Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta666 - Twoja pomoc jest dla mnie nieoceniona, to już naprawdę niewiele nam zostało. Faktycznie, poinformować Mierzyn nie jest łatwo, ale damy radę, musimy ...
Dziękuję Ci :loveu:

U nas na szczęście mrozów nie ma, dzisiaj była nawet odwilż lekka, ale ... moje ciepłolubne psiaczki tak bardzo uwielbiały grzać się przed kominkiem, szczególnie Fiodorek :-(:-(:-(

Katarama - czekam z niecierpliwością ...

Zobaczcie to - http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/piesek-bari-odnaleziony-dzieki-jasnowidzowi-jackowskiemu-ogl2221979.html

jutro do niego dzwonię ...

Posted

"tego czerwonego widzielismy na rynku w cieszynie z zona nie wiem czy 100 proc ten bo sa pewnie podobne ale wiem ze w cieszynie nikt takiego psa nie ma jesli jeszcze raz zobacze zglosze wam"

na nk dostalam taka wiadomosc.

Posted

Katarama napisał(a):
"tego czerwonego widzielismy na rynku w cieszynie z zona nie wiem czy 100 proc ten bo sa pewnie podobne ale wiem ze w cieszynie nikt takiego psa nie ma jesli jeszcze raz zobacze zglosze wam"

na nk dostalam taka wiadomosc.

eee widział pitka jakiegoś i tyle

Posted

malawaszka napisał(a):
eee widział pitka jakiegoś i tyle

Też tak myślę - ile myśmy się naganiali, jak w Dąbiu szukaliśmy Fiodorka - nagle kobieta mówi do męża - Pana pies tam gania dwie ulice dalej, taki rudy ... Pędzi mąż co sił w nogach, z nadzieją w sercu - patrzy, a tam malutki rudy kundelek sobie spaceruje - ludzie krzyczą - to on, to Pana pies...:shake::shake::shake:

Niektórzy to się nawet nie przyjrzą zdjęciu i mówią, że widzieli, albo nie widzieli. Pewien facet mówi do męża - Panie, to tego psa widziałem przed chwilą, mąż się pyta - na pewno tego? i pokazuje mu ogłoszenie ze zdjęciem. Gość patrzy się na zdjęcie, mruży oczy i mówi ... nic nie widzę, nie mam okularów :evil_lol:

Ale tak naprawdę, niczego nie wykluczamy, trzeba sprawdzić każdy ślad, nawet ten nieprawdopodobny :-(

Posted

wpadlam tez na pomysł zebys dala ogloszenie do gazety codziennej Fakt i super ekspress to sa ze tak powiem dwa najczesciej kupowane szmatławce które ludzie kupuja . tam przecietnie co 2 dni jest artykól o jakims psiaku ktoreg ktos porzucil lub z innych przyczyn szuka domu , pare razy tez był artykul ze ktos szuka psa , ta gazeta jest ogolno polska wiec ogloszenie ukaze sie naewet u mnie w katowicach , wiem ze to moze byc kosztowne ale moze warto sprobowac , bo mozliwe (ale oby jednak nie ) psiaki np moga byc juz u mnie w miescie bo np ktos wracał ze swiat od rodziny z waszych rejonów i moze sobie upatrzyl psiaki ale naprawde oby tak nie bylo lecz czytajac o najblizszych temperaturach z jednej strony dobrze by było zeby w tym momencie miał je ktos w domu i był uczciwy i jesli zobaczył by ogloszenie ww gazecie zglosił by sie do was . Mam nadzieje ze narzuciłam ci jakis pomysł ?

Posted

tosiowata napisał(a):
wpadlam tez na pomysł zebys dala ogloszenie do gazety codziennej Fakt i super ekspress to sa ze tak powiem dwa najczesciej kupowane szmatławce które ludzie kupuja . tam przecietnie co 2 dni jest artykuł o jakims psiaku ktoreg ktos porzucil lub z innych przyczyn szuka domu , pare razy tez był artykul ze ktos szuka psa , ta gazeta jest ogolno polska wiec ogloszenie ukaze sie naewet u mnie w katowicach , wiem ze to moze byc kosztowne ale moze warto sprobowac , bo mozliwe (ale oby jednak nie ) psiaki np moga byc juz u mnie w miescie bo np ktos wracał ze swiat od rodziny z waszych rejonów i moze sobie upatrzyl psiaki ale naprawde oby tak nie bylo lecz czytajac o najblizszych temperaturach z jednej strony dobrze by było zeby w tym momencie miał je ktos w domu i był uczciwy i jesli zobaczył by ogloszenie ww gazecie zglosił by sie do was . Mam nadzieje ze narzuciłam ci jakis pomysł ?

ahea i jeszcze niewiem czy akurat u was tez to jest ale wydaje mi sie ze tak dziennik metro ona jest darmowa , zawsze jak ludzie jaka do roboty np to sobie biora do poczytania wiec tez duzo osob ma do tego dostep i tak samo echo miasta , tylko ze echo u nas w katowicach niewiem jak u was wychodzi w pon i czw ale z tym tez mozna sprobowac tylko ze to beda ogloszenia w waszym wojewodztwie- regionie. wiec mysle ze napewno warto sprowac z tym faktem i se. Tylko pwoeidz tam jak bedziesz dzwoniła ze chciała bys zamiescic artykuł bo tam tez jest dział ogloszen ale to pewnie nic nie da bo zazwyczaj tam jest 5 ogloszen na krzyz wiec nikt tego nie czyta.

Posted

Agnieszka tak sobie wczoraj analizowałam te ulotki i myślę czy nie warto zrobić dopisku,coś w stylu "możliwe,że psy zostały przygarnięte więc prosimy o jakiekolwiek informacje jeśli zobaczycie takiego psa u swoich sąsiadów bądź spotkanych ludzi"(tak mniej więcej,żebyście wiedzieli co mam na myśli)

Chodzi mi o sytuacje,gdy ktoś zobaczy np.Sarę na smyczy,podejdzie podpyta i ktoś mu powie,że psa adoptowali albo mają od rodziny albo od szczeniaka i kilku ludzi ich pytało a właścicielka tych z ogłoszenia już ją widziała i to nie jej pies. Przecież może być tak,że ktoś kto adoptował Sarcię nie chce jej oddać,bo skoro nie było ogłoszeń o znalezieniu....
Albo ktoś pomyśli,że skoro na smyczy to ma właściciela.....jeden człowiek zadzwoni,drugi nie...
Nie wiem może już wymyślam ;)

I wieczorem porobię psiakom ogłoszenia osobno. M.in na infoludku przydałoby się odświeżyć. Tylko jeśli ogłoszenie napiszę osobno to nagrodę podzielę na dwa czyli 500zł ;)

ps.pomogłam na ile mogłam :) i wierze,że wiele osób też by to zrobiło,ale mieszkają za daleko ;)

Posted

Marta666 napisał(a):
Agnieszka tak sobie wczoraj analizowałam te ulotki i myślę czy nie warto zrobić dopisku,coś w stylu "możliwe,że psy zostały przygarnięte więc prosimy o jakiekolwiek informacje jeśli zobaczycie takiego psa u swoich sąsiadów bądź spotkanych ludzi"(tak mniej więcej,żebyście wiedzieli co mam na myśli)

Chodzi mi o sytuacje,gdy ktoś zobaczy np.Sarę na smyczy,podejdzie podpyta i ktoś mu powie,że psa adoptowali albo mają od rodziny albo od szczeniaka i kilku ludzi ich pytało a właścicielka tych z ogłoszenia już ją widziała i to nie jej pies. Przecież może być tak,że ktoś kto adoptował Sarcię nie chce jej oddać,bo skoro nie było ogłoszeń o znalezieniu....
Albo ktoś pomyśli,że skoro na smyczy to ma właściciela.....jeden człowiek zadzwoni,drugi nie...
Nie wiem może już wymyślam ;)

I wieczorem porobię psiakom ogłoszenia osobno. M.in na infoludku przydałoby się odświeżyć. Tylko jeśli ogłoszenie napiszę osobno to nagrodę podzielę na dwa czyli 500zł ;)

ps.pomogłam na ile mogłam :) i wierze,że wiele osób też by to zrobiło,ale mieszkają za daleko ;)

Marta666, dobrze myślisz - tak też może się zdarzyć, że ktoś nie zwróci uwagi na psa na smyczy, tylko będzie się rozglądał za zagubionym psiakiem. Porobimy ulotki o trochę innej treści.

Co do nagrody - to wpisują na ogłoszeniach 1000 zł za jednego psa, czyli 2000 zł za dwa psiaki ;).

