Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleksandra:)']no i w tym jest problem... mieli budować i jakoś nic nie widać[/QUOTE]
no ale jak oni mają budować na nie swojej działce i za co? im jest płacone tylko za odłów i tak naprawde nie musza ich trzymać i leczyć bo miasta nie interesuje co się z nimi dzieje...Fakt to nie powinno tak wyglądać i to mnie wkurza ale jakoś pomóc im to nie ma chętnych tylko wszyscy sie wypinają

Posted

Dziewczyny a mogłybyście się coś więcej o tych pudlach dowiedzieć? Wstawiłybyśmy je do nas na pudle, ogłoszenia porobiły itp. może tymczas jakiś by się znalazł
U nas obowiązuje taka "metryczka"
[QUOTE][SIZE=1][B][U][COLOR=Red]INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:[/COLOR][/U][/B][B][COLOR=Red]
[/COLOR][/B][/SIZE]
[LIST]
[*][SIZE=1][B][COLOR=Red] Imię:[/COLOR][/B][/SIZE]
[*][SIZE=1][B][COLOR=Red]Wiek:[/COLOR][/B][/SIZE]
[*][SIZE=1][B][COLOR=Red]Płeć:[/COLOR][/B][/SIZE]
[*][SIZE=1][COLOR=Red][B]Kastracja/sterylizacja:[/B] tak/nie[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=1][B][COLOR=Red]Wielkość:[/COLOR][/B][/SIZE]
[*][SIZE=1][COLOR=Red][B]Kontakt w sprawie adopcji:[/B] mail i lub telefon do osoby zajmującej się psem[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=1][COLOR=Red][B]Miejsce pobytu[/B] (miasto; dt/schronisko/inne)
[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=1][COLOR=Red][B]Zdjęcie[/B] (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne)[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=1][COLOR=Red][B]Podstawowe informacje o zachowaniu:[/B]
[/COLOR][/SIZE]
[/LIST]
[SIZE=1]
[U][COLOR=Sienna][B]Informacje dodatkowe:[/B][/COLOR][/U][/SIZE] [SIZE=1]
[/SIZE]
[LIST]
[*][SIZE=1][COLOR=Sienna][B]Odrobaczenie:[/B] tak/nie[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=1][COLOR=Sienna][B]Szczepienia:[/B] tak/nie; jeśli tak to jakie?[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=1][COLOR=Sienna][B]Problemy zdrowotne:[/B] tak/ nie; jeśli tak to jakie?[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=1][COLOR=Sienna][B]Inne problemy[/B] (np. behawioralne): jeśli tak to jakie?[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=1][COLOR=Sienna][B]Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami[/B]: [/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=1][B][COLOR=Sienna]Link do wątku:[/COLOR][/B][/SIZE]
[*][SIZE=1][B][COLOR=Sienna]Krótki opis[/COLOR][/B][B][COLOR=Sienna]:[/COLOR][/B][/SIZE]
[/LIST]
[/QUOTE]
Wiem, ze może być trudno ale prosimy choć o te podstawowe info (tzw. obowiązkowe)

Posted

na tą chwile mozna wyadoptować tylko tego większego

imię Emil
wiek około 2 lat
kastracja tak
wielkość średni
kontakt 509264862
miejsce pobytu schronn

Posted

mam rozsądny domek dla małego pudelka lub mixa yorka (państwo mieli wiele lat pudelka..).
Jakbyście coś wymyśliły, to dajcie mi znać, ok?

Posted

[quote name='Figu']mam rozsądny domek dla małego pudelka lub mixa yorka (państwo mieli wiele lat pudelka..).
Jakbyście coś wymyśliły, to dajcie mi znać, ok?[/QUOTE]

AGA35 jest w Klembowie jakis taki psiak ?? :) warto byloby podsunac Go Figu.

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/204312-Nielegalne-Schronisko-w-Klembowie"]http://www.dogomania.pl/threads/204312-Nielegalne-Schronisko-w-Klembowie [/URL]
To jest moj watek o Klembowie ,najpierw pisalam na tamtym ,ale ponieważ został zamknięty ,umieszczam go tu.,gdzie watek o Klembowie jest zgodnie z poleceniem moda.

Posted

[B] Nielegalne Schronisko w Klembowie [/B]

[INDENT] [B]Namierzyli nielegalne schronisko. Psy pozamykane w skrzyniach[/B]

Odkryli nielegalne schronisko

Straż dla zwierząt odkryła nielegalne schronisko w Klembowie pod Warszawą. Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami w skandalicznych warunkach przetrzymywało tam około 200 psów. Żyły w małych klatkach, czarnych skrzyniach i sklepowych wózkach.
To, co odkryli funkcjonariusze straży dla zwierząt przeszło ich najśmielsze oczekiwania. - Jestem przerażony. Po prostu chce mi się płakać – nie krył nerwów jeden ze strażników, Mateusz Janda.

[B]Zwierzęta w skrzyniach i wózkach sklepowych [/B]

Jestem przerażony. Po prostu chce mi się płakać

Mateusz Janda ze straży dla zwierząt

W sumie w schronisku Stowarzyszenia Opieki nad Zwierzętami było blisko 200 psów. Przetrzymywano je w dramatycznych warunkach. Niektóre zamknięte w klatkach, które były tak małe, że znajdujące się w nich zwierzęta nie były się w stanie nawet wyprostować.

W stodole inspektorzy znaleźli psy pozamykane w czarnych skrzyniach. Dla niektórych budy były zrobione z wózków sklepowych.

Za schroniskiem inspektorzy straży dla zwierząt znaleźli wykopany dół i mogli się tylko domyślać co w nim jest. – Może służył do zakopywania odchodów. Może były w nim zakopywane także martwe zwierzęta – nie wykluczają.

[B]Nie czuje się winna [/B]

Podczas interwencji na miejscu pojawiła się sekretarz stowarzyszenia, które prowadzi schronisko. Reagowała bardzo nerwowo na obecność kamery. Na nic zdały się prośby strażników o wyjaśnienia i o dokumenty potwierdzające legalność schroniska.

Stwierdziła, że w całej sprawie problemu nie widzi. Uznała, że zwierzęta mają się dobrze.

[B]Nielegalne schronisko [/B]

Wizyta w urzędzie gminy Klembów, w której znajduje się schronisko potwierdziła, że działało ono nielegalnie. - Nie mają żadnej zgody od nas jeśli chodzi o prowadzenie obiektu – potwierdza wójt gminy, Kazimierz Rakowski.

Jak się okazuje, schronisko miało podpisane umowy z kilkoma gminami na odławianie psów. Między innymi z Ząbkami i Wołominem. Za każdego psa schronisko dostawało pieniądze. Jednak nikt nie sprawdzał, gdzie trafiają zwierzęta.

[B]Sprawa trafi do sądu [/B]

We wtorek straż dla zwierząt wystąpi z wnioskiem o zgodę na odebranie zwierząt. Funkcjonariusze już zastanawiają się, gdzie je teraz umieścić. Sprawa trafi również do sądu.

[IMG]http://m.onet.pl/_m/e9d72132af69982e02a894f878fb2605,34,1.jpg[/IMG]
W takich warunkach trzymali zwierzęta - fot. TVN Warszawa

[IMG]http://m.onet.pl/_m/96c510a21ce60bf638612e7f423d032f,34,1.jpg[/IMG]
Sprawa trafi do sądu - fot. TVN Warszawa

[IMG]http://m.onet.pl/_m/bff3b1e01e031836f1e12f067ed240fb,34,1.jpg[/IMG]
200 zwierzętom trzeba poszukwać nowego domu - fot. TVN Warszawa

Interwencja byla w maju 2010 ,ale zwierzaki nadal tam są! [/INDENT]

[INDENT]
[/INDENT]

Posted

[quote name='obraczus87']AGA35 jest w Klembowie jakis taki psiak ?? :) warto byloby podsunac Go Figu.[/QUOTE]

nie ma byłam tydzień temu i nic takiego nie wypatrzyłam :-(

Posted

[quote name='AGA35']i co dalej ? umieściłaś , przeczytaliśmy i.....[/QUOTE]
Ja założyłam wydarzenie na FB
[URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=207976792547893[/URL]
A co dalej to pytanie chyba nie do mnie?

