hanka456 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Zulus, jest najpiękniejszym i najłagodniejszym olbrzymem ze wszystkich olbrzymów na świecie. Quote
Aska25 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Zulusek dostał dzis karemki z olejem slonecznikowym, delikatnie zalana bulionem tak zeby byla ciepla. Zjadl ze smakiem. Wymienilam mu tez kolderke na 4 duze poduchy wypchane pierzem. Zulusek nie niszczy i jest takim wdziecznym psiakiem. Od razu jak mu tylko to zmienilam, zawinal sie w kulke na tych podusiach i obserwowal mnie i calowal juz z budy leniwiec,... A i pani Luizka zadeklarowala sie ze bedzie mu dawac karme od wt do czwartku, zostawilam jej 3 porcje, tak wiec Zulusiatko bedzie codzinnie karemke dostawalo. Jeszcze raz dzieki cioci Agacie :loveu: Quote
Aska25 Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Bylam dzis w schronie niezapowiedzianie. No i ze wczoraj Zulus nie poszedl, to dzis byl ze mna na spacerku. Nie bylo tragedii, oprocz 4 gleb na polu, bo wiadomo, ze zulusek silny bydlak jest :evil_lol: Po kazdej mojej wywrotce podbiegal a wlasciwie wlazil na mnie, cala wylizal i deptal. Po jakis 10 minutach bylo juz ok. No i dodam ze biegalismy sobie przez 15 minut po polu, myslalam ze zmecze potworka, po 15 kolkach dostalam juz prawie zawalu, a Zulusiatko jeszcze brykac chcialo :evil_lol:. Potem byly mizianki i smyranki, tarzanie sie w sniegu i powrot do budy... Zulusek zjadl karemke z olejem, minimalnie zalane bulionem, zeby byla ciepla. Potem mnie cala wymyl, no i sie porzegnalismy... Siersc Zuluska jest w o wiele lepszym stanie, nie jest juz tlusta i ladnie sie mieni. Zulusiatko przybralo tez znacznie na wadze, mysle ze z 50 kilo to on wazy potworek moj kochany... A i na filmie mozna zobaczyc jaki zulus jest wielki, porownalam jego lape z moja lapa :eviltong: Wrzuta.pl - ZULUS Quote
agata51 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Tak to wyglądało! Znam każdy cm kw tego poletka! Mój kochany, piękny olbrzym! anovip1 - dziękuję, mieć fotkę z Zulusem - bezcenne! Quote
anovip1 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Cóż za spotkanie ,bardzo się cieszę ,że miałam okazję spotkać cioteczkę:lol: Nawet nie przypuszczałam, że z Zuluskiem obsypana śnieżną pokrywą spaceruje cioteczka agata51 ;) Miło spotkać w realu , wspaniałe znane niestety tylko wirtualnie ,cioteczki z dogomanii :multi: Quote
agata51 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Cała przyjemność po mojej stronie! :lol: Biegniemy na spacerek, Zulus. Dzięki Bogu, tylko wirtualny! :evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 on jest taki gigantyczny czy tylko mi sie tak wydaje :crazyeye: Quote
Margo05 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 W imieniu Sleepingbyday wrzucam małe zapytanie: "PROSBA BARDZO PILNA znacie kogoś z ŁODZI?? pilne!!! potrzebujemy tam jednego noclegu (Z PIĄTKU NA SOBOTĘ) dla trzech dziadków ratlerków, mają sznasę na dt we wrocławiu,ale wszystko rozbija sie o ten nocleg i kombinowany transport. choc NAJwiększy problem jest z noclegiem! TYLKO JEDNA NOC! wątek: 2+1 Ratlerki seniory -schron Kotliska przed Kutnem-transport i 90 zł=ich życie!!! " Może macie jakiś pomysł? Quote
agata51 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 malawaszka napisał(a):on jest taki gigantyczny czy tylko mi sie tak wydaje :crazyeye: Gigantyczny może nie, ot, jakieś 45 kg. Aśka daje mu 50. Ale jest gigantycznie cudowny i kochany! Quote
agata51 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Witaj, piękny olbrzymie! Niestety, w tę sobotę nie pospacerujemy. :placz: Ale wszystko ma swoje dobre strony - dzięki temu będę w stanie się ruszać, zacznę świąteczne porządki i wpadnę do schroniska z jakimiś szmatkami i ocieplaczami. Moża pozwolą mi przywitać się z tobą i wsunąć do dzioba jakąś kosteczkę. :loveu: Quote
