Soema Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Gorzej jak się wkurzą i się psa pozbędą :roll: wiem, super ze mnie optymistka, ale w takich sprawach ciężko być.. Ale nie wiem czy kradzież to najlepszy pomysł, dla psa na pewno, ale dalej co z nimi :shake: będzie kolejny.. Hmm.. a może spytasz ich o te owczarki, np że znajomy chcę kupić a oni mieli ładnego, skąd go mieli itd... Może okaże się, że im go ktoś właśnie ukradł, albo go oddali.. (optymistyczna wersja:diabloti:) Quote
basia0607 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Hm... Powiem cos z moich doświadczeń. Zwracalam ludziom uwagę, ze pies nie może biegac cały dzien po osiedlu. dostali mandat, na razie psa pilnują. Zwrócilam ustną uwage drugim ludziom , ktorych nieduży piesek całymi dniami siedzial pod blokiem, w zimie plakal aby go wpuścili do mieszkania. Psa juz nie ma. Prawdopodobnie go wywiezli, może do lasu .Kręcą gdy o to pytam, wiem , że kłamią. Teraz nie zwracam ludziom uwagi, chcę oszczędzic psy. Szczeniaka od meliniarzy wzielam pod pachę i już śpi w lóżeczku ludzi w innej części Polski. Nie mam zamiaru się spowiadać, wiem , że uratowałam mu życie. Quote
Soema Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Bardzo dobrze zrobiłaś. No jakby wyszło na jaw to byśmy mogły w pudle kilka lat za kradzież dostać :diabloti: chore.. Tu trzeba może spróbować z TOZ, bo jak się im psiaka weźmie to będzie następny, to jest pewne.. Quote
Okamia Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Biedne małe biedactwo :shake::shake::shake: Quote
Marta_Ares Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 juz teraz to ja go ciagle widuje przed domem zwinietego w klebek w rogu na betonie:-( pewnie mu zimno.... Quote
Paulina_mickey Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Marta_Ares']juz teraz to ja go ciagle widuje przed domem zwinietego w klebek w rogu na betonie:-( pewnie mu zimno....[/quote] Ehh a wieczory coraz zimniejsze...:shake: Quote
Soema Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Może by go jednak.. capnąć :hmmmm: dużo psiaków marznie, a ciekawe czy ten szczepiony był.. Bo taka pogoda to tylko.... ehh.. Pewnie to ma być "pies podwórkowy"..:mad: Nikt ze znajomych, co mieszkają dalej nie mógłby go przetrzymać kilka dni? Quote
Paulina_mickey Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Soema']Może by go jednak.. capnąć :hmmmm: dużo psiaków marznie, a ciekawe czy ten szczepiony był.. Bo taka pogoda to tylko.... ehh.. Pewnie to ma być "pies podwórkowy"..:mad: Nikt ze znajomych, co mieszkają dalej nie mógłby go przetrzymać kilka dni?[/quote] Gdyby go już capnąć, to właśnie tak żeby nie był u Ciebie Marta, tylko u kogoś kto mieszka dalej. Może wśród ciotek z dogo? Chyba raczej nie wpadną na pomysł,żeby tu wchodzić. Quote
emilia2280 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Paulina_mickey']Gdyby go już capnąć, to właśnie tak żeby nie był u Ciebie Marta, tylko u kogoś kto mieszka dalej. Może wśród ciotek z dogo? Chyba raczej nie wpadną na pomysł,żeby tu wchodzić.[/quote] To jest wykonalne, gdyby ktos przyjezdny, np. dogomaniak :razz: wpadl na krótká wizyté i nawet nie przyznal sié do znajomosci z Martá, dla jej bezpieczenstwa. Pod wskazany adres, wywabic psiaka i jazda. Tylko musi sié znalezc osoba z samochodem i... jajami :cool3: Quote
Paulina_mickey Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='emilia2280']To jest wykonalne, gdyby ktos przyjezdny, np. dogomaniak :razz: wpadl na krótká wizyté i nawet nie przyznal sié do znajomosci z Martá, dla jej bezpieczenstwa. Pod wskazany adres, wywabic psiaka i jazda. Tylko musi sié znalezc osoba z samochodem i... jajami :cool3:[/quote] Z tym,że zostaje jeszcze kwestia tego tak jak Marta mówiła,że oni sobie mogą sprawić kolejnego szczeniaka...:roll: Trudna ta sytuacja...:shake: Quote
Marta_Ares Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Juz sama nie mam pojecia co o tym sadzic ktos podobnow widzial sasiada jak prowadzil psa na smyczy, ma jakies 2 pileczki do zabawy, a moze oni do konca poprostu nie wiedza jak sie nim zajomowac... Chociaz tam mieszka rodzicie z corka, mezem tej corki i ich coreczka. Ten pies chyba bardziej nalezy do tych mlodych. Ale jak do mnie przyszedl to byl wyglodnialy strasznie Quote
basia0607 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ja tam swojego psa wynioslam legalnie w torbie podróżnej do samochodu w biały dzień. Mojego menele szukali coś im switało ale byl już daleko. Przedtem spał za chlewkiem teraz w łóżku. Ja go przywiozlam to dziewczynki ze wzruszenia plakały a ja z nimi. Lubię łzy szczęścia . Dzisiaj przynioslam do domu 7 tymczasowicza , mąz jak przyjdzie do domu chyba też zapłacze :evil_lol: Quote
Soema Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Mój chłopak jak zobaczył u mnie sunie na DT to odnalazł w sobie instynkt ojcowski :diabloti: ale mała rzeczywiście urocza jest :eviltong: a co do psiaka sąsiadów, trzeba może poprosic o interwencję TOZ, może im się rozjaśni to i owo :p a jak nie.. to nie ma wyjścia.. Quote
