Jump to content
Dogomania

Creyzolskie, coolowe, czaderskie - suńki miniaturki a'la jack russel terrier :)

Recommended Posts

Posted

Suczki znajdują się u mnie, woj. zachodniopomorskie. Kontakt 502 309 385.

Prosimy o ogłoszenia i allegro!!!

Wczoraj o zmierzchu przyjechała paniusia z synem. Pytają, czy to schronisko. Mówię, że owszem, dla koni. Ale oni szukają schroniska dla psów. Podumałam chwilę i stwierdziłam, że najbliższe jest chyba koło Kostrzyna. Niestety, byli zdeterminowani pozbyć się problemu. W wiadrze :roll: mieli dwa maleńkie psy.

Pytam, czy to ich. Nie nie, ktoś podrzucił. Jak to podrzucił. No podrzucił. Ale gdzie, kurde, przez próg do mieszkania?? Nie, do ogrodu. Górą? Lubię szczegóły, zwłaszcza gdy po ludziach widać, że nie ustalili wersji wydarzeń, zaczynają się jąkać i plątać. Przez furtkę, wyrwał się synek. Posesja nie jest ogrodzona, w tym samym momencie odparła mamusia. No i wszystko jasne.

Trochę ich pomaglowałam. Czy nie mogą potrzymać jakiś czas tych biednych "podrzuconych" piesków, dać ogłoszeń do lokalnej gazety, poszukać nowych domów. Nie, nie mogą. W domu są już dwa psy. No to przywieźli. Przecież mam tyle miejsca, takie duże podwórko... Słyszeli, że psy można sprzedawać do Niemiec, to zarobię sobie jeszcze. No proszę, same plusy, już prawie mnie przekonali :roll:

Stwierdziłam, że dobrze, wezmę ale muszą dostarczać jedzenie dla psów przez cały okres ich pobytu u mnie. Od zaraz. Byli tak szczęśliwi z pozbycia się problemu, że po 20 minutach wrócili z napoczętym workiem najtańszej karmy. Wielkość kulek wyklucza, aby mogła być jedzona przez takie maleństwa, no ale cóż... Chciałam żarcie, to mam :diabloti:

No i dwa psy mam. A konkretnie suczki. Są maleńkie, wyglądają jak mieszańce jack russel teriera (bardzo możliwe, że tak faktycznie jest, ponieważ to koniarska okolica i russele są popularne), mają ze 3 miesiące. Takie kluseczki, że mogę je nosić w jednej dłoni. Przerażone, aż sztywne ze strachu. Warczą i skomlą, gdy zbliża się inny pies / kot. Jak je położyłam na dwukółce, żeby zmontować klatkę, to wtuliły się w siebie i siedziały tak skulone, nawet nie drgnąc.

Dzisiaj odrobaczę, potem zostaną zaszczepione. Do adopcji z książeczkami zdrowia, tylko na podstawie umowy adopcyjnej.

Posted

Zaproponujcie, jak je nazwać, bo na razie nie wymyśliłam nic ambitniejszego, niż Dziewczynki.

Dzisiaj przywiozłam dwa kolejne szczeniaki. BEZMYŚLNOŚĆ, BEZMYŚLNOŚĆ, GŁUPIE MNOŻENIE KUNDLI. Zaraz założę im wątek, tylko zgram zdjęcia.

Akurat byłam z tymi małymi na szczepieniu, gdy pani przywiozła dwie kluseczki... "do uspania". Zabrałam, ale mam już po uszy sprzątania po innych :mad: Bo suka uciekła i się puściła :mad: :mad:

Posted

I ja wolę nie wypowiadac sie, umiem tylko tylko Sasanka i Zazulka, ale to na każdym watku prpopnuję :eviltong: U mnie w domu jest Nutka, Dalia, Sońka, Pelasia i Zulka.

• 3 months later...
  • 2 months later...