Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 666
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

były dwie zainteresowane osob - obydwaj panowie mieli przyjechać zobaczyc, jeden olał i nawet nie raczył powiadomić że zrezygnował, dopiero jak missieek do niego zadzwoniła to łaskawie oświadczyła, że nieaktualne - a umówił sie na konkretną godzinę! :angryy: drugi lepszy bo sam powiadomił, że zona się nie zgodziła :roll:

Posted

Ile oddadza to sie martwic będziemy jak domków będzie pełno. A z domkami to krucho.
Byłam u weta i se pogadałam z panem jak on miła 18 lat na łańcuchu ON- ke i pare razy miała szczeniaki, ot tak po 10 szt :angryy:
Ludzie sa nireformowalni. :shake:
Pan sie spytał czy moja tez przyszła bo w ciazy. Powiedziałam ze nie i nie wiem czy będzie. Bo nie jestem za rozmnazaniem.
A PAn: ale mówia ze suczka musi miec raz szczeniaki. :p

Posted

Napiszcie coś więcej o suńkach...

Jakie są do innych psów [młoda, ale dominująca suka, większa od bordera :razz:], dzieci [małych], kotów... czy muszą być na dworze czy może wytrzymają w domku [zwłaszcza Bianca - to ona nie chciała wchodzić do domu, prawda?]

Niczego nie obiecują [po pierwsze - muszę znać wszystkie odpowiedzi, po drugie jest już jeden psiak "w kolejce"], ale może będę miała DT dla chociaż jednej z nich....

Posted

małych dzieci nie mamy - tam chyba też nie ma :shake:

Perełka jest małą sunią - przylepa niesamowita, milutka i wesoła jak się ją pogłaska to wychodzi z siebie z radości - podobno byla w domu wewnątrz po sterylce - wg mnie powinna zachowywać czystość - warczy przy misce jak inny pies sie zbliża, ale co się dziwić jak to sama skóra i kości :shake:

Bianka - dzikus - sparaliżowana jak sie ją dotyka, panikuje na smyczy, woli towarzystwo psów niż ludzi - nie widziałam, żeby źle reagowała na psy, ale niewiele razy ją widziałam - nie wiem jak z czystością - wolała schować się pod schodami niż wejść do mieszkania

Posted

Jakbyście miały jakąkolwiek szansę sprawdzenia jak sunie będą reagować na inną DOMINUJĄCĄ sukę i małe dzieci to byłabym wdzięczna... Warczenie przy misce mi nie przeszkadza [i tak psy rozdzielam na czas jedzenia], ale ze względu na Smoka [to to małe dziecko :eviltong:] nie chcę mieć walk psów w domu :roll:. Niestety bez tych informacji na 100% nie będą mogła dać DT... a tak jest przynajmniej cień szansy...

Przyznam szczerze, że bardziej zależy mi na sprawdzeniu Bianci, jakąś bardziej mi przypadła do serca ;). akurat czystość mi nie straszna - jakąś jeszcze nie miałam psa, który by od razu umiał się załatwiać na dworze, wiec sprzątanie opanowane :lol:.
Za to jeśli chodzi o jej charakter to przy odrobinie szczęścia mogłoby się udać załatwić darmowe konsultacje z panem J. Gałuszką, co pewnie by się jej przydało :razz:

Posted

Bianka agresywna nie jest - bo jakby była to gryzłaby nas ze strachu jak pakowałyśmy do samochodu na sterylkę - ona po prostu ze strachu nieruchomieje - ani razu nie kłapnęła zębami - z psami też nie powinno być problemów, bo jak pisałam ona woli towarzystwo psów niż ludzi - czuje się przy nich bezpieczniej - poczekajmy aż missieek wróci z Silesii z akcji adopcyjnej - może by mogła sprawdzić z dominującą swoją suką - ja nie mam dużej dominującej suki - mam małą histeryczną :lol:

Posted

Najbardziej potrzebujaca jest Perełka i wg mnie najfajniejsza, taka przylepka psia, przed sterylizacja w lecznicy nie wykazywala zadnej agresji do psow, bylo tez wtedy jedno dziecko z pacjentka jakas i merdala do niego ogonem.

Posted

[B]Theriona [/B]ale ja muszę wiedzieć jak jest z naprawdę małymi dziećmi [Smok ma niecałe 1,5 roku :roll:]. Nie każdy pies lubi takie dzieci, bo one są bardzo niedelikatne [i to jest kolejny plus dla Biacki - jest większa i trudniej jej krzywdę zrobić :evil_lol:]. Niby nie zostawiam nigdy małego z psami, ale nie chcę sobie życia aż tak utrudniać, żebym musiała jakiegoś psa od małego dosłownie izolować :roll:. Przy ciut starszych dzieciach [nawet o rok, czyli wiek ok. 2,5 roku] da sie już wytłumaczyć, że to pieska boli i wtedy pies się inaczej zachowuje.

[B]Malwaszka[/B] a jak reagowała na małą histeryczną? Czy twoja ją w ogóle zaatakowała [Birma raczej nie atakuje pierwsza, ale przy prowokacji nie popuści :mad:]?

Ja wiem, że wymagania na DT mam duże, ale niestety tego nie mogę pominąć :oops:.