malawaszka Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 halo halo - czy ktoś mógłby sprawdzić dom w Krakowie Nowej Hucie????? Quote
malawaszka Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 no i się rozmyślili... :placz: Quote
LALUNA Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Bo widocznie nie byli do końca zdecydowani. Wiec lepiej teraz niż jakby już psa wzięli. Quote
malawaszka Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 były dwie zainteresowane osob - obydwaj panowie mieli przyjechać zobaczyc, jeden olał i nawet nie raczył powiadomić że zrezygnował, dopiero jak missieek do niego zadzwoniła to łaskawie oświadczyła, że nieaktualne - a umówił sie na konkretną godzinę! :angryy: drugi lepszy bo sam powiadomił, że zona się nie zgodziła :roll: Quote
Therion Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Postanowiłem jeszcze raz sprobowac za 2 tygodnie z ogloszeniem. Juz sie cieszylem ,ze Perelka bedzie miala dom, a tu dupa...... Quote
Therion Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Nikt tu nie zaglada, a jeszcze 3 czekaja na domy. Quote
malawaszka Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 dzwoniła do missieek o Puszka jakaś Pani, ale może go zabrać dopiero po 26 więc zobaczymy czy tak będzie... no i ja myślę, że oni wszystkich psów nie oddadzą :roll: Quote
Rybka_39 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 alegratka dla Bibi- biedne słoneczko:-( [URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1770372_umre_z_zalu_bo_nie_moge_kochac_cie.html"]Umrę z żalu bo nie moge kochac Cię:[/URL] Quote
Therion Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Perełke to chyba oddadza, bo po tym w jakich warunkach zyje , widac ,ze im nie zalezy na niej. Quote
LALUNA Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Ile oddadza to sie martwic będziemy jak domków będzie pełno. A z domkami to krucho. Byłam u weta i se pogadałam z panem jak on miła 18 lat na łańcuchu ON- ke i pare razy miała szczeniaki, ot tak po 10 szt :angryy: Ludzie sa nireformowalni. :shake: Pan sie spytał czy moja tez przyszła bo w ciazy. Powiedziałam ze nie i nie wiem czy będzie. Bo nie jestem za rozmnazaniem. A PAn: ale mówia ze suczka musi miec raz szczeniaki. :p Quote
Therion Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Malawaszka moze po swietach dac jeszcze w DP ogloszenie Perełki ? Quote
Therion Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Podnosze do góry, Perełka i Bianca czekaj na domy. jak z karmieniem daja im cos do jedzenia ? Quote
jestem_wredna Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 O matko, przeraziłam się! Bidulka to maleństwo na łańcuchu! :placz: Można coś zrobić żeby jej pomóc? Jakieś ubranko, kocyk, cokolwiek żeby nie marzła? Karma? Quote
malawaszka Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 najlepiej DT lub DS - bo jak tam zostanie to my nie możemy codziennie tam jeździć i karmić, pielęgnować - kocyk to zaraz będzie mokry... Quote
bonsai_88 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Napiszcie coś więcej o suńkach... Jakie są do innych psów [młoda, ale dominująca suka, większa od bordera :razz:], dzieci [małych], kotów... czy muszą być na dworze czy może wytrzymają w domku [zwłaszcza Bianca - to ona nie chciała wchodzić do domu, prawda?] Niczego nie obiecują [po pierwsze - muszę znać wszystkie odpowiedzi, po drugie jest już jeden psiak "w kolejce"], ale może będę miała DT dla chociaż jednej z nich.... Quote
malawaszka Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 małych dzieci nie mamy - tam chyba też nie ma :shake: Perełka jest małą sunią - przylepa niesamowita, milutka i wesoła jak się ją pogłaska to wychodzi z siebie z radości - podobno byla w domu wewnątrz po sterylce - wg mnie powinna zachowywać czystość - warczy przy misce jak inny pies sie zbliża, ale co się dziwić jak to sama skóra i kości :shake: Bianka - dzikus - sparaliżowana jak sie ją dotyka, panikuje na smyczy, woli towarzystwo psów niż ludzi - nie widziałam, żeby źle reagowała na psy, ale niewiele razy ją widziałam - nie wiem jak z czystością - wolała schować się pod schodami niż wejść do mieszkania Quote
bonsai_88 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Jakbyście miały jakąkolwiek szansę sprawdzenia jak sunie będą reagować na inną DOMINUJĄCĄ sukę i małe dzieci to byłabym wdzięczna... Warczenie przy misce mi nie przeszkadza [i tak psy rozdzielam na czas jedzenia], ale ze względu na Smoka [to to małe dziecko :eviltong:] nie chcę mieć walk psów w domu :roll:. Niestety bez tych informacji na 100% nie będą mogła dać DT... a tak jest przynajmniej cień szansy... Przyznam szczerze, że bardziej zależy mi na sprawdzeniu Bianci, jakąś bardziej mi przypadła do serca ;). akurat czystość mi nie straszna - jakąś jeszcze nie miałam psa, który by od razu umiał się załatwiać na dworze, wiec sprzątanie opanowane :lol:. Za to jeśli chodzi o jej charakter to przy odrobinie szczęścia mogłoby się udać załatwić darmowe konsultacje z panem J. Gałuszką, co pewnie by się jej przydało :razz: Quote
malawaszka Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Bianka agresywna nie jest - bo jakby była to gryzłaby nas ze strachu jak pakowałyśmy do samochodu na sterylkę - ona po prostu ze strachu nieruchomieje - ani razu nie kłapnęła zębami - z psami też nie powinno być problemów, bo jak pisałam ona woli towarzystwo psów niż ludzi - czuje się przy nich bezpieczniej - poczekajmy aż missieek wróci z Silesii z akcji adopcyjnej - może by mogła sprawdzić z dominującą swoją suką - ja nie mam dużej dominującej suki - mam małą histeryczną :lol: Quote
Therion Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Najbardziej potrzebujaca jest Perełka i wg mnie najfajniejsza, taka przylepka psia, przed sterylizacja w lecznicy nie wykazywala zadnej agresji do psow, bylo tez wtedy jedno dziecko z pacjentka jakas i merdala do niego ogonem. Quote
bonsai_88 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [B]Theriona [/B]ale ja muszę wiedzieć jak jest z naprawdę małymi dziećmi [Smok ma niecałe 1,5 roku :roll:]. Nie każdy pies lubi takie dzieci, bo one są bardzo niedelikatne [i to jest kolejny plus dla Biacki - jest większa i trudniej jej krzywdę zrobić :evil_lol:]. Niby nie zostawiam nigdy małego z psami, ale nie chcę sobie życia aż tak utrudniać, żebym musiała jakiegoś psa od małego dosłownie izolować :roll:. Przy ciut starszych dzieciach [nawet o rok, czyli wiek ok. 2,5 roku] da sie już wytłumaczyć, że to pieska boli i wtedy pies się inaczej zachowuje. [B]Malwaszka[/B] a jak reagowała na małą histeryczną? Czy twoja ją w ogóle zaatakowała [Birma raczej nie atakuje pierwsza, ale przy prowokacji nie popuści :mad:]? Ja wiem, że wymagania na DT mam duże, ale niestety tego nie mogę pominąć :oops:. Quote
bonsai_88 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Sorry :oops:... Chyba za bardzo się przyzwyczaiłam, że głównie dziewczyny pomagają przy psiakach... Quote
Recommended Posts