Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

:loveu: Pozdrowienia od Misi. Nasza sunia czuje się dobrze . Jest wesoła skora do zabaw i nauczyła się wskakiwać na kolana ( jak ma ochotę wskoczyć to drapie pazurami w nogę ).Teraz śpi na łóżku.Bardzo lubi się bawić i zaczepia, najbardziej rano.Wie też które z dzieci wstaje pierwsze i czeka pod drzwiami gotowa do budzenia.Na spacerach jest coraz lepiej ale jeszcze nie zupełnie dobrze, jak np. dzisiaj szliśmy na spacer odwrotną drogą niż zwykle to tradycyjnie ciągnęła.Jak idziemy tradycyjną drogą to musimy się coraz częściej zatrzymywać bo Misia musi wszystko obwąchać. Bardzo boi się motorów, jak tylko usłyszy motor to się chowa ( w domu też wstaje z łóżka i biegnie do łazienki ).To jest moja ulubienica aż do tego stopnia że dzieci są zazdrosne bo Misia śpi z mamą, wskakuje na kolana do mamy... Ale szalejemy za nią:multi:

• 2 months later...
Posted

Witamy po długiej przerwie. Naszia Misia czuje się dobrze, jest bardzo dzielna, zaszczepiona i w dobrej kondycji ( tak powiedziała pani weterynarz ). Już nie długo minie rok jak "nasza przylepka" jest z nami .Myślę , że jest jej z nami dobrze,bo nam się wydaje jakby była z nami zawsze.Robi duże postępy w wygodnictwie ( nauczyła się przykrywać kołdrą jak wskoczy w nocy do łóżka ) , zaczepia nas domagając się zabawy i nikt tak się nie cieszy jak któryś z nas wraca do domu.Lęk na spacerach pozostał , bo gdy coś puknie zaraz ciągnie do domu , ale jak wołamy Misię że wychodzimy na spacer to przychodzi sama już bez strachu.Pozdrawiamy wszystkich.

Posted

Witamy także. Już zaczynałam się martwic, co u Norci-Misi naszej ukochanej.
Jak ona ma dobrze, jak super, że trafiła do tak kochającego super domu. Czułam od początku - inaczej ta slicznota by pewnie u nas została.
Przesyłamy małej buziaki ogromne. Pozdrawiamy i znów będziemy czekać na fotki i nowości.

• 3 weeks later...
Posted

A ja otrzymałam miłe zyczenia od Norki - Misi i jej Rodzinki wraz ze zdjęciami:

I z prezentem

Piekne te fotki, wspaniałe. Misia juz raz pozowała do naszych fundacyjnych zyczeń w zeszłorocznej czapeczce. Myślę że i te fotki w przyszłym ropku pojawią się, za zgoda właścicieli suni, jeśli nam udzielą - na kartkach Fundacji.

Pozdrawiamy - śliczna jest Misia.

Posted

Witamy po długiej przerwie związanej problemami z forum.Ale udało się!Misia bardzo dzielnie przeżyła Sylwestra i Nowy Rok bardzo się bała ale dała radę.Najważniejsze święto jednak było 2 stycznia bo w ten dzień właśnie minął rok odkąd Misia mieszka z nami.Był to dla nas bardzo szczęśliwy czas, myślę że dla Misi też.Pozdrawiamy.

Posted

:loveu:Oczywiście że wyrażamy zgodę na wykorzystanie zdjęć Misi , będzie nam bardzo miło.I jeszcze kilka zdjęć tym razem z imprezki.Pozdrawiamy.;)

• 2 weeks later...
Posted

Niestety zbyt wcześnie się pochwaliłam zdjęciami , do tej pory próbowaliśmy je wstawić ale jest to ponad moje siły.Nie pozostaje mi nic innego tylko jak skorzystać z przychylności pani Małgosi,która umie to robić.O Misi mogę powiedzieć , że jest to pies który , nie cierpi zimy podobnie jak my woli zdecydowanie cieplejszy klimat.Absolutnie nie potrafi bawić się w śniegu , nawet jak ma się załatwić to nie wchodzi na śnieg.Jej koleżanka Myszka codziennie obowiązkowo ze swoimi właścicielami chodzi na sanki i świetnie się przy tym bawi.Nasza Misia traktuje zwykłe wyjście na spacer jak najdotkliwszą karę:shake:.Cała reszta super:multi: pozdrawiamy

Posted

To wstawiamy zdjęcia Misi

Zawsze zdjęcia od Was raduja mnie ogromnie, bowiem Norka - Misia była dla nas bardzo ważna. Skradła nasze serc a i widok jej szczęścia i kochającego domu to największa zapłata za wszystko co robimy!!!
Dziękujemy!!!

• 2 weeks later...
Posted

Od jakiegoś czasu mamy z Misią problem z załatwianiem.Ona nie wytrzymuje i załatwia się na klatce schodowej ( chyba że weźmiemy ją na ręce ) Skróciliśmy już czas wychodzenia ( Misia nigdy nie pokazywała że chce wyjść to my pilnowaliśmy godziny ) ale nie wiele to pomogło . Wszystko było dobrze . Co może być przyczyną takiego zachowania? Nasza sunia zresztą od samego początku zachowywała się trochę nie typowo ponieważ nie przywiązywała wagi do miejsca w którym się załatwia, po prostu chce to robi , nawet na środku chodnika . Czy jest jakaś metoda żeby nauczyć ją kulturalnego załatwiania?

Posted

Fakt , Misia nie jest miłośniczką białego szaleństwa i też przypuszczamy że nie odpowiadają jej warunki atmosferyczne.Mam jeszcze jedno podejrzenie co do miejsca ( albo jego braku ) na toaletę.Myślę że Misia mieszkała w domu z podwórzem i nie musiała przywiązywać wagi do miejsca na toaletę.Nie wiem czy to dobre rozumowanie .Rozmawiałam na ten temat z koleżanką na ten temat i twierdzi że pies ma swoje miejsce na " konkretne " sprawy.Nasza poprzednia sunia też załatwiała się nie " byle gdzie"

Posted

Nie wiem czy to pomoże, ale.... Moja sunia od fajerwerków sylwestrowych zaczęła się bać wychodzić na dwor i też załatwiała się na klatce. Ma 14,5 roku więc to nie jej pierwszy sylwester, a wcześniej nigdy tak nie reagowała. Byłyśmy u weterynarza i on powiedział, że to musi samo przejść, że się wystraszyła.... teraz już jest lepiej, ale nie skonczylo się to zaraz po sylwestrze....

• 2 weeks later...
Posted

Faktycznie Misia chyba była przerażona po sylwestrze bo od paru dni wychodzenie na spacery wróciło do normy.:loveu: Nasza sunia nauczyła bawić się piłką:multi: w końcu udało mi się kupić taką która przypadła Misi do gustu.Dzisiaj Tadziu ( nasz żółw ) gonił piłkę a ,Tadzia goniła Misia.Bardzo zabawnie to wyglądało.

Posted

A to Misia

Te dwa ostatnie dla mnie rewelacja.
Misia - Strażnik Snu!!!

Zdjęcia wstawiam - w każdym razie ja, poprzez darmowy program ImageShack.
Tam się zalogowałam i przez niego wstawiam fotki. Spróbujcie!!!