500 zł nie zrobi na nikim wrażenia.:shake:

Bardzo wiele pomogłaś :loveu:
Jja właśnie wróciłam z objazdu. Czekam na męża, to pojedziemy razem - rozwieszanie ogłoszeń trwa o wiele szybciej, jak jedna osoba wyskakuje z samochodu, wiesza plakat, druga czeka za kierownicą i dalej w drogę ...

Tosiowata - napisałam do Faktów i Superexpressu. Do Metra zwróciłam się zaraz na początku zaginięcia, bez rezultatu.

Napisałam też do jasnowidza z Człuchowa. Pisano też do niego w mojej sprawie z Forum Beagli - bardzo Wam dziękuję kochani, ogromnie mi pomagacie.

Pomyślałam też, żeby zwrócić się o pomoc do szkół jazdy w Szczecinie i okolicach - oni bardzo dużo jeżdżą, może coś zauważą. I do firm kurierskich - też kursują na różnych trasach.
Znajomy pracujący w Gazowni dał już znać ekipom wyjeżdżającym w teren. Napiszę też zaraz do ENEI - oni też dużo jeżdżą, może coś wypatrzą ...

Nie poddajemy się, cieszy nas to, że tak wiele osób już wie o zaginięciu psiaków. Mąż też ma taką pracę, że dużo jeździ po Szczecinie i okolicach - każdemu rozdaje ulotki i plakaty - większość z tych ludzi już słyszało o naszych psach - widziało ogłoszenia, czytali w gazecie, na stronach internetowych, słyszeli komunikaty w radiu ... Musi nam się udać, psiaki muszą wrócić do domku.

Posted

Agnieszko!
Ja czytam wątek cały czas,przeżywam razem z Wami:placz:
Zobacz co się stało na tym wątku;)
http://www.dogomania.pl/threads/122372-Staruszka-ZNALEZIONA-ZNOWU-W-KOCIM-SWIECIE

Sunia znalazła się po 9 miesiącach w schronie oddalonym o 50 km od miejsca zagubienia!:crazyeye:
Może jednak poprosić dziewczyny,które chodzą do swoich schronów,aby sprawdzały psy,mając fotki Twoich?
Przypomniał mi się też jeden przypadek,tylko wątku nie mogę znaleźć:-(
12 letni seter,który zawsze był odwoływalny,pobiegł właśnie za sarną i ślad po nim zaginął,Nie pamiętam po jakim okresie się znalazł - a znalazł się u pana,który mieszkał prawie w lesie i przygarniał właśnie takie zguby;)
Facet niestety ani internetu nie miał - nie pamiętam też jak się dowiedział,że pies jest poszukiwany,zadzwonił,bo pewnie nagroda go skusiła!;)

Posted

Korenia napisał(a):
Przyklejcie, jeżeli oczywiście nie macie, ogłoszenia na szybach samochodu...

Trzymam kciuki!

Korenia, oczywiście szyby oklejone plakatami ;), dziękuję :lol:

epe napisał(a):
Agnieszko!
Ja czytam wątek cały czas,przeżywam razem z Wami:placz:
Zobacz co się stało na tym wątku;)
http://www.dogomania.pl/threads/122372-Staruszka-ZNALEZIONA-ZNOWU-W-KOCIM-SWIECIE

Sunia znalazła się po 9 miesiącach w schronie oddalonym o 50 km od miejsca zagubienia!:crazyeye:
Może jednak poprosić dziewczyny,które chodzą do swoich schronów,aby sprawdzały psy,mając fotki Twoich?
Przypomniał mi się też jeden przypadek,tylko wątku nie mogę znaleźć:-(
12 letni seter,który zawsze był odwoływalny,pobiegł właśnie za sarną i ślad po nim zaginął,Nie pamiętam po jakim okresie się znalazł - a znalazł się u pana,który mieszkał prawie w lesie i przygarniał właśnie takie zguby;)
Facet niestety ani internetu nie miał - nie pamiętam też jak się dowiedział,że pies jest poszukiwany,zadzwonił,bo pewnie nagroda go skusiła!;)

Epe, tak będę musiała zrobić, na razie powiadomiłam schroniska w promieniu ok. 40 km, trzeba będzie szukać dalej.
Niestety, nie wiem, które dziewczyny do jakiego schroniska chodzą. Nawet na zbiorczym wątku schroniska na dogo brak jest schronisk w zachodniopomorskiem. W internecie trochę ich znalazłam, niestety, nie wszystkie mają strony internetowe, nie każdy ma maila, faks ... można dzwonić, ale z opisem psów i ich zapamiętaniem przez pracowników to już różnie bywa....