idusiek Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 kurde, ale czy to jest możliwe? nikt nie dzwonił zupełnie czy nikt właściwy? Quote
wiq Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 ostatnio były 2 telefony, domy sprawdzone - niestety :( a wcześniej może ze 3 razy się ktoś odezwał :placz: Quote
idusiek Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 ale co niestety? co nie pasowało?:roll: az tak złe warunki były?:roll: Quote
wiq Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 pierwszy dom - pies na podwórku na nieogrodzonym terenie drugi dom - blok z ONem rezydentem, pan chętny na Rotkę, Pani niebardzo.. uwierz, nikt tu nie wybrzydza :shake: po prostu nie zależy nam na pogorszeniu warunków jej bytowania, bo w schronisku ma dobre. jeżeli trafi się rozsądna osoba, a Rotka miałaby mieszkać na dworze, na ogrodzonym terenie, w ciepłej budzie, miałaby zainteresowanie człowieka i najlepiej innego psa do towarzystwa - Alina na pewno nie odmówiłaby wydania Roty. Alina, mam rację? :evil_lol: Ponoć w domu też powinna sobie dać radę, ale potrzeba zdecydowanych na jej adopcję ludzi, a nie może tak, może nie.. Quote
halcia Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Słusznie,z psiakiem po przejsciach nie mozna ryzykowac. Quote
AlinaS Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 [quote name='wiq']pierwszy dom - pies na podwórku na nieogrodzonym terenie drugi dom - blok z ONem rezydentem, pan chętny na Rotkę, Pani niebardzo.. uwierz, nikt tu nie wybrzydza :shake: po prostu nie zależy nam na pogorszeniu warunków jej bytowania, bo w schronisku ma dobre. jeżeli trafi się rozsądna osoba, a Rotka miałaby mieszkać na dworze, na ogrodzonym terenie, w ciepłej budzie, miałaby zainteresowanie człowieka i najlepiej innego psa do towarzystwa - Alina na pewno nie odmówiłaby wydania Roty. Alina, mam rację? :evil_lol: Ponoć w domu też powinna sobie dać radę, ale potrzeba zdecydowanych na jej adopcję ludzi, a nie może tak, może nie..[/quote] Rotka ma bardzo dobre warunki w schronisku jedyne czego jej brak to swojego człowieka do kochania a przyznajcie że to rzecz bardzo istotna. O wydaniu psa decyduje kierowniczka a nie ja. Ja mogę jedynie wesprzeć tą decyzję ale ostateczne słowo ma kierowniczka lecz nie sądzę żeby był problem z wydaniem:lol: Quote
BasiaD Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Wracaj Niuniu na początek przypominać o sobie cioteczkom....... Quote
halcia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dobre warunki?To tam nie ma przepełnienia jak w kazdym? Quote
AlinaS Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 [quote name='halcia']Dobre warunki?To tam nie ma przepełnienia jak w kazdym?[/quote] Owszem robi się ciasno jak zawsze po okresie wakacyjnym ale schronisko nie jest państwowe tylko fundacyjne a nasza Pani preze rozsądnie podpisuje umowy z gminami i nie przecenia m0ożliwości schroniska wie że ono nie jest z gumy i jest określona ilość miejsc. Tak ze na chwilę obecną wolnych boksów nie ma ( budują sie 2 nowe) wolne są izolatki na kwarantannę ale w boksach są maksymalnie 2 psy (pies+wysterylizowanasuka) bądź pojedyńczo w żadnym boksie nie ma więce psów tak jak i nie ma psów chodzących luzem na wybiegach. Nie wiem więc ale wydaje mi się że warunki są dobre W przypadku Rotki jest sama w boksie ok 50 metrów kwadratowych. Z pewnością nie wkażdym domu jest tak duży kojec. Jest sama ponieważ objada skutecznie każdego psa który z nią był pies chódł a Rotka w szybkim tempie bez mał podwajała swoją wagę, co nie zmienia faktu że z kazdym psem się zgadzała jedynym problemem było jedzenie Quote
justynavege Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 to faktycznie bardzo dobre warunki szkoda ze nie ma tak we wszystkich schroniskach zreszyą na ostatnim zdjeciu warunki widac bardziej jak w hoteliku niz w schronisku Alinko macie swoją stronę internetową ?:lol: Quote
AlinaS Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 [url=http://milanowek.schronisko.net/]Schronisko Dla Zwierząt w Milanówku[/url] to adres strony schroniska Quote
AlinaS Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 [quote name='justynavege']to faktycznie bardzo dobre warunki szkoda ze nie ma tak we wszystkich schroniskach zreszyą na ostatnim zdjeciu warunki widac bardziej jak w hoteliku niz w schronisku Alinko macie swoją stronę internetową ?:lol:[/quote] Obawiam się że w większości hoteli dla psów nie ma takich dużych boksów a i budy również są solidne i nie podszyte wiatrem tylko ocieplane Quote
justynavege Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dziękuje Alinko :lol: idę oglądać stronę Quote
wiq Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 co jest do cholery z tymi adopcjami, nikt nie dzwoni? :( Quote
anawa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='AlinaS'] schronisko nie jest państwowe tylko fundacyjne a nasza Pani preze rozsądnie podpisuje umowy z gminami i nie przecenia m0ożliwości schroniska wie że ono nie jest z gumy i jest określona ilość miejsc. [/quote] To dlatego moja gmina, która jest w końcu dość blisko Milanówka położona, podpisała umowę z tym okropnym schroniskiem w Kotliskach k/Kutna. Kawał drogi z Żabiej Woli a psy mają nikłe szanse na adopcje bo nie ma wolontariatu, nie ma strony internetowej a lokalizacja schroniska nie sprzyja odwiedzinom. Dlatego musiałam wyciągnąć stamtąd Kumpla-Kojota i umieścić go u Jamora. Teraz płaczę i........... płacę ale przynajmniej pies ma świetne warunki i jakąś szansę na dom. Dlatego jeszcze raz zapraszam na bazarek dla Kojota: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/egzotyczna-bizuteria-piekne-akwarele-inne-cuda-dla-kumpla-do-20-ix-146398/[/URL] Quote
hop! Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='wiq']jeżeli trafi się rozsądna osoba, a Rotka miałaby mieszkać na dworze, na ogrodzonym terenie, w ciepłej budzie, miałaby zainteresowanie człowieka i najlepiej innego psa do towarzystwa - Alina na pewno nie odmówiłaby wydania Roty.[/quote] Zgłosił się do mnie dom (okolice Warszawy) spełniający powyższe warunki. Tak wygląda dom i otoczenie... [IMG]http://img246.imageshack.us/img246/7817/wrzesie09056.jpg[/IMG] Resztę zdjęć i informacji prześlę zaraz AlinieS. W związku z tym, że ogłaszana przeze mnie suczka nie nadaje się do takich warunków, zaproponowałam Rotkę - dzisiaj dostałam odpowiedź: [I][FONT=Arial][SIZE=2]"Rotka jest bardzo ładna i z radością ją przyjmiemy.[/SIZE][/FONT][/I][I][FONT=Arial][SIZE=2] Czekamy na kontakt." [/SIZE][/FONT][/I][FONT=Verdana][SIZE=2]Państwo zgadzają się na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej. [/SIZE][/FONT] Quote
Ola la Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Rotko wybacz nieobecnosc. Bylam troszke,że tak powiem poza cywilizowanym światem i jeszcze troche jestem. Dom z owczarkiem rezydentem koniec konców kazał się totalnym niewypałem. Jutro zrobie cafeanimala . hmmmm....tak sobie czytam i czytam...i skoro Rotka ma wrunki w schronisku całkiem niezłe(w porównaniu z innymi schronami) to moze warto poczekać "chwile" na "wypasiony dom-taki wymarzony". Rotka przed moim wyjazdem ukazala sie w Metrze i co dziwne miałam tylko jeden telefon w jej sprawie....i to byle jaki. Podczas gdy o innego psiaka dzwonilo z 20 osób....:shake:nie wiem od czego to jest zalezne Quote
wiq Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 hop!, no nie mów :multi: czy to w końcu ten dom?.. :thumbs: Quote
Ola la Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 o rany hop! umknelo mi! kurzaki czyzby to było to? a mieszkałaby "na zewnątrz" czy w domku? Quote
anawa Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Super!!!! :multi::multi::multi: Może państwo przyjmą też "braciszka" Kojota :razz: Quote
hop! Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Mieszkałaby na zewnątrz, ale w porządnej i ocieplonej budzie. Miałaby 13-letniego kolegę. Wszystkie informacje i dane kontaktowe przesłałam AlinieS. Na razie się nie cieszmy. Po prostu trzymajmy kciuki. ;) Quote
Ola la Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 hop! no to fajnio ;) pewnie to trzymamy kciuki :-D Quote
Recommended Posts