halbina Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Może dlatego nie komentowaliśmy, że ja na początku zareagowałam na apel o pomoc... z Zabrza... i mnie interesują te maluchy w potrzebie... a swojej byłęj uczennicy nagadam prywatnie, a nie na wątku... :mad: :p I tak jednak uważam, że teraz to juz musztarda po obiedzie, a pańcia suczki nauczyłą sie czegoś na własnym błędzie... Quote
maciaszek Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Za chwilkę, trochę dłuższą, zrobię alegratkę. Quote
halbina Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 kto by im zrobił ogłoszenie w wordzie?... według uwag Jotki? http://www.dogomania.pl/forum/11271727-post1372.html wtedy miałyby swoje ogłoszenie na akcji w CC... ja nie umiem, a i moim by sie takie ogłoszenia przydały... :roll: Quote
maciaszek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Posty zdublowałam, przez pomyłkę... Quote
maciaszek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Zrobiłam alegratkę maluchom, ale jak zwykle nie chce mi się wkleić link :razz:. KulaPaPa, pozwoliłam sobie napisać o umowie adopcyjnej i sterylce, bo uważam, ze tego powinnaś dopełnić i dopilnować. Tu nie chodzi o jak najszybsze wydanie maluchów (żeby nie trafiły do schronu), ale o znalezienie im dobrego, odpowiedzialnego domu (żeby nie trafiły do schronu...). Tutaj masz wzory umów adopcyjnych, możesz wybrąć tą, któa najbardziej przypadnie Ci do gustu :) http://www.dogomania.pl/forum/1623458-post2.html Quote
halbina Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 tak, szybkie adopcje nie są gwarancją domku idealnego... i udowodnij, że nie tylko chcesz znaleźć im miejsce inne niż schronisko... pamiętaj, że przyczyniłąś sie do ich pojawienia sie na świecie i od tego momentu jesteś za nie odpowiedzialna! Quote
amikat Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 halbina napisał(a):tak, szybkie adopcje nie są gwarancją domku idealnego... i udowodnij, że nie tylko chcesz znaleźć im miejsce inne niż schronisko... pamiętaj, że przyczyniłaś sie do ich pojawienia sie na świecie i od tego momentu jesteś za nie odpowiedzialna! Tak to prawda - ale w przypadku przepełnienia - 220 i wiecej psów a 140 miejsc, zagryzień wzajemnych - szybkie adopcje ratują życie. Schroniska wydaja zwierzęta bez kontroli i dotyczy to wszystkich schronisk!!! Doprowadziliśmy do kuponów sterylizacyjnych , prowadzimy akcje uświadamiająca o konieczności sterylek. Nie ma takiego prawa niestety żeby sterylka była bezwzględna. Tu jest dowolność - żadna umowa tego nie zapewni!!!!! Co do wizyt poadopcyjnych - staramy sie robić te wizyty. Jest nas tylko kilka osób - jak to ogarnąć. Dzwonimy wiec - a wtedy ludzie nie mówią całej prawdy.... Ja wiem które psy przychodzą na starylki bo te kupony i psy lądują w klinice! Problem w tym ze do sterylki nikogo nie zmusisz a schroniska nie zmusisz żeby starylizowało przed oddaniem. Walczymy z nimi jak z wiatrakami w tym temacie. Szczeniory sa na świecie mimo niecnych zakusów ciotek.... hehhhehhe. Szczęśliwego zycia maluchy skoro sie juz stało - i szukamy domków! Quote
scarlet Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 ale musicie przyznać, że są piękniutkie :D szkoda, że tylko będą ich ulotki, bo pewnie gdyby były 'osobiście' na scc to dałoby sie znaleźć ten wymarzony domek - ale nie ma co gdybać, trzeba twardym być. A ja za miesiąć mam wyznaczony termin sterylki mojej schroniskowej suni choć nikt mojemu mężowi w schronisku o tym nie mówił. i tu prosze brać ze mnie przykład :D Quote
maciaszek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 scarlet napisał(a):szkoda, że tylko będą ich ulotkiBędą, jeśli ktoś je zrobi... Quote
scarlet Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 maciaszek napisał(a):Będą, jeśli ktoś je zrobi... obiło mi się o uszka że Bounty robi.. a nie robi :( bo jak nie to ja zrobię, ale będę dopiero w niedziele Quote
maciaszek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 scarlet napisał(a): bo jak nie to ja zrobię, ale będę dopiero w niedzieleZawsze to coś! :) Quote
scarlet Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 maciaszek napisał(a):Zawsze to coś! :) przyjade zobaczyć jak to wygląda od kuchni i mam nadzieję, że nastepnym razem będę mogła od kogoś wziąć tymcasowicza i z nim przyjechać :) Quote
BoUnTy Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Zrobiłam już wizytówki - mało bo mało, ale zwsze coś... Quote
halbina Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 wysłąłam do Jotki ogłoszenia w Wordzie, dzięki DG32, która zrobiła moim tymczasom... wykorzystałąm jako szablon i umieściłam na nim pieski. Quote
JOMA Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 No jasne moja sunia :lol:. Sorrki proszę pani ale ja to raczej pana pamiętam. Kręcił się koło tej suni kilka godzin czekając na panią. Ale panią też miałam przyjemność poznać :loveu:. No a cała reszta została już wcześniej napisana :shake:. Quote
GoskaGoska Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 sluchajcie zmiencie moze allegro nie dawajcie w opcji kup teraz i nie 5 szt tylko jako jedna w licytacji , kazdy na zdjęciach widzi , ze jest więcej, na kup teraz ktos zalicytuje i po aukcji. Quote
halbina Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 SzP - szczeniaczki szukają domków (485819314) - Aukcje internetowe Allegro nasze aukcje wyglądają tak... Quote
KulaPaPa Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Hmm... Na moją logikę to jak ktoś kliknie "kup teraz", to pojawia się 4z5...?? Nie wystawiałam na allegro, ale chyba tak powinno być? Quote
GoskaGoska Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 tylko ktos moze kliknac ze chce 5 szt i co wtedy? Quote
KulaPaPa Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 I wtedy zgodnie z prawem jest zobowiązany przygarnąć wszystkie:-) Quote
maciaszek Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Dziewczyny mają rację - zmień ta opcję w allegro. Znajdzie się jakiś dzieciak, który dla zabawy zalicytuje wszystkie i allegro szlag trafi, a psów przecież byle komu nie oddasz. Poza tym ktoś może rzeczywiście zalicytować i rzeczywiście chcieć psa i wtedy będziesz musiała malucha oddać (bo został kupiony, transakcja dopełniona), a chyba nie chodzi o to by oddać je byle gdzie, prawda? Quote
GoskaGoska Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 zawsze na takich aukcja pownina byc notka , ze zostrzehasz sobie prawo do wyboru wlasciciela i zalicytowanie nie jest jednoznacze z prawem do psa. Sprzedaje sporo za allegro a do tego wystawiam psy i rozni debile się zdarzają. Czasami specjalnie licytują psy po to bys dostac komentarz. \poza tym wlasnie nie tylko aby wydac psa chodzi tylko by w dobre rece je przekazac. moze zrobic ogloszenie tez na innych portalach , gdzie mozna psy wystawiac Quote
halbina Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 amikat napisał(a):Tak to prawda - ale w przypadku przepełnienia - 220 i wiecej psów a 140 miejsc, zagryzień wzajemnych - szybkie adopcje ratują życie. Schroniska wydaja zwierzęta bez kontroli i dotyczy to wszystkich schronisk!!! Doprowadziliśmy do kuponów sterylizacyjnych , prowadzimy akcje uświadamiająca o konieczności sterylek. Nie ma takiego prawa niestety żeby sterylka była bezwzględna. Tu jest dowolność - żadna umowa tego nie zapewni!!!!! Co do wizyt poadopcyjnych - staramy sie robić te wizyty. Jest nas tylko kilka osób - jak to ogarnąć. Dzwonimy wiec - a wtedy ludzie nie mówią całej prawdy.... Ja wiem które psy przychodzą na starylki bo te kupony i psy lądują w klinice! Problem w tym ze do sterylki nikogo nie zmusisz a schroniska nie zmusisz żeby starylizowało przed oddaniem. Walczymy z nimi jak z wiatrakami w tym temacie. Szczeniory sa na świecie mimo niecnych zakusów ciotek.... hehhhehhe. Szczęśliwego zycia maluchy skoro sie juz stało - i szukamy domków! Amikat, nie bardzo rozumiem, dlaczego mnie zacytowałaś? wzięłaś mój post do siebie? ja nie oskarżam fundacji ani Was, Dziewczyny... Swój post pisałam do załozycielki wątku, żeby jej uświadomić, iż szybko wyadoptować nie zawsze znaczy dobrze... Quote
maciaszek Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Myślę Halbino, że Amikat odniosła się do postów MartynyP i Rybki39, a nie do Twojego :). Quote
DG32 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 gumtree alegratka kupiepsa cafeanimal kokosy Quote
Recommended Posts