Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Młody mężczyzna pare dni temu zginął tragicznie.

Pozostawił na tym świecie swoją rodzine -> swojego psa - Alfę.

Sunia trafiła do starszej Pani która sama ledwie chodzi (a właściwie bez balkonu nie chodzi) nie jest w stanie zaopiekować się młodą energiczną suczką. Jest zmuszona oddać Alfę do schroniska w Sosnowcu.

Obecnie pani weterynarz bierze sunię na dwór, ale nie jest w stanie takiego stanu rzeczy utrzymać, sama ma psy i pracę do późnych godz. nocnych.

Dla Alfy poszukiwany jest nowy domek - sunia jest zadbana radosna, potrzebująca się wybiegać i skora do zabaw. Nauczona czystosci.

Jest wielkości do kolana.

czy mógłby mi ktoś pomóc w ogłaszaniu suni? zrobieniu jej allegro? ja nie mam konta! zostałąm przez lecznice poproszona o pomoc, gdzyż jej pracownikom sece pęka na mysl ze mała wyląduje w schronie lada dzień!:-(

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurde :-(

a masz jakis namiar do tej pani?Moze do momentu znalezienia domku możemy pomóc chociaż przy wyprowadzaniu, cio?Ja mogłabym na noc na przykład, a ty srana :eviltong:

Posted

Mogę zrobić allegro. Poproszę wszelkie info o suni - wiek, stosunek do psów/kotów/dzieci/w ogóle ludzi, czy jest szczepiona/odrobaczona, czy umie zostawać sama w domu, itd., itp. Wszystko, co wiadomo. I jeszcze namiar na kogoś, kto będzie udzielał info.
I gdzie sunia teraz jest? Jeszcze w prywatnym domu?

No i jaki dać tytuł, żeby przyciągał uwagę ???

Posted

Maciaszku bardzo dziękuję i juz odpowiadam na pytania:

stosunek do ludzi i dzieci - bardzo dobry, kocha wszytkich i azdemu by uziaki rozdawała,
kotów nie goni,
ma 4 latka,
dzis byla szczepiona przeciw wsciekliznie i odrobaczona, na zakazne jakies 2 lata temu,
umie zostawać sama w domu,
nie jest to psiak dla starszej osoby, raczej dla takiej co chodzi na spacerki i lubi sie z psem bawić,

namiar na opiekunkę która wyprowada teraz Alfę - 661 937 067 - Asia

Lena panie z lecznicy powiedziały ze teraz jakoś jeszcze ciągną ale jak bedzie juz ponad nie to bardzo chetnie skorzystają z pomocy,

sunia jest w sosnowcu - info z lecznicy z gospodarczej

a tytuł?

może coś takiego?
mój Pan nie żyje, czy ja podziele jego los?

lub cosik takiego wyróżniającego się....

raz jeszcze wlk. dzięki

Posted

bardzo mocno dziękuję w imieniu Alfy!!
oby jej się tylko poszcześciło i nie musiała zaznać zimnego schroniskowego betonu....

jeszcze zima idzie:shake:

Posted

halbina napisał(a):
tragedia... prawdziwa tragedia dla ludzi i psa... w takich momentach myślę, co będzie z moim stadkiem, jeśli... gdyby...

halbinko, masz nas kochana ;) ja biorę Inkę i mogę jakiegoś kota, Ambrze wciśniemy Platona :evil_lol:

Posted

Babeczki:lol: moge poprosic zaprzyjazniona fundacje holenderska o zamieszczenie malej na ich stronce, jesli oczywiscie jest zgoda na na adopcje zagraniczna. Pytanie tylko, czy sunia jest wysterylizowana, a jesli nie ,to czy byloby to mozliwe do wykonania w PL? Ile sunia moze miec w klebie? Nie gwarantuje, ze Alfa znajdzie domek ale zawsze jest to jakas szansa dla niej:lol:

Posted

lena_zet napisał(a):
halbinko, masz nas kochana ;) ja biorę Inkę i mogę jakiegoś kota, Ambrze wciśniemy Platona :evil_lol:

trzymam za słowo... z kotów polecam jednak Byrona! :evil_lol:
tzrymam kciuki za suczke!

Posted

W takim razie poklonie sie fundacji nisko i poprosze o zamieszczenie malej na ich stronce:lol: Przetlumacze tekst jej opisu na ichni jezyk, bo opis jest baaaardzo dobry. Beka ma chyba racje, ze panna cos pod bordera podchodzi. Niewazne, jest urocza i szkoda byloby gdyby trafila do schronu. Miejmy nadzieje, ze znajdzie sie dla niej dobry dom w kraju i trzymam za to kciuki:lol: Zapomnialam zapytac :oops:wiec edytuje. Gdzie obecnie przebywa Alfa? DT czy klinika?

Posted

Alfa jest u matki jej zmarłego Pana - u staruszki.
czy był odzew tel? nie wiem - jutr zapytam wetkę której tel jest oidany w ogłoszneiach, wiadomo ze teraz swieto było...

Posted

Alfa jest juz ogloszona wraz z fotami na stronie fundacji:lol: Moze ktos ja wypatrzy i da dobry domek? Tak wyglada jej ogloszenie/ edytuje , bo w rozpedzie zapomnialam od razu dodac/

[FONT=Comic Sans MS]ALFA[/FONT][FONT=Comic Sans MS] - Mix Bordercollie - teefje - 4 jaar[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Alfa's baasje is enkele weken geleden plotseling overleden en op dit moment verblijft zij nog thuis bij de zieke en oude moeder van Alfa's baasje.. Mevrouw loopt met een rollator en kan niet zorgen voor deze lieve dame. Een lieve dierenarts helpt met het uitlaten en voeren maar ten koste van eigen werk en zijn natuurlijk zeer beperkte vrije tijd. Zonder verdere hulp zal Alfa naar een asiel moeten. Dat zou zij niet kunnen verwerken, deze leuke kniehoge mix is heel goed verzorgt, speels en lief voor kinderen. Zij kan goed met andere honden en katten interesseren haar niet. Alfa knuffelt heel graag met haar baasjes en is erg aanhankelijk als zij gewend is. Ze is heel actief en vrolijk, ook zindelijk en kan thuis alleen blijven. Alfa verblijft op dit moment nog in Polen. Een evt. sterilisatie is bespreekbaar en zou nog gedaan kunnen worden in Polen. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Bij belangstelling voor Alfa :[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]xxxxxxx tutaj podany kontakt do mnie[/FONT]