Jump to content
Dogomania

Wszyscy się jej pozbyli. Kolejna byłaby "wrakiem"? MA DOM :)

Recommended Posts

Posted

Oto ZUZIA. Wszyscy po kolei się jej pozbywali. Właściciel, wrzucając komuś do ogródka, nowi opiekunowie, po kilku kolejnych miesiącach stwierdzając alergię u dziecka.

W końcu trafiła do schroniska, z którego została zabrana ZGROZIA i CASSIE - "dwa wraki", czekające w kojcu chorych psów na uśpienie.

Wcześniej czy później Zuzię czekałoby to samo, bo schronisko jest pełne ślicznych, długo-, szorstowłosych, młodszych, ładniej ubarwionych psów, a ona jest taka zwyczajna, do tego starsza.

Jednak Zuzia miała szczęście w nieszczęściu, bo trafiła na kocią Cioteczkę Terenię. Kilka telefonów i Terenia przywiozła ją do mnie. Nie potrafiłam odmówić, bo cały czas mam przed oczami ten kojec, z którego zabrałam Zgrozię i Cassie, a w pamięci psa, który był tam z nimi i nie zdążyłam mu pomóc.

Zuzia jest dorosłą, kilkuletnią bardzo spokojną, miłą i łagodną sunią.

Zuzia bardzo potrzebuje swojego własnego domu, bo nie potrafi zżyć się z innymi psami, boi się ich. Jest typowym jedynym psem swojego opiekuna. Potrzebuje człowieka wyłącznie dla siebie.

Jest grzeczna, nie niszczy, załatwia się tylko na spacerach.

Zastanawiam się, dlaczego ludzie pozbywali się tak miłego, niekłopotliwego psa, jak Zuzia? Może przez te ciąże urojone? Zawsze przecież łatwiej i taniej wyrzucić suczkę, niż ją wysterylizować :roll:.

Konto Zuzi:
90 zł podarowała jej dotychczasowa włascicielka,
30 zł Terenia1
104 zł,które pozostały po Damie
czyli 224 zł

Wydatki: sterylizacja 250 zł

Posted

Szkoda, że nikt nie odwiedza Zuzi :roll:.

Na poniedziałek umówiłam sterylizację Zuzi. Jej dotychczasowa pani dała 50 zł na sterylkę i 40 zł na szczepienie. Na razie całość przeznaczę na zabieg, bo po szczepieniu i tak nie mogłaby mieć zaraz robionego zabiegu.

Posted

Jak to nikt nie odwiedza ja odwiedzam:razz: w poniedziałek wyślę pieniążki na Twoje konto, Jaaga nie martw się ona może jest zwyczajna, ale ma taki wdzięczny pyszczek domek na pewno znajdzie , tym bardziej, że jest spokojna i ułożona - jakoś nie miałam sumienia jej tak zostawić:placz:patrząc na jej ufny pysio:placz: moim zdaniem Zgrozia była mnie piękna:evil_lol:

Posted

Państwo, którzy Zgrozię wzięli do siebie zdecydowali się własnie na nia ze względu na podobieństwo do ich poprzedniej suczki, choć mieli do wyboru o wiele ładniejszą Łatkę. Po prostu szczęściara ze Zgroźki :lol:.
Natomiast Cassie, w typie podobna do Zuzi nadal nie ma jakiegokolwiek zainteresowania, mimo cudownego charakteru. Jakoś niestety ludzie nie patrzą na charakter, tylko na wygląd.
Młody znalazł dom w 3 dni, dlatego że jego uroda zwróciła uwagę jego aktualnych opiekunów.

Posted

Sterylizacja kosztuje 250 zł. 50 zł Zuzia dostała od poprzedniej włascicielki +40 zł na szczepienie. Sterylka jest robiona z małego 2 cm cięcia, wszystkie moje tymczasowiczki sterylizuję u jednej p. doktor po tym, jak w innej, niby najlepszej w okolicy klinice zrobili suce cięcie od mostka po srom :angryy:. Goiło sie miesiąc. Maści i żele przyspieszające gojenie kosztowały sporo. Suka musiała chodzić w kołnierzu, bo wiecznie wylizywała swoją ogromną ranę.
Zrobiłam bazarek na sterylkę zuzi, ale niestety, nie ma zainteresowania :shake:.

http://www.dogomania.pl/forum/f99/komplety-odblasowe-rc-testery-karm-na-sterylke-dla-zuzi-ktorej-nikt-nie-chcial-125451/

Mimo to, zapraszam serdecznie ;).

Posted

To jednak kotki zdecydowanie mniej kosztuja. Za moja tymczasowiczke zaplacilam 120 zl. Dostalam troche upustu, to fakt. No ale jak nie patrzec to polowa ceny. I tez z maluskiego ciecia byla, 2 szwy miala.

Posted

Dlatego też wolałabym dawać sterylizować kotki :evil_lol:. Z zabiegami u kotek jest łatwiej, są małe, mozna z bocznego cięcia, niestety suczki przeważnie mają duże, ok. 10 cm ciecie, a cena jest tu naprawdę normalna. W drugiej lecznicy, z której usug korzystam, kosztuje 300 zł.

Dobrze, ze chociaż towarzystwo z Miau odwiedza Zuzię :lol:.

Posted

Ja mam sentyment do małych suczek, wiec tak sobie tu zagladam. Mam 5 takich w domu, nawet tymczas nie wchodzi w grę. U nas w Ostrołęce sterylizacja takiej suni kosztuje 150 zl, wiekszej 200.

Posted

słodka Zuzia:lol: dobrze że nie musi siedzieć w jakimś okropnym boksie z masą innych psiaków-biedaków:lol:Jaaga bardzo, bardzo Ci dziękuję:lol: jutro robię przelewik. Miziaki dla Zuźki i reszty psiego towarzystwa.

Posted

Bardzo spokojna, łagodna, lubi pieszczoty. nie przepada za innymi psami, wszystkim daje się zdominować, trochę wycofana. Histerycznie piszczy, nawet jak kociak do niej podejdzie za blisko. Pies, który chce mieć człowieka na wyłączność, bez innych zwierząt. Jest grzeczna, posłuszna, lubi krótkie spacerki. Lubi dzieci. Przytula sie do nich i liże.

Posted

Tereniu, jakbyś mogła, to przeslij te 50 zł od poprzedniej włascicielki na sterylkę Zuzi. Wolałabym coś wpłacić przy zabiegu, a na razie jest 40 zł, które Zuzia dostała na szczepienie.
Mam już od wczoraj sprawne auto, więc chciałabym umówić ją jak najszybciej.

Posted

Wreszcie Zuzia przełamała się. Dziś w nocy spała, a nie stała na baczność pod drzwiami. Rano nawet przywitała się radośnie i merdała ogonkiem. Była dziś na spacerze razem z moimi psami i nawet było nieźle ;).
Spróbuję ją umowić na zabieg na jutro, choć nie wiem, czy dam radę, bo dziś cały dzień nie będzie naszej p. doktor i nie wiem, czy uda mi sie dodzwonić.