Martens Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Dopiero zobaczyłam, że Aza nie żyje :( a wydaje mi się, że jeszcze nie tak dawno pisałyśmy o karmach czy o środkach na kleszcze...? Boże, u nas było to samo, dziwne objawy, niby podniesione enzymy wątrobowe, szybki płytki oddech w nocy, a to chwiejność i osłabienie, problemy z wchodzeniem na schody, na RTG nic, za to brzuch się powiększał, dużo piła, ale płynu nie znaleźli... Też cuda z diagnozą, wątroba, śledziona, nadnercza, cukrzyca, na usg nic, dopiero na którymś z kolei nowotwór otrzewnej, rozsiany :( miałyśmy jeszcze kilka miesięcy, a jak już przyszło znienacka co do czego, to w godzinę było po wszystkim :( [quote name='Agnes']Marnie :-( Byla proba psiego towarzysza, ale sie nie powiodla...chyba to jeszcze nie czas, za szybko za swieze wszystko. Szukam "drugiej" Azy, a to chyba nierealne:-([/QUOTE] Mi od początku pomogło, że w domu był już wcześniej drugi pies, i będzie kolejny, ale one są całkiem inne niż moja Niunia, i tak mi łatwiej. Łatwiej mi nie porównywać, nie czuć, że to tylko namiastka, a na podobnego psa może kiedyś przyjdzie czas... Strasznie mi przykro, aż za dobrze wiem, co przechodzisz :( I naprawdę, co ostatnio wchodzę na forum, to dowiaduję się, że kolejny pies, którego kojarzę stąd dobre kilka lat już nie żyje :( Quote
Agnes Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 To prawda bardzo duzo psow odeszlo swego czasu...Ciagle dowiaduje sie o kolejnym i tak od poczatku roku, co chwile:-( W piatek znowu mialam gorszy dzien, lzy lecialy, teraz chyba pierwszy raz pisze tutaj juz spokojniej, bez emocji, bez placzu. Quote
Vectra Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Jak będziesz jeszcze miała gorszy dzień , to wpadnij - Bogusław Cię pocieszy ;) :diabloti: Quote
Agnes Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Bardzo chetnie:) Choc nie wiem czy zalezy mi na pocieszaniu przez Boguslawa:eviltong: Za chwile minie kolejny miesiac, mam wrazenie jakby minelo juz conajmniej pol roku, czas bardzo szybko leci. Po malu w zapomnienie idzie zapach jej futra, dotyk...Tak juz musi niestety byc. Quote
Alicja Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 [quote name='Agnes']Bardzo chetnie:) Choc nie wiem czy zalezy mi na pocieszaniu przez Boguslawa:eviltong: [B] oj tam oj tam , Boguś jest the best ;)[/B] Za chwile minie kolejny miesiac, mam wrazenie jakby minelo juz conajmniej pol roku, czas bardzo szybko leci. Po malu w zapomnienie idzie zapach jej futra, dotyk...Tak juz musi niestety byc.[/QUOTE] Ja łapię się nawet teraz po prawie 8 latach na tym , że szukam podobnego dotyku , zapachu ...zamykam oczy i szukam ręką obok łóżka śpiącego Harleya . Ktoś powie , ze to niesprawiedliwe , bo obok śpi Ozzy , ale to ze tęsknię za Harleyem , nie umniejsza uczucia jakie mam do Ozzulka Quote
Agnes Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Pewnie masz racje (tzn mam nadzieje, ze masz), ciezko mi to teraz stwierdzic, bo nie bylam tak zwiazana z Beta jak z Aza. Mimo ze Beta byla moim pierwszym dlugo wyczekiwanym psem, to jednak to zupelnie co innego. Z Aza to inna bajka, z nia moglam jezdzic wszedzie, gdzie moglam to ja zabieralam, zeby sie nie rozstawac, wspolne wakacje ech... Quote
Agnes Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 Minely 3 miesiace odkad Cie nie ma...spij dobrze ['] Quote
omry Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 [quote name='Agnes']Minely 3 miesiace odkad Cie nie ma...spij dobrze ['][/QUOTE] Azulka (*) :( Quote
Agnes Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Zdjec tutaj co prawda nie wrzucam, ale dodam dzisiejszy pstryk, bo piekna tecza byla nad moim osiedlem...a to zawsze pozytywny widok... [IMG]http://i1.fmix.pl/fmi168/3d39a55f00285ba74fc911c3[/IMG] Quote
Alicja Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 piękna tęcza [url]http://i1.fmix.pl/fmi168/3d39a55f00285ba74fc911c3[/url] mi zawsze na widok teczy dziób się śmieje Quote
Agnes Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Tecza byla niesamowita, ogromna... Bonsai, coraz lepiej, juz psychicznie nie jestem wrakiem wiec i latwiej mi to wszystko udzwignac. Pewnie, ze samemu to generalnie sie fatalnie mieszka, ale caly czas czekam az zawitaja male 4 lapki do mnie i znowu sie zrobi glosniej. Poki co obserwuje sasiadow, choc jak to ja bardziej tych psich. Bo mieszanka ras jest tu dosc spora, ciekawe tylko czy wzglednie normalne toto. Quote
Alicja Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='Agnes']Tecza byla niesamowita, ogromna... Bonsai, coraz lepiej, juz psychicznie nie jestem wrakiem wiec i latwiej mi to wszystko udzwignac. Pewnie, ze samemu to generalnie sie fatalnie mieszka, ale caly czas czekam az zawitaja male 4 lapki do mnie i znowu sie zrobi glosniej. Poki co obserwuje sasiadow, choc jak to ja bardziej tych psich. Bo mieszanka ras jest tu dosc spora, ciekawe tylko czy wzglednie normalne toto.[/QUOTE] dużo ras zamieszkuje osiedle ?? Quote
Vectra Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 jak ja bym sobie tak pomieszkała sama przez jakiś czas :loveu: Quote
Agnes Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 [quote name='Alicja']dużo ras zamieszkuje osiedle ??[/QUOTE] no prawde mowiac widze wiecej rasowych niz kundli, ile z nich ma papier to oczywiscie nie wiem, ogar, akita, oczywiscie yoreczki, bullek, ast, cain terrier, mieszance widzialam 2 ;) [quote name='Vectra']jak ja bym sobie tak pomieszkała sama przez jakiś czas :loveu:[/QUOTE] cho, zapraszam! zostawie kwiatki do podlewania:evil_lol: Quote
Alicja Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='Vectra']jak ja bym sobie tak pomieszkała sama przez jakiś czas :loveu:[/QUOTE] zamień się z Agą na kilka dni :) Quote
Vectra Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='Alicja']zamień się z Agą na kilka dni :)[/QUOTE] już się pakuje .... :multi: :loveu: Quote
Agnes Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 [quote name='Alicja']zamień się z Agą na kilka dni :)[/QUOTE] i tego sie balam:evil_lol: z calym szacuniem Vectra, ale nie wiem czy bym podolala:evil_lol: toc ja bym nawet nie pamietala co ktore je ile kiedy i o zgrozo w ktorej klatce! Quote
Alicja Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='Agnes']i tego sie balam:evil_lol: z calym szacuniem Vectra, ale nie wiem czy bym podolala:evil_lol: toc ja bym nawet nie pamietala co ktore je ile kiedy i o zgrozo w ktorej klatce![/QUOTE] miski mają podpisane , ściągawkę z karmą machniesz sobie na lodówkę , do klatek same sie zameldują :lol: Quote
Alicja Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='Vectra']już się pakuje .... :multi: :loveu:[/QUOTE] wiedziałam , ze się ucieszysz :grins: Przy okazji jak już będziesz wyluzowana możesz wsiąść w PolskiegoBusa i podjechać do nas ;) Quote
Agnes Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 [quote name='Alicja']miski mają podpisane , ściągawkę z karmą machniesz sobie na lodówkę , do klatek same sie zameldują :lol:[/QUOTE] nie pomagasz mi:eviltong: bo Cie sciagne do pomocy:eviltong: choc to pewnie tez mi nie pomoze:shake: zabladze wyjezdzajac z lasu do pracy i co ja poczne? jak tam zasieg gubie co chwile:roll: Quote
Alicja Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='Agnes']nie pomagasz mi:eviltong: bo Cie sciagne do pomocy:eviltong: choc to pewnie tez mi nie pomoze:shake: zabladze wyjezdzajac z lasu do pracy i co ja poczne? jak tam zasieg gubie co chwile:roll:[/QUOTE] :lol: uwierz , ze ja pewnie też bym zabłądziła :lol: zasięg z t-mobile też mi znikał Quote
Recommended Posts