NadziejaA Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Nosz nareszcie wszedł :) nie wiem dlaczego wcześniej nie chciał wejsć ten banerek :) FUKS- mały piękny FUKS, ma fuksa ze jesteś Marta_Ares :) Co Ty na to imię kochana? :cool3: Quote
Marta_Ares Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 taak mozwe byc mi sie podoba:loveu: ciesze sie bardzo ze psy Tzta go zaakceptowaly:loveu: teraz tylko trzeba znalezc kochajacy domek ktory da mu duzo milosci i odpowiednia opieke. Ciekawa jestem czy wogole beda go szukac, mama powiedziala ze im wygarnie wszystko jak tylko sie u niej pojawia:evil_lol: :evil_lol: wynosilam go do samochodu tzta pod kurtka zeby nikt nie widzial. A wczesniej moj pies robil jako przyneta na niego... Na gore maluszku!!! jutro trzeba ruszyc z ogloszeniami Quote
Marta_Ares Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 przykładowy tekst do ogloszen: Jego dotychczasowe króciutkie zycie nie bylo uslane różami, zapewne zostal zakupiony jako zabawka dla dziecka, kiedy zaczął, sikac w domu i psocic (jak to szczeniak wszędzie go pełno wszystko musi sprawdzic) zostal wyrzucony na podworko, nocami skomlał pod drzwiami proszac o schronienie Na dworzu coraz zimniej taki maluszek z krotka sierscia nie przetrwalby zimy bez ŻADNEGO schronienia!!! :( Malo tego pies biegal po calym osiedlu, po ulicach, w koncu przydazylby sie jakis wypadek...:shake: Teraz Fuks przebywa w bezpiecznym, cieplym miejscu. Niestety nie moze zostac tam na stale. Pilnie poszukujemy domu, ktory zapewni maluchowi wszystko czego potrzebuje, a potrzebuje naprawde niewiele cieply kat, jedzenie i milosc, bo narazie w swoim zyciu chyba jeszcze tego nie zaznał Pies znajduje sie w woj. kujawsko- pomorskim Chetnych do adopcji Fuksa prosze o kontakt: [email protected] jutro beda lepsze zdjecia Quote
NadziejaA Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 No to nasz FUKS domku poszukuje :) Słodziak :* Quote
NadziejaA Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 :multi: po domek Fuks skaczemy :) Jak nasze maleństwo po nocy u TŻta? Quote
NadziejaA Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 no to chopsiamy do góry :) Co u Fuksa? Quote
Marta_Ares Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 przepraszam nie mialam wczesniej czasu zeby napisac Maluch w nocy byl w kojcu spal z haszczakiem w budzie podobno rano jak wyszedl z budy cieplutki caly byl:evil_lol: Maya (husky) go ogrzala:loveu: :loveu: W dzien tez siedzial w kojcu juz grzecznie wogole nie piszczac. Sasiedzi raczej go nie szukaja... niestety nie moglam dzisiaj go odwiedzic postaram sie jutro, chce go troche pouczyc dobrych manier jak ma isc do nowego domu. Juz doszly mnie pytania czy lubi dzieci, napewno lubi tylko ze narazie na ludzi skacze i gryzie tymi ostrymi szpileczkami:shake: juz wczoraj jak mnie podgryzal odwracalam jego uwage zabawka i to pomagalo:loveu: Quote
Marta_Ares Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Bardzo prosze o pomoc w ogloszeniach!!! Quote
NadziejaA Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 MARTA- takiego szczeniaka raczej do dzieci bym nie polecała. Wiadomo jak jest ze szczeniakami. M.in. dla tego zaadoptowałam teraz 3 ,5 letnią suńkę. Quote
Marta_Ares Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 ale chodzi o 11letnie dziecko dziewczynka niedawno podobno stracila swojego psa i bardzo po tym rozpacza, ale narazie rodzice jeszcze nawet go nie widzieli. Tylko slyszalam ze poszukuja szczeniaka tez lepiej nie?? Quote
andzia69 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Marta_Ares napisał(a):ale chodzi o 11letnie dziecko dziewczynka niedawno podobno stracila swojego psa i bardzo po tym rozpacza, ale narazie rodzice jeszcze nawet go nie widzieli. Tylko slyszalam ze poszukuja szczeniaka tez lepiej nie?? do 11 latki myślę, ze można;) to już poważny wiek:lol: i wiele rzeczy mozna wytłumaczyć:p Quote
NadziejaA Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 No ja mam w domu 10-cio miesięczniaka wiec mała różnica :cool3: ( kika fotek na wątku mojej malutkiej ;) http://www.dogomania.pl/forum/f85/wera-zjawiskowy-mix-onka-retrievera-ma-dom-kochajaca-rodzinke-121943/index21.html ) Jak 11 latek to myślę ze ok :) A najlepiej by było żeby Fuks miał najpierw jakis kontakt z ta dziewczynką i rodzicami.O ile jest to możliwe ;) No i najlepiej zeby Fuks nie mieszkał za blisko Twoich sąsiadów MARTA. Quote
andzia69 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Nadzieja - jak dla mnie pies w każdym wieku moze isć do domku z dzieckiem w każdym wieku - byleby był to szczeniak albo starszy pies nastawiony pozytywnie do dzieci i byleby rodzice umieli wychować dziecko, które wie, że zwierzę to nie pluszak do zabawy;) moje dzieci wychowały sie z psami - bo niestety u mnie zawsze był >niz 1 pies:p chodziły na czworakach, jadły nawet z miski - wyrosły, nie maja alergii, umieją postepować z psami i są tak samo pozytywnie zakręcone jak matka - dobrze tylko, ze nie znoszą mi wiecej zwierzaków:evil_lol: Quote
NadziejaA Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 ANDZIA- ale jednak pies do domku z takim maluchemjak mój... ciężko upilnować zeby nie drasnoł pazurkiem, nie chwycił ząbkami ogólnie zupełnie niechcący nie zrobił krzywdy. Poza tym ze szczeniakiem trzeba często na dworek wychodzić, a nie wiem jak bym z nim wychodziła przy takim dziecku iw taką pogodę...NIestety często jest tak ze ludzie biorą szczeniaki do malutkich dzieci i po krutkim czasie trzeba im znów domku szukać bo się okazuje ze nie dają sobie rady. Quote
andzia69 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Nadzieja - ja to wiem - dlatego do mnie trafiały podrośnięte szczeniaki albo dorosłe psy najczęściej;) osobiscie koffam staruszki:loveu: Quote
MartynaP Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 psiak śliczny mogę zrobić allegro i allegratke ;) Quote
Marta_Ares Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 allegro lepiej nie bo jeszcze byli wlasciciele go zauważą ;) Quote
kasiadafne Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [email protected] dziewczyna sie oglasza ze przyjmie psa piszcie, + zdjęcia Quote
MartynaP Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 kasiadafne napisał(a):[email protected] dziewczyna sie oglasza ze przyjmie psa piszcie, + zdjęcia super ale skad masz te namiary przeciez psiaka niemoze wziasc osoba "pierwsza lepsza" Quote
Marta_Ares Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 DT narazie jest szukamy DS. Maluchy jest swietny tylko strasznie gryzie po recach , przed chwila zasnal w domu po zabawach i malutkim szkoleniu (nauka siad:evil_lol:) zdjecia wieczorkiem;) Quote
Paulina_mickey Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Martuś miałam robić te ogłoszonka, tylko tak patrzę sobie na te fotki i na większości jest ta dziewczyna, albo tak nie bardzo Fuksa widać. Jak wstawisz fotki to może coś bardziej ukazujące jego będzie i jednocześnie nie zdradzające zbyt wiele poza nim.;) Także czekam. Quote
NadziejaA Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Marta_Ares napisał(a):[SIZE="3"]DT narazie jest szukamy DS. Maluchy jest swietny tylko strasznie gryzie po recach , przed chwila zasnal w domu po zabawach i malutkim szkoleniu (nauka siad:evil_lol:) zdjecia wieczorkiem;) Masz na myśli kojec u TŻ-ta? Marta jeżeli Fuks ma trafić do jakiegoś domku to musi się nauczyć co wolno a czego nie wolno własnie w domku przebywając a nie w kojcu na dworze... Quote
Marta_Ares Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 no w sumie masz racje tylko mi rowniez chodzilo o jego dobro, zeby nie mial zmienianego ciagle miejsca. Do domu tez jest zabierany zeby sprawdzic jak sie zachowuje. Dzisiaj byl w pokoju najpierw ze mna troche poszalał z zabawką, pouczylam go troche siadac. A potem padl zmeczony i zasnął:loveu: Quote
Recommended Posts