gonia66 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Nie mogę:cool3: Jeszcze nie jest to 100% pewności, ale jak wszystko sie uda to Alfik w przyszły piątek lub może nawet we wtorek pijedzie na tymczas niedaleko siebie do Elbląga:oops::oops::oops: Już więcej nic nie piszę bo mnie zabiją:eviltong::eviltong: PS. Lidziu...już nie mogę naprawdę wytrzymac...mam nadzieję, że wszystko jutro załatwicie telefonicznie...my zajmiemy sie resztą:lol: Modlcie sie tam cioteczki...musi sie udać...to prawdziwa szansa dla Alfika...nie wiem, czy Wy wiecie..ale Alfik to niestety na dzis nie jest piesio do adopcji(no chyba, że jakiejś przeszkolonej)...dowiedzialam się od Lidki, że jest małym "agresorkiem", nie nadaje sie absolutnie do domku: z dziećmi, z psami ani suniami, z kotami....no i niestety potrafi...nawet ugryźć...:crazyeye::crazyeye::crazyeye:śliczny, łagodny "baranek"o maślanych oczkach ??On agresywny??POdobno wybiera sobie nawet wolontariuszy, ktorzy mogą z nim wyjśc na spacer... Ja przypuszczam, żę jednak jest to reakcja "lękowa" na schronisko...na to, co go spotkało, i że da się to wyprostować... W każdym razie ASLfik musi iść na hotelik "ze szkółką" wychowania- i zdaje się że taki mu znalazłam...8 psów...koty i konie..ale są boksy w których będzie mogł byś początkowo odosobniony...nie może niestety być inaczej, bo podobno teraz "kłoci" sie w swoim boksie nawet z sunia...Eh...nasz Alfiś..jak go nazwałam WILK W OWCZEJ SKÓRZE:eviltong: Nawet wystep w TV teraz musial być odwołany...pokazemy go, ale jak sie troszkę podszkoli...inaczej szybko wroci z adopcji....:cool3: (Znów sie rozpisałam- wiem...:razz:) Quote
Lemoniada Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 [quote name='gonia66'] W każdym razie ASLfik musi iść na hotelik "ze szkółką" wychowania- i zdaje się że taki mu znalazłam...8 psów...koty i konie..ale są boksy w których będzie mogł byś początkowo odosobniony...[/quote] To ja się chyba domyślam o kim mowa:evil_lol: Quote
Erazm Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Oby sie srjtkowi udalo , socjalizacja to podstawa udanych adopcji. Chyba kazdy tego doswiadczyl:p Quote
gonia66 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 [quote name='Erazm']Oby sie srjtkowi udalo , socjalizacja to podstawa udanych adopcji. Chyba kazdy tego doswiadczyl:p[/quote] Dokładnie tak..jestem przekonana, że jak Alfik trochę chociaz złagodnieje...troszke "wyluzuje"...domek znajdzie zaraz- nie ma chyba nikogo kto by sie nim nie zachwycal..ale w taki stanie jak teraz- to tylko dom "jednynacki- dogomaniacki" wchodzi w grę...a takich niestety nie ma....:shake: Quote
Yana Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 trzeba go podszkolić, wytłumaczyć co wolno, a co nie :evil_lol::evil_lol: a potem to już może jakiś domek się znajdzie dla tego cuda :loveu: Quote
gonia66 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 CZekam na smska od Lidki...jak tylko bede wiedziala co i jak od razu- t=natychmiast piszę..od 17-do 19 mnie nie bedzie w domku, wiec się nie denerwujcie jesli do tego czasu nic nie bede wiedziala...sama jestem niecierpliwie zaciekawiona:cool3: [U][B]NO I MAMY KOLEJNE WPŁATY OD PRZEKOCHANYCH CIOTECZEK[/B][/U]:lol::lol: MYRKURDAGUR [COLOR=DarkOrchid][B]20 ZŁ[/B][/COLOR] MALICJA [B][COLOR=DarkOrchid] 61,34ZŁ[/COLOR][/B] GONIA13 [B][COLOR=DarkOrchid] 10 ZŁ[/COLOR][/B] [SIZE=4][COLOR=SeaGreen][B]RAZEM WPŁATY NA DZIŚ [U]91, 34 ZŁ[/U][/B][/COLOR][/SIZE]:-o:-o:-o:lol::lol::lol: [SIZE=4][COLOR=Red][U][B]SKARPETKA ALFIKA NA 5.03.2009 271,34[/B][/U][/COLOR][/SIZE]:multi::multi::multi::multi: [B]DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM NAJPIĘKNIEJ JAK MOŻEMY:loveu::loveu::loveu:... JEŚLI WSZYSTKO SIE UDA- TO ALFIŚ BĘDZIE MÓGŁ JECHAĆ NIEBAWEM...A MY BĘDZIEMY SWIĘTOWAŁY[/B]:multi::multi::multi: Quote
phase Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 [quote name='gonia66'][B] JEŚLI WSZYSTKO SIE UDA- TO ALFIŚ BĘDZIE MÓGŁ JECHAĆ NIEBAWEM...A MY BĘDZIEMY SWIĘTOWAŁY[/B]:multi::multi::multi:[/quote] `. Nareszcie takie wieści. :multi: Ja niestety mogę tylko ogłaszać Alfika... I ciągle to robię. Quote
gonia66 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 [quote name='AguusS__x33']`. Nareszcie takie wieści. :multi: Ja niestety mogę tylko ogłaszać Alfika... I ciągle to robię.[/quote] Aguś...ale to nie jest TYLKO....każdy pomaga jak może i jak umie...każda pomoc jest równie cenna...dlatego Tobie też bardzo dziękujemy:loveu::loveu::loveu: Quote
gonia66 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 [COLOR=Red][B]NO I CIOTECZKI DROGIE, KOCHANE I NAJUKOCHAŃSZE NA ŚWIECIE!!!! ALFIK- NASZ SŁODZIAK DONOSI WSZEM I WOBEC, ŻE W PRZYSZŁĄ SOBOTĘ WYPROWADZA SIĘ NA "TERAPIĘ"UZDRAWIAJĄCĄ DO CIOTECZKI MORII W ELBLĄGU- NAWET NIECAŁE 100 KM OD OSTRÓDY:multi::multi::multi::multi: BEZIE TAM W TOWARZYSTWIE KILKU PIESÓW, KILKUNASTU KOTÓW I DWÓCH CHYBA KONI:lol::lol::lol:[/B][/COLOR] [B]BĘDZIE NIESTETY NA POCZĄTKU MUSIAŁ IŚĆ DO OSOBNEGO "BOKSIKU", CHOCIAŻ MORIA BYŁA GOTOWA BRAĆ GO NA DOMEK...NIESTETY- TEN "WILCZEK" NIE NADAJE SIĘ POKI CO DO TOWARZYSTWA...:cool1: WIERZĘ JEDNAK ŻE JAKIŚ CZAS- I ALFIŚ BĘDZIE NAŚMIESZNIEJSZYM I NAJŁAGODNIEJSZYM PIESKIEM NA ŚWIECIE- A DOMKI BĘDĄ SIĘ O NIEGO BIŁY..A JESZCZE JAK POJEDZIE DO TV...KTO WIE???... MIEJMY NADZIEJE, ŻE AGRESJA ALFIKA JEST TYLKO REAKCJĄ LĘKOWĄ..I DA SIĘ NAPRAWIĆ:lol::lol:[/B] CIESZYMY SIE CIOTECZKI...PRAWDA???NO...POWIEDZCIE, ŻE CIESZYCIE SIE TAK SAMO MOCNO JAK JA..???BO JA JUŻ TUTAJ "JAJKO ZNOSZĘ" Z RADOŚCI:loveu::loveu::loveu::loveu: A TO WSZYSTKO TYLKO I WYŁĄCZNIE DZIĘKI WAM WSZYSTKIM- KTORE POMAGACIE W FINANSACH...BO INACZEJ...ECH...WOLE NIE MYŚLEC... [U][B]No, ale skoro już mowa o finansach..[/B][/U]. koszt pobytu na miesiac to [COLOR=Red][B]250 zł[/B][/COLOR]:lol::lol::lol::lol: koszt transportu to [COLOR=Red][B]80 zł[/B][/COLOR] koszt opłaty schroniskowej to [COLOR=Red][B]15 zł[/B][/COLOR] [COLOR=DarkOrchid][B]Tak więc na "już" potrzebujemy 345 zł...[/B][/COLOR] Deklaracji mamy na tyle "zebranych", więc kłaniam sie w stronę cioteczek, które obiecały nam "dotacje" z własnych, wyszperanych kieszonkowych....:oops::oops::oops: Większość cioteczek juz wpłaciła oczywiście ([COLOR=DarkOrange][B]DZIĘKUJEMY[/B][/COLOR]), wiec tylko deklikatnie przypominam sie cioteczkom, ktore czekały na konkrety:roll: Quote
Erazm Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Wspanial wiadomosc, oby maly jak najszybciej sie zresocjalizowal:multi: Quote
lunarmermaid Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Wieści naprawdę super!!! :multi: Miejmy nadzieję,że za chwilkę z Alfika będzie super grzeczny psiak i znajdzie swój prawdziwy domek!!! Quote
epe Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Gonia! Pewnie,że się cieszymy:multi:! Przelałam dziś na małego zbója-jutro powinno być na koncie;) Nadal wydaje mi się,że to sen taki- to dzięki Tobie kochana ciotko!:loveu: Masz wspaniały dar - tak dobrze potrafisz zorganizować wszystko,a co najważniejsze "zagrzać" do boju inne cioteczki!:evil_lol: Tak trzymaj- nie tylko u Alfika:lol: Quote
nescca Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Cudnie droga Gosiu.....cieszymy sie wraz z Toba i Alfikiem :) Quote
EVA2406 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Ja też się cieszę i jutro przelewam kaskę. A tak dobrze Alfikowi z oczu patrzyło i nie przypuszczałam, że to taki lobuziak ;) Quote
gonia66 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 No...się wreszcie Kochane cioteczki obudziły i odwiedziły nasza małą pocieszna mordeczkę:lol::lol::lol::bigcool::bigcool::bigcool:JA też chwilami myślę, że to sen jakiś...nie byłoby jednak tego snu, gdyby nie Wy...albo inaczej...sen na zawsze pozstałby snem gdyby nie Wy...Kochani Przyjaciele Alfika ( i nie tylko Alfika oczywiście):loveu::loveu::cunao: Teraz czekamy niecierpliwie do soboty(przyszłej przypominam)i będziemy świetowały..ale poki co- odwiedzajmy Alficzka..i bądźmy tu razem z Nim...JUŻ TERAZ DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA WSZYSTKO...WIELKI UKŁONY I WIELKIE DZIEKI..ZA KAŻDY GEST W STRONĘ "SŁODZIAKA":Rose::Rose::Rose: Quote
malicja Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 :multi::multi::multi::multi: strasznie sie ciesze ze lobuz sie doczekal wyprowadzki, choc on o tym jeszcze nie wie :eviltong: Quote
madcat1981 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 noooooo łaaaał, dziewczyny takie tempa wydarzeń się nei spodziewałam:D Stokrotne dzięĸi wszystkim...Strasznie się cieszę i czekam na relacje ze "szkółki" Alfika!!!! Quote
iwonamaj Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Ale fajnie!!!:loveu: Alficzku trzymaj się, będę myślała o tobie...Wracam z urlopu 15 , mam nadzieję, ze będą czekać na mnie super newsy!!! Quote
