Isabel Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Jak nie Miuti, to pozostaje jej chyba tylko kopalnia... Trzeba dać koteczce szansę! Quote
kaja555 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Ja myślę, że najlepiej to nawet nie szukać DT, bo wiadomo że DS może się nigdy nie znależć... Albo DS albo nic - ja jej tutaj jeść będę dawać, moge kupić specjalistyczną karmę, ale kopalnia to kopalnia... nie dom... Quote
BasiaD Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Kajka nie rób tak. DT to DT.. NIe kopalnia.. Trzeba pomóc Kici.. Gdybym nie była chora i nie miała 2 harpagonów, sama bym ją wzięła. A z DT zawsze łatwiej do domku, nawet z zakoconego.. To mądraska.. Zobaczsz, odwidzięczy się.. Podnoszę Niunię, takie buraski są najbardziej "kociaste"... Quote
kaja555 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 też jej nie chcę tutaj z powrotem wypuszczać :shake: Quote
BasiaD Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Gamcia nie spadaj, wracaj napoczatek prosić cioteczki o domek! Quote
kaja555 Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Gama w górę - musimy podjąć jakąś decyzję.. Quote
Isabel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Ja bym była jednak za DT, chyba, że uważasz Kaju, że na hali byłoby jej jednak lepiej, bo jest przyzwyczajona do tamtych warunków. Ale czy na kopalni byłaby bezpieczna? Quote
BasiaD Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Ja tez jestem za DT, stamtąd zawsze bliżej ( łatwiej ) do domku... Quote
BasiaD Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 No Kiciu nie spadaj , Ty musisz być na górze, domek potrzebny! Quote
kaja555 Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 wczoraj jak na złość odcięło mnie od Internetu - a z Miuti też mi się nie udało skontaktować, bo mamy wolne zupełnie inne pory dnia... no na kopalni jest hala gdzie koty dostają jeść, mają pudełka z kocykami do spania i jest w zimę ogrzewanie. Jeżeli chodzi o Gamę, to doskonale wie gdzie i jak chodzić, żeby nic jej się nie stało. Dorosłe koty tutaj sobie radzą, tylko maluchy mają głupie pomysły... Jeszcze nie zginął tutaj dorosły kot, na pewno Gamie nic by się nie stało, pytanie tylko, czy jak znalazłby się dom, weszłąby drugi raz do klatki...??:razz: Quote
kaja555 Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Wczoraj rozmawiałam z Miuti i razem doszłyśmy do wniosku, że jednak nie pojedzie do DT. Nowe stado na pewno zestresowałoby Gamę, a jej już więcej stresu nie potrzeba. Tutaj koty ją znają od lat i akceptują a i tak bidulka czeka i je ostatnia - ale ja zawsze ją karmię na boku. Boję się pomyśleć, co by się z nią działo, jeżeli koty by jej nie akceptowały. Więc na razie wypuszczamy Gamę z powrotem, i szukamy domu stałego - najlepiej bez kotów... DT bez kotów raczej nie istnieją. Gama wczoraj została zaszczepiona, będzie mieć książeczkę zdrowia ze wszystkimi danymi i ruszamy z kampanią reklamową na większą skalę. Dzisiaj jadę ją zobaczyć, natomiast w poniedziałek będę musiała ją wypuścić. Kupię karmę specjalistyczną, na hali ma posłanie i jest ogrzewanie - dziewczyna wytrzyma do znalezienia domu... Jej nerki to skutek warunków w jakich żyła, nie są w bardzo złym stanie, mocznik wyszedł tylko lekko podwyższony i weterynarze twierdzą, że nie trzeba jeszcze leczenia - sama karma wystarczy. Quote
kaja555 Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Gama na pierwszą! Szukamy niezakoconego domu... Quote
Isabel Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Szukamy, szukamy, należy się jej spokojna przystań na resztę życia! Quote
kaja555 Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Gama nie wróciła na kopalnię... byłam już ją zabrać w poniedziałek, ale ciężko było toi zrobić, tym bardziej, że Gama ewidentnie polubiła swoich weterynarzy! Daje im się głaskać, a na mnie fuczy... no i nie puścili jej!:) Gama dalej szuka domu, raczej bez innych zwierząt, ale szuka go grzejąc się w lecznicy pod cudowną opieką! Quote
BasiaD Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Bardzo się cieszę... Widzicie z każdego kota mozna zrobić Miziaka, trzeba się tylko troszeczkę postarać.... Gamciu niech Ci się trafi taki prawdziwy domeczek, wskakuj do góry.. Quote
Isabel Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 A może panowie weci dadzą Gamie etat w lecznicy?;) Quote
kaja555 Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Isabel napisał(a):A może panowie weci dadzą Gamie etat w lecznicy?;) Nie wiem czy to dobry pomysł, przecież tam czasami jest dużo zwierząt, a Gama bardzo wrażliwa, może to żle znosić. Poza tym dom to jednak dom... tak bym chciała, żeby taki znalazła...:oops: Quote
Isabel Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Oczywiście, że dom, to dom. Też bardzo bym chciała, żeby taki się znalazł! Domku!!!:modla: Quote
kaja555 Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 no to Gama do góry, jutro musze wreszcie zrobić jej jeszcze te papierowe ogłoszenia...:oops: Quote
kaja555 Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Gama się pokazuje na pierwszej Quote
kaja555 Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 nikt do Gamy nie zagląda, a ona nadal po cichutku szuka domu... Quote
JOMA Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ciepły sierściuszek na zimne wieczory - kto chętny !!! Quote
Recommended Posts