Agata69 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Kolejny pies pod moja opieką potrzebujący domu na cito! W sobotę dostałam zgłoszenie. To jedna z tych spraw po których mam nastrójpod tytułem: "Świat się kończy, kto wyrzuca młodego , pięknego psa w mróz?" i podtytuł; "Mam dość!" Nesca jest ok. roczną, śliczną sunia, która NAPEWNO miała człowieka i mieszkała w domu. Została prawdopodobnie pozostawiona na drodze przy lesie, tuż obok osiedla nowych domów jednorodzinnych. Ma ślad na szyi po obroży czy kolczatce. Myslę, że gdyby komuś zginęła, miałaby cos na szyi. Wygląda na to, że włąściciel jej to zdjął. Późnym wieczorem znalazła ją jedna z mieszkanek tego osiedla. Nesca była cała mokra (lało a w nocy było -4 stopnie). Neska przenocowała na wycieraczce (!). Uprosiłam tych ludzi żeby ją troche przetrzymali , mam czas do soboty. Sunia ma udostępniony garaż. Zawiozłam jej worek jedzenia więc raczej nie głoduje. Trzeba jej szybko pomóc. Jest piękna. Pcha się do domu drzwiami i oknami, bardzo pro ludzka. Ten garaz to dla niej kara, której ona zupełnie nie rozumie. Przecież jest taka grzeczna... Pozbawiona zupełnie agresji. Natychmiast zakochała się w tej pani. Bez wzajemności raczej. Chętna do zabawy, natychmiast pokazuje brzuszek. grzeczna, zna podstawowe komendy. Ładnie spaceruje, załatwia sie poza działką. Czeka. Nie mam gdzie jej zabrać. LAdy, mój tymczas musi zostać u mnie jeszcze ok.2 tygodnie (sterylka). Potem mogłabym wziąć Neskę ale to za późno. Państwo już maja dla niej miejsce na wsi. ŁĄńcuch, suchy chleb moczony w wodzie, zimna, śmierdzącą buda. To przyszłość Neski jesli nie zdążę. Zobaczcie jaka jest piękna!! Oczywiscie zostanie na mój koszt wysterylizowana. Quote
Agata69 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Nie jest duża, ale ładnie zbudowana i umięśniona. ma piękna błyszczącą sierść. Aż strach pomyśleć co ja czeka u chłopa:placz: Quote
halka7 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Śliczna. A w jakim mieście jest teraz? Quote
Diegula Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Jest piękna i zadbana:loveu:moze ona poprostu komuś uciekła na spacerze np wyślizgnęła się z obroży ( mój tak umie -raczkiem do tyłu i już obroży nie ma:razz:). Właśnie w jakim ona jest mieście? Czy ona wam nie przypomina takiego miks labradora? Quote
Agata69 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Nesia ma czas do soboty, a ja razem z nią. Rozmawiałam z panią , która sie nią opiekuje. Powiedziała że to sama łagodność i pokojowe nastawienie. Tak do ludzi, jak do zwierząt. Oczywiście jeśli będzie trzeba sprawdze jej stosunek do dzieci na mojej Marysi, ale nie obawiam sie niespodzianki. W kazdym razie inspektor Marysia jest gotowa. Mam nadzieję, że Nesca dostanie swoja szansę. Quote
Roma i Dino Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Agato! jestem już po rozmowie z moim tż,po głębokim zastanowieniu się,postanowiliśmy zaadoptować Neskę.Jednak o ile to możliwe sprawdź jej zachowanie wobec dzieci i innych zwierząt.Jednak jest jeden problem[jak zwykle] jeżeli Neska ma u nas mieć sterylkę to czy my będziemy w stanie odizolować Dinusia od małej,kiedy ona będzie po zabiegu:shake:On jednak jest psem o wadze prawie 50 kg i wiecznie ganiający psotnik.Dinuś jest psem domowym i nigdzie go zamknąć nie można.My nawet nie posiadamy kojca bo uważamy to za ograniczanie wolności.Chyba,że nie będziemy Nesce robić zabiegu,zdecyduj sama.Jeżeli nie będzie zabiegu to mała w każdej chwili może do nas przyjechać.Jedynie proszę aby miała szczepienia i książeczkę.Mam nadzieję,że poznamy się osobiście,chyby sama przywieziesz ją do nas aby zobaczyć gdzie mała zakotwiczy. Quote
estote Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 mogę wziąć nescę do siebie, wysterylizować i doprowadzić do stanu równowagi. po tym oczywiście przekazać ją pod opiekę nowym opiekunom. tak? Quote
Agata69 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Romo, nawet nie wiesz jak wielki kamień spadł mi z serca! Myślę, że nie będziecie żałowali tej decyzji. Neska musi mieć sterylkę, mam takie zasady. Jestem wtedy spokojna, że jeżeli cos sie stanie typu ucieczka, zaginiecie porzucenie, to suka jest ostatnia w swojej lini, tzn. nie wyda na świat następnych nierasowych piesków, których los będzie niepewny (czytaj marny). Wzięłabym ja do siebie po sterylce, ale teraz mam dom zajęty, a potem jak już sunia was pokocha takie rozstanie bedzie dla niej zbyt stresujące. Neska miałaby u mnie sterylkę zrobiona metoda hakową, czyli mały, 3-4 cm szew, nici rozpuszczalne. Po tym szybko dochodzi sie do formy. Juz to praktykowałam w domach gdzie był pies i suka. szczepienia mogę załatwić (wscieklizna plus wirusówki), ale to oddali termin sterylki. Musze to przemyślec i wszystko sobie poukładać. Jak znam siebie to znajdę jakieś rozwiązanie. Quote
Agata69 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 estote napisał(a):mogę wziąć nescę do siebie, wysterylizować i doprowadzić do stanu równowagi. po tym oczywiście przekazać ją pod opiekę nowym opiekunom. tak? Kochana niezawodna estote.... Quote
Roma i Dino Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Tak! estoe jak najbardziej tak!Bardzo fajnie,że znalazło się takie rozwiązanie.My poprostu będziemy spokojniejsi,że nic się małej nie stanie ze strony naszego wariata w czasie rekonwalescencji.Naprawdę to nie mogę wyjść z podziwu:crazyeye:jak szybko potraficie znaleźć rozwiązanie prawie każdego problemu GRATULACJE.Przeglądając Agato Twoje banerki natkneliśmy się na Rudzika.Napisz na jego stronie co jest z tą łapką i czy ma szanse na znalezienie domu.Jeżeli do końca roku nikt go nie weźmie a Neska się u nas zadomowi to może przedyskutujemy temat rudzielca:lol: Quote
Roma i Dino Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Aby nie blokować miejsca innym psiakom na DT u estote szczepienia wykonamy we własnym zakresie Quote
Agata69 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Nesca pojedzie do estote w srodę. zaraz po pracy wsiadę do auta i osobiscie zawiozę małą do Torunia. Jesli dziewczynom uda sie umówić sterylkę jeszcze w tym tygodniu, możliwe że w przyszły weekend Nesca bedzie mogła pojechać do SWOJEGO DOMU. Quote
malagos Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 O, i po takiej wiadomości moge spokojnie iść spać. :p Quote
Natalia i Galwin Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Romo - tak bardzo się cieszę!!!! Jesteś wspaniałą osobą, a Neska wygrała prawdziwy los na loterii!!! Quote
Agata69 Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 Oddaję Neske bez sprawdzenia domu, na intuicję. Romo, daję ci wielki kredyt zaufania. Wcale nie mam wątpliwości. Mam nadzieję, że mnie moja intuicja nie zawiedzie. już bym chciała, żeby Neska była u ciebie. Quote
Roma i Dino Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Agatko! bardzo dziękuję za tak duży kredyt zaufania,jednak wcale się z tego nie cieszę gdyż miałam nadzieję na poznanie Ciebie osobiście.Jednak myślę ,że to nic straconego,bo przecież trzeba małego czarnego diabełka przywieźć i wtedy już Cię wizyta u nas nie ominie:lol: Natalii od Galwina jeszcze raz dziękuję za pomoc i za wielką troskę którą okazuje zwierzakom:Dog_run::Dog_run: Quote
Agata69 Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 Jutro Nesca będzie bezpieczna u Estote... Romo, będziecie chcieli zmienić imię? Quote
estote Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 trochę się skomplikowało... Dziś wróciła do mnie suczka od Muszki, bo okazało się, że dziecko ma silną alergię na psa. Postaram się ją upchnąć gdzieś na jakiś czas - tzn na czas gdy Nesca będzie u mnie na sterylce. Quote
Roma i Dino Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Agata69 napisał(a):Jutro Nesca będzie bezpieczna u Estote... Romo, będziecie chcieli zmienić imię? Nie nie zmienimy niech ma takie z jakim do nas idzie.Ona już ma i tak już ma za dużo tych zmian.Kiedy Neska będzie miała sterylkę? i kiedy przewidujecie transport do nas,bo tak prawdę mówiąc już nie mogę się doczekać żeby ją zobaczyć:crazyeye: Quote
estote Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 dziś będę się umawiała z wetem na sterylizację. będę się starać, aby wykonał zabieg jak najszybciej. dam znać kiedy będę wiedziała więcej. Quote
Roma i Dino Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Życzę powodzenia i trzymam kciuki za czarnuszkę,oby wszystko poszło dobrze i goiło się szybko.Bardzo prosze o wszelkie informacje o suni. Quote
estote Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 czy wiadomo coś na temat cieczki neski? czy miała w ostatnim czasie? jeśli wszystko będzie dobrze - sterylka będzie jutro. czyli jeśli po niej wszystko będzie się dobrze goiło Nesca w niedzielę lub poniedziałek może pojechać do nowego domu :) Quote
MONNA Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Witam, jestem córką Romy i matka chrzestną Dina. Moja mam jest szalona :loveu: ale kocha zwierzaki. Oczom nie wierze, ze chce wziąc dwa, ale skoro tak, to pewnie musi przygarnąc akurat te konkretne, bo to one ją wybrały i koniec:) Quote
malagos Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dwa wziąć? To jeszcze jakiś oprócz Nescki? Quote
Recommended Posts