Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ona jest do adopcji . Wykupiłam jej pakiet ogłoszen , napisałm o niej na wątku dobermany w potrzebnie i umieśćiłam ją na stronie nadzieja dobermana więc i to przerobiłam . Myślałm że spokojnie doczeka się tego ds A dziś pojechalm i się załamałam jak ją zobaczyłam

Posted

ale to wcale nie musiała akurat dobremanka rozpoczac bitwę, dobremany to psy stróżujące a nie psy do walk więc one nei mają w krwi gryzienia innych psów , w kazdym stadzie jeżeli jest więcej jak jeden pies dochodzi do walki między nimi ,przeciez musza ustalić hierarchię więc dla mnie to nic dziwnego nie jest choc szkoda ze sunia ma ropień i najważniejsze teraz by to leczyli i nie było tj z łapą Tosi.

Posted

ale ja wcale nie uważam, że Debra jest agresywna. Kazda rasa ma swoje tendecje do zachowan i kazda z nas o tym doskonale wie. U jednych psow one sa bardziej widoczne, u innych mniej.

Najwazniejsze to opieka Klembowa nad Nia. Oraz izolacja.

Posted

ona jest bardzo spokojna i ułożona . Reaguje na komendę "siad " i "podaj łapę " . Jak jej kago dawała chrupki to się nie rzucała na nie tylko odczekła i powoli wziela z reki

Posted

[quote name='AGA35']ona jest bardzo spokojna i ułożona . Reaguje na komendę "siad " i "podaj łapę " . Jak jej kago dawała chrupki to się nie rzucała na nie tylko odczekła i powoli wziela z reki[/QUOTE]

Ciekawe czemu Debra zrobila sie psem do adopcji... skoro na poczatku byla na szkoleniu ;/

Posted

bo moze nie chciała uczyc się na ich metody za którymi nie przepadam i raczę neguję choć czasami nie da się inaczej lub elementy wykorzystuję ale dla mnei podstawa szkolenia to szkolenie pozytywne, mogła im się wycofać przy tych metodach ale to tylko moje domysły

Posted

[quote name='AGA35']Zabrać muszą bo mają umowe podpisaną, a rasa doberman jest rasa raczej agresywną i musieli ją zabrac ![/QUOTE]

Dobermany nie są agresywne. Wiem, bo kumplowałam się kiedyś z dziewczyną, która miała dobka. Super pies. Aga, ja po prostu mówię czasem to co myślę, inaczej nie potrafię. W Klembowie nie potrzeba 10 wolontariuszy. Potrzeba 100, każdy z kuponem totka i wygraną szóstką. Nie wiem już co powiedzieć.

Posted

Aha.Ja z koleżanką chcemy pojechać w sobotę!I planujemy zrobić zdjęcia tym szczeniakom tam gdzie jest ich 8 w jednym kojcu około 4 mc mają. Założyć im watek porobić ogłoszenia.

Posted

[quote name='Aleksandra95']Aha.Ja z koleżanką chcemy pojechać w sobotę!I planujemy zrobić zdjęcia tym szczeniakom tam gdzie jest ich 8 w jednym kojcu około 4 mc mają. Założyć im watek porobić ogłoszenia.[/QUOTE]

Z tej ósemki zostały tylko 2 ale sa juz następne do ogłaszania :-( do wyboru do koloru.

Posted

[quote name='AGA35']Z tej ósemki zostały tylko 2 ale sa juz następne do ogłaszania :-( do wyboru do koloru.[/QUOTE]
Aha na pewno tyle ich jest!:( Zobaczymy w sobotę!

Posted

Dziewczyny, nie gniewajcie się tylko na mnie - uważam, że ze względu na ciągłe braki w finansach, powinno się skupić na akcji ogłaszania psów bez ich wyciągania masowo do hoteli. Same widzicie, że przeprowadzka do hotelu czy płatnego DT nie kończy się DS w ciągu miesiąca... Łatwiej będzie zorganizować finanse na ogłaszanie, a chyba w Klembowie można powiedzieć, że dla danego psiaka szuka się domu i by nie szedł w pierwsze lepsze ręce?

Posted

Masz zupełna racje Vasco dlatego ja nie upieram sie zeby np. debre upchnąć w hotelu choć nie ukrywam że bym bardzo chciała .Ona naprawdę bardzo żle znosi pobyt tam i na dodatek jeszcze ja pogryzł kumpel z kojca . Nie ubolewałam tak bardzi nad nią jak nie była chora . Wykupiłam pakiet ogłoszeń i czekam na odzew .A tu wcoraj jade a ona ma tego ropniaka i nie wydaje mi sie żeby byli u weta bo to było nie oczysczone i niczym zabezpieczone:placz: . stąd mój apel że może ktoś coś poradzi