Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ale jej dobrze na tej trawce w słońcu :) Opalanko :D
[url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Aza%20-%20Maj2010/DSC_8021.jpg[/url]

a jak się miewa jeziorko ? mogą psy pływać nadal bez obaw ?

Posted

Magda wlasnie tak chce doszyc boki. Niewiele roboty, a powinno pomoc. No oprocz tego, ze drzwi nie posiadam z tylu i nie wiem na ile material bedzie mogl swobodnie zwisac ;)
Ewa, woda jest coraz gorsza, ale psy moga plywac ;) Im cieplej tym bardziej sie gloni, przy jednym zejsciu jest zielono, ale kwestia innego wiatru i odplynieto dalej ;) Poki co nie jest zle

Posted

[quote name='Agnes']Magda wlasnie tak chce doszyc boki. Niewiele roboty, a powinno pomoc. No oprocz tego, ze drzwi nie posiadam z tylu i nie wiem na ile material bedzie mogl swobodnie zwisac ;)[/QUOTE]
Ja mam 5 drzwi (lacznie z bagażnikiem) i Tobie faktycznie bedzie trudniej. Też mi się wydaje, że to powinno załatwić problem.

Posted

[quote name='Agnes']Asiaczek male nie zawsze oznacza zwrotne - o czym sie juz dowiedzialam, a przykladem moze byc wlasnie [I]Peugeot[/I] 307 - bardzo kiepsko sie tym parkuje, skreca etc. A fiata pande odradzam zdecydowanie - zrobilam nim jako pasazer 4 tys km w 3 tyg i malo wygodny - przede wszystkim bardzo glosny i niewygodne siedzenia. Mi sie jezdzilo nim duzo gorzej niz obecnym oplem corsa[/QUOTE]
Wiesz, ja nie potrzebuję samochodu na długie trasy. TYLKO do jazdy po mieście.
Jeździłam Panda jako pasażer i jako kierowca - jestem zadowolona. Ale ostatni zwróciłam uwagę na Hyundaia i10 - chcę spróbować jazdy próbnej.... ale to po remoncie:)

pzdr.

Posted

Corsa tez jest niby tylko po miescie, ale jednak czasami sie wyskoczyc gdzies dalej - na krotkie trasy panda moze byc, ale zdecydowanie sa lepsze samochody w podobnej klasie cenowej - tzn wygodniejsze ;)

Posted

mi znowu panda wogole na wygląd sie nie podoba....

nie siedziałam w nim, więc nie wiem jak z wygodą, natomiast corsa co do wygody jest bardzo fajna, gdyby ta moja jeszcze miała wspomaganie to by była super,
no i może troche lepszy silnik :D albo w benzynie nie w gazie.....

Posted

[quote name='Agnes']"Ja" mam wersje C, bo na D....to dlugo bede musiala poczekac ;) Ale ten nowszy rocznikowo, nie taki bardzo stary ;)[/QUOTE]
Też mam C, rocznik 2002. Jest mała, mało w niej miejsca. Jak ktoś jedzie na tylnej kanapie to po 3h zaczynają boleć wszystkie mięśnie. Siedzenia ma niewygodne, za krótkie, nie podpierają nóg. Bagażnik też mikroskopijny. Jak ktoś obok mnie usiądzie z prawej, to mi ciasno i nie mam swobody ruchów, nogi pasażera mi przeszkadzają przy zmienianiu biegów... w ogóle nieciekawie.
Jeśli będę miała możliwość nie kupię już małego samochodu. Chciałabym większy z wygodnymi siedzeniami i mocniejszym silnikiem, bo silnik 1.2 to tylko pozorna oszczędność. Taki silnik w mieście pali tyle samo ile 1.6, a zamula strasznie, trzeba go wysoko kręcić żeby w ogóle jechał. Dopiero na trasie, jak bedziesz jechać 100km/h (bo szybciej sie nie da, bo masz wrażenie że odlatujesz) to spalanie spadnie do może 7litrów. Jak załadujesz corse w 4 osoby i bagaże to powodzenia na trasie. Mulica straszna, o wyprzedzeniu tira to sobie można pomarzyć.

Posted

juz nie przesadzaj, ze nie da sie powyżej 100 jechać :P

ja nią po trasie lece spokojnie 120 i nic sie nie dzieje..... ale to prawda że to nie jest samochód dla całej rodziny, moja mama ma ją do pracy i do tej pory spisywała się idealnie, po złożeniu siedzeń, bardzo pojemna, ławy,stoły da sie nią przewozić :D

a co do małego bagażnika to tico ma dopiero mikroskopijny bagażnik, a takim z Tztem jeżdzimy z tym że tył jest przystosowany raczej cały czas tylko dla psów :D
jak jechaliśmy na wakacje z 2psami, to siedzenia tylne sie wywaliło, bagaże przymocowało, miejsca dla psów tez sie znalazły, ale nikt więcej już by sie tam nie zmieścił :D

Posted

Magda ja mam 2005 i nie moge sie prawie z niczym zgodzic o czym piszesz ;) Z tylu siedzenie krotkie, bagaznik maly - ale jak moze byc inaczej przy tej wielkosci samochodu? Z przodu baaardzo duzo miejsca, chyba ze wozisz osoby ponad 150 kg to moze byc ciasno ;) Ja juz wiem, ze nasz w miescie pali ok 7l czyli tyle samo co seat - fakt, myslalam ze bedzie mniej ale to wcale nie duzo - bez przesady. Da sie szybciej niz 100 km - jechalam 4 h glownie 110-120 i wiekszych problemow brak. Chyba troche za duzo wymagasz jak na samochod za taka cene ;) To jest maly corsiak, a nie jakies volvo z silnikiem 2.0 ;) Bagaznik jak dla mnie akurat, ale ja nie traktuje tego auta jako samochod rodzinny ;)

Posted

[quote name='Agnes']Magda ja mam 2005 i nie moge sie prawie z niczym zgodzic o czym piszesz ;) Z tylu siedzenie krotkie, bagaznik maly - ale jak moze byc inaczej przy tej wielkosci samochodu? Z przodu baaardzo duzo miejsca, chyba ze wozisz osoby ponad 150 kg to moze byc ciasno ;) Ja juz wiem, ze nasz w miescie pali ok 7l czyli tyle samo co seat - fakt, myslalam ze bedzie mniej ale to wcale nie duzo - bez przesady. Da sie szybciej niz 100 km - jechalam 4 h glownie 110-120 i wiekszych problemow brak. Chyba troche za duzo wymagasz jak na samochod za taka cene ;) To jest maly corsiak, a nie jakies volvo z silnikiem 2.0 ;) Bagaznik jak dla mnie akurat, ale ja nie traktuje tego auta jako samochod rodzinny ;)[/QUOTE]
Może po prostu jeździłam innymi samochodami, podobnej wielkości, za podobną cenę i mam porównanie ?
W yarisie jest wygodniej z przodu. Fakt jeździ ze mną 100kg facet, bo dlatego mi ciasno :evil_lol: Przy 120km/h jest taki hałas, że głowa boli, trzeba do siebie krzyczeć, bo osoby siedzące na tylnej kanapie Cie po prostu nie słyszą. Uważam że 7litrów za takie małe coś, co to w ogóle nie jedzie to dużo. Pewnie mam wymagania, ale uważam, że jak jadę to wygodnie i bezpiecznie, a nie żebym ciągle musiała sie w siedzeniu poprawiać, bo nogi mi cierpną.
Prawda, zależy kto nim jeździ i jak traktuje ten samochodzik.

Posted

No tylko mi nie mowi, ze toyota yaris to ta sama klasa co opel corsa:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Magda chyba mamy inne samochody, moze ja jestem ta szczesciara i mam porzadna corse:diabloti: Jak slowo daje u mnie nic z tych rzeczy, samochod jest tak cichy ze czasami sie zastanawiam czy na pewno silnik dziala:evil_lol:
A chcialabys, zeby samochod ile palil w miescie? Mowie realnie i benzyna a nie diesel itp

Wstawie foto jakies Azowe, zeby calkowicie FB nie przemienic na samochodowy topic:diabloti:

[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Dzialka/DSC_8280.jpg[/IMG]

[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Dzialka/DSC_8380.jpg[/IMG]

I jakies chwasty:eviltong:
[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Dzialka/DSC_8326.jpg[/IMG]

[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Dzialka/DSC_8361.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Agnes']No tylko mi nie mowi, ze toyota yaris to ta sama klasa co opel corsa:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Magda chyba mamy inne samochody, moze ja jestem ta szczesciara i mam porzadna corse:diabloti: Jak slowo daje u mnie nic z tych rzeczy, samochod jest tak cichy ze czasami sie zastanawiam czy na pewno silnik dziala:evil_lol:
A chcialabys, zeby samochod ile palil w miescie? Mowie realnie i benzyna a nie diesel itp[/QUOTE]
Hahah Może!
Uważasz, że opel corsa jest wyższej klasy samochodem niż Toyota yaris ? Zwłaszcza patrząc na te tandetne plastiki w corsie ? Szalenie wygodne siedzenia ? Te cudne pokrętła ? Może palić i 10, ale niech to jedzie ze świateł, a nie ślimaczy się jak skuterek :) Oki. faktycznie zrobił sie off. Przepraszam.
Muszę pochwalić kontemplującą Azę [url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Dzialka/DSC_8380.jpg[/url] :)

Posted

Nie, wlasnie odwrotnie - uwazam, ze toyota yaris jest znacznie lepszym samochodem od opla. E moj corsiak na swiatlach potrafi ruszyc i to niezle:evil_lol:
Dziekuje za pochwale;)

Co prawda pisalam, ale chyba nikt (pfff) nie zauwazyl:diabloti: Ze Azowa schudla 1 kg:multi::multi::multi::evil_lol: I to bez karmy wet:evil_lol: Co nie oznacza, ze nie mam zamiaru jej przestawic na wet;) Bo w tym tempie to ona 2 lata bedzie zrzucac te 3 kg:evil_lol:

Posted

Taką matę Kardiffa to my mamy. Trochę mnie drażni że te ścianki nie są bardziej sztywne. Możliwe że to przez to że mata nie jest wystarczająco naprężona, ni wim.

A foty rewela!!

Gratki za stracenie 1 kg :multi:

Shel, Ty to masz oko :crazyeye:

Posted

[quote name='Agnes']Royal Canin Obesity, a co potem to jeszcze nie wiem. Musze jednak skonczyc Acane, wiec RC kupie pewnie dopiero w lipcu[/QUOTE]
Suka znajomej ładnie zjechała z wagi na tej karmie.

A ja w kwestii formalnej... Jak sprawuje sie sznurowa smycz? :)

Posted

No to mam nadzieje, ze i moja zjedzie ;) Oby jeszcze utrzymala wage.
Smycz? bardzo fajnie, jest wygodna jak pies pociagnie nagle, troche zaczyna sie mechacic, ale za ta cene jej wybaczam ;) No i 16mm ciut za gruba, mysle ze 14 to bedzie akurat. Za ta cene lepszej sie nie znajdzie raczej

Posted

Jak ci się mechaci możesz poopalać zapalniczką ,ale z daleka żeby tylko nitki sie zjarały.Ja mam z liny smycz ładne 3lata ,ale ze skórzanymi szyciami.Te z parcianymi się rozwalają.