kasiek. Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='karolina_g_k']Ech No i się wciągnęłam ;) Z tego co wiem Anioł bez problemu wypożycza klatki łapki. Koteria też. Przyjeżdżają, wystawiają klatkę, zawartośc klatki jedzie na zabieg, a po zabiegu wraca na pierwotne miejsce. Kotki w ciąży są natychmiast traktowane sterylizacją aborcyjną. Wiem bo w zeszłym roku ratowałam kotkę gwałconą zbiorowo przez okoliczne kocury. Nie było najmniejszego problemu. [B]kasiek.[/B] próbowałaś u nich? Zadzwoń może tu (link do strony) [URL]http://www.koteria.org.pl/[/URL] A co do schroniska. Byłam, widziałam, miałam stamtąd sunie (moją ukochaną tymczasowiczkę-Malinkę) Warunki są kiepskie, ale Klembów współpracuje z wolontariuszami, sterylizuje, kastruje, leczy. Są adopcje. Psy nie są głodne. Na ile mogą na tyle dbają o całe towarzystwo. Takie jest moje zdanie. [B]kasiek.[/B], pojedź, zobacz, porozmawiaj. Nie opieraj się tylko na opinii innych. Czas i energię trwonione na bezowocne spory lepiej poświęć na ogłoszenia bytujących tam psiaków. Grzmiąc tu o strasznych warunkach w jakich żyją, nie pomożesz. Jeśli jesteś w stanie znaleźć miejsce dla wszystkich psów, które tam obecnie przebywają, jeśli jesteś w stanie zdobyć pieniądze na odnowienie, rozbudowanie, wykończenie schroniska to zrób to. Jeśli nie jesteś w stanie zrobić nic to nie rozumiem tych wszystkich kłótni. Co chcesz osiągnąć? (ostatnie pytanie jest pytaniem retorycznym ;) )[/QUOTE] Z Psim Aniolem jestem w stalym kontakcie ,tak jak pisałam od kilku miesiecy ,czasami próbowalam je lapac sama ,to bez sensu ,bo nawet patrol mowi ,ze jedna osoba do łapania to nic nie da ,z patrolem też lapalam ,bylo wszystko i klatki łapki i sieć i karma i ludzie i nic.Dziewczyny z miau powiedzialy ,ze po 4 koty to im sie nie opyla ,ale rozumiem ,ze jak teraz jest wiecej to może..,na środki lapać nie chcą bo mowią ,ze b.duze ryzyko i tyle nikt nie wie jak je zlapac ,ja tam czasami po kilka razy przychodzę i patrzę na te biedy ,nawet już jeden tymczas załatwiłam - wiec najpierw trzeba sprawdzić info ,a pozniej się wypowiadać o tym co kto robi w danej sprawie ,jak ktoś ma pomysl to ja chetnie wysłucham na pw A schron ,chcę żeby powstalo nowe schronisko w innym miejscu ,tam gdzie jest to możliwe ,bedzie teren ,pozwolenie na budowę,kontrola i legalizacja Quote
malvaaa Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 pytam powaznie i bez klotni... te budy sa nadal aktualne? dostalas propozycje,pomoc w sprawie dowozu, nie odpowiedzialas wiec ponawiam pytanie... Quote
malvaaa Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='*Gajowa*']Napiszcie coś o rudej suni nr.137 -jakiej jest wielkości ? jaki ma stosunek do innych psów ?[/QUOTE] zeby w tym wszystkim nie zginelo to pytanie... sunia jest ciut przed kolano, widac na jednym zdjeciu, a co do innych psow to dziewczyny ci powiedza :) ale jest mlodziutka wiec pewnie ok... Quote
karolina_g_k Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='kasiek.']Z Psim Aniolem jestem w stalym kontakcie ,tak jak pisałam od kilku miesiecy ,czasami próbowalam je lapac sama ,to bez sensu ,bo nawet patrol mowi ,ze jedna osoba do łapania to nic nie da ,z patrolem też lapalam ,bylo wszystko i klatki łapki i sieć i karma i ludzie i nic.Dziewczyny z miau powiedzialy ,ze po 4 koty to im sie nie opyla ,ale rozumiem ,ze jak teraz jest wiecej to może..,na środki lapać nie chcą bo mowią ,ze b.duze ryzyko i tyle nikt nie wie jak je zlapac ,ja tam czasami po kilka razy przychodzę i patrzę na te biedy ,nawet już jeden tymczas załatwiłam - wiec najpierw trzeba sprawdzić info ,a pozniej się wypowiadać o tym co kto robi w danej sprawie ,jak ktoś ma pomysl to ja chetnie wysłucham na pw [/QUOTE] Z tego co wiem to trzeba trochę kocie towarzystwo przegłodzić, a później włożyć do klatki coś bardzo "pachnącego". Jeśli