Posted

no przecież nie do mnie .... jakie dalej masz zamiary w związku z tym wydarzeniem poza tym że je założyłaś ? Jak zamierzasz pomóc tym psom? Dlaczego wyciągnełaś brudy przez roku i nie sprawdzając czy coś się zmieniło piszesz " że nie ma zmian" ?

Posted

ale mnie zdenerwowałaś kobieto tym postem... jak to nie do ciebie? A kto niby zrobil to wydarzenie? i w takim wypadku po co je zakladalas? jesli chcesz teraz zostawic niech sie dzieje co chce ,ja umiem poslugiwac sie internetem, teraz fb jest modny to zrobie sobie wydarzenie, bez zadnej wiedzy, bez informacji, bez konsultacji!!! ZABIERZ SIE ZA INNĄ POMOC! ZBIERZ KARME, KOCE, SLOME ITP TO CHYBA POTRAFISZ ZROBIC! juz ci pisalam na tamtym watku ze zostawiasz sprawe wszystkim, a ciebie to nie interesuje, niech ktos sie tym zajmie na dogo, a co dalej to mnie nie ineteresuje... zastanow sie czasem dwa razy zanim cos zrobisz, bo na razie szkodzisz tym psiakom a nie pomagasz. o jeeeezzzuuu nie wytrzymuje nie raz.

ps. sorka dziewczyny za nerwy na watku ale poprostu wszystko mi sie gotuje w srodku jak tak ktos stawia sprawe.

Posted

[quote name='Figu']mam rozsądny domek dla małego pudelka lub mixa yorka (państwo mieli wiele lat pudelka..).
Jakbyście coś wymyśliły, to dajcie mi znać, ok?[/QUOTE]

Jeśli w Klembowie nie ma takiego pieska, to może podsunąć tym Państwu Ferdka, który w weekend przyjedzie do mshume?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/203785-Ferdek-szary-pudel-w-schronisku-nie-daje-sobie-rady-PILNIE-POSZUKUJEMY-DT[/url].

Posted

[quote name='malvaaa']ale mnie zdenerwowałaś kobieto tym postem... jak to nie do ciebie? A kto niby zrobil to wydarzenie? i w takim wypadku po co je zakladalas? jesli chcesz teraz zostawic niech sie dzieje co chce ,ja umiem poslugiwac sie internetem, teraz fb jest modny to zrobie sobie wydarzenie, bez zadnej wiedzy, bez informacji, bez konsultacji!!! ZABIERZ SIE ZA INNĄ POMOC! ZBIERZ KARME, KOCE, SLOME ITP TO CHYBA POTRAFISZ ZROBIC! juz ci pisalam na tamtym watku ze zostawiasz sprawe wszystkim, a ciebie to nie interesuje, niech ktos sie tym zajmie na dogo, a co dalej to mnie nie ineteresuje... zastanow sie czasem dwa razy zanim cos zrobisz, bo na razie szkodzisz tym psiakom a nie pomagasz. o jeeeezzzuuu nie wytrzymuje nie raz.

ps. sorka dziewczyny za nerwy na watku ale poprostu wszystko mi sie gotuje w srodku jak tak ktos stawia sprawe.[/QUOTE]
Melisę proponuję i inne środki na uspokojenie .proponowalam konsultacje na tamtym moim wątku ,nikt powtarzam nikt nic nie miał mi do napisania w tej sprawie,bo pisalam wcześniej ,ze chcę zalożyć wydarzenie na FB-zero opinii -jedna ,ze tam tak jest.
To jak ja chcę pomagać ,zalezy tylko i wyłącznie od mojej osoby i nikt nie bedzie mi dyktował jak mam to robić .Mnie to jak najbardziej interesuje ,ale nie jestem wladna w tej sprawie ,nie jestem ani wójtem ,ani burmistrzem itp ,nie potrafię wszystkiego zrobić ,tak jak kazdy czlowiek -może na wydarzeniu znajdą się osoby ktore coś ruszą w tej sprawie im więcej osob ,tym wiecej pomysłów.
Opinie o tym schronie dostalam na pw od innych osób ,ktore tam byly niedawno i na tym bazowałam.

