Ziutka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 asiamm napisał(a):a nie ma na dogo jakiś beaglomaniaków? albo jakiegoś beaglowego forum? Już beagle powiadomione...Tomo2 jest od beagli i założył wątek na beaglach, Eurydyka także. Quote
Lionees Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 luka1 napisał(a):Miczel jest sliczny, ale bardzo chciał iść za swoją rodziną. Jak ona/on mogli tak po prostu odwrócić się i odejść zostawiając swją psinę,te oczki ,które błagalnie patrzyły nie wiedząc co się dzieje...:-(Niech ta psina śni im się do końca życia,niech wyrzuty sumienia dręczą ich dzień i noc.Tego im z całego serca życzę:angryy::angryy::angryy: Quote
luka1 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 A ja ich nie potępiam. Są sytuacje kiedy trzeba podjąć decyzję - zapewniam was dla nich była to trudna decyzja. Jedno co mogli zrobić to postarać sie by pies trafił w odpowiedzialne ręce -chyba trafił. Czy mogli odejść? - sama ich wypedziłam bo scena była mocno tragiczna. Quote
Isadora7 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='luka1']A ja ich nie potępiam. Są sytuacje kiedy trzeba podjąć decyzję - zapewniam was dla nich była to trudna decyzja. Jedno co mogli zrobić to postarać sie by pies trafił w odpowiedzialne ręce -chyba trafił. Czy mogli odejść? - sama ich wypedziłam bo scena była mocno tragiczna. Ostatnio miałam jamniczkę Maję (rasowa z tatuażem). Jej Pani zmarła. Jamniczkę zgłosiła mi Gospodyni zmarłej Pani. Pracowała u niej od wielu lat, więc jak w takich przypadkach związana z rodziną bardzo no i z psiakiem. Widzieć rozpacz tej Kobiety (Gospodyni), z powodu konieczności rozstania z Mają - poraża. Ona jest spod Kielc, tu mieszkała, Pani umarła musi zmienić miejsce zamieszkania i szukać pracy. Nikt nie przyjmie jej z psem. Rozpacz, płacz.... Obiecałam że znajdę takich ludzi aby wyrazili zgodę na bodaj telefoniczne kontakty w sprawie Majki. Ona płakała, Erazm ktora odbierała Majkę też płakała, ja płakałam i płacze ilekroć do mnie dzwoni pogadać. Na szczęście znalazłam i to bardzo szybko rodzinę która adoptowałą Majeczkę, a Gospodyni ma możliwość kontaktu. A tu wątek Majeczki jakby ktoś chciał zobaczyć dziewczynkę: http://www.dogomania.pl/forum/f85/5-letnia-jamniczka-osierocona-pani-umarla-ma-juz-domek-ludziow-122154/ Dlatego istotnie ostrożnie nieraz z oceną ludzi którzy oddają psa. Aczkolwiek jak ktoś miał wiele lat psa i nagle "wybuchnie alergia" wybaczcie nie wierzę. Może dlatego ze jestem od urodzenia "zawodowym alergikiem", po szokach anafilaktycznych, na sterydach, bywająca królikiem bo tyle we mnie powodów alergii. Quote
basia0607 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Moim znajomym w zeszlym roku ukradli beagla. Był bardzo lekliwy. Zaraz powiadomię ich o fakcie. Quote
karol1234 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 witam, połtora roku temu zaginął mi Bigielek. Patrząc na umaszczenie glowy wyglada identycznie. Jest jednak jeden charakterystyczny u niego szczegół o którym chciałbym porozmawiac. Zalezy mi na skontaktowaniu sie z osobą która go posiada. Quote
karol1234 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 witam, połtora roku temu zaginął mi Bigielek. Patrząc na umaszczenie glowy wyglada identycznie. Jest jednak jeden charakterystyczny u niego szczegół o którym chciałbym porozmawiac. Zalezy mi na skontaktowaniu sie z osobą która go posiada. Quote
Lionees Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 luka1 napisał(a):A ja ich nie potępiam. Są sytuacje kiedy trzeba podjąć decyzję - zapewniam was dla nich była to trudna decyzja. Jedno co mogli zrobić to postarać sie by pies trafił w odpowiedzialne ręce -chyba trafił. Czy mogli odejść? - sama ich wypedziłam bo scena była mocno tragiczna. Jeżeli oddawali psa z rozpaczą,to tym bardziej będzie im się śnił po nocach.Szkoda psa,ale w takiej sytuacji szkoda też ludzi.A nie brali pod uwagę,że sytuacja któregoś z nich się na tyle wyklaruje,żeby za jakiś czas wziąźć psinę spowrotem?Może o tym nie pomyśleli,a może pomyśleli i stwierdzili,że to nierealne?Tak,czy siak dom dla psa potrzebny. Quote