agata51 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Mizianko i buziak w ogromny, słodki nochal! :loveu: Quote
agata51 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Byłeś dziś na spacerku z Asią, Zulusku? Quote
anovip1 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [quote name='agata51']Mizianko i buziak w ogromny, słodki nochal! :loveu: Specjalny prezent dla agaty51 ;) Zulusek oczekujący na wirtualnego buziaka od swojej ukochanej cioteczki w ogromny, słodki nochal :evil_lol: Quote
Aska25 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Mnie nie ma w soboty i niedziele w schronie. Bede jutro i Zuluska wyspaceruje, bo nikt inny sie nie podejmuje tego zadania :placz: Ciejkawe czemu, przeciez pare siniakow i naderwane barki to nie jakas straszna kontuzja :evil_lol: Jutro przywoze do schronu 17 kilo karemki dla Zuluska, bo ta mala to juz sie niestety skonczyla. Oleju jeszcze pol butli zostalo i 2 cala nieotworzona Quote
agata51 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Asiu, nie chodzi o siniaki i obolałe ręce - ja się boję, że go nie utrzymam na ulicy (zwłąszcza oblodzonej) w drodze na łąki albo się wywalę i dotrę na miejsce na brzuchu - Zulus wtedy potwornie ciągnie, wiesz o tym najlepiej. Na polach już nie miałam większych problemów. Z powrotem do schronu też. Zgłoszę się, jak już będzie ta furtka. Wybrałabym się z tobą jutro, ale mam imieniny córki. Anovip1, strasznie dziękuję za Zuluska - miło, że pomyślałaś. :loveu: Buziak jest za każdym razem, kiedy tu zaglądam. :buzi: Quote
Aska25 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Furtka juz jest :multi: ale czekamy na montaz. Jutro nakrece zuluskowy film, bo zdjec to mu nie da rady zrobic samemu. Mam nadzieje ze bedzie cieplo tak jak dzis. Mam taki pomysl zeby zuluska puscic ze smycza, ale sama nie wiem. Wydaje mi sie ze nie powinien zwiac, a sam to by sie wybiegal, wezme mu taki sznur i zobaczymy :razz: Quote
agata51 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Odważna jesteś! Trzymam kciuki. Nasza terierka (lubi czasem pognać za zajączkiem) biega z takim sznurem. Prędzej czy później ten kijek na końcu o coś się zaczepi. Oczywiście Zuluskowi trzeba by jakiś większy patyczek przywiązać. :evil_lol: Quote
agata51 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Zulusku, Asia wyspacerowała i wymiziała? Chwała jej za to! Szukam domku dla ciebie - tak bym chciała, żebyś święta spędził w ciepłym domku! Quote
malawaszka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 kochane wielkie ADHD :loveu::loveu::loveu: Quote
agata51 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Oj, dziwnie mokro mi się pod powieką zrobiło! Cudo moje kochane! Jakie tam ADHD - domek, 3 spacerki dziennie i będzie spokojnym, dostojnym olbrzymem. Czy mi się zdaje, czy sierść ma jakby bardziej błyszczącą? Asiu :iloveyou: Quote
Aska25 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Moim zdaniem nie ma adhd, to poprostu zwykłe niewyżycie. Ten olbrzym jest 24 h na łańcuchu 1,5 metra, max 2. Je, pije, chodzi, zalatwia sie wszystko na nim. Co jakis czas zacheca odwiedzajacych szczekaniem. To cale jego zajecie :placz: Nawet jak ja z nim wyjde na te pol godiny to co to dla niego, ja nawet go dobrze nie zmecze a juz musimy wracac. Zulusek ma siersc mniej tłusta, czy jest duza roznica, nie wiem widze go za czesto ;) Quote
agata51 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Asiu, dla Zuluska nawet wolontariuszką jestem w stanie zostać! Tylko zróbcie tę furtkę! Quote
Recommended Posts