będą głodne to w końcu do niej wejdą. Na prawdę nikt Ci w tym nie pomógł? Jest kilka organizacji, które się tym zajmują i na prawdę prężnie działają. I pisze to wszystko nie złośliwie, mam dobre intencje. Jeśli wyrazisz chęć to moge pomóc Ci znaleźć konkretną pomoc. Ale to już na prw żeby nie zaśmiecać wątku. [quote name='kasiek.']A schron ,chcę żeby powstalo nowe schronisko w innym miejscu ,tam gdzie jest to możliwe ,bedzie teren ,pozwolenie na budowę,kontrola i legalizacja[/QUOTE] OK. Ja chcę żeby nie było bezdomnych zwierząt. Chcę żeby ludzie byli bardziej świadomi i wrażliwi. Tylko co z tego? Same chęci nie wystarczą. I nic nie da to, że będę w wielu miejscach wylewać swoją, związaną z tymi mniej świadomymi i mniej wrażliwymi ludźmi, frustracje. Trzeba coś robić, a nie tylko gadać i pisać. Nie raz się już przekonałam, że takie podejście może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Szukasz kogoś kto ów obiekt sfinansuje? Masz pomysł jak w inny sposób zdobyć pieniądze? Zapewniam, że standard o jakim myślisz jest bardzo kosztowny. Załatwiasz jakieś związane ze swoim "chceniem" formalności? Masz pomysł na ludzi(dobrych), którzy zajmą się prowadzeniem tego schroniska? Jeśli to robisz to świetnie, jeśli tylko o tym myslisz to trochę mało. W tej drugiej opcji nie pomagasz psom z Klembowa, w odróżnieniu od pracujących tam ludzi oraz wolontariuszy, z którymi toczysz tu boje. No i pytanie zasadnicze, które zadało Ci juz kilka osób. Co z psami, które są obecnie w schronisku? Quote
obraczus87 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='karolina_g_k']A wiemy choc odrobine jak psisko moze zachowywac sie w stosunku do kotów i dzieci? Odjajczony jest, bedzie?[/QUOTE] [quote name='*Gajowa*']Napiszcie coś o rudej suni nr.137 -jakiej jest wielkości ? jaki ma stosunek do innych psów ?[/QUOTE] [quote name='karolina_g_k']Może dziewczyny jakieś wypożyczą? :diabloti: Anouk w zeszłym roku dobrała mi tymczasowiczkę wyśmienicie. Myślę, że jest w stanie, choćby wstępnie, okreslic jego preferencje ;)[/QUOTE] Zacytuję, żeby nie zginęły te posty. Karola, ten mały rudy wygląda na takieggggoo aniołka do dzieci :) Malvaaa, może Ty masz gdzieś jakieś dzieci do wypożyczenia?? ;) Quote
mala_czarna Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='kasiek.']Z Psim Aniolem jestem w stalym kontakcie [/QUOTE] Nie jesteś w stałym kontakcie, bo na innym wątku piszesz: "Sprawę Malamuta ,miałam przekazać do interwencji [B]Azylu pod Psim Aniołem [/B],ale ponieważ Azyl nie przyjął szczeniaka,którego znalazłam na ulicy ,na co miałam świadka i wysłał mnie z chorym szczeniakiem do domu ,gdzie maluch nie powinien przebywać i ja o tym powiedziałam [B]zerwałam współpracę z w/w schroniskiem w Falenicy... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [/B] Quote
mshume Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 a ty swoje: chcę chcę chcę. Czarodziejski pierścionek Arabelli posiadasz czy co?[quote name='kasiek.']Z Psim Aniolem jestem w stalym kontakcie ,tak jak pisałam od kilku miesiecy ,czasami próbowalam je lapac sama ,to bez sensu ,bo nawet patrol mowi ,ze jedna osoba do łapania to nic nie da ,z patrolem też lapalam ,bylo wszystko i klatki łapki i sieć i karma i ludzie i nic.Dziewczyny z miau powiedzialy ,ze po 4 koty to im sie nie opyla ,ale rozumiem ,ze jak teraz jest wiecej to może..,na środki lapać nie chcą bo mowią ,ze b.duze ryzyko i tyle nikt nie wie jak je zlapac ,ja tam czasami po kilka razy przychodzę i patrzę na te biedy ,nawet już jeden tymczas załatwiłam - wiec najpierw trzeba sprawdzić info ,a pozniej się wypowiadać o tym co kto robi w danej sprawie ,jak ktoś ma pomysl to ja chetnie wysłucham na pw A schron ,chcę żeby powstalo nowe schronisko w innym miejscu ,tam gdzie jest to możliwe ,bedzie teren ,pozwolenie na budowę,kontrola i legalizacja[/QUOTE] Quote
