Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze nowsze niż nowsze:samce w nowych domkach, Tabaka na tymczasie też z widokiem na domek
Jeszcze nowsze: pozostałe psy to: Tabaka i Dzoler
Najnowsze wieści, pies dostał imię : PREZES!;)Tymczasowe...

Witajcie

Trójmiejski Patrol Obrony Praw Zwierząt podczas interwencji:

http://www.dogomania.pl/forum/f85/stary-slepy-bez-szans-ma-cudowny-dom-121403/

znalazł jeszcze jednego psa. Młoda, wilkowata, płochliwa sunia. Pojawiła się na giełdzie niedawno. Prawdopodobnie wyrzucona w ciąży:(
Kiedy ją zauważyłam było widać, że karmi. Szczeniaki przyszły na świat w studzience kanalizacyjnej przy rurach ciepłowniczych. Wczoraj podobno po raz pierwszy pokazały się światu, mamusia wyprowadziła je na zewnątrz. Ponoć jest ich 3, są cudne i śliczne.
Niestety to nie pomoże im w przetrwaniu.
Co noc na giełdę zjeżdżają ogromne samochody. Zbliża się zima. Maluchy nie mogą tam zostać.

Dzisiaj byłyśmy na miejscu. Kanały ciągną się kilkadziesiąt jak nie kilkaset metrów. Wejście, którym wchodzi suka jest tak wąskie, że człowiek nie ma szans. Jest właz, ale klapa piekielnie ciężka i gruba.

Z relacji pracowników, którzy tam są dowiedziałyśmy sie, że suka jest bardzo płochliwa i broni małych. Raz wyprowadziła je na światło dzienne, ale cały czas była w pobliżu.

Dzięki pracownikom giełdy, którym nie był obojętny los maluchów jeden został już złapany.

BŁAGAMY O POMOC W OGŁASZANIU I SZUKANIU DOMU. ICH MAMA CZEKA NA RATUNEK.

[SIZE=3]Dzisiaj. 02.11.2008 r. TPOPZ po kilku godzinach wyciągnęło resztę szczeniaków. Jest ich wspaniała trójca:

Prezes:

Tabaka:

Dżoler:

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

najważniejsze to połapac szczylki,bo za miesiac bedzie za pozno,aby z tych szczeniat byly normalne psy-porosna takie "sułki"...słuchajcie,a czy kontaktowaliscie sie ze schronem w Gdańsku-Kokoszkach,w celu pozyczenia łapki dla wiekszego psa? moze akurat maja na stanie.Zwykle trzeba zostawic w schronie zastaw za klatke.
Gdzie jest konkretnie ta giełda?
Mysle,ze lepszy dla psiakow w tym momencie schron niz dorastanie w kanale i brak jakiejkolwiek mozliwości socjalizacji,bo to oznacza w przyszlosci schronisko do końca zycia.Niech pracownik,jak tylko da rade-schwyci kazdego szczyla.

Posted

Obawiamy się, że naraz nie da rady 3 bo suka dostanie furii. Giełda jest na Rzęsnej w Gdańsku.
No właśnie zastanawiałam się czy nie dać znać do schronu...aleee...jak ją złapiemy to co? Trzeba ją będzie odwieźć do Kokoszek, bo nie mamy miejsca na dziką suczkę skoro nie ma nawet na spokojną...co do łapania małych to wiemy, że to pilne.

Posted

przyznam sie,ze moje zdanie co do dzikich psow jest dosyc radykalne :shake:,a zwlaszcza,gdy jedynym wyjsciem jest schronisko,(czyt.eutanazja przy zwiekszonym okrucieństwie) Gdybym miala dzika suke odstawic do schronu-uspilabym ja,bo nie uznaje morderstw w białych rekawiczkach.

ale moze jest tylko wypłoszona.

tyle tylko,ze schronisko po nia nie przyjedzie,musialaby byc w klatce lapce.Jezdza po psy juz uwiazane,zreszta to słuszne,bo kierowca nie bedzie poł dnia czatowal na psa,skoro w tym samym czasie czekaja psy po wypadkach na jezdni.Ale mozna sie dowiedziec o klatke.

Posted

tak właśnie poczynimy tzn zapytamy o klatke. Stąd też pytałam o radę, bo wiem że schroniska raczej niechętnie pozyczają np łapki na koty.
Ale już mamy swoją:)

Co do suni- ech, zobaczymy.

Posted

No więc wiadomości z dziś są takie, że co pawda żaden szczeniak nie został złapany na stałe, ale dla jednego biszkopta znalazł się prawdopodobnie dom:multi: bardzo fajny dom w Iławie:loveu: może matkę też uda się tam umieścić:roll: 3majcie proszę kciuki, żebym dostała potwierdzenie że na 100 % biorą jednego lub dwa psiaki.

Natomiast panu Markowi udało się wziąść na ręce jednego szczeniaka, ale matka była tak zdenerwowana i nie odstępowałą go na krok, że oddał go jej. Jutro powtórzy operację. Może suna trochę spokojniejsza będzie i wtedy zabierze go od niej na stałe. I jeśli wyjdzie ten dom, o którym wspomniałam powyżej to ten pierwszy odłowiony szczeniaczek tam pojedzie, ok??

Posted

Asiu w niedzielę mamy zaplanowaną potężną akcję na giełdzie. Przyjedzie conajmniej 5 osob od nas i byc może jeszcze pomoc służb specjalistycznych. spróbujemy podnieść właz i wyciagnąć wszystkie maluchy razem. Jest dla nich dom tymczasowy.

Zanim trafią do domu stałego podpisana zostanie umowa adopcyjna! ze ktoś je wysterylizuje/wykastruje itp!

Posted

Pierwszy szczeniak został wyciągnięty ze studzienki!!!!!!!!Jest sliczny,cudowny, waży chyba z 6kg i ma ok 9 tygodni. Bardzo, bardzo pilnie suzka domu!Zdjecia na pierwszej stronie!!!!

Posted

Przeuroczy ten maluch:loveu: Praca odcięła mnie kompletnie od życia w tym tygodniu, ale postaram się przez weekend dowiedzieć co i jak z tym domkiem dla psiaka w Iławie. Oby się zdecydowali:roll: