iwa77 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Wrocław. Schron. Box nr. 16 , a w nim kolejny starszy , biedny pies. Pies został oceniony na ok. 10 lat. Do schroniska trafił od ludzi , którzy go znaleźli i przebywał u nich ok.2 miesięcy. Jaki jest powód oddania - nie wiadomo (próbuje to ustalić) W schronisku jest od 08.11.08 Jego numer : 1827/08 Piesek jest bardzo zaniedbany i zapuszczony. Taki smutny ,zmarznięty , obolały i skołtuniony kłębuszek. Kuleje na przednią łapkę i ma przerzedzoną sierść. Wielkość przed kolano , waga +/- 10 kg. Piesek był dzisiaj u lekarza i mam już informacje ,że lekarz stwierdził : -zmiany zwyrodnieniowe stawów związane z wiekiem -łupież i odparzenia skóry wynikające z zaniedbania sierści -przeziębienie Wszystko jest już w leczeniu , wg lekarza oprócz tych schorzeń ogólny stan psa nie jest tragiczny! Po wyjęciu z boksu podreptał , nawet w miarę ochoczo na mały spacerek do zdjęć.Grzeczny , spokojny , trochę przestraszony , ale miły pies.Cieszył się na przytulanie i głaskanie. Quote
Koperek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Oj iwa, nie dasz pospać...:cool1: Co jakąś chwilę to większą bidę znajdziesz!:shake: Quote
Bella1 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Jak się go podszykuje będzie z niego śliczny chłopczyk Quote
iwa77 Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Koperku - nie ma spania ! :eviltong: A bidę wypatrzyła Kasia - ja tylko "pociągnęłam" temat dalej . Trzeba chłopakowi jakieś imię nadać - jakieś propozycje ???? Quote
Neris Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Przy tym psiaku majstrował jakiś jamnik! To ja sobie go zapisuję... Quote
Koperek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='iwa77']Koperku - nie ma spania ! :eviltong: A bidę wypatrzyła Kasia - ja tylko "pociągnęłam" temat dalej . Trzeba chłopakowi jakieś imię nadać - jakieś propozycje ???? kikou- podpadałaś!:cool1: No jakże to iwa?!?! Nie wiesz, jakie imię???:mad: GUMIŚ przeca, jak w mordę strzelił!!!:lol: Quote
Neris Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Na pewno nie Gumiś!!! Na pewno nie! Gumisie są bardziej takie krągłe i pyzate!!! Wiem bo jestem Bunią. Quote
iwa77 Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 A mnie przyszło do głowy imię EDI .... Quote
Isadora7 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 iwa77 napisał(a):A mnie przyszło do głowy imię EDI .... Mam sentyment do tego imienia. Mój pierwszy jamniś dł. Miał na imie Edi :) Quote
kikou Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 na dzisiejszych zdieciach wygląda ociupine lepiej niz jak go widziałam w połowie listopada..... może wtedy był jeszcze w szoku, że go oddali... jakoś mi się wierzyc nie chce,że ktoś go znalazł (nawet nie podreperował tego zaniedbania) i po dwóch miesiącach przyprowadził do schroniska....:shake: Quote
iwa77 Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Taka informacja jest wpisana w księdze i w jego karcie , którą miałam w ręku.... ale już nieraz bywało tak ,że ludzie przyprowadzający psy do schronu opowiadali różne i dziwne historie , które nie zawsze są prawdziwe.:roll: Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Neris napisał(a):Przy tym psiaku majstrował jakiś jamnik! To ja sobie go zapisuję... jamnik i wyżeł gryfon :cool1:. na placu szembeka (wawa)jest kajpa cudowny świat edwarda m. moze powiesic tam ogłoszenie :cool3:? Quote
Margo05 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Kąpiel mu potrzebna, fryzjer i mnóstwo czułości... SBD, gdzie ta knajpa? Quote
iwa77 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 No coś widzę ,że chyba chłopaczek zostanie Edkiem ! Quote
Margo05 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Edi ładnie brzmi i mi się podoba :loveu: Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 margo, jak jedziesz od strony ronda wiatraczna, to po lewej (trzeba skręcic w zamieniecką z grochowskiej) i po 20 metrach po prawej stronie. fajne miejsce, duzo akcji kulturalnych a mimo to miejscowe towarzystwo tam siediz. ale zawsze było porządnie i bez awantur. a sam edward malowiniczy, jka tam byłam to obchodziłstoliki z taca, na której byly rózne rodzaje tabaki i mówił, ze częstuje tradycyjnie wszytskich. powiedziałam, ze na mnie to nigdy tabaka nie działa, albo źle wciagam :cool3:, to poczęstował mnie specjalna mieszanką z zaplecza, swoja prywatna tabaką i zamieniłam sie w armatę :evil_lol:. fajnie tam. ale czy to psiarz? nie mam pojęcia.... Quote
iwa77 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Jutro biorę się za ciebie EDI tzn. za twoje ogłoszenia ! Quote
iwa77 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Edi i ja dziękujemy za bannerek :loveu::loveu::loveu: Quote
Margo05 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 sleepingbyday napisał(a):margo, jak jedziesz od strony ronda wiatraczna, to po lewej (trzeba skręcic w zamieniecką z grochowskiej) i po 20 metrach po prawej stronie. fajne miejsce, duzo akcji kulturalnych a mimo to miejscowe towarzystwo tam siediz. ale zawsze było porządnie i bez awantur. a sam edward malowiniczy, jka tam byłam to obchodziłstoliki z taca, na której byly rózne rodzaje tabaki i mówił, ze częstuje tradycyjnie wszytskich. powiedziałam, ze na mnie to nigdy tabaka nie działa, albo źle wciagam :cool3:, to poczęstował mnie specjalna mieszanką z zaplecza, swoja prywatna tabaką i zamieniłam sie w armatę :evil_lol:. fajnie tam. ale czy to psiarz? nie mam pojęcia.... Muszę się tam kiedyś wybrać :evil_lol::evil_lol::evil_lol: iwa77, proszę wrzucić banerek w podpis :mad::loveu: (u mnie się chwilowo nie zmieści :cool3:) Quote
Recommended Posts