Jump to content
Dogomania

Oskalpowana sunia-najnowsze zdjęcia-post 434- zostaje w najspanialszym dt :-)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lulka']Jagienka wplacila jako pierwsza, pisalam ze 2 strony wczesniej ;)

Buuuuuu ... nie pisałaś .... buuuu ps. albo jestem ślepawa. To wysyłam. Jagienko wybacz :roll:

edit - Lulko - pisałas na tamtym watku,wybacz :modla::modla::modla: buuu czyli jednak jestem ślepawa ....

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

odzew jest niesamowity, tylu ludzi poruszyl los suni:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:
jeszcze dzis telefon dzwoni bez przerwy!!!!!!! Tyle ludzi chce pomoc!!!!!!!!!!!
A ja czuje sie jak w matrixie he he telefon rozgrzany do czerwonosci

Posted

[quote name='Lulka']odzew jest niesamowity, tylu ludzi poruszyl los suni:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:
jeszcze dzis telefon dzwoni bez przerwy!!!!!!! Tyle ludzi chce pomoc!!!!!!!!!!!
A ja czuje sie jak w matrixie he he telefon rozgrzany do czerwonosci

fajnie ze jest taki odzew :multi:

chociaz przypomina mi sie historia jak to pewien piesek mial reportaz w TV i nagle wszyscy chcieli go adoptowac, a jak wolontariusz mowil, ze jest tyle jeszcze innych pieskow, ktore czekaja na swoje domki, to nikt innego nie chcial, chcieli tylko i wylacznie tego z telewizji...
sila mediow!

Posted

Witajcie, Kochani!

Rzadko się odzywamy, ponieważ robota nas dopadła, a poza tym mały rudy lotopirz, Kleosią zwany, daje nam czadu :evil_lol:
Nie dość, że ma cieczkę i zaczepia wszystko, co nie zdąży przed nią uciec, to jeszcze panienka wzięła się za ściąganie bandaży!!! :razz:
Doszło do tego, że musimy wymieniać opatrunki Kleosine kilka razy dziennie (na przykład wczoraj - aż 3 razy!). Mamy wprawdzie dla niej kołnierz, ale zastosujemy go w ostateczności (Kleosia już się dość wycierpiała). Jesteśmy cały czas na miejscu (pracujemy w domu), więc w sytuacjach "ekstremalnych" interweniujemy na bieżąco.

Rana na grzbiecie goi się cudnie, można powiedzieć, że zarasta w oczach, z dnia na dzień jest coraz mniejsza. Rany w pachwinkach już są praktycznie tylko przykrym wspomnieniem.

Kleosia pałaszuje po trzy spore miski dziennie (aż trudno uwierzyć, że jeszcze nie tak dawno trzeba było ją karmić siłą). Dokazuje jak dzika, targa patyczki na spacerach, jednym słowem - zachowuje się, jak całkiem zdrowy, radosny psiak.

Do lecznicy jeździmy tylko raz w tygodniu na kontrolę, wszystko jest na dobrej drodze do całkowitego wyleczenia.
Aha, gdzieś tak w okolicach kwietnia będzie można małą wysterylizować.

A to wydatki z ostatniego tygodnia:
9 grudnia - 37 zł (środki opatrunkowe),
11 grudnia - byłyśmy na kontroli u dr Małgosi Taube (nie wzięła ani grosza za wizytę),
12 grudnia - 45 zł (środki opatrunkowe).
Z ostatnich rozliczeń zostało 159 zł (stan na 7 grudnia) minus wydane 82 zł, zostaje na dzień dzisiejszy 77 zł.