mshume Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 O, ja też poproszę o odpowiedź w tej sprawie,Kasiek[quote name='Abrakadabra'][B]Porozmawiajmy o faktach (?) które przedstawiłaś na wątku :) Chodzi o BUDY.[/B] Gdzie? - poproszę dokladny adres i namiary telefoniczne - można odebrać słynne budy, WYDEPTANE, WYPROSZONE I ZAŁATWIONE PRZEZ CIEBIE.,z których źli ludzie, pomagający w schronisku nie chcą skorzystac? Umawiamy się na...???? piątek? czwartek? a może sobota Ci odpowiada? :) niedziela? Jestem do dyspozycji. Czekam na odpowiedź. Rozuumiem, że jedziemy razem? Nie przejmuj się odległością:) odbiorę Cię z domciu i odstawię po akcji na miejsce :)[/QUOTE] Quote
obraczus87 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [FONT=Times New Roman][SIZE=3][quote name='kasiek.'][B]Ja założyłam[/B] wydarzenie na FB [/QUOTE][/SIZE][/FONT][quote name='kasiek.'] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=207976792547893[/URL] [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]A co dalej to pytanie chyba nie do mnie[/B]?[/FONT][/SIZE][/QUOTE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.']Ataki na moją osobę będę zgłaszać za każdym razem i nie pozostanie to bez konsekwencji ,[B]w tej chwili osiągnęliście to ,ze jesli wybiorę sie do Klembowa to tylko w asyście Policji ,juz rozpoczynam działania w tym kierunku[/B] ,o braku kultury osobistej nie będę sie wypowiadać ,bo to niestety wina rodziców,że nie potrafią dzieci na ludzi wychować[/QUOTE][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Miała być interwencja… a zamiast interwencji….[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][quote name='kasiek.'][B]Pokazałam te foty z 2010-05 z tego schronu i te dwie z 2011 ,byłym policjantom[/B] ,czyli nie wrażliwym paniom z przedszkola (do pań nic nie mam chodzi o próg wrazliwosci ) ,którzy nie jedno w życiu widzieli i parę różnych rzeczy robili w sprawie dręczonych zwierząt ,więc takie foty nie powinny być dla nich szokiem ,tym bardziej ,ze miłośnikami zwierząt to ich sie nazwać nie da ,a jak trzeba to psa zastrzelą ,jesli tylko prawo tak mówi i wiecie co jednak ich zszokowało ,mimo ,ze powiedzieli ,ze w schronach to różnie bywa ,a reszta wypowiedzi nie do zacytowania -język zbyt nie odpowiedni.[/QUOTE][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.'][B]Ja zawsze jak jadę ,gdzieś interwencyjnie to z Policją -tylko wtedy ma to sens[/B][/QUOTE][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Szkoda, że nie widziałaś sensu wybrania się w asyście Policji do Malamuta …..[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.'][URL="http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-sprzedam-inne-DWIE-BUDY-DLA-PSoW-W0QQAdIdZ268873997"]http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-sprzedam-inne-DWIE-BUDY-DLA-PSoW-W0QQAdIdZ268873997 [/URL][/QUOTE][/FONT][/SIZE][quote name='kasiek.'][URL="http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-sprzedam-inne-DWIE-BUDY-DLA-PSoW-W0QQAdIdZ268873997"] [/URL][/QUOTE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.']Ja zwlekałam z interwencją ? ,zobacz odnosnik na forum malamucim ,kiedy zaczęłam i jaki byl wielki odzew -a potem pisz.[/QUOTE][/FONT][/SIZE][quote name='kasiek.'] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]A co twoim zdaniem mialam sama iść na melinę i wyrwać psa gołymi rękami !!!.Na pewno by mi oddali ,zresztą byłam i co?,sprawę prowadzę dalej [/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Times New Roman][B],podawaj tylko sprawdzone info [/B][/FONT][/SIZE] [B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ten watek z foto juz mam![/FONT][/SIZE][/B][/QUOTE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Już Cię prosiłam – zacznij podawać sprawdzone info… aby od kogos wymagać – trzeba również od siebie wymagać pewnych podstaw.