Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

We wtorek jak nic nie wypadnie - sunia ma sterylkę i po zabiegu jedzie do nowego domku.
Dla Kai nowy rok zaczyna się świetnie. Oby i dla innych psiaków przyniósł szansę.

Posted

Dzień pełen wraże dla Kai.
Zabrałam ją koło południa z zapłakanych objęć jej tymczasowej opiekunki i powlokłam tramwajem - na rączkach - do weta. Sterylka zrobiona. Koło 15.00 wyadoptowałam sunię w ciepłe objęcia młodych nowych opiekunów - przyjechali po sunię z Zielonej Góry, cieszyli sie ogromnie.
Mam wieści, że sunia juz w domku - zapoznaje sie z otoczeniem i z rezydentem królikiem, na którego na razie nie poluje.

Później wstawie ostatnie fotki.

Posted

I najnowsze wieści z domku Kajusi:

Kajusia jest już z nami prawie 2 tygodnie i przez ten czas wniosła do naszego domu bardzo dużo radości, a także pochłonęła większość naszej uwagi :) Codziennie pokazuje nam coś nowego, czego jeszcze o niej nie wiedzieliśmy.
Od samego początku bardzo dobrze się zaaklimatyzowała. Jest bardzo usłuchana i nie sprawia żadnych problemów wychowawczych. Czasem płacze kiedy musi zostać sama w domu, ale nawet to ostatnio zdarza się jej coraz rzadziej,bo chyba już zrozumiała, że zawsze do niej wracamy.
Była już w odwiedzinach u rodziny Marty w Wałbrzychu i podbiła tam serca wszystkich. Nawet siostra Marty codziennie przed wyjściem do szkoły zabierała Kaję na poranny spacerek:)
Kilka dni temu postanowiliśmy spuścić ją ze smyczy na ogrodzonym boisku. Wybiegała się za wszystkie czasy i była baaardzo szczęśliwa. W ogóle nie miała w głowie ucieczek, a kiedy oddalała się za bardzo, przywoływana natychmiast wracała. Teraz wyjście na boisko stało się codziennością. Piesek ma swoje frisbee i uwielbia je łapać.
Poza tymi zabawami jej ulubione zajęcia to oglądanie widoku zza okna i gramolenie się do łóżka swoich właścicieli kiedy śpią i nie są świadomi tego wykroczenia ;)
Przesyłamy kilka zdjęć i pozdrawiamy serdecznie,a Kajusia też pozdrawiająco poszczekuje :)
Cieszymy się, że jednak rodzina tymczasowa zdecydowała się na dalszą pomoc innym psiakom...one na pewno też doczekają kochającego domku, a my naszego bez Kajusi już sobie nie wyobrażamy.

I zdjęcia:

Kaja na boisku

Ulubione zajęcie suni - spoglądanie na świat

• 1 month later...
Posted

Dla miłosników pięknej Kai - wieści

przesyłamy pani zdjęcia Kai ze spacerku robione jakiś czas temu... Kaja bardzo się z nami zżyła a i my z nią.To bardzo mądry piesek którego nauczyliśmy już wiele komend takich jak; siad, łapka, głos itp. itd.Jest bardzo uczuciowa... Czasem potrafi mnie witać pół godziny gdy ja wracam ze sklepu po 5 minutach:-).Jest dobrze odżywiona i ma dużo ruchu... Codziennie biega po parku a raz w tygodniu jeździmy do lasu na dłuższe trasy.Śmiejemy się że zrobił się z niej francuski piesek bo zjada tylko wykwintne potrawy a zwykłe Chappi w puszcze już ją nie interesuje:-)Poprawił się też jej stan sierści tzn jest gładka i lśniąca - to bardzo czysy piesek... Dużo by można o niej opowiadać... Cieszymy się bardzo że z nami jest.

• 2 months later...