Kleosia piękne ukłony śle, a my bardzo serdecznie Was pozdrawiamy,
Joanna i Magda

Posted

[SIZE=2]Witam. Obserwuję wątek suni od kilku tygodni, serce mi krwawiło, kiedy go przeczytałam całego:-(, ale bardzo się cieszę, że rany tak ładnie się goją:lol:. Chylę cżoło przed Wami, jesteście wspaniałe:loveu:.
[SIZE=2]Poproszę o nr konta, na który można wpłacać pieniążki dla Kleosi, bo widzę, że już niewiele zostało, a koszty leczenia wciąż są duże. Przed świętami nie wspomogę dużą sumą, ale 100 zł mogę wpłacić już jutro:cool3:. Pozdrawiam :lol:

Posted

[quote name='agnieszka32'][SIZE=2]Witam. Obserwuję wątek suni od kilku tygodni, serce mi krwawiło, kiedy go przeczytałam całego:-(, ale bardzo się cieszę, że rany tak ładnie się goją:lol:. Chylę cżoło przed Wami, jesteście wspaniałe:loveu:.
[SIZE=2]Poproszę o nr konta, na który można wpłacać pieniążki dla Kleosi, bo widzę, że już niewiele zostało, a koszty leczenia wciąż są duże. Przed świętami nie wspomogę dużą sumą, ale 100 zł mogę wpłacić już jutro:cool3:. Pozdrawiam :lol:

kochana bardzo serdecznie dziekujemy Ci za chęć pomocy :loveu::loveu::loveu:
ale okazuje sie ze Kleosia jest bardzo bogatą psinką :cool3:
u mnie na koncie z wplat i bazarkow jest 604 zł (jutro zrobie dokladnie rozlicznie) a na koncie fundacji AFN jest ponad 4000 zł - Aga właśnie zrobiła rozliczenie :crazyeye:
Tak wiec starczy dla Kleosi i jeszcze dla przynajmniej kilku innych bidek :multi::multi::multi:
a wszystko dzięki artykułowi w FAKCIE! i przede wszystkim dzieki ludziom o wielkich serduchach, ktorych bardzo bardzo wzruszył los suni
DZIEKUJEMY NAJSERDECZNIEJ :loveu::loveu::loveu:

Posted

Lulka napisał(a):
k ochana bardzo serdecznie dziekujemy Ci za chęć pomocy :loveu::loveu::loveu:
ale okazuje sie ze Kleosia jest bardzo bogatą psinką :cool3:
u mnie na koncie z wplat i bazarkow jest 604 zł (jutro zrobie dokladnie rozlicznie) a na koncie fundacji AFN jest ponad 4000 zł - Aga właśnie zrobiła rozliczenie :crazyeye:
Tak wiec starczy dla Kleosi i jeszcze dla przynajmniej kilku innych bidek :multi::multi::multi:
a wszystko dzięki artykułowi w FAKCIE! i przede wszystkim dzieki ludziom o wielkich serduchach, ktorych bardzo bardzo wzruszył los suni
DZIEKUJEMY NAJSERDECZNIEJ :loveu::loveu::loveu:

Wow, to jestem w szoku:crazyeye::crazyeye::crazyeye:. Wspaniale:loveu::loveu::loveu:. Wobec tego poratuję inną psinkę, a sporo tu bidulek :cool3:. Pozdrawiam :lol:

Posted

super wieści, pozdrowienia dla Kleosi... choć to imię pasuje bardziej do małej delikatnej usposobieniem psinki a z tego co tu czytam to jest duiabeł wcielony :evil_lol:

Posted

tyciaNi napisał(a):
super wieści, pozdrowienia dla Kleosi... choć to imię pasuje bardziej do małej delikatnej usposobieniem psinki a z tego co tu czytam to jest duiabeł wcielony :evil_lol:

Wcielony,ale za to jaki...słodki:loveu::loveu::loveu:

Posted

ostatnie wplaty :loveu:

z bazarkow Yany:
lulka 30 zł
maciek54 35 zł
zula131 55 zł
Kinga i wenka 21 zł
Shetanka 40 zł
Fona 50 zł
kikou 15 zł

z mojego bazarku