenia, poprosiłam syna, aby wyszedł i zawołał Juniora, a sama stałam przy moim punkcie obserwacyjnym...czyt. okno:)
Nagle patrzę...biegnie Junior, a za nim Figa...bez kagańca!!! Wbiło mnie w podłogę...syna zresztą też, aż zmienił
barwę twarzy prawie na biel! A pieski...biegły sobie jak kumple!
Kiedy już psy znalazły się z dala od siebie, a ja ochłonęłam, poszłam sprawdzić ile ran kąsanych ma Junior i jak
bardzo broczy krwią. O dziwo...był cały i zdrowy! Co prawda miał cały obśliniony kark, ale żadnych śladów walki:)
Dzisiaj Junior przyniósł z ogrodu ten kaganiec...był masakrycznie zniszczony! Nie wiem co się tam wczoraj działo, ale podejrzewam, że ten zerwany kaganiec i obśliniony kark, to efekt ustalania psiej hierarchii.
Dzisiaj jednak nie miałam odwagi powtarzać ich zbliżenia bez kagańca. Jutro przejdę się z Juniorkiem do
weterynarza po kropelki....to tylko 4 km w jedną stronę....i przy okazji kupię nowy kaganiec dla suni, żeby dalej mogły się integrować:)

I takie fotki jakby ktoś miał ochotę pooglądać:loveu:

Picasa Web Albums - Ewa - Junior

Myślę że nie zapesze jak przeniosę wątek do innego działu;)

P.S. Zapraszam wszystkich na wątek Elwisa... Pilne...

Posted

Kochany Juniorek tak pięknie umie odwdzięczyć sie za szczęście jakie spotkało go u Pani Ewy. Ten uśmiechnięty pyszczek pokazuje jak bardzo jest szczęśliwy.
Przytulaki psiaku:loveu:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Byłem u Juniora ;) Niestety brak czasu , ale postaram się gdzieś jakieś foty poszukać :razz: Umowa przekazana , Junior się ma super , chociaż czasami mu się zdarza gonić ogon ;) Ale to jest w momencie kiedy nikt się nim nie interesuje a jest w jego polu widzenia :lol: Więcej takich super domków :thumbs::thumbs::cool2: