Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wrocław. Schron. Box nr. 16 , a w nim kolejny starszy , biedny pies.

Pies został oceniony na ok. 10 lat.
Do schroniska trafił od ludzi , którzy go znaleźli i przebywał u nich ok.2 miesięcy. Jaki jest powód oddania - nie wiadomo (próbuje to ustalić)
W schronisku jest od 08.11.08
Jego numer : 1827/08

Piesek jest bardzo zaniedbany i zapuszczony.
Taki smutny ,zmarznięty , obolały i skołtuniony kłębuszek.
Kuleje na przednią łapkę i ma przerzedzoną sierść.
Wielkość przed kolano , waga +/- 10 kg.

Piesek był dzisiaj u lekarza i mam już informacje ,że lekarz stwierdził :
-zmiany zwyrodnieniowe stawów związane z wiekiem
-łupież i odparzenia skóry wynikające z zaniedbania sierści
-przeziębienie
Wszystko jest już w leczeniu , wg lekarza oprócz tych schorzeń ogólny stan psa nie jest tragiczny!

Po wyjęciu z boksu podreptał , nawet w miarę ochoczo na mały spacerek do zdjęć.Grzeczny , spokojny , trochę przestraszony , ale miły pies.Cieszył się na przytulanie i głaskanie.

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koperku - nie ma spania ! :eviltong: A bidę wypatrzyła Kasia - ja tylko "pociągnęłam" temat dalej .

Trzeba chłopakowi jakieś imię nadać - jakieś propozycje ????

Posted

[quote name='iwa77']Koperku - nie ma spania ! :eviltong: A bidę wypatrzyła Kasia - ja tylko "pociągnęłam" temat dalej .

Trzeba chłopakowi jakieś imię nadać - jakieś propozycje ????
kikou- podpadałaś!:cool1:

No jakże to iwa?!?! Nie wiesz, jakie imię???:mad: GUMIŚ przeca, jak w mordę strzelił!!!:lol:

Posted

na dzisiejszych zdieciach wygląda ociupine lepiej niz jak go widziałam w połowie listopada..... może wtedy był jeszcze w szoku, że go oddali...

jakoś mi się wierzyc nie chce,że ktoś go znalazł (nawet nie podreperował tego zaniedbania) i po dwóch miesiącach przyprowadził do schroniska....:shake:

Posted

Taka informacja jest wpisana w księdze i w jego karcie , którą miałam w ręku.... ale już nieraz bywało tak ,że ludzie przyprowadzający psy do schronu opowiadali różne i dziwne historie , które nie zawsze są prawdziwe.:roll:

Posted

margo, jak jedziesz od strony ronda wiatraczna, to po lewej (trzeba skręcic w zamieniecką z grochowskiej) i po 20 metrach po prawej stronie. fajne miejsce, duzo akcji kulturalnych a mimo to miejscowe towarzystwo tam siediz. ale zawsze było porządnie i bez awantur. a sam edward malowiniczy, jka tam byłam to obchodziłstoliki z taca, na której byly rózne rodzaje tabaki i mówił, ze częstuje tradycyjnie wszytskich. powiedziałam, ze na mnie to nigdy tabaka nie działa, albo źle wciagam :cool3:, to poczęstował mnie specjalna mieszanką z zaplecza, swoja prywatna tabaką i zamieniłam sie w armatę :evil_lol:. fajnie tam. ale czy to psiarz? nie mam pojęcia....

Posted

sleepingbyday napisał(a):
margo, jak jedziesz od strony ronda wiatraczna, to po lewej (trzeba skręcic w zamieniecką z grochowskiej) i po 20 metrach po prawej stronie. fajne miejsce, duzo akcji kulturalnych a mimo to miejscowe towarzystwo tam siediz. ale zawsze było porządnie i bez awantur. a sam edward malowiniczy, jka tam byłam to obchodziłstoliki z taca, na której byly rózne rodzaje tabaki i mówił, ze częstuje tradycyjnie wszytskich. powiedziałam, ze na mnie to nigdy tabaka nie działa, albo źle wciagam :cool3:, to poczęstował mnie specjalna mieszanką z zaplecza, swoja prywatna tabaką i zamieniłam sie w armatę :evil_lol:. fajnie tam. ale czy to psiarz? nie mam pojęcia....

Muszę się tam kiedyś wybrać :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

iwa77, proszę wrzucić banerek w podpis :mad::loveu: (u mnie się chwilowo nie zmieści :cool3:)