Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona ma takie pręgi na główce i cały czas tak wygląda - jak się ją zna to jest to trochę śmieszne, bo wcale nie jest "naburmuszona", ale niby jak ma to pokazać? :evil_lol:

Posted

kaja555 napisał(a):
a też jest taka "obrażona" ? :evil_lol:

Nie, u niej trochę inaczej się te prążki rozkładają. Ale Milka to wielka indywidualistka, trzyma do wszystkich dystans. Najbardziej na świecie kocha moją 14-letnią, ON-kowatą sunię:)

Posted

Gamcia tą "minkę" to masz nie do podrobienia, gdyby nie to że u mnie juz dwa futra ( i to wcale nie najmłodsze - Kicia 8 letnia, Kiciuś-10) to chetnie bym Cie wzięła.. Trzymaj się i wskakuj prosto do domku!

Posted

Miałam kiedyś podobną sytuację, złapałyśmy na sterylkę 10 letnią kotkę z kopalni. Kota średnio oswojona, miła dla tych, którzy ją znali i dokarmiali. Po sterylce udało się ją umieścić w dt na obserwację. Kota nie była szczęśliwa, była bardzo zestresowana. Naradziłyśmy się i Mazda wróciła na wolność, jest dokarmiana. Jeśli Gama na kopalni jest w miarę bezpieczna, będzie dokarmiana i "pod kontrolą" to zastanówcie się, czy warto ją stresować pobytem w lecznicy i ewentualnymi zmianami miejsca. ;) Tak czy siak kciuki za happy end!

Posted

Nie mam zdania. Ale w lecznicy Gamma pokazała, że lubi ludzi.... W domku byłaby bezpieczniejsza... Może domek "wychodzący"?? W każdym badź razie podnoszę Kicię do góry, bo bardzo bym chciała, żeby już odtąd miała jak najlepiej, pełną miseczkę, ciepełko, drapaczek i ludzką rękę do głaskania..

Posted

Też się nad tym zastanawiam, ale ona nie bardzo walczy o jedzenie i ma niewydolność nerek, która z czasem pewnie się pogorszy. I jak ją leczyć, jak będzie na wolności?

Poza tym, to wiadomo, firma nie zawsze będize istnieć, a ja mogę za parę lat tu już nie pracować. Dużo niewiadomych...

Posted

Macie rację - żadne rozwiązanie nie jest dobre. Pamiętajcie, że jakieś parametry nerkowe (mocznik? nie pamiętam:oops: )mogą być podwyższone też pod wpływem stresu.
A tak w ogóle super,że zajęłyście się kotką. Mam do kopalniaków wielki sentyment (dwa czarne są u mniej już na stałe:loveu:).

Posted

BasiaD napisał(a):
Gamcia tą "minkę" to masz nie do podrobienia, gdyby nie to że u mnie juz dwa futra ( i to wcale nie najmłodsze - Kicia 8 letnia, Kiciuś-10) to chetnie bym Cie wzięła.. Trzymaj się i wskakuj prosto do domku!

Coż to są dwa koty!

Posted

a problem co robić stał się podwójny - bo złapałam na sterylkę Starą:

Trzymajcie za nią dzisiaj kciuki! Stara ma początki cukrzycy, ale dzisiaj będzie sterylizowana - bo póżniej będzie już za póżno, żeby jej pomóc!
Kicia jest fajna, daje sobie wszystko zrobić (a krew na żywca miała pobieraną 3 razy!) i nawet nie jest zamykana w klatce w lecznicy - leży sobie na kaloryferze i spaceruje po pokoju!
:loveu:

Stara to ta kicia z wielkim brzuchem po porodach. Ma między 10-13 lat!

Posted

Stara wygląda super po sterylce, nic nie widać że miała operację. A wczoraj przywiozłąm jej do towarzystwa córkę Murkę (też na stewrylizację) więc jest im rażniej.

Dzisiaj będzie jeszcze jedno badanie krwi, zobaczymy poziom cukru, ale raczej jest to zagrożenie cukrzycowe i jeszcze nie trzeba insuliny. Więc za parę dni Starą wypuszczę i będę obserwować.

Posted

Nowe zdjęcia GAMY z moich odwiedziń we wtorek. Gama wygląda super - futro już troche lepsze, kocina tez bardziej pokazuje charakter. Wydrapała dziurę w siatce od klatki i wychodzi sobie w nocy na zwiedzanie.

W grudniu prawdopodobnie wróci na kopalnię, ale będę mieć na nią oko. Z odpowiednią dietą powinno być wszystko w pożadku.

Będę dalej szukać dla niej domu, ale DT raczej nie, chyba że kocina zacznie powaznie chorowac i już nie będzie wyjścia.

Zdjęcia z lampą lepsze, ale za póżno się zorientowałam. Kolory wyszły najlepiej na pierwszym zdjęciu: