Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc tak - spotkałam się z Panią ,poszłyśmy do niego do boksu , a Fuks olał Panią totalnie był zainteresowany wszystkim tylko nie odwiedzinami, tak jakby nas nie zauważał. Nie podszedł do kraty , nic zero. Pani widziałam nie wiedziała co robić , no więc ja szybko po pielęgniarza i dawaj wyciągać Fuksa z boksu ,żeby się jakoś zaprezentował. A tu nic - zero zainteresowania człowiekiem , na głaskanie łaskawie ledwie pozwolił , nie chciał spacerować tylko wolał obszczekiwać i próbować podgryzać wolno biegające psy , szarpal się, byl taki niegrzeczny a na koniec próbował "gwałcić" wolno biegającego schroniskowego weterana starutkiego Jenota. Nie ma pojęcia co się dzisiaj z nim działo ale tak się zachowywał ,że ... Pani mina zrzedła . Powiedziała , ze jej jamniś był zupełnie inny i oczekiwała czegoś innego. W tym samym boksie siedzi razem z Fuksem - Bazyl ! I jak stałyśmy przed boksem to Bazyl przez kraty mało nie zacałował Pani na śmierć , tulił się i pokazywał jaki on jest kochany! Pani powiedziała , ze właśnie czego takiego szuka .No więc ja widząc , ze jamnika to Pani chyba już nie chce mówię "Bazyl też do adopcji"
Pani długo się tłumaczyła dlaczego nie jamniś - ja stwierdziałam "Nic na siłe" Zapytała czy może przedstawić męzowi Bazyla i , ze jej niszczenie nie przeszkadza , bo pracuje w domu i jest prawie cały czas na miejscu.
Zachwyciła się Bazylkiem - jego cudnym charakterem i urodą.
Dzisiaj wieczorem albo jutro rano będzie odpowiedz co do Bazyla.

W międzyczasie zadzwonił do mnie Pan z pod Poznania w sprawie Fuksa.
Pan sprawia bardzo dobre wrażenie i tym sposobem temat jest otwarty.
Panu tydzień temu odszedl podobny jamnis i Pan jest w bardzo wielkim żalu i bardzo chce pomóc Fuksowi.

Posted

Iwonko, słusznie nic na siłe. To jest jamnik, musiało mu się coś w tym jamniczym łebku nie podobać. I dobrze, że tak się stało bo jakby Pani go zabrała mogłoby potem być nieciekawie. Już miałam niedawno jamniczka zwróconego z adopcji, bo jak sie okazało Pani w podobnej sytuacji zdecydowała się na adopcję. A po paru dniach zwróciła, oczekiwałą klona poprzednika w zachowaniu. A fuks ma chyba juz z 9 podglądaczy, na pewno trafi się ten co obu stronom będzie pasował.

Posted

No i niech ktoś zaprzeczy że psy dzielą się na 1) jamniki i 2)psy pozostałe.Fuksio to wolontariusz,dobrze wiedział że Bazyl ma mniejsze szansę na adopcję niż on.Załatwił domek dla kolegi i dla siebie.
Jamniki są niesamowite!

Posted

[quote name='bianka0']No i niech ktoś zaprzeczy że psy dzielą się na 1) jamniki i 2)psy pozostałe.Fuksio to wolontariusz,dobrze wiedział że Bazyl ma mniejsze szansę na adopcję niż on.Załatwił domek dla kolegi i dla siebie.
[FONT=Impact]Jamniki są niesamowite![/FONT]
Popieram, popieram :loveu::loveu:

Posted

No to Fuks sie nie popisał :mad: widać aniołkiem też nie jest,może uda sie z tym domkiem z Poznania ale pojawiła sie szansa na domek dla Bajerka,oby go Pani wzieła,taki malutki słodki robaczek i jaki mądry ,potrafił się zaprezentoeać jak należy.:loveu:

Posted

A tak w ogóle to Pani jest bardzo fajna i warunki ma bardzo dobre (dom z ogrodem ) 2 dzieci (4 i 9 lat ) , praca na miejscu , widać ,że kocha zwierzaki.
Gdyby przypadkiem udało się Bazylowi załapać na ten dom to wygrałby los na loterii ( w jego sytuacji z tym niszczeniem ) .
A jeszcze jedno Pani chce wspomóc finansowo nas wolontariuszy w leczeniu Fuksa gdyby nie znalazł DS. Mówiłam , że taka opcja tez wchodzi w rachubę ,że pojdzie do DT i tam będzie leczony i dopiero adopcja.

Posted

[quote name='danka1234']No to Fuks sie nie popisał :mad: widać aniołkiem też nie jest,może uda sie z tym domkiem z Poznania ale pojawiła sie szansa na domek dla Bajerka,oby go Pani wzieła,taki malutki słodki robaczek i jaki mądry ,potrafił się zaprezentoeać jak należy.:loveu:

Danuśka szansa nie dla Bajerka tylko dla BAZYLKA !!!!!!
No chyba , że o czymś nie wiem :mad:

Posted

Napisała Isadora do Danusi:

Tak czy owak któyś się załapał :smile:.
Danusia z Fuksa stuprocentowy jamol wylazł, te diablątka tak mają. Coś o tym wiem i ty również.

Pod tym szorstkim futerkiem jest 100% golutkie ciałko jamniczka,z jego ciepłym brzuszkiem i trudnym charakterkiem.Jakby ogolić łapki,to też wyglądają jak nóżki od zabytkowej wanny.Czas na szorściuszki.

Posted

[quote name='bianka0']Tak czy owak któyś się załapał :smile:.
Danusia z Fuksa stuprocentowy jamol wylazł, te diablątka tak mają. Coś o tym wiem i ty również.

Pod tym szorstkim futerkiem jest 100% golutkie ciałko jamniczka,z jego ciepłym brzuszkiem i trudnym charakterkiem.Jakby ogolić łapki,to też wyglądają jak różki od zabytkowej wanny. Czas na szorściuszki.

To chyba bardziej właściwe. Za to kochamy te sznurki :loveu::loveu:

Bianka spojrzenie tego z twojego avatarka - rozbraja.

Posted

[quote name='bianka0']

Pod tym szorstkim futerkiem jest 100% golutkie ciałko jamniczka,z jego ciepłym brzuszkiem i trudnym charakterkiem.Jakby ogolić łapki,to też wyglądają jak nóżki od zabytkowej wanny.Czas na szorściuszki.[/quote]

Nigdy nie miałam kontaktu z szorściakami:eviltong:ale ty masz takiego to wiesz co mówisz.:lol:

Posted

[quote name='danka1234']Nigdy nie miałam kontaktu z szorściakami:eviltong:ale ty masz takiego to wiesz co mówisz.:lol:[/quote]

Ja mam taką szorstką cholerke u znajomych, nazywa się ... Fuks :)

Posted

No wygląda na to , że Fuks w piątek być może pojedzie do domku.
Pan z Poznania jest bardzo zatroskany o niego i jak na razie akceptuje wszystkie warunki oraz umowę adopcyjną . ( łącznie ze wszystkim kontrolami )
Już orientował się w psich okulistach w Wielkopolsce i chce zrobić wywiad gdzie będzie można najlepiej pomóc Fuksowi.
Warunki : dom z ogrodem , po smierci jamniczka są tylko rybki.
Pan chce nawet osobiście przyjechać po Fuksika , bo mówi ,że oboje z żoną zakochali się w nim od pierwszego wejrzenia.