Ania23 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Hmm ... ja jakoś nie wierzę w to, że Ci ludzie mogą nie wiedzieć jak zwierzęciem trzeba się zająć - nie wierzę .. może zbyt mało optymizmu we mnie, nie wiem:shake::shake: noce teraz zimne, a psiak na betonie śpi? właśnie, jak to jest w nocy? Marta jak z pieskiem w nocy jest? wiesz może? czy On każdą noc śpi na dworze, na tym betonie? jejku ... chętnie bym go sama porwała, teraz, już .. i wytuliła na maxa... Quote
Paulina_mickey Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Mnie się wydaje,że jednak może być tak że oni do końca nie wiedzą co trzeba robić z psiakiem. Być może traktują go "zbyt przedmiotowo" a nie mają świadomości że to jest złe, że psina czuje i przede wszystkim odczuwa zimno itd... Sama nie wiem na prawdę, bo są ludzie i ludzie... Quote
Marta_Ares Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 ale to sa ludzie raczej wyksztalceni, takze wlasnie troche nie mozliwe zeby nie wiedzieli jak zajmowac sie szczeniakiem:shake: Jakas miseczka tam stoi kolo niego nie wiem czy na jedzenie czy ma wogole wode. Na poczatku jak go wzieli widywalam gotylko czasami na schodach , czesciej z nimi na spacerze, a teraz co kolo nich przechodze topies zawsze na tym betonie, obojetnie ktora to godzina 12 w nocy, czy 5 rano z tego wnioskuje ze jednak chyba tam nocuej Quote
Soema Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Genialnie po prostu :mad: a potem się dziwi, że pies ma problemy ze stawami i zdrowiem.. Ciekawe czy go szczepili, bo teraz mgły, wilgotno? Wiem, że takich psów pełno, ale z drugiej strony wiem jak się czuję jak jednemu psu nie pomogłam i go już nie ma :-( To co szukamy na już DT? A ogłoszenia może robić w innej części Polski? Quote
Marta_Ares Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 przed chwila bylam na spacerze ze swoim to maluch biegal z obroza na pchly... Ale przyszedl za mna do domu, chociaz go nie wolalam, ani nic. Wpychal mi sie na sile do domu:-( to straszne uczucie, kiedy musze zamknac drzwi przed takim malenstwem ktore potrzebuje opieki. Moj pies na niego powarkuje takze nawet go przetrzymac u siebie nie moge:shake: Jak dostane aparat od tzta to postaram sie nowe zdjecia porobic Quote
Paulina_mickey Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Marta_Ares napisał(a):przed chwila bylam na spacerze ze swoim to maluch biegal z obroza na pchly... Ale przyszedl za mna do domu, chociaz go nie wolalam, ani nic. Wpychal mi sie na sile do domu:-( to straszne uczucie, kiedy musze zamknac drzwi przed takim malenstwem ktore potrzebuje opieki. Moj pies na niego powarkuje takze nawet go przetrzymac u siebie nie moge:shake: Jak dostane aparat od tzta to postaram sie nowe zdjecia porobic Ehh to ja już całkiem nie wiem co to za ludzie... Można by spróbować te ogłoszenia może ale znowu przydało by się na takich stronach je robić, żeby mieć raczej pewność ,że oni tego nie zobaczą... Napisałam do Agaty 69, może ona coś wymyśli. Quote
Marta_Ares Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 dzisiaj szlam na spacer do lasu, zeby tam dojsc musze przejsc przez ruchliwa obwodnice, przy niej tez umoiwlam sie z Tztem i jego suczka. Oczywiscie szczeniak jak tylko zobaczyl mnie i Aresa polecial za mna. odganialam go ale nic nie pomagalo. Tzt go wzial i zaprowadzil do nich. dziewczyna najpierw zdziwiona skad wie ze to ich pies, pozniej zaczela mowic ze ona teraz zaczal uciekac ze na poczatku siedzial przy drzwiach caly czas, tzt wspomnial o jakims kojcu i budzie, to cos tam burknela, zmienila temat...:angryy: Quote
Agata69 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Myślę, że mozna powiadomić oficjalnie TOZ we Włocławku. Opisać dokładnie sytuacje, podać adres i nazwisko faceta. Moze jak podjedzie ktoś na mało przyjemna rozmowę, ludzie sie ogarną. Quote
Marta_Ares Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 tak tylko ze teraz to juz bedzie wiadomo ze to ja jak moj Tzt odprowadzil psa i wspomnial o kojcu, a tylko ja wychodze ze swoim psem na spacer (bo wiekszosc tutaj nie wie co to smycz:angryy:) wiec bedzie jasne ze ja sie interesuje losem psa i to ja zglosilam Quote
Agata69 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Marta_Ares napisał(a):tak tylko ze teraz to juz bedzie wiadomo ze to ja jak moj Tzt odprowadzil psa i wspomnial o kojcu, a tylko ja wychodze ze swoim psem na spacer (bo wiekszosc tutaj nie wie co to smycz:angryy:) wiec bedzie jasne ze ja sie interesuje losem psa i to ja zglosilam No to już sama musisz zdecydować, czy chcesz pomóc psu czy ratować swoja skórę. Quote
Marta_Ares Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 skore albo zycie, inny sasiad po spotkaniu z nimi wyladowal w szpitalu, bo ten od szczeniaka zrzucil go ze schodow. Zreszta to juz pisalam w watku. wystarczyloby tylko troche poczytac. Quote
Paulina_mickey Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 To może ogłosisz go i zobaczymy czy będzie jakiś odzew. Możesz mu wymyślić jakieś robocze imię, wstawić takie zdjęcia na których widać tylko psiaka i zobaczymy. Quote
Recommended Posts