[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.'] [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jeżeli watek foto psów z Klembowa ,zostal utracony ,to jaki podawać na wyd na fb?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]Rozumiem ,ze pomoc rzeczowa w postaci bud ,nie jest potrzebna ?,skoro mówicie ,ze sama mogę je zabrać?[/[/B]QUOTE][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='mona0205']/Ciach/[/QUOTE][/FONT][/SIZE][quote name='mona0205'] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]A to na potwierdzenie jak lubi manipulować:"[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=100001561345044"][COLOR=#3b5998]Katarzyna Dogo[/COLOR][/URL] (czyli na dogomanii Kasiek.) napisała na FB:[/B][/FONT][/SIZE] [B][SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]Dałam ogłoszenie na watek klembowski,że można odebrać za darmo dwie budy ,wiadomo wszystko trzeba sprawdzić[/B][/FONT][/SIZE][/B] [B][B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]odp"że sama mogę sobie je przywieźć,jak nie mam co robić[/FONT][/SIZE][/B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]" [/FONT][/SIZE][/B][/QUOTE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][quote name='kasiek.'][B]Pisałam o dwóch budach ,za darmo -i nikogo to nie zainteresowało,więc to trochę dziwne co tu piszesz.[/B] O skrzyni jest w tytule i nigdzie wiecej ,a jest dodano info ,ze to sprzed roku,tak samo jak foty.Ale zamieszczone później 3 foty ,ktore wkleiłam do wyd na FB,mają zamieszczoną datę i to jest 2011-a są to te stare budy z kratą ,więc żadnej nieprawdy nie napisałam ,skoro są też inne to te foty jak tylko będą wkleję .Mi jest wszystko jedno czy ktoś odpowie na pw ,czy na forum ,ale chodzi o to ze była sugestia zeby pisać pw ,a chodziło mi w ogóle o odpowiedź ,co do tekstu napisanego przez internautę ,żadnych zmian nie ma ,więc pozostanie taki jaki jest,o charakter pomocowy prosili niektórzy internauci ,wiec zapytałam czy coś zmienić jak nie to nie ,napisze na wyd jaka jest odpowiedź z tej strony. [B]Ja też nie wyobrażam sobie współpracy z chamami,jakimi okazały się co poniektóre osoby,wystarczy spojrzeć na ich komentarze ,wiec tu jesteśmy zgodni i nie piszę tego o Kago.[/B][/QUOTE][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Siebie nie pozwalasz obrażać, ale innych lubisz obrażać? Czyżby jakis kompleks niższości?[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.'][B]A to już pozostawiam wam,ja dałam info ,można było chociaż inaczej odpowiedzieć ,ja tez nie mam możliwości wożenia bud..[/B][/QUOTE][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][quote name='kasiek.'][B]No myślę ,ze tak możecie sie w kilka złożyć załatwić transport -macie samochody.itd.to jest watek klembowski ,którym sie zajmujecie ,inni mogą tylko pomóc ,ale takie sprawy to juz nie ,chyba ze ktos akurat może tak wszystko zorganizować ,ze załatwi ,przywiezie na wlasny koszt ,ale takich osób jest mało.Jakos jak ostatnio załatwiłam budę dla znajdy ,to nikt nie wpadł na pomysl,zebym ją teraz przywiozła na swoj koszt ,tylko podziękował ,samo załatwienie budy to czasami kilka dni szukania ogłoszeń itp[/B][/QUOTE][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A jaka jest Twoja definicja POMOCY?? Jestem bardzo ciekawa… bo jak na razie to zwalasz wszystko na innych, a sama klepiesz idiotyzmy….[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.'][B]A jak sie wychodzi na spacer 280 zwierzakami i gdzie te spacery sie odbywają? Przecież tam nie ma rzeszy osób do pomagania ,tylko garstka[/B] .[/QUOTE][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Byłaś? Widziałaś? Od kogo wiesz, że jest garstka osób?[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.']Na jakim etapie są te rozmowy w sprawie budowy nowego schroniska ,czy jakieś decyzję juz zapadły? Bo mi właśnie o to chodzi ,żeby bylo budowane nowe schronisko ,na innym terenie.