gonia66 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 [U][B]DZiś wpłynęły pieniążki od:[/B][/U] [B]EPE [COLOR=Lime]10 ZŁ[/COLOR] EVA2406 [COLOR=Lime]20 ZŁ[/COLOR][/B] [SIZE=4][COLOR=Red][B][U][COLOR=Black]STAN "KONTA" ALFIKA NA DZIEŃ 6.03.2009[/COLOR][/U]= 301, 34 ZŁ[/B][/COLOR][/SIZE] [B]BARDZO DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE WPŁATY, POWOLI ZBLIŻAMY SIE DO KWOTY, JAKA BĘDZIE POTRZEBNA NASZEMU SŁODZIAKOWI DO ROZPOCZĘCIA NOWEJ DROGI[/B]:loveu::loveu::loveu: Ciekawe...czy Alfik juz to czuje????pewnie trochę tak..w końcu to facet...z wilczą intuicją i jamniczym charakterkiem:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Maszaberla Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 [quote name='gonia66'][COLOR=red][B]NO I CIOTECZKI DROGIE, KOCHANE I NAJUKOCHAŃSZE NA ŚWIECIE!!!![/B][/COLOR] [B][COLOR=red]ALFIK- NASZ SŁODZIAK DONOSI WSZEM I WOBEC, ŻE W PRZYSZŁĄ SOBOTĘ WYPROWADZA SIĘ NA "TERAPIĘ"UZDRAWIAJĄCĄ DO CIOTECZKI MORII W ELBLĄGU- NAWET NIECAŁE 100 KM OD OSTRÓDY:multi::multi::multi::multi:[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]BEZIE TAM W TOWARZYSTWIE KILKU PIESÓW, KILKUNASTU KOTÓW I DWÓCH CHYBA KONI:lol::lol::lol:[/COLOR][/B] [B]WIERZĘ JEDNAK ŻE JAKIŚ CZAS- I ALFIŚ BĘDZIE NAŚMIESZNIEJSZYM I NAJŁAGODNIEJSZYM PIESKIEM NA ŚWIECIE- A DOMKI BĘDĄ SIĘ O NIEGO BIŁY..A JESZCZE JAK POJEDZIE DO TV...KTO WIE???...[/B] [B]MIEJMY NADZIEJE, ŻE AGRESJA ALFIKA JEST TYLKO REAKCJĄ LĘKOWĄ..I DA SIĘ NAPRAWIĆ:lol::lol:[/B] [/quote] Swietne wiesci, wszystko da sie naprawic a Alfik pod opieka troskliwych osob na pewno szybko zacznie sie otwierac Ja czekam spokojnie, Gonia Ty wiesz ze w kazdej chwili mozesz do mnie uderzyc jak Alfik "zlagodnieje";) Quote
zuzlikowa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Hihi...a ja z łotrzyka terapeutę zrobiłam! ...dziwiłam się jak mogłam takie grzeczne słodziactwo do serducha dopuścić skoro zawsze łotry mnie przyciągały:evil_lol:,zwalałam na wyjątkowy wygląd,a teraz...zgodnie z moimi upodobaniami trafiłam na czorcię w owczej skórze!!! No i nareszcie jestem spokojna!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dobrej nocki chłopino!!! Dzięki cioteczki!:loveu: Quote
Granula Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 dawno tu nie zaglądałam - oczywiście moją deklarację od kwietnia podtrzymuję :diabloti: wyczytałam tak na szybko, że hotelik się już szykuje - czy uzbierała się pełna kwota deklaracji? Quote
t_kasiek Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 czy to dzis alfik mial pojechac na "terapie" :D:D:D jesli tak to gdzie jest relacja ?? Quote
gonia66 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 [quote name='t_kasiek']czy to dzis alfik mial pojechac na "terapie" :D:D:D jesli tak to gdzie jest relacja ??[/quote] Alfik jedzie za tydzień w sobotę:lol::lol::lol::lol: Ale faktycznie przydaloby sie coś o nim usłyszec...jakieś nowe wieśći..??? Quote
Recommended Posts