Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cajus JB']A myślałem, że viva się nim opiekuje.[/quote]

[quote name='gonia66']
...[B]obecnie tez nie są zbierane fundusze[/B], gdyz [B]Alfik oplacany jest przez prywatna osobe[/B]..[/QUOTE]

[quote name='malibo57']Owszem, Alf ma patronat Fundacji VIVA, ale to [B]ja go finansuję[/B] i sprawuję bezpośrednią opiekę. [/QUOTE]

[COLOR=Green][B]DIF - poproszę wklej te informacje w pierwszym poście ...

Najlepiej dużymi literami ... żeby nie było zaraz "polemiki" przez najbliższe 50 stron kto Alfa opłaca albo nie opłaca, kto powinien opłacac i dlaczego oraz w jakim celu jest finansowany przez tę a nie inną osobę ...

Dziękuję i pozdrawiam.

[/B][/COLOR]

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Maupa4

Czy będę mógł w nocy wkleić jeszcze kilka zdjęć Alfa z dnia wyjazdu od Moria?

Z góry dziękuję.

Alf przed wyjazdem był u weta. Ważył 15 kg.

Proszę też o umieszczenie na pierwszej stronie informacji o darmowej kastracji.
AFN nigdy nie dostał faktury, bo weterynarz nie chciał wchodzić w układy z fundacją.

Kastrację weterynarz wziął na siebie.

Posted

[quote name='Maupa4'][COLOR=Green][B]DIF - poproszę wklej te informacje w pierwszym poście ...

Najlepiej dużymi literami ... żeby nie było zaraz "polemiki" przez najbliższe 50 stron kto Alfa opłaca albo nie opłaca, kto powinien opłacac i dlaczego oraz w jakim celu jest finansowany przez tę a nie inną osobę ...

Dziękuję i pozdrawiam.

[/B][/COLOR][/QUOTE]JA równiez bardzo dziekuje maupo i pozdrawiam.

[quote name='Cajus JB']Dziękuję Maupa4

Czy będę mógł w nocy wkleić jeszcze kilka zdjęć Alfa z dnia wyjazdu od Moria?

Z góry dziękuję.

[B]Proszę też o umieszczenie na pierwszej stronie informacji o darmowej kastracji.
AFN nigdy nie dostał faktury, bo weterynarz nie chciał wchodzić w układy z fundacją.

Kastrację weterynarz wziął na siebie.[/QUOTE]
[/B][B]A kto o tym mówił albo pisał..??Pierwsze słyszę, że cos takiego mialo miejsce...pOsty Morii mówią coś zupełnie innego a innych informacji nie było...
DIF...proszę napisz nam, czy w książeczce zdrowia jest wpis o kastracji i pieczątka lekarza...
[U]JA prosze o nie umieszczanie tej informacji na pierwszej stronie, dopóki nie bedzie to wyjasnione, bo to, co jest na watku świadczy o innym przebiegu wydarzeń związanych z kastracja.
[/U][/B]

Posted

[QUOTE=Cajus JB;15687745

Proszę też o umieszczenie na pierwszej stronie informacji o darmowej kastracji.

Kastrację weterynarz wziął na siebie.[/QUOTE]
Prosiłam już na wątku Spajka, abyś się stosownie określił i ew. wylegitymował, bo w tej chwili uzurpujesz sobie pozycję pełnomocnika Morii i ....weterynarza, który rzekomo "nie chciał wchodzić w układy z fundacją". Rozumiem, że nie chciał, ale chyba wystawienie faktury, to nie jest "wchodzenie w układy".
Polecam Ci kilka lektur, bo wyraźnie brak Ci wiedzy na temat psów, ich zachowania, sygnałów, jakie wysyłają, a nawet ich prawidłowego żywienia oraz wpływu karmy na ich zachowanie.
Latasz po watkach psów hotelowanych i już nie hotelowanych u Morii i próbujesz siać grozę i wrzucać granaty.
A wszystko to podszyte sugestią, że psom wszędzie będzie gorzej. Tu, u Alfa, próbujesz nawet sugerować, że biedna psina chudnie z tęsknoty za Morią i jej kurami:grins: Aha, i za klatką.

Posted

JA chcialabym sparwdzić, czy ta kastracja w ogole miala miejsce....bo jestem zaniepokojona....nie rozumiem dlaczego Moria pisala takie rzeczy a cajusowi mowi inne..???:o
Jesli chodzi o posty cajusa- masz racje malibo- proponuje ignorowac, tak, jak na watku Spajka ktos napisał...
CHyba,ze się wylegitymuje jako pełnomocnik p.Wioletty Orzeł- Morii i konkretnie okresli swoja rolę na watku...
JAk do tej pory jest tu tylko "zadymiarzem"...

Posted

To ja z innej beczki :D Ogłaszamy Alfa? Ma jakieś ogłoszenia? Ktoś chętny do pomocy przy tej robocie :D

ps. Difciu a Alf nauczył się już wchodzenia na kanapę hehe bo wyczytałam, że Smoli posiadła już ową sztukę. U nas Rudka zna już każde łóżko heheh
Muszę was w końcu odwiedzić, do tego z kamerą- psiaki do adopcji mają być wyświetlane w metrze i autobusach, w tym Alf oczywiście ;)

Posted

O jak "miło" się zrobiło na wątku Alfa... :shake:

[quote name='gonia66']
DIF, napisz prosze, czy doszły pieniązki od Myrkur..??[/QUOTE]

Nie doszły.
Kiedy były wysłane? I co mam z nimi zrobić? Odesłać z powrotem?

[quote name='Maupa4'][COLOR=Green][B]DIF - poproszę wklej te informacje w pierwszym poście ...

[/B][/COLOR][/QUOTE]

W pierwszym poście jest już umieszczona informacja o patronacie Vivy. Dopiszę tylko, że Alfa finansuje malibo. Nie ma sprawy. :lol:

[quote name='gonia66']
DIF...proszę napisz nam, czy w książeczce zdrowia jest wpis o kastracji i pieczątka lekarza...
[/QUOTE]

W książeczce zdrowia Alfa nie ma wisu o kastracji.

[quote name='malibo57'] Tu, u Alfa, próbujesz nawet sugerować, że biedna psina chudnie z tęsknoty za Morią i jej kurami:grins: Aha, i za klatką.[/QUOTE]

Nie. On chudnie od dobrej karmy i zbyt dużej ilości ruchu. To jasne jak księżyc;-)

Może powinnyśmy wprowadzić chapii zamiast cdveta i może powinnam go gdzieś zamykać. Pewnie by przytył.

Posted

Aha. Jeszcze jedno....

[quote name='Cajus JB']
Czy Alf został już wykapany i wyczesany bo jazda w wymiocinach psa z taką sierścią wymaga raczej szybkiego wyczyszczenia.
[/QUOTE]

Nie nie został wykąpany ani tym bardziej wyczesany.
Nie zamierzałam fundować psu zapalenia płuc kąpiąc go po powrocie od weta a za kilka dni znowu z okazji pobytu u fryzjera.
Został jedynie "wyczyszczony" jak to ładnie ująłeś:-P!

Posted

[quote name='DIF']O jak "miło" się zrobiło na wątku Alfa... :shake:

Nie doszły.
Kiedy były wysłane? I co mam z nimi zrobić? Odesłać z powrotem?

W pierwszym poście jest już umieszczona informacja o patronacie Vivy. Dopiszę tylko, że Alfa finansuje malibo. Nie ma sprawy. :lol:

W książeczce zdrowia Alfa nie ma wisu o kastracji.

Nie. On chudnie od dobrej karmy i zbyt dużej ilości ruchu. To jasne jak księżyc;-)

Może powinnyśmy wprowadzić chapii zamiast cdveta i może powinnam go gdzieś zamykać. Pewnie by przytył.[/QUOTE]Teraz jestem poza domkiem i nie mam dostępu do banku, wiec nie napisze, kiedy wyslalam pieniazki, ale chyba na wątku o tym pisalam:)Jutro postaram sie sparwdzic wszystko, moze cos źle wpisalam w numerze i jest zwrot:)
Nie..nie masz odsylac...myrkur chyba wie, ze Alfik jest u Ciebie i ze nie zbieramy na niego kaski..ale oczywiscie, jesli któras z cioteczek chce wesprzec Alfisia dodatkowo, jak najbardziej moze to robic...ale wiesz?Na wszeli wypadek zapytam Myrkur i Ci odpowiem na PW:)
A teraz bardzo wazne pytanie...czy jest mozliwośc sparwdzenia, czy Alf jest rzeczywiscie wykastrowany? Jesli jest wykastrowany, to czy jest mozliwe, aby nie dokonano w ksiązeczce tak waznego wpisu??
W jaki sposob sie sparwdza czy pies jest wykastrowany?
CO do wagi...coż....szkoda słow...
Ciekawe ile zaważy Alfik, po powrocie od fryzjera...;):p

Posted

[quote name='agata-air']
ps. Difciu a Alf nauczył się już wchodzenia na kanapę hehe bo wyczytałam, że Smoli posiadła już ową sztukę. U nas Rudka zna już każde łóżko heheh
Muszę was w końcu odwiedzić, do tego z kamerą- psiaki do adopcji mają być wyświetlane w metrze i autobusach, w tym Alf oczywiście ;)[/QUOTE]

Przyjedź koniecznie, bo mój aparat razem z tymi $%^&*&*%#@ akumulatorkami coraz częściej odmawia mi posłuszeństwa! :shake:
No i przecież mogę specjalnie ustawiać psy do zdjęć, prawda?
Poza tym dobrze jak ktoś przyjedzie i spojrzy na towarzystwo świeżym okiem. Ostatnio ciocia malibo równo mnie okrzyczała za to, że Szancia ma za długie padzury. Od razu zrobiłam cięcie padzurów u wszystkich. Łącznie ze świnką morską :lol:!

A Alfik nie wchodzi na kanapy ani fotele. Opiera tylko przednie łapki o sprzęty albo o ludzi jak o coś prosi.

[CENTER][LEFT][URL="http://www.picturesanimations.com/dogs"][IMG]http://www.picturesanimations.com/d/dogs/10.gif[/IMG][/URL]
[/LEFT]

[LEFT]:loveu::loveu::loveu:
[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Charly']hahaha. Ty DIF jesteś kochana. Myślisz ze chapi to zła karma hahahahahhah hahahhahahha. A wiesz, że są gorsze? Puffi itp np?

ok. cut:)[/QUOTE]

:megagrin::megagrin::megagrin:
Oczywiście, że wiem, że są gorsze! Ale chapi nawet w halinowie mogę dostać a pufi chyba nie ma. Nie wiem... ;)

Posted

[quote name='malibo57']A, już wiem. Słyszałam, że to Puffi jest zdecydowanie lepsze od Chapi, chociaż też zawiera całą fabrykę chemiczną.[/QUOTE]

może być, mimo, że jest tańsze

Posted

Gadajcie mi, czy i jak mozna sprawdzic, czy pies jest wykastrowany, ino szybko:);)
A nad pokarmem sie nie zastanawiajcie- u Morii psy jedza najtańsze suche- wiec Puffi to raczej rarytas...nie wiem, czy psiaki tam znaja takie dobroci...

Posted

Gonia, przecież DIF czyta, co piszemy. Nie może Alfika zbadać, hm...palpacyjnie?:diabloti:
DIFciu, zaryzykujesz?
Gdyby ten temat objawił się wcześniej, to wet by to sprawdził, a tak....:p

Posted

[quote name='malibo57']Gonia, przecież DIF czyta, co piszemy. Nie może Alfika zbadać, hm...palpacyjnie?:diabloti:
DIFciu, zaryzykujesz?
Gdyby ten temat objawił się wcześniej, to wet by to sprawdził, a tak....:p[/QUOTE]

aż tak zle? nie da się dotknąc, czy jak?

Posted

Ależ da! DIFcia może go już po brzuszku miziać - odwrażliwiła go zgodnie ze wskazówkami pana Gałuszki:)
No, ale ta część anatomii może być przez niego specjalnie "chroniona", to nie wiem, hehe

Posted

[quote name='malibo57']Ależ da! DIFcia może go już po brzuszku miziać - odwrażliwiła go zgodnie ze wskazówkami pana Gałuszki:)
No, ale ta część anatomii może być przez niego specjalnie "chroniona", to nie wiem, hehe[/QUOTE]
AAAAAAAAaaa.......no cóż...nigdy nie mialam doczynienia z takimi przypadkami- u mnie w domku zawsze byly sunie...chociaz nie..nie zawsze..ale kiedys, 100 lat temu nigdy bym nie wykastrowala psa- uwazalam ze to krzywda;):D
No dobra...w takim razie przy nastepnej wizycie poprosimy weta o zbadanie, bo moze sie okazac, ze Alfik nawet kastracji nie mial...a i wcale bym sie nie zdziwila;):D
Napisze tez do tej cioteczki ktora proponowala fakture i oplate z AFNu...jak to bylo faktycznie...moze bedzie pamietala...to chyba dosc istotna sparwa...zwazywszy, ze Moria sobie zaslugi przypisuje(choc jesli nawet, to wet nie wziął grosza- a wowczas to jego zasluga),a jesli tak, to chcialabym mu osobiscie podziekowac:):);)

Posted

[quote name='malibo57']Gonia, przecież DIF czyta, co piszemy. Nie może Alfika zbadać, hm...palpacyjnie?
DIFciu, zaryzykujesz?
Gdyby ten temat objawił się wcześniej, to wet by to sprawdził, a tak....[/QUOTE]

Ekhm.. ekhm... jak by to powiedzieć! :oops:

Alfik został zbadany przeze mnie już jakiś czas temu i jajek brok. :evil_lol:
Jeśli potrzebne zaświadczenie od weta jutro do niego podjadę.