[/QUOTE][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A mnie chodzi o to, abys przestała pisac głupoty… Aaaaaa i jeszcze gwiazdkę z nieba bym chciała. I wiele innych rzeczy. [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.']No właśnie to co widać ,nagłaśniam ,jak sie ludzie dowiedzą ,będzie petycja itd to gmina chyba coś zrobi w tym kierunku ,zeby było nowe schronisko,bo nie będzie chciała takiej złej sławy,to raczej powinno być jasne dla wszystkich.[/QUOTE][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Szkoda, że TY nie jesteś w stanie nic zrobić w tym kierunku.. najpierw zwalasz wszystko na wolontariuszy.. teraz przyszła kolej na gminę ;) brawo![/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.']EVA,a po co ja mam tam jechać z Tobą ,co to da ,[B]bazuje na opinii ,innych osób,niektórzy to moi znajomi ,którzy byli ,dla mnie jednak warunki sie liczą ,no nic na to nie poradzę ,[/B][/QUOTE][/FONT][/SIZE][quote name='kasiek.'][FONT=Times New Roman][B][COLOR=red]ale swoje zdanie mam[/COLOR][/B][SIZE=3] [B],zadymy nigdy nie robiłam wiec nie wiem jak to jest[/B] ,natomiast jakiekolwiek interwencje są zawsze b.trudne.[B]Już nie mówiąc o tym ,że staram się byc obiektywna [COLOR=red],a gdybym zobaczyła ten schron to moja wypowiedz byłaby b.emocjonalna i obiektywizm by znikł ,[/COLOR][/B]owszem patrzę na foty sprzed roku i kilka innych z 2011,ale tylko te foty są,a te 2011 też mnie nie przekonują ,a w kilku schronach byłam i nigdy takiego wrażenia nie miałam ....[/SIZE][/FONT][/QUOTE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]To w końcu bazujesz na zdaniu innych czy masz swoje zdanie?? Nie wiem czy wiesz, ale żeby wyrobić swoje zdanie trzeba poznać sprawę, pojechać, porozmawiać… a nie cały czas żądać, wymagać…[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ty – obiektywna?? Przepraszam, ale już dawno się nie uśmiałam tak jak teraz z twojego postu. Ten post to jedno wielkie przeczenie… [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] Bazować na opinii innych (w tym swoich znajomych) to na pewno nie jest oznaka bycia obiektywnym. Poszukać definicji słowa OBIEKTYWIZM? Czy sama znajdziesz?;) [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='Abrakadabra'][B]Porozmawiajmy o faktach (?) które przedstawiłaś na wątku :) Chodzi o BUDY.[/B][/QUOTE][/FONT][/SIZE][quote name='Abrakadabra'] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gdzie? - poproszę dokladny adres i namiary telefoniczne - można odebrać słynne budy, WYDEPTANE, WYPROSZONE I ZAŁATWIONE PRZEZ CIEBIE.,z których źli ludzie, pomagający w schronisku nie chcą skorzystac?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Umawiamy się na...???? piątek? czwartek? a może sobota Ci odpowiada? :) niedziela? Jestem do dyspozycji. Czekam na odpowiedź. Rozuumiem, że jedziemy razem? Nie przejmuj się odległością:) odbiorę Cię z domciu i odstawię po akcji na miejsce :)[/FONT][/SIZE][/QUOTE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Szkoda, że nie doczekaliśmy się odpowiedzi an pytania Abry. Ale my wiemy, że Ty odpowiadasz TYLKO na wygodne dla Ciebie pytania ;)[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][quote name='kasiek.']Z Psim Aniolem jestem w stalym kontakcie ,tak jak pisałam od kilku miesiecy ,czasami próbowalam je lapac sama ,to bez sensu ,bo nawet patrol mowi ,ze jedna osoba do łapania to nic nie da ,z patrolem też lapalam ,bylo wszystko i klatki łapki i sieć i karma i ludzie i nic.Dziewczyny z miau powiedzialy ,ze po 4 koty to im sie nie opyla ,ale rozumiem ,ze jak teraz jest wiecej to może..,na środki lapać nie chcą bo mowią ,ze b.duze ryzyko i tyle nikt nie wie jak je zlapac ,ja tam czasami po kilka razy przychodzę i patrzę na te biedy ,nawet już jeden tymczas załatwiłam - wiec najpierw trzeba sprawdzić info ,a pozniej się wypowiadać o tym co kto robi w danej sprawie ,jak ktoś ma pomysl to ja chetnie wysłucham na pw [/QUOTE][/FONT][/SIZE][quote name='kasiek.'] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]A schron ,chcę żeby powstalo nowe schronisko w innym miejscu ,tam gdzie jest to możliwe ,bedzie teren ,pozwolenie na budowę,kontrola i legalizacja[/B][/FONT][/SIZE][/QUOTE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A ja się powtórzę – ja chce gwiazdkę z nieba. [/SIZE][/FONT] Quote
mshume Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Dlatego, w świetle tych wszystkich wypowiedzi podejrzewam,że Kasiek jest osobą niepełnoletnią i mało o zyciu wie, proponuję ignorować jej dalsze posty, bo nie jest to rzeczowa dyskusja tylko biie piany. Można ten czas spędzić pozytecznie na ogłoszaniu psiaków czy opiece nad swoimi i tymczasowymi zwierzakami :) Quote
koosiek Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='kasiek.']bazuje na opinii ,innych osóba[/QUOTE] Inteligenta, wiarygodna osoba wierzy tylko własnym gałom, że tak powiem :p I gdyby ci naprawdę zależało na poprawie warunków w Klembowie, pojechałabyś tam, zobaczyła na własne oczy - wtedy mogłabyś się wypowiadać na temat warunków i tego, co można poprawić. A ty bazujesz na kilku zdjęciach z przed roku... [quote]w kilku schronach byłam i nigdy takiego wrażenia nie miałam ....[/quote]Pisałaś gdzieś tam, że byłaś w Psim Aniele. Jeśli byłaś, to nie ma siły, żebyś nie widziała słynnego kontenera, w którym w rządkach, piętrowo, poustawiane są kennele, a w kennelach siedzą psy - miesiącami, czasem latami. Czym to się różni od tych klatek w Klembowie? Wielkość podobna, w obu schroniskach psy wychodzą codziennie na spacery. Warunki bardzo zbliżone. Czemu więc nie zrobisz nagonki na Psiego Anioła? Bo PA jest silną fundacją i ludzie zjedli by cię, gdybyś na nią naskoczyła? Klembów nie ma takiego PRu, takiego zaplecza, więc można zabłysnąć, robiąc na niego nagonkę... O to ci chodzi? [quote name='kasiek.']No właśnie to co widać ,nagłaśniam ,jak sie ludzie dowiedzą ,będzie petycja itd to gmina chyba coś zrobi w tym kierunku ,zeby było nowe schronisko,bo nie będzie chciała takiej złej sławy,to raczej powinno być jasne dla wszystkich.[/QUOTE] No więc stwórz petycję - tylko proszę, po konsultacji z wolontariuszami - i postaraj się o jej rozpowszechnienie. Do tego nie trzeba się nawet ruszać domu. Dlaczego mają to robić "ludzie", dlaczego nie ty? A gmina faktycznie może nie chcieć złej sławy i w celu zmycia z siebie winy, zlikwidować przytulisko. Co wtedy z 280 psami z Klembowa? Co wtedy z dziesiątkami, które żyją na ulicy? I co z propozycją Abrakadabry? Możesz teraz realnie pomóc. Quote
koosiek Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 A jeszcze coś na temat tego kwiatka: [quote][FONT=Times New Roman][SIZE=3]O skrzyni jest w tytule i nigdzie wiecej ,a jest dodano info ,ze to sprzed roku,tak samo jak foty.[/SIZE][/FONT][/quote]Czy jeśli swoją książkę o hodowli jamochłonów zatytułuję "Jak zrobić malinowy dżemik", to będzie to miało sens? I czy będzie miało sens, jeśli we wstępie napiszę małym druczkiem - "te porady miały sens rok temu, obecnie opisane sposoby nie są już stosowane, ale nie mam pojęcia, jak teraz hoduje się jamochłony, ponieważ przerzuciłam się na pantofelki"? Kasiek., manipulujesz opinią ludzi, którzy nie zwrócą uwagi na taki głupi szczegół - że to, czego dotyczy wydarzenie, jest nieaktualne... Robisz z Klembowa mordownię (fragment artykułu o dołach za schroniskiem), szkalujesz ludzi, którzy starają się jakoś zadbać o te zwierzaki... Skoro masz takie zapędy, to może zajmiesz się Chrcynnem? Quote
