Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdajemy sobie z tego sprawę ponko. Jednak sunia nie da się złapać gołymi rekoma. Ufa tylko 1 człowiekowi, ale obawiam się, że nawet i on nie wystarczy do tego, by spokojnie ją przetransportować do weta.
Pieniądze na sterylkę są dzięki darczyńcom i dogomaniakom.
Jednak teraz będzimy próbowali wypożyczyć sprzęt do złapania jej. No i kolejny poważny problem-suka po zabiegu nie powinna tam wrócić. dlatego jak na razie pracujemy nad planem.

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Betbet']
aś!!!! aś!!!!!!!! Tabaka zostaje w TPOPZtowej rodzinie:)![/quote]

ale szczęściara:-) to jej się super dom trafił:-)

natomiast mama tych pięknych szczeniaków chyba trochę zaczyna się przełamywać do ludzi, bo do mnie i do mamy podchodzi. nie chce żeby jej dotykać, ale jest coraz bliżej i to jest na pewno bardzo łagodna psina i pewnie we współżyciu codziennym z człowiekiem okazała by się cudownym i przywiązanym psem. oby tylko ktoś ją pokochał:-)

Posted

dobrze, dobrze, robicie świetną robotę przekonując ją do ludzi. a my cały czas szukamy sposobu żeby ją złapać, zrobić to tak, żeby jak najmniej się stresowała, a potem wysteryizować i ulokować w spokojnym, bezpiecznym miejscu...ale niestety to trudne wszystko do zgrania.

• 3 weeks later...
Posted

Już chyba nikt nie czyta tego wątku...
Szkoda bo sunia oswaja się z ludźmi. Podchodzi już rozedrgana do kilku osób, ale tylko 2 osobom na razie pozwala się dotknąc. I zrobiła się taka ładna. Wyciągnięte przez szczeniaki cycki się wciągnęły i wygląda naprawdę zacnie. I te jej wielkie uszyska:loveu:
Przeraża ją strzelanie petard. Ma wtedy okropny strach w oczach i dostaje popłochu. Chowa się pod ziemię do swoich rur i płacze... Albo tuli do p. Marka jeśli akurat jest w pobliżu. Bardzo zakochana jest w p. Marku, a p. Marek cierpi bardzo, że nie ma warunków żeby ją wziąć do siebie. No to sunia siedzi i czeka... na p. Marka, na dom...

Posted

Szkoda, że pan Marek nie może jej wziąc...Asia budujemy kojce, żeby ją zabrać i wysterylizować, ale to musi trwać, dopiero dostaliśmy miejsce od dobrych ludzi, którzy zgodzili się n abudowę kojców i zbieramy materiały budowlane

• 4 weeks later...
Posted

aś jestem daleko od Gdańska i kompletnie nie wiem co się dzieje...od Ciebie dowiaduję się, że sunia już zabrana.
wiem jakie były ostatnie ustalenia z zebrania,na którym jeszcze byłam. Zabieramy sunię, oswajamy, sterylizujemy i suzkamy domu.

Posted

Betbet napisał(a):
aś jestem daleko od Gdańska i kompletnie nie wiem co się dzieje...od Ciebie dowiaduję się, że sunia już zabrana.
wiem jakie były ostatnie ustalenia z zebrania,na którym jeszcze byłam. Zabieramy sunię, oswajamy, sterylizujemy i suzkamy domu.

acha... p. Marek spakował ze łazami w oczach psinę do samochodu TPOPZ w sobotę. oczywiście mała roztrzęsiona okropnie. wiem tylko tyle, że pojechała do domu gdzie jest już jedno z jej dzieci i że będzie tam do nowego roku, a po nowym roku jedzie do swojego nowego domu. tak przynajmniej p. Marek to przekazał. cudnie by było gdyby się to potwierdziło:p

Posted

jesli pojechał do domu z jej dziecmi...to jest u samej prezes...a jesli nie to miala byc u innej inspektorki. obiecuję, że jak wrócę wszystkiegop się dowiem. zresztą aś...na pewno jest w dobrych rekach i krzywda jej się nie stanie:)

• 2 weeks later...
Posted

"Radosne" wieści z frontu - suczka z giełdy została w piątek pokryta przez jakiegoś psa. Za 2-3 miesiące będziemy szukać domu dla kolejnych szczeniaków.
Betbet teraz trzeba ją wysterylizować plus dodatkowo chyba usunąć ciążę. Jak rozmawiałyśmy w piątek to sytuacja była pilna, teraz jest MEGA PILNA. Co dalej, co dalej???????????????

Posted

aś masz do nas nr telefonu i maile, błagam ja nie zawsze mam czas czytać forum, zwłaszcza teraz.
dzis mamy zebranie.podaj mi smsem maila to Ci napisze co i jak