Lionees Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 karol1234 napisał(a): Zalezy mi na skontaktowaniu sie z osobą która go posiada. Luka powinna niedługo zajrzeć na dogo,bo ona chyba ma kontakt z osobą,która ma teraz psiaka.Napisz do niej na pw,to jak wejdzie na dogo,to od razu będzie wiedziała,że chcesz się z nią skontaktować Quote
Ziutka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 karol1234 napisał(a):witam, połtora roku temu zaginął mi Bigielek. Patrząc na umaszczenie glowy wyglada identycznie. Jest jednak jeden charakterystyczny u niego szczegół o którym chciałbym porozmawiac. Zalezy mi na skontaktowaniu sie z osobą która go posiada. Karol...Michel na 100% nie jest Twoim psem, Ci Państwo mieli go od szczeniaka, znam tego psa osobiście od 3 lat, więc to napewno nie jest On ;) Quote
Ziutka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Mamy tymczas od niedzieli u Moniki z forum beaglowego :multi: Psiaka najprawdopodobniej zawiezie Eurydyka bo akurat będzie w tym czasie u siebie na działce koło Sochaczewa ;) Quote
kinga-kinia Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 rzeczywiście nie ma co osądzać ludzi bo różnie w życiu bywa ...ale ja tez się rozwodziłam miałam i psa i kota które ze sobą zabrałam i maleńkie dziecko i dałam sobie rade......co do alergi aż boje się robić testy mojej córce znajomi mnie straszą ze może mieć alergie na zwierzaki ale jak to możliwe skoro ma ze zwierzętami od urodzenia do czynienia...ja nie wyobrażam sobie życia bez zwierzaków ....bardzo mi żal tego psa bo przecież zwierzęta bardzo przywiązują się do ludzi .... Quote
luka1 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Mochel jest grzecznym psem. Troche boi sie obcych, ale z domownikami jest ok. Quote
Lionees Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 kinga-kinia napisał(a): znajomi mnie straszą ze może mieć alergie na zwierzaki ale jak to możliwe skoro ma ze zwierzętami od urodzenia do czynienia... Alergii można się nabawić w każdej chwili,niezależnie od wieku człowieka i bez względu na to,czy kontakt z alergenem mieliśmy "od zawsze",czy po raz pierwszy w życiu.Także Patrysia może mieć alergie na sierść,aczkolwiek nie musi. Quote
Ziutka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Być może Michel zamieszka już jutro w nowym domu w Płocku :cool3: :loveu: Quote
eurydyka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Ziutka dalam Cie na kopii maila do Pani z Plocka, wyslalam jej umowe adopcyjna. a teraz kciuki zeby jutro wszystko sie udalo, podroz, aklimatyzacja Quote
Ziutka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 eurydyka napisał(a): a teraz kciuki zeby jutro wszystko sie udalo, podroz, aklimatyzacja Ja trzymam bardzo mocno...i mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy, że Michel wreszcie zacznie nowe życie :lol: Eurydyko, bardzo dziękuję :buzi: i Tomkowi również...ohh no wszystkim :multi: Mojej Luce bardzo dziękuje - Ty wiesz za co :loveu: :calus: Quote
luka1 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Eurydyko, bardzo dziękuję :buzi: i Tomkowi również...ohh no wszystkim :multi: Mojej Luce bardzo dziękuje - Ty wiesz za co :loveu: :calus:[/quote] Nie wiem :shake: Quote
Ziutka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 luka1 napisał(a): Nie wiem :shake: Za wszystko...........za to, że jesteś, ot tak poprostu ;) bez Ciebie to ja nie wiem co by było :roll: Quote
eurydyka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 a ja dziekuje Karo, ze sie nim zajela na prosbe Luki i jeszcze kilka osob go wsparlo albo zaoferowalo konkretna pomoc i im tez chcialabym w imieniu tego psiaka podziekowac oby sie wszystko udalo i mial juz spokojne zycie Quote
luka1 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 No, musi sie udac bo Karolcia juz dziś mówiła jaki to on wspaniały i jak trudno sie bedzie jej z nim rozstać :evil_lol: ( ta dziewczyna jest niesamowita - mówie wam) Quote
Ziutka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 luka1 napisał(a):No i co - czy ktoś cos wie???? O 8.00 rano pojechał :multi: Narazie wszystko jest OK...zapoznaje się z domkiem i psiakami. Quote
Recommended Posts