Posted

Andzike, dzięki za pamięć :) Już rano pisałam do Figu :)[quote name='Andzike']Jeśli w Klembowie nie ma takiego pieska, to może podsunąć tym Państwu Ferdka, który w weekend przyjedzie do mshume?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/203785-Ferdek-szary-pudel-w-schronisku-nie-daje-sobie-rady-PILNIE-POSZUKUJEMY-DT[/url].[/QUOTE]

Posted

[quote name='mona0205']Kasiek nikt cię tutaj nie chce a ty ciągle swoje :-( coś nie tak z tobą????[/QUOTE]
Czy chce ,czy nie chce piszę o tym miejscu i dlatego jestem na wątku ,bo mój zamknięty -jasne.

Posted

Dziewczyny moze wiecie cos na temat tej suni?

kopiuje maila od wlascicielki

"
PROSZĘ O POMOC w odnalezieniu suni...
19 marca ZAGINĘŁA ze wsi Dzięcioły koło Tłuszcza dość duża biszkoptowa suka wyglądająca na ok. 6 lat, ale w rzeczywistości mająca 13. Mieszaniec z wyglądu podobny do golden retrievera, ale o jaśniejszej i krótszej sierści lekko kręconej na grzbiecie (wzdłuż kręgosłupa)... Sunia wabi się LORA i jest łagodna, ciekawska i towarzyska, ale w pierwszym odruchu może być wystraszona i nieufna... nie ma na szyi obroży.
PROSZĘ O KONTAKT każdego, kto w rejonie: Wołomin, Tłuszcz, Radzymin, Zielonka spotka błąkającego się psa o takim opisie...
z góry dziękuję za informację jeśli do mój piesek trafił do Państwa"

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/8161/loracg.jpg[/IMG]

kasiek. wytlumacz mi jedna rzecz nie potrafilas sobie poradzic we wlasnym domu ze znalezionym psem szantazowalas na facebooku psiego aniola ze psa wywalisz a teraz masz czelnosc brac sie za robienie szumu przy czyms o czym nie masz pojecia?[COLOR=red]**********[/COLOR]najpierw i zobacz co sie dzieje i jak sie dzieje, zal cie sciska ze ktos potrafi sie ruszyc i pomoc realnie a nie siedzac i klikajac?[COLOR=red]********[/COLOR]

Posted

ciotki - współczuję, na prawdę.
niedawno o naszym przytulisku było głośno na FB - oczywiście do gadania było tam dużo osób, do oskarżania...
a jak poprosiłam, by każdy kto się tam wypowiadał - postarał się nam jakoś pomóc, by była kasa na nowe kojce, na podwyższenie terenu, który jest po zimie co roku zalewany - to sprawa ucichła i nikt, dosłownie nikt nie zaproponował pomocy.
do robienia afery i oskarżania jest na prawdę dużo osób, a do działania i prawdziwej pomocy - jakoś nikt z tych, co dużo gadali - się nie kwapi.

ja dostawałam maila, telefony, że nasze przytulisko to mordownia - a w rezultacie uwierzcie mi, pojawiły się zdjęcia przytuliska zalanego wodą po zimowych nagłych roztopach i przy tym opadach deszczu... całe miasto wtedy było podtopine... takie zdjęcia ukazały się w necie na FB. i to było jedyna przyczyna zrobienia afery, media chciały to rozdmuchać, by cała Polska się dowiedziała jak się u nas źle dzieje.
A jak kontrola wpadła, to się okazało, że psy mają się bardzo dobrze, są zdrowe, porządnie odkarmione, nie są bite, nikt się nad nimi nie znęca...

Współczuje Wam na prawdę... że teraz Wy ponownie będziecie musiały przez to przechodzić.

[B][COLOR=red]a tak na zmianę tematu - kolejny dogomaniacki DT to porażka...
miały być w domu, miały mieć jak w raju, a wylądowały w oborze... DT u ARKTYKI
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki?p=16560428&posted=1#post16560428[/URL][/COLOR][/B]

Posted

Tylko to straszne, że jedna nawiedzona osoba może tyle szkody zrobić - ale jeśli coś się złego stanie tym psiakom przez jej głupotę to na głowie stanę żeby poniosła konsekwencje. A do pomocy rzeczywiście nikt się nie zgłasza