Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zwierzus napisał(a):

Cieszę się Okta że się zrozumiałyśmy.
Niestety jest tak jak mówisz - jak przychodzi do sprzątania non stop po psie to chętnych brak...

tak właśnie jest:roll:

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z rasowymi psami chodziło mi o coś innego. O to, że w przypadku rasowego psa, który kosztował dużo pieniędzy ludzie są w stanie cos zrobić. Słyszałam od klientów, ze w Niemczech sporo osób zakłada pampersy swoim zdrowym pieskom, zeby nie załatwiały sie wszędzie i nikomu to nie przeszkadza.
Mam suczke yorka z uszkodzonym kręgosłupem. mieszka u mojej mamy, ale i tak miałabym chętną na nia osobę, tylko boję się ją dać komuś, bo ma problemy z wątrobą po lekach, które brała.
Oczywiście, ze ludzie czasem nie dbają o swoje rasowe psy, ale i tak o wiele rzadziej, niż o kundelki.
Większość np yorków załatwia się w domu i własciciele ich nie wyrzucają.

Jakbyście widzieli szalejącą, wiecznie radosną Łatkę to wątpię, czy ktoś z Was byłby w stanie podjąć decyzje o jej śmierci. Dla mnie to też zdroworozsądkowa decyzja, ale na odległość. To tak, jak zabijaniem zwierząt rzeźnych. Prawie wszyscy jej jedzą, ale jakby mieli sami zabić, to nie mieliby sumienia.

Posted

Jaaga-Twoje decyzja-tu nie chodzi o sikanie i pampersy-chodzo to że pies ma całe życie zakażenie pęcherza.

co do wierząt źeźnych-nie mnie się to nie tyczy ja nie jadam przyjaciół ale dużo osób je.
nie wiem jak Yorki-inne psy też sikają-rasowe i ni***** rasowe szczególnie ras ozdobnych jak wspomniałam są traktowane jeszcze gorzej: w klatkach w swoich odchodach-jedno sra na drugie-żyją by rodzic zdychają to są następne-sprzedawne na tagowiskach, w kenelach, na handel całe mioty - chore, przed wystawami, Asty-do walk chodowane, trzymane w oborach jak świnie karmione mięsem z larwami-jak to było z zamkniętą pseudo - wątek nawet na dogo-czy hodowla Astów do walk w Otwocku przez mafię, tyle ile można wyciągnąc. To jest temat "modnych piesków" trzeba tylko poznac drugą stronę medalu.

Posted

Oktawio, od 13 lat mam yorki i znam wielu innych porządnych hodowców. Wiem o tych wszystkich zjawiskach, o których piszesz, jednak to dotyczy głównie pseudohodowli bez rodowodu, choć zdarzają sie i zarejestrowane w ZK :angryy:. Ludzie są różni. Ja yorkowi czy maltańczykowi z wadą i tak o wiele łatwiej znalazłabym dobry dom niż Łatce.

Chciałabym, zeby mogła trafić do domu, gdzie dbano by o nią własnie po to, zeby zminimalizować infekcje. Wcześniej była mowa o możliwości jej przebywania na zewnątrz, ale teraz dla mnie to nie wchodzi w grę właśnie z powodu ryzyka zakażenia. O wiele łatwiej o bakterie, jesli pies musi mieszkać w budzie, przebywa na zimnie i biega gdzie popadnie.
Myslę, ze czysty dom i zmieniane pampersy mogłyby uporać sie z tym problemem.

Posted

Jaaga znalezienie dla niej domu bez innych psów-bo jej mocz jest zakażony będzie graniczyc z cudem.

napisz może do Osiołek na pm w sprawie Łatki-tutaj w Polsce ona domu nie znajdzie-to jest moje zdanie.

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 6 months later...
Posted

Zapisuję sobie wątek.
Jaaga została sama z Łatką.
Podziwiam ją za decyzję ktorą podjęła.
Pies który nie cierpi, pies, który potrafi cieszyć się życiem,
mimo problemów ze zdrowiem,
zasługuje na to, żeby spotkać na swojej drodze taką osobę jak Jagna.

• 1 year later...