karolina_g_k Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='obraczus87'] To w końcu bazujesz na zdaniu innych czy masz swoje zdanie?? Nie wiem czy wiesz, ale żeby wyrobić swoje zdanie trzeba poznać sprawę, pojechać, porozmawiać… a nie cały czas żądać, wymagać…[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ty – obiektywna?? Przepraszam, ale już dawno się nie uśmiałam tak jak teraz z twojego postu. Ten post to jedno wielkie przeczenie… [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] Bazować na opinii innych (w tym swoich znajomych) to na pewno nie jest oznaka bycia obiektywnym. Poszukać definicji słowa OBIEKTYWIZM? Czy sama znajdziesz?;) [/FONT][/SIZE] [/QUOTE] Oj Marta, jak Ty nic nie rozumiesz ;) [B]kasiek.[/B] ma swoje obiektywne zdanie zbudowane na subiektywnym zdaniu swoich znajomych. A nie przepraszam, zdanie znajomych tez pewnie obiektywne ;) Niektórym zdanie innych wystarczy zeby wydac wyrok. [B]kasiek.[/B] nie chce zobaczyc nic ponad kiepskimi warunkami. Ma swoja wizje dziewczyna i już. Nie przekonamy jej, ze "białe jest białe, a czarne jest czarne" tak? Opre sie teraz o wypowiedz [B]kasiek.[/B], w której napisała, ze do schroniska nie pojedzie bo wtedy zacznie reagowac emocjonalnie i nici z jej obiektywizmu. Jesli do tej pory nie jest emocjonalnie tylko rzeczowo, to moze rzeczywiscie lepiej zeby ktos inny zawiózł te budy? ;) Quote
obraczus87 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Karolcia, no własnie za głupia na to wszystko jestem ;) I chyba masz rację z tym ostatnim zdaniem :) Quote
mala_czarna Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Dobra, to do rzeczy. Szukamy dt dla tego malutkiego rudzielca? Quote
obraczus87 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='mala_czarna']Dobra, to do rzeczy. Szukamy dt dla tego malutkiego rudzielca?[/QUOTE] Kama jak możesz to ząłóż Mu wątek. Pisałam chwilę z Aga i dobrze by było, aby wątek miał. I dopiero sobie przypomniałam teraz, że powiedziała mi, iz Rudzielec niewykastrowany... dlatego dobrze by było Go od razu ciachnąc, ale na to kasa potrzebna :( MALVAAA, podaj mi Kobieto swojego maila, bo nie pamiętam go, a chciałabym Ci cos wysłać. Quote
mala_czarna Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='obraczus87']Kama jak możesz to ząłóż Mu wątek. Pisałam chwilę z Aga i dobrze by było, aby wątek miał. I dopiero sobie przypomniałam teraz, że powiedziała mi, iz Rudzielec niewykastrowany... dlatego dobrze by było Go od razu ciachnąc, ale na to kasa potrzebna :( MALVAAA, podaj mi Kobieto swojego maila, bo nie pamiętam go, a chciałabym Ci cos wysłać.[/QUOTE] Założę, tylko nie teraz bo mnie w końcu z roboty wywalą. Postaram się w ciagu 2-3 godzin :) Quote
obraczus87 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='mala_czarna']Założę, tylko nie teraz bo mnie w końcu z roboty wywalą. Postaram się w ciagu 2-3 godzin :)[/QUOTE] Oj tam, czym sie przejmujesz :D żart oczywiście :) To ja Ci na maila wysyłam kilkanaście fotek chłopaka, które dostałam :) jest piękny!!!!!!!!!!! EDIT: OOO edycja mi działa :) dzisiaj zrobie maluchowi kilka ogloszen. EDIT2: a może jakieś inne imię wybierzemy dla Niego?? Rudy to tak zwyczajnie... dajcie no jakieś propozycje :) Quote
obraczus87 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 O tym :) [IMG]http://images45.fotosik.pl/765/67d41dc6cc44f972med.jpg[/IMG] Quote
karolina_g_k Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 eee on nie jest rudy. To taka beza posypana cynamonem ;) A imie chłopak ma? Bo jesli nie to moje dzieci chetnie ochrzcza go Kaprys :) Quote
obraczus87 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='karolina_g_k']eee on nie jest rudy. To taka beza posypana cynamonem ;) A imie chłopak ma? Bo jesli nie to moje dzieci chetnie ochrzcza go Kaprys :)[/QUOTE] No własnie rudy nie jest i dlatego nie może nazywac się Rudy ;) Oo Kaprys, jak dla mnie bomba :) Quote
