TERESA BORCZ Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Mam stale nadzieję ęe będą jeszcze jakieś zgłoszenia, nie mniej jednak działamy od razu. Trzymam kciuki. Oczywiście pies nie zostanie wyadoptowany za wszelką cenę nie możemy sobie pozwolić na jego gnębienie dalsze. Po sprawdzeniu domku podejmiemy decyzję i mam nadzieję że nie będzie żadnych ostrzegających czerwonych światełek w poświadomości. Quote
gonia66 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']Mam stale nadzieję ęe będą jeszcze jakieś zgłoszenia, nie mniej jednak działamy od razu. Trzymam kciuki. Oczywiście pies nie zostanie wyadoptowany za wszelką cenę nie możemy sobie pozwolić na jego gnębienie dalsze. Po sprawdzeniu domku podejmiemy decyzję i mam nadzieję że nie będzie żadnych ostrzegających czerwonych światełek w poświadomości.[/QUOTE] Tereniu...czy coś wiadomo w związku ze zgloszeniem??/CZy były jeszcze jakieś telefony??? Melduję, że ze względu na brak funduszy (miałam na dzis 174 zł w skarpecie), zapłaciłam za pobyt ALfika tylko za pól miesiąca-125 zł. Zostało w skarpecie na dziś zaledwie 49 zł. W tym miesiącu brakuje mi jeszcze deklaracji cioteczek, o które bardzo bym prosiła:) To i tak nie załatwi sprawy, ale podreperuje budżet maluszka..może nie trzeba będzie wpłacać więcej o ile domek się znajdzie, ale póki- co domku nie ma:(:( Quote
gonia66 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Hihihi:) MAm dobrą nowinę:) NAsz kochany słodziak- Eduś, pojechał do domku i równie mocno kochana cioteczka eski, która wpłacała deklarację stała na Edusia- 10 zł, zgodziła się przekierowac ową deklarację dla Alfisia:):) Już mała ulga będzie, tym bardziej, że radośc mamy podwójna, bo z edusiowego spadku, cioteczki- darczyńcy, zgodziły się na przekazanie dla Alfisia 70 zł z owego spadku, a ponieważ Eski przesłała dziś deklarację dla Edusia- to jest już ona Alfisia i razem do skarpetki wpada 80 zł:):) JA się cieszę bardzo,bardzo, ale niestety nie na tyle, zeby zapomnieć o deklaracjach niewpłaconych...;)Czekam więc cichutko, bo musze wpłacic druga ratę za hotelik a wg moich obliczeń, jesli Ci, co jeszcze nie wpłacili- wpłacą, przybedzie do skarpety kolejne 70 zł..wtedy na jakis miesiąc się uspokoję:) Chyba, ze Alfiś wcześniej znajdzie domek:) Ale wtedy tak- czy siak- kaska na transport prawdopodobnie byłaby potrzebna:) Tereniu- proszę o numer konta- mam 30 zł za ogłoszenie Alfisia:) Quote
TERESA BORCZ Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jestem, trochę opóżniona, ale ... Zgłoszenie było jedno, pogoda działa żle na ludzi. Do Katowic Załęża nikt nie był chętny jechać sprawdzić domek. Jutro pojadę sama. Pomoże mi w tym cioteczka wspierająca dogo z daleka, cudna Anetka. Nawet jak coŚ nie tak to ogŁaszamy do skutku. Narazie trzymam kciuki. Quote
gonia66 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']Jestem, trochę opóżniona, ale ... Zgłoszenie było jedno, pogoda działa żle na ludzi. Do Katowic Załęża nikt nie był chętny jechać sprawdzić domek. Jutro pojadę sama. Pomoże mi w tym cioteczka wspierająca dogo z daleka, cudna Anetka. Nawet jak coŚ nie tak to ogŁaszamy do skutku. Narazie trzymam kciuki.[/QUOTE] NO to czekamy na wyniki wizyty:) Ale az dziw bierze, ze tylko jeden telefon o naszego pieknisia:(...nie rozumiem jak to sie dzieje...ale kto wie..??Moze to ten jeden- jedyny i wlasciwy??:D..Oby............ Quote
EVA2406 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Oby to był już ten domek :) [quote name='EVA2406']Oby to był już ten domek :)[/QUOTE] Goniu !! sprawdź moje wpłaty na Alfika, bo się zgubiłam :( Quote
gonia66 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='EVA2406']Goniu !! sprawdź moje wpłaty na Alfika, bo się zgubiłam :([/QUOTE]Evo-nie mam Twojej wpłaty za maj..ostatnia jest w kwietniu- 20 zl... Quote
TERESA BORCZ Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 zaraz będę wychodzić by dojechać do tego Załęża. Nie jestem optymistycznie nastawiona, bo mnie cioteczki nastraszyły tą dzielnicą, ale jadę w końcu wszędzie mieszkają różni ludzie, dobrzy też. Może właśnie dlatego znajdę domek dla Alfika. Quote
gonia66 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']zaraz będę wychodzić by dojechać do tego Załęża. Nie jestem optymistycznie nastawiona, bo mnie cioteczki nastraszyły tą dzielnicą, ale jadę w końcu wszędzie mieszkają różni ludzie, dobrzy też. Może właśnie dlatego znajdę domek dla Alfika.[/QUOTE] Oj..no to czekamy na relacje z nadzieja:) Quote
TERESA BORCZ Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Pojechałam wczoraj do Katowic Załęża. NIE ZA DOBRE MAM WIADOMOŚCI. przyjęłam zasadę że nawet w takich dzielnicach mogą mieszkać ludzie z sercem. Ale kamienica okazała się raczej niezbyt przyjemna. Mieszkania w podworcu socjalne. Wprawdzie było miejsce zielone na wyprowadzania psa, ale tuż obok bramy powitały nas dwie słodkie dziewczynki , blondyneczki w wieku ok 7, 8 lat zabijające z uporem, kamieniem wielkiego ślimaczka. MAMA Z PARTERU RACZEJ NIE ZWRACAŁA UWAGI. mieszkanie przyszłego niedoszłego domku Alfika było na 4 piętrze, z opcją skorych przenosin na pierwsze, ale skoro pani musi życ w socjalnym mieszkaniu, z odlączonym gazem i dziwnym typem przypominającym przedwojennych menelków,jako opiekunem chwilowym dzieci to nie jest odpowiedni domek dla ALFIKA. nie bardzo jest pani zaradna. jestem trzy razy na nie.!!!! Szukamy dalej. alfik musi mieć dobry domek. ponawiamy ogłoszenie. do skutku. Quote
gonia66 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']Pojechałam wczoraj do Katowic Załęża. NIE ZA DOBRE MAM WIADOMOŚCI. przyjęłam zasadę że nawet w takich dzielnicach mogą mieszkać ludzie z sercem. Ale kamienica okazała się raczej niezbyt przyjemna. Mieszkania w podworcu socjalne. Wprawdzie było miejsce zielone na wyprowadzania psa, ale tuż obok bramy powitały nas dwie słodkie dziewczynki , blondyneczki w wieku ok 7, 8 lat zabijające z uporem, kamieniem wielkiego ślimaczka. MAMA Z PARTERU RACZEJ NIE ZWRACAŁA UWAGI. mieszkanie przyszłego niedoszłego domku Alfika było na 4 piętrze, z opcją skorych przenosin na pierwsze, ale skoro pani musi życ w socjalnym mieszkaniu, z odlączonym gazem i dziwnym typem przypominającym przedwojennych menelków,jako opiekunem chwilowym dzieci to nie jest odpowiedni domek dla ALFIKA. nie bardzo jest pani zaradna. jestem trzy razy na nie.!!!! Szukamy dalej. alfik musi mieć dobry domek. ponawiamy ogłoszenie. do skutku.[/QUOTE]Dzięki Tereniu za wieści...wprawdzie nie optymistyczne za bardzo, ale zawsze juz "coś":):);) Usmiechnęlam się "boleśnie",czytając relacje Tereski, bo wyobrazilam sobie ten domek...i dzieci ktore tam są...skoro dla ALfisia domek jest zdecydowanie na nie..to tylko wspolczuc dzieciom...(takie małe zboczenie zawodowe chyba mi się włączyło)..mam tylko nadzieje, ze w ukochanej mamusi, dzieci mają wsparcie... To czekamy dalej na telefony... Quote
maarit Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Domek sprawdzony. Może następny będzie odpowiedni. Masz rację - szkoda tych dzieci... Poszły pieniążki na czerwiec i lipiec Quote
EVA2406 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='gonia66']Dzięki Tereniu za wieści...wprawdzie nie optymistyczne za bardzo, ale zawsze juz "coś":):);) Usmiechnęlam się "boleśnie",czytając relacje Tereski, bo wyobrazilam sobie ten domek...i dzieci ktore tam są...skoro dla ALfisia domek jest zdecydowanie na nie..to tylko wspolczuc dzieciom...(takie małe zboczenie zawodowe chyba mi się włączyło)..mam tylko nadzieje, ze w ukochanej mamusi, dzieci mają wsparcie... To czekamy dalej na telefony...[/QUOTE] A ja bardziej współczuję temu ślimakowi. Ostatnio widziałam taki sam obrazek tylko w wykonaniu dorosłej kobiety, która bardzo się zdziwiła jak powiedziałam jej, że jak idę staram się omijać ślimaki. Alfik absolutnie nie może iść do takiego domu, bo jak się znudzi to zrobią jak ze ślimakiem :-(. Quote
Selenga Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 W niedzielę kończy się allegro Alfika... Prawie od początku tej aukcji Alf ma obserwatora... Może tym razem ten obserwator się odezwie... Quote
gonia66 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Selenga']W niedzielę kończy się allegro Alfika... Prawie od początku tej aukcji Alf ma obserwatora... Może tym razem ten obserwator się odezwie...[/QUOTE]Ależ bym była szczesliwa...nigdy nie zrozumiem, jak to się dzieje, że niektore psiaki mają "pecha" i nikt się nimi nie interesuje..nawet na dogo- stali fani Alfisia dawno sie prawie wszyscy "wynieśli"..zapomnieli o chlopczyku...zostali tylko wierni miośnicy wilczka w skórze jamnika...to smutne..:( Quote
TERESA BORCZ Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Wznowimy ogłoszenie alfika gazetowe jeszcze raz, niech tyko moment będzie odpowiedni. Nie może zostac sam ze swym pechem. Quote
gonia66 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']Wznowimy ogłoszenie alfika gazetowe jeszcze raz, niech tyko moment będzie odpowiedni. Nie może zostac sam ze swym pechem.[/QUOTE]ZAraz będa wakacje, więc to nie jest dobry czas na adopcje...:( Jeśli więc mozemy prosic o ogłoszenia powotórne to moze przed wakacjami..aj...sama juz nie wiem i niczego nie rozumiem:( Tereniu...miałas mi przesłac nr konta, żebym mogla zapłacic za to ogłoszenie, ktore wyszlo..:) DO skarpety chłopasia naszego doszło 20 zł od cioteczki Gonia13:):) To deklaracja na 2 mieisące oczywiscie:)BArdzo dziękujemy:) [quote name='gonia66'] JA się cieszę bardzo,bardzo, ale niestety nie na tyle, zeby zapomnieć o deklaracjach niewpłaconych...;)Czekam więc cichutko, bo musze wpłacic druga ratę za hotelik a[B] wg moich obliczeń, jesli Ci, co jeszcze nie wpłacili- wpłacą, przybedzie do skarpety kolejne 70 zł..wtedy na jakis miesiąc się uspokoję:) [/B]Chyba, ze Alfiś wcześniej znajdzie domek:) [/QUOTE] ALfik póki co domku nie znalazł,a z oczekiwanych 70 zł deklaracji stałych wpłyneło 10 zł od goni13 (bo druga dyszka jest za kolejny miesiąc)..nie chcialalbym tu wpisywac imiennych braków, więc POWTÓRZE APEL I PROŚBY DO DARCZYŃCÓW O WPŁATY DLA CHŁOPAKA...NIE WIEM, CO ZROBIMY W PRZYSZŁYM MIESIĄCU, JESLI TAK BEDZIE WYGLĄDAŁO WPŁACANIE DEKLARACJI:(.. CZY ALFIK MA WRÓCIĆ DO SCHRONISKA..????:(:(:( Quote
Selenga Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='gonia66']ALfik póki co domku nie znalazł,a z oczekiwanych 70 zł deklaracji stałych wpłyneło 10 zł od goni13 (bo druga dyszka jest za kolejny miesiąc)..nie chcialalbym tu wpisywac imiennych braków, więc POWTÓRZE APEL I PROŚBY DO DARCZYŃCÓW O WPŁATY DLA CHŁOPAKA...NIE WIEM, CO ZROBIMY W PRZYSZŁYM MIESIĄCU, JESLI TAK BEDZIE WYGLĄDAŁO WPŁACANIE DEKLARACJI:(.. CZY ALFIK MA WRÓCIĆ DO SCHRONISKA..????:(:(:([/QUOTE] Ciotka, a Ty przypadkiem nie za łagodna jesteś? Ja bym też brała pod uwagę to, że niektórzy mogą się już pogubić w swoich deklaracjach i coś im niechcący umyka. A inni mają zwyczajną sklerozę i nie pamiętają. Może warto poprzypominać? No chyba, że przypominałaś... To ja bym się chyba już nie bawiła w białe rękawiczki i wypisała listę... Wiem, że czasem się tak układa, że trzeba przestać płacić deklaracje bo się samemu nie ma z czego żyć, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby poinformować ciotkę-skarbniczkę o tym fakcie... Przynajmniej reszta ciotek wtedy wie co robić a i osobę w potrzebie też przecież można jakoś poratować - w końcu każdego to może spotkać Quote
Yana Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='gonia66']ALfik póki co domku nie znalazł,a z oczekiwanych 70 zł deklaracji stałych wpłyneło 10 zł od goni13 (bo druga dyszka jest za kolejny miesiąc)..nie chcialalbym tu wpisywac imiennych braków, więc POWTÓRZE APEL I PROŚBY DO DARCZYŃCÓW O WPŁATY DLA CHŁOPAKA...NIE WIEM, CO ZROBIMY W PRZYSZŁYM MIESIĄCU, JESLI TAK BEDZIE WYGLĄDAŁO WPŁACANIE DEKLARACJI:(.. CZY ALFIK MA WRÓCIĆ DO SCHRONISKA..????:(:(:([/QUOTE] swoją deklarację wpłacilam jak zwykle na początku miesiąca, sprawdź proszę jeszcze raz czy doszła a jeśli cos jest nie tak, to proszę pisać do mnie, że czegoś brakuje. Ja swoje deklaracje wysyłam hurtem w pierwszych dniach miesiąca i jak ktoś się mnie imiennie nie wywoła, to mysle, że wszystko jest ok. Quote
gonia66 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Yana']swoją deklarację wpłacilam jak zwykle na początku miesiąca, sprawdź proszę jeszcze raz czy doszła a jeśli cos jest nie tak, to proszę pisać do mnie, że czegoś brakuje. Ja swoje deklaracje wysyłam hurtem w pierwszych dniach miesiąca i jak ktoś się mnie imiennie nie wywoła, to mysle, że wszystko jest ok.[/QUOTE] Sprawdziałam cioteczko i faktycznie- 6.05 jest twoja wpłata:oops: Nie wiem, jak to sie stało, że nie dopisalam, bo 5.05 przyszła deklaracja od asl- 10 zł a 7.05 od Myrkur- 40 zł i te wpłaty dopisałam a Twoja mi umknęła:oops: Dziękuję, że napisałaś i ja tez proszę mnie od razu upominac, jesli nie widzi się swojej wpłaty, pomimo wysyłki pieniązkow..:roll: PRzepraszam za wpadke-i dziękuje za zdementowanie:p NA koncie Alfisia mamy więc obecnie 169 zł + 30 zł na ogłoszenia:) W poniedziałek musze wpłacic druga ratę za hotelik 125 zł, więc zostanie 44 zł:):) Quote
zuzlikowa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Selenga']Ciotka, a Ty przypadkiem nie za łagodna jesteś? Ja bym też brała pod uwagę to, że niektórzy mogą się już pogubić w swoich deklaracjach i coś im niechcący umyka. A inni mają zwyczajną sklerozę i nie pamiętają. Może warto poprzypominać? No chyba, że przypominałaś... To ja bym się chyba już nie bawiła w białe rękawiczki i wypisała listę... Wiem, że czasem się tak układa, że trzeba przestać płacić deklaracje bo się samemu nie ma z czego żyć, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby poinformować ciotkę-skarbniczkę o tym fakcie... Przynajmniej reszta ciotek wtedy wie co robić a i osobę w potrzebie też przecież można jakoś poratować - w końcu każdego to może spotkać[/QUOTE] Alfiku...wpłaciłam 10zł i niestety muszę poinformować,ze nie będę w stanie wpłacać nadal...bardzo żałuję. To było bardzo niewiele,ale teraz i to jest nie realne.Bardzo mi przykro. Quote
epe Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ja również muszę się wytłumaczyć -zalegam za kwiecień i maj. Wpłacałam na Alfika,mimo,że już długo jestem bezrobotna. Teraz mam tak trudną sytuację,że trudno mi to uregulować.Ciągle się łudzę,że coś "podłapię" i to wyrównam - już raz tak było! Nie chcę się wycofywać całkiem z deklaracji,bo jak będę mogła to zapłacę. Widzę,że Alfik ma takie szczęście do swojego domku,jak ja do znalezienia pracy! Quote
gonia66 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='zuzlikowa']Alfiku...wpłaciłam 10zł i niestety muszę poinformować,ze nie będę w stanie wpłacać nadal...bardzo żałuję. To było bardzo niewiele,ale teraz i to jest nie realne.Bardzo mi przykro.[/QUOTE] [quote name='epe']Ja również muszę się wytłumaczyć -zalegam za kwiecień i maj. Wpłacałam na Alfika,mimo,że już długo jestem bezrobotna. Teraz mam tak trudną sytuację,że trudno mi to uregulować.Ciągle się łudzę,że coś "podłapię" i to wyrównam - już raz tak było! Nie chcę się wycofywać całkiem z deklaracji,bo jak będę mogła to zapłacę. Widzę,że Alfik ma takie szczęście do swojego domku,jak ja do znalezienia pracy![/QUOTE]SZkoda tylko, ze piszecie tak późno i bez uprzedzenia, ze w ogole moze nastąpić taka sytuacja..tym bardziej, ze Alfik ma ogromne tyły...dwie deklaracje kolejne odpadly wlasnie wiec nic- tylko zabierac Alfika do schronu...ja nie widze innego wyjscia..zbyt duzo osob się wykruszylo..albo moze poszukajcie zastepstwa za siebie..mozna znaleźć kogos za siebie i za swoją deklaracje,..Mnie udalo się zyskac dyszkę, z ktorej bardzo sie ucieszylam (deklarujaca osobe) ale widze, ze dwie odpadly...Ja rozumiem wszystko...ale mysle, ze powinnismy byc uprzedzani w takich sytuacjach odpowiednio wczesniej...nie wiem naparwde co teraz będzie...po prostu nie wiem...sadzę., że trzeba powaznie myślec nad zabraniem Alfika...zbyt duże braki mamy w deklaracjach..tylko gdzie go zabierac....??:(:(:(NIgdy dotąd nie mialam do czynienia z taka sytuacja i wyć mi się chce..:(:(:( Kilka razy udalo mi sie uratować sytuacje..ale teraz zdobyc pieniazki...graniczy z cudem...a ja juz normalnie wstydze się prosic..:(:(:( Quote
Recommended Posts