AGA35 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Kochane trzymajcie kciuki :-) w sobotę przyjeżdzają ludziska z Krakowa poznać tego chłopczyka [IMG]http://images35.fotosik.pl/519/ef78848aa8e860a9med.jpg[/IMG] Quote
AGA35 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='karolina_g_k']eee on nie jest rudy. To taka beza posypana cynamonem ;) A imie chłopak ma? Bo jesli nie to moje dzieci chetnie ochrzcza go Kaprys :)[/QUOTE] Moze być kaprys!!!! Co do psów to jest spoko , dzieci niestety nie sprawdzę ale słodziak z niego straszny wiec nie powinno być problemu Quote
Akrum Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 tak obserwuję cały czas ten wątek i widzę, że kasiek. jest z tej samej grupy ludzi co osoby, które u nas narobiły aferę. Kto obserwował nasz wątek, to wie, że na FB też pojawiły się zdjęcia przytuliska zrobione w momencie, gdy przyszły po zimie gwałtowne roztopy, do tego padał deszcz. Woda powchodziła do kojcy. Zdjęcia trafiły do osoby, która określa się mianem obrońcy i miłośnika zwierząt, a w rzeczywistości broni Korabiewic. Rozpętała się afera na FB, wpłynęły donosy do gminy, do PLW. Były kontrole, podczas których stwierdzono, że psy są w dobrej kondycji, są najedzone, nikt się nad nimi nie znęca, w miarę potrzeb są leczone, sterylizowane, są adopcje. A to że zalało teren - nikt nie miał na to wpływu, bo np moje psy też wychodząc na podwórko chodziły po błocie, bo całe miasto nasze było podtopione wtedy. Osoby wypowiadające się na FB i nie tylko zarzucały nam wolontariuszkom, że godzimy się na to, że psy są w takich warunkach trzymane, itd... Dzięki donosom do Gmin i PLW chcieli polepszenia losu tych psiaków. Zamiast sprawdzić osobiście warunki, każdy opierał się tylko na 4 zdjęciach. Efektem całej tej "zadymy" jest to, że mimo iż PLW i inne kontrole stwierdziły, że warunki są dobre, że psy nie mają źle, przytulisko nasze zostało zamknięte i jest zakaz przyjmowania nowych psów. A wszystko tylko dlatego, że w świetle przepisów weterynaryjnych nie jest dopuszczalne coś takiego jak "przytulisko" tylko musi być zarejestrowane jako schronisko. A po drugie znajduje się zaraz obok jednego domu, z którego właściciele oświadczyli, że im to nie przeszkadza. No ale przepisy są takie że minimum 150 metrów od zabudowań musi się znajdować schronisko, a jest o 20 metrów mniej. Afera która się rozpętała miała "poprawić" byt naszych psiaków, a co się okazało? że cała ta afera przyniosła o wiele więcej złego niż dobrego. mamy od 2 tygodni zakaz przyjmowania nowych psów, a telefony co chwilkę dostajemy że bezdomne psy, że porzucone szczeniaki. A przytulisko przyjąć nie może. Owszem mi się też nie podobało, że psy kilka dni w budach siedziały, bo w kojcach woda była i nie miały gdzie chodzić. Ale miały choć schronienie, były bezpieczne, nakarmione. A teraz? teraz nowych psów przyjmować nie można i musimy patrzeć na to, jak giną na ulicach z głodu, przez potrącenie samochodem... Odezwałyśmy się z prośbą o pomoc w zorganizowaniu środków budowlanych, finansowych na wybudowanie nowego schroniska, że skoro tak bardzo zależało tym osobom z FB na polepszeniu losu, to teraz mogą się wykazać i realnie pomóc. I co?? Zero odzewu. Dlatego dziewczyny, ja Wam wierzę, że robicie wszystko by polepszyć los tym psiakom, że lepiej mieć to co jest, niż nie mieć w ogóle. A ci, którzy siedzą tylko przed kompem i klepią jak to im zależy na polepszeniu losu zwierząt udręczonych w tych klatkach... ignorujcie jeśli tylko klepią w klawiaturę a nie ruszą dupska by pomóc realnie. Ja wierzę, że dzięki Waszej wytrwałej i ciężkiej pełnej poświęceń pracy uda się wymóc na gminie budowę nowego dużego schroniska. tylko niestety to wszystko wymaga czasu. WIerzę w to, że i nam się uda. Ale niestety jak to mówią - małymi krokami do przodu. Trzymam za Was i wasze działania kciuki i życzę powodzenia :